Gå til innhold

Rune.4156

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rune.4156

  1. GW2 er et fantastisk spill og har en herlig spillmotor til forskjell ifra f.eks SWTOR som for alltid vil slite med den fordervede HERO Engine. Og F2P med blandingsmodell var riktig beslutning. Problemet med GW2 er mangel på ting å gjøre og gruppeinnhold. Folk er rett og slett ikke villige til å betale med ekte penger for innhold i spillet når det ikke er strengt tatt nødvendig, eller noen spesiell grunn til å gjøre det.

    • Liker 1
  2. Konsoller ER PC'er. PC'er med eget operativsystem, og som er strippet ned og totalt ufleksible. Alle som lager spill må så betale i dyre dommer for lisenser for å kunne gi ut spill på plattformen.

     

    Konsollene ødelegger kreativiteten og fremgangen i spillindustrien. I tillegg er det former for monopolisme.

     

    Tenk om en eller annen random norsk artist måtte betale Sony millioner av dollar for å få lov til å gi ut en CD med norsk folkemusikk for å avspilles på en Sony CD-spiller f.eks.

     

    Idioti og grådighet satt i system, og uhyre ødeleggende. Spillindustrien serverer oss en lang rekke med bilspill og første og tredjepersons skytespill. Er ikke snart også dere lei av Call of the Battlefield: Modern World of Black Ops Heroes 16?

    • Liker 1
  3. Feilinformasjonen du kjem med i sitatet, derimot, bør ikkje få stå uimotsagt. Nynorsk er eit organisk skriftmål - "konstruksjonen" er berre ein kodifisering og konsolidering av eit sett samla bruksnormer for samlinga talemål med røtter tilbake til felles, vestnordiske talemål som nynorsken i utgangspunktet er basert på.

     

    Jeg setter alltid pris på å bli korrigert når jeg sier noe feil, men i dette tilfellet er jeg uenig.

     

    Bokmål er i mykje større grad ein konstruksjon, tilpassa opp igjennom århundra for å favne om dansk tale- og skriftspråk, med sterke innslag av lågnedertysk. Grunnen til at dei sentrale austlandsdialektane er som dei er, er ein aktiv talemålstilnærming blant dei høgare samfunnslaga for å høyrest mest mogleg ut som administrasjonsspråket (dansk), som så etter frigjeringa vart kodifisert som eit "norsk" skriftspråk. Noko å tenkje på ein haustdag, hm?

     

    Antall personer som snakker nynorsk er altså null. Null. Tygg litt på den. Zero. Zilch. Zip. Nada. Det er kun et skriftspråk. Og et oppkonstruert sådann. Derav min parallel til esperanto, som i likhet med nynorsk er et konstruert språk basert på mange andre språk, for at det skal være lett å lære. Akkurat det samme som nynorsk. Og nynorsk og esperanto er omtrent like populære. Grunnen til det er at ingen bruker dem. Ingen bruker dem fordi ingen trenger dem. Fordi de er falske. Ingen snakker slik. Det er faktisk lettere for folk som snakker dialekt å bruke bokmål, enn det er nynorsk. Bokmål har mer til felles med nesten alle dialekter enn det nynorsk har. Det er bare enkelte steder på vestlandet at dagligspråket ligner mer på nynorsk, og de utgjør majoriteten av de 15% som velger den målformen.

     

    Nynorsk forandres for å bli mer og mer likt bokmål hvert år. Dette er ikke tilfeldig. Det er et desperat forsøk på å forhindre språkbrukens totale kollaps, og mutere om nynorsk til samnorsk, uten å miste for mye innflytelse. De vet at om folk får velge, så forsvinner nynorsk nesten helt. Jeg er faktisk helt FOR samnorsk. Og jeg er for folks rett til å velge hvordan de vil skrive. Men et lite land som Norge trenger ikke to offisielle språk. Langt mindre tre.

     

    Nå har det seg også slik at bokmål ikke er dansk. Det er riksmål. Hvis du noengang har hørt danskene snakke, så vrøvler de fælt. Men den danske kongefamilien snakker nesten norsk.

     

    Dansk har sitt opphav i... BAZINGA... gammelnorsk.

