Gå til innhold

Stigander

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stigander

  1. Meget bra artikkel. Håper at Norge satser på kjernekraft.

    Har tidligere klødd meg i hodet over hvorfor vi ikke har satset mer på atomkraftverk uten at jeg satt meg mye inn i det. Etter å ha lest meg opp på temaet klør jeg meg enda hardere. Det koker vel ned til mye av det som beskrives i artikkelen; fordommer, feilinformasjon og mangel på kunnskap. Alt for mange hyler "atombombe!" eller "tsjernobyl!" bare kjernekraft nevnes.

     

    Vi tjener for godt på oljen. Når vi har fått hentet opp det vi kan fra havet, da kommer vi nok til å kikke på andre energiressurser.

  2. Jeg har forøvrig mer trua på Visa PayWave som gjør selve kortet berøringsfritt samt PIN-fritt inntil en viss grense: http://www.visa.ca/en/personal/visa-paywave/index.jsp. Det har vært under testing de siste årene, men skal visstnok begynne å rulles ut til kunder iløpet av året (noe sier meg at det ikke blir før neste år siden vi har hørt så lite om det).

     

    Det har allerede kommet. http://www.aftenposten.no/digital/Satser-pa-kontaktlose-bankkort-7696837.html

  3. Er det ikke mulig for selger å skjule sitt telefonnummer i annonsen? Jeg frykter misbruk. Burde det ikke holde med synlig navn og adresse?

    Jeg kom hit for å si det samme. La nettopp ut en annonse, og ble overrasket over at all infoen min blir publisert. Jeg vet ikke helt hvordan det fungere, men er det ikke enkelt for botter å lese epostadressen min når den ligger helt åpent tilgjengelig på den måten? Å kunne velge om mobilnummer skal ligge åpent eller ikke hadde også vært fint.

    • Liker 2
  4. Hei.

     

    Jeg vurderer å kjøpe meg en ny laptop fra Multicom, uten OS. Jeg har nå en Asus S400 med Win 8, og ønsker å bruke nøkkelen herfra på den nye pc'en. Jeg har tidligere brukt nøkkelen til å installere en clean windows da jeg byttet harddisk til en SSD, så å bruke OEM nøkkel på en fullversjonswindows var ikke noe problem. Det jeg lurer på er hvordan/om jeg kan slette nøkkelen fra den PCen jeg har nå, slik at den kan videreselges uten Windows? Å bare formatere den vil jo ikke funke, da nøkkelen ligger i BIOS, og jeg vil jo ikke at noen andre skal aktivere Windows med min nøkkel, regner med at microsoft får beskjed om at den blir brukt to ganger.

  5.  

    jo skal vi se, du tar et nedoverstryk fra overkant, berører Bluetooth-ikonet og tar et oppoverstryk fra nederkant. Ferdig :) Slik har det vel vært på android i hvor mange år? lurer på hvor apple har fått ideen fra? :)

    Fungerer ikke på min Nexus 5. :(

     

    Må dra ned skjermen, trykke på ikonet til høyre, trykke på bluetooth-ikonet slik at bluetoothkontrollpanelet åpner seg, slå av bluetooth, så trykke på "hjem-knappen".

    Dra ned med to fingre så kommer du rett til hurtigmenyen. Trykk og hold inne blootoothknappen, så slår du den av/på. Gjelder også for WiFi.

    • Liker 1
  6. Nå har jeg googlet meg gul og grønn, og finner ikke ut av hvordan jeg skal løse problemet mitt.

     

    Jeg har en Asus s400ca som jeg vil bytte ut HDD med en SSD. Den kom med Windows 8 pre-innstallert, og hvis jeg har skjønt det riktig så ligger nøkkelen kodet inn i BIOS. Windowsversjonen som følger med PCen er så klart full av bloatware, noe jeg ikke ønsker å ha med meg over på SSD disken, jeg vil ha en clean install.

     

    Det jeg har kommet frem til hitill er at det skal kunne gå relativt smertefritt å installere en ren windows på den nye disken, siden nøkkelen ligger i BIOS, og windows vil finne denne selv. Problemet mitt er å få tak i en ren windows. Jeg har lest det som er av sticky og relevante tråder både her og ellers på nettet. Men når jeg laster ned installasjonsfila får Win 8 og 8.1 herfra får jeg feilmeldingen "Denne produktnøkkelen kan ikke brukes til å installere en endelig versjon av Windows 8" (Win 8) eller "Denne produktnøkkelen fungerte ikke. Kontroller den, og prøv på nytt" (Win 8.1). Om jeg bruker nøkkelen XKY4K-2NRWR-8F6P2-448RF-CRYQH fra denne guiden får jeg samme feilmelding fra win 8.1 installasjonfila, og med win 8 får jeg "Vi kan ikke koble til akkurat nå. Kontroller internett-tilkoblingen, og prøv på nytt".

     

    Så hvordan kan jeg få tak i en (lovlig) installasjonsfil? Det burde da ikke være så her mye jobb for å bytte en hardisk i PCen..

  7. USB-tilkobling gjør dette uegnet for mobilt bruk, som naturligvis er ganske utbredt. Man må derfor ha f.eks. passord som en alternativ innloggingsmetode. Sikkerheten er ikke sterkere enn det svakeste ledd, så dette løser ingen sikkerhetsproblemer - det gjør bare livet litt enklere når man bruker PC/laptop.

     

    Nei, bruk heller en fornuftig passorddatabase.

     

    YoubiKey NEO inneholder også NFC, så den kan kommunisere med mobilen (http://www.yubico.com/products/yubikey-hardware/yubikey-neo/)

  8. I linken du ga meg tidligere (som ikke lar meg markere tekst, merkelig nok), står det i første avsnitt at man må aktivere RAID for at Intel Smart Response Technology skal fungere. Samt at de fleste hovedkort sannsynligvis vil enten stå i ACHI eller IDE, og at det må endres før man installerer Windows.

     

    Eller finnes det en måte å aktivere RAID på utenom å formatere? Er jo rart at Asus skal selge PC med en ubrukelig SSDdisk også...

×
×
  • Opprett ny...