     

    Nynorsk er altså ikke "ekte norsk". Det er en dialektkonstruksjon som ikke henger sammen. Dansk er "ekte norsk", også kjent som "Norrønt", som hadde sitt hovedsete i Norge før svartedauen, når alle som kunne lese og skrive i dette landet døde.

     

    Hatkampanjen mot bokmål ifra bygdenorge på 17-1800 tallet var på grunn av misnøye mellom borgere i byene og bønder på bygda. Er det ikke på tide å legge det hatet dødt?

    • Liker 1
  4. jeg er så lei av folk som ikke kan nyte et spill selv om det er på en annen plattform enn det de er vant til.

     

    Vi er mange som bare spiller på PC. Eller hvertfall ikke gidder å kjøpe konsoller bare for enkeltspill. Jeg har alltid boikottet konsoller, og vil fortsette å gjøre det. Jeg hater nesten alt ved dem.

     

    Håper det blir en flopp på alle console maskiner og utmerket på PC.

     

    Lite sansynelig iom. at man porter til PC, og ikke fra PC.

     

    Hver artikkelforfatter får lov til å bruke hvilken av de to offisielle norske målformene de ønsker her på Gamer.no. Vi setter selv pris på at noen av våre skribenter foretrekker nynorsk, og er stolte over å kunne tilby artikler på bokmål og nynorsk.

     

    Aww, how PC of you. Men Norge har, som Sveits mener jeg å huske, tre offisielle språk. So where the fuck is sami?

     

    Første råd når du driver med kommunikasjon av noen som helst form er KLAR OG TYDELIG TALE. Nynorsk er et konstruert møkkaspråk ala esperanto som dessuten nedvannes år for år til å ligne på bokmål. Gi opp og vær heller konsekvente. Nordmenn ønsker ikke nynorsk. Andelen som bruker språket er nå nede i 15%.

     

    Kultur tar fint vare på seg selv, og er ikke en god arena for offentlig innblanding. Men dere får vel neppe pressestøtte for å skrive på nynorsk, eller?

    • Liker 1
  5. Nå er heldigvis introspeksjon en metode forskere har gått bort fra for lenge siden

     

    Jeg sa vel aldri at jeg var forsker og uttalte meg på kyndig basis. Jeg sier at jeg tviler på resultatene deres basert på personlig erfaring, og andres erfaring. Disse erfaringene er selvsagt subjektive, og er ikke som bevis å regne, men gir meg grunn til å tvile på konklusjonene deres. Grunn nok til å ønske å gå dypere inn i materialet og metodikken her.

     

    For hver av disse forskningsrapportene som snakker om en effekt, så har vi hundrevis av studier som ikke viser noen slik effekt. Jeg går ut ifra at det også er én av flere grunner til at andre forskere innen samme felt som var på samme konferanse var skeptiske til disse konklusjonene.

  6. – En slik katarsisteori har ingen fundament i forskningen. At det fungerer på den måten er rett og slett en myte.

     

    Mulig det er en myte, men det betyr ikke at det ikke er sant. Det fungerer nemlig slik for meg, og mange andre jeg kjenner også.

     

    Desensitasjon og slikt til side, så er det et statistisk faktum at jo mer dataspill en person spiller, jo mindre er sansyneligheten for at de er kriminell. Rett og slett fordi de sitter inne i eget hus eller hos noen de kjenner og spiller, og ikke er ute og begår kriminalitet. Personlig tror jeg også at folk som spiller dataspill i snitt er MINDRE aggressive, rett og slett gjennom det faktum at de har valgt å spille dataspill, istedet for å drive med en mer aggressiv hobby. Å sitte med en kontroller eller et tastatur er en definitivt lite aggressiv handling.

  7. Jeg synes det er fint at dette lar folk levle karakterer til 50 uten å måtte betale abbonoment. Det tar som regel en stund, særlig hvis du kjører flere klasser. De fleste som spiller slutter rundt nivå 30. BioWare håper nok å fange disse inn igjen. Jeg vil nok spille noe når det går F2P. Tre flashpoints osv. i uka høres greit ut for meg. For å være ærlig er det slitsomt å gjøre noe særlig mer enn det. Men er dette per konto eller per karakter?

  8. "I've got the weirdest boner..."

     

    Jeg ELSKET Wing Commander Privateer. Jeg likte Starlancer. Jeg likte Freelancer MASSE. Men multiplayer var temmelig "bleh".

     

    Hvis de kunne lage et multiplayer B2P/F2P ala Freelancer som var mer tilnærmelig og 'casual' enn EVE så tror jeg de ville få mange spillere. Jeg liker EVE, men det føles litt som deltidsjobb, og jeg ble stadig blåst i lufta av folk med skip som var tusenvis av ganger større enn mitt. Altså nubbesjans... i EVE er det grinding og allianser som teller. Det er ganske trist for alle andre, og lager en stor barriere. I tillegg til lærekurven som allerede ligger der. Jeg vil for all del ikke ha et overforenklet Freelancer-type spill. Gjerne mer komplisert enn Freelancer. Håper de finner en grense... og at dette prosjektet er ekte :)

  9. Leste akkurat anmeldelsen til Pressfire og må si at for en gangs skyld går de dypere i endel av problemstillingene jeg fryktet skulle dukke opp i spillet. Et strategispill med såpass begrenset gjenspillingsverdi som dette ser ut til å ha bekymrer meg endel. Trur nesten jeg må vente å se når det gjelder dette.

     

    Jeg fikk samme inntrykket. Han på Pressfire var altså gammel X-COM spiller, og det er jeg også, og hans anmeldelse bekreftet alle mine verste mareritt om denne rebooten, og det jeg merket meg og var livredd for i demoen. Som at det blir sitt-og-vent eller Gears of War... akkurat det samme begrepet jeg brukte. Og at oppdatering og progress i spillet er "streamlined" akkurat som alt annet.

     

    Dette er et X-COM spill for Pony Slaystation. Ikke for hardcore PC spillere. Det vil sikkert være morsomt alikevel, men det slår aldri originalen når det gjelder spenning og fleksibilitet - de to tingene som gjorde X-COM til X-COM.

    • Liker 1
  10. Haha, det er jo det jeg har sagt hele tiden. WoW vil nå nye høyder med MoP, og komme over 10 millioner subscribers igjen. Idag er en god dag. Så mange forumtroll som spådde en flopp, og nedtur for World of Warcraft med MoP.

     

    So long suckers!

     

    Man blir ikke troll av å gjøre en negativ spådom.

     

    MOP har de dårligste salgstallene for en WoW-utvidelse noensinne til tross for at det antagelig er svært mange som har kommet tilbake til spillet kun pga. utvidelsen, som f.eks meg. Jeg spilte til level 20, så klarte jeg ikke mer. Drepende kjedelig.

     

    2,7M solgt etter én uke. Cataclysm solgte 3,3M på én dag, 4,7M den første måneden, og 5M totalt. Altså er minst halvparten, og sansyneligvis rundt 6M av WoWs spillere kinesere som spiller F2P.

     

    Jeg er ferdig med dette møkkaspillet for all tid. Har heller ikke god tro på Project Titan. Eller Blizzard forøvrig.

  11. Så sent som i går så jeg en hel squad få kollektiv panikk da teamlederen ble drept i kamp

     

    En HEL squad, altså :) Hvor mange squads var det der? :p Folk med Pony Slaystation klarer vel ikke telle lengre enn til 4-5-6, så det er sikkert fint for dem at Firaxis la den begrensningen der.

     

    Grafikken er langt fra dårlig. Den er stilisert

     

    Den er som forventet i 2012 - av en konsoll, med ytterst små forbedringer for PC versjonen ifra hva jeg kan se. De delene som er mer stiliserte enn realistiske, som aliens og X-COM armor og kjøretøy, ser dårlige ut. Tegneserieaktige. Kjedelige. Merkelige. Grafikkmotoren er laget for å tekkes konsoll. Grafikken blir deretter. Det er begrenset hvor mange polygoner og teksturer man kan legge til på PC versjonen. Det blir bare litt polering med DirectX funksjoner.

     

    Brukergrensesnittet med mus og tastatur er, som også påpekt over, faktisk designet for mus og tastatur.

     

    Når utvikleren i 'preview' videoene ifra disse spillmessene tar fram en håndkontroller så skjønner man at det er visse begrensninger å operere med her.

     

    Ellers håper jeg for all del at du har rett. Godt å høre at f.eks moral fremdeles er med (stats også, hele tre av dem ifra hva jeg kunne se), og at demoen kanskje ikke er representativ for resten av spillet. Men da har man jo misset hardt med poenget for en demo.

     

    Fingrene krysset. Men X-COM blir XCOM aldri. Dette er et paralelt univers i min oppfatning :)

    • Liker 1
  12. hæææ? hva er det egentlig du prøver å si? Du vil ha noe nytt men er skeptisk til folk som prøver? Du savner TTD men blir fort lei, hva i alle dager er det egentlig du vil ha?

     

    Jeg vil ha remakes. Ikke reboots. Og av skikkelige studio. Ikke indieproggere som driver pengerulling på internett.

     

    Det må gå ann å kapre spillbarheten og essensen i de gamle spillene og samtidig tilføre nytt uten å lage neddummede konsolspill for ti år gammel teknologi som Pony Slaystation.

  13. Skuffelsen min skinner nok igjennom fordi jeg var hardbarket fan av originalen og har spilt det i 17-18 år :)

     

    Spillet er for all del bedre enn det meste på markedet, og ikke noe dårlig spill, men det har heller på ingen måte kapret essensen i X-COM i min oppfatning. Essensen var altså spenningen og terroren man følte når man sendte sine soldater ut i felten. Mange kom aldri tilbake... snufs... i dette spillet har jo ikke soldatene moral engang, de bare dauer og that's it...

     

    Og disse aliensene er jo såpass myke og udugelige (jaja vet at det stod easy og at det er demo) at vanlig politi med håndpistol og mp5 hadde meid dem ned alle sammen. Skjønner ikke hvorfor vi trenger XCOM egentlig.

    • Liker 2
  14. Som XCOM fanatiker må jeg si meg enig med TMfrantic. Hadde spillet vært helt nytt og stått for seg selv hadde jeg nok likt det. Men med tanke på stamtreet og at dette skal være en reboot, så må jeg si rett ut at det er akkurat det jeg fryktet det skulle være: konsollifisert og neddummet for en ny generasjon. Nesten 20 års venting på "Pony Slaystation XCOM For Dummies" med syv år gammel grafikk?

     

    Grafikken kunne vært utrolig mye bedre. Det er bare store flater med enkle teksturer.

    Lyden var ok, men voice acting på den franske og tyske dama var forferdelig.

    Interface var direkte ræva - åpenbart laget for håndkontroller.

    Basekontrollene var også svært mangelfulle.

    Ellers er jeg meget redd for at altfor mye i dette spillet er skriptet, istedet for random med uendelig gjenspillbarhet.

     

    Faen, faen, faen!

     

    Spørs om jeg gidder å kjøpe dette spillet før det kommer på tilbud.

    • Liker 4
  15. Problemet med Diablo III er at "gjenspillbarheten" ikke er til stede. I Diablo II kunne man spille samme karakter mange ganger, og gå forskjellige ugjenkallelige veier. I Diablo III har du maks 10 karakterer, og kan forandre dem alle sammen "on the fly" bare du er ute av combat. Med dette, pluss always online, så skjøt Blizzard seg selv i foten.

     

    Problemet med Torchlight for min del er at det blir enda mer komisk og fargesprakende, og enda mindre seriøst enn Diablo III. Skulle heller sett det motsatte: Altså at spillet var mørkere enn Diablo III. Da hadde jeg vært interessert.

  16. http://www.swtor.com/support/helpcenter/6675

     

    For players who have more than twelve characters that are migrating to the same higher population server, we have created an extended character selection screen with different “pages” to hold all of your characters. You can use the arrows at the bottom of the character selection screen to navigate these pages.

     

    It will not, however, be possible for you to create a new character if you have 12 or more characters on a server. In order to create a new character you must have a character list which contains 11 characters or less on that server.

  17. Jeg likte TSW, men elsket det ikke. Hovedproblemet var kampsystemet man tilbringer 90% av tiden sin i og som fremstår som en litt kjip utgave av det man finner i Guild Wars 2. Ingen sjans for at jeg betaler abbonoment for dette spillet. Sansyneligvis første og siste gang jeg kjøper et Funcom spill. De ville gjort seg selv en stor tjeneste ved å følge BioWares eksempel. Abbonomentsmodellen er ut.

×
×
  • Opprett ny...