Gå til innhold

Achylles

Medlemmer
  • Innlegg

    831
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Achylles

  1. Er ikke så sikker på at Daenerys ikke kan få barn. Jeg snakker om det som har skjedd i bøkene nå, siste Daenerys kapitlene i Dance of Dragons, hvor hun møter en khalasar ute på slettene med blod rennende nedover lårene.

     

    Det blodet skyldes enten en spontanabort (og betyr i så fall at hun har vært gravid) eller at hun har fått menstruasjonen tilbake etter lang tid uten.

  2. Jeg tror ærlig talt det ikke spiller en rolle og at hele poenget er å samle seg mot en felles trussel,og at kampen om tronen er en form for satire om ting som ikke spiller noen som helst rolle for folket i det daglige livet. Valg av leder vil bli valgt av nytte og ikke noe så spektakulært irrelevant for overlevelsen av hele arten som "rett". Selvfølgelig bare spekulasjon, men det er slik jeg har lest bøkene. Det er ikke mye jeg tror dem nailer i serien, men valget til Jon om bøye kneet er ett av dem. Det er selvfølgelig irrelevant for han og folket hans om han er konge eller ei, om dem alle blir slaktet for fote, fordi dem valgte å stå på et absurd prinsipp om at han skal være konge av Norden.

    Mye mulig. Det jeg først og fremst tror er at westeros vil forandres politisk. Flere kvinner/bastarder/handicappede/osv i maktposisjoner

  3. Er det innafor å avspore episode-leak diskusjonen med litt GOT snakk? ;)

    Når det gjelder Jamie sin reaksjon på at Cersei sier hun er gravid så tolket jeg det mer som et sånn: "Skal vi gjennom dette enda en gang" blikk. Etter alle de dårlige erfaringene. Jeg tror derimot ikke Cersei lyver. Men tviler på at barnet blir født. På en eller annen måte vil graviditeten likevel bli viktig for forholdet mellom dem, eller for den metale helsen til Cersei, ellers hadde de jo ikke tatt det med.

    Ellers synes jeg det er rart at ingen har kommentert lungekapasiteten til Jaime. Imponerende å holde pusten under vann så lenge. Det var fullt av fiender, inkludert en drage, rundt Jaime når han falt i vannet, men ingen å se når han kom opp igjen. Det virket litt usannsynlig på meg.

    Når det gjelder hvor fort alt annet skjer med folk som drar fra ene enden av kontinentet til den andre på nesten null tid, samtidig som the nights king bruker 7 sesonger på å finne veien til muren, så vil jeg tro at det skyldes at the Night's king vet veldig godt at den muren ikke bare er å spasere rett over/gjennom, og at han må ha en troverdig plan for å forsere den før det er noe poeng i å nærme seg overhodet. I mellomtiden kan han la hæren vokse seg så stor som overhodet mulig. En ting som kan ha forandret spillet er f.eks. at Bran nå befinner seg sør for muren.


     

  4. Beklager å vekke en eldgammel tråd til live igjen, men siden boksnakk ikke er kosher i den andre tråden måtte det bli her:

    Når det gjelder claim til tronen så stiller Jon helt klart sterkere enn Daenerys i TV-serien nå som vi vet om det annulerte ekteskapet og nye giftemålet. Men dersom en tilsvarende twist også skal skje i bøkene, så er ting der betydelig mer kompliserte. Faktisk utnevnte Aerys Viserys til sin etterfølger. Dette ble gjort på et tidspunkt hvor Aegon (VI) og søsteren hans fremdeles var i live.

    Konsekvensen av det må jo da være at Viserys faktisk hadde et sterkere claim på tronen enn det Jon Snow hadde? Kongens ord er lov.

    Men så har vi jo dette lille aberet at Viserys døde, og Daenerys har feil kjønn i følge store deler av Westeros sin adel, som igjen taler til Jon sin fordel.

    Jeg tror forfatteren legger opp til et spill mellom Jon og Daenerys. Hvor halvparten støtter den ene og resten støtter den andre, men at konflikten får en fredelig løsning enten fordi en av dem dør eller fordi de blir et par.

  5. Men hvor godt utstyrt er egentlig hæren til Dany med tanke på at nå blir rimelig kjølig i Westeros?

     

     

    Dette vet jeg egentlig veldig lite om, men når du kikker på kartet over westeros/Essos vil du se at the dothraki sea ligger sånn ca på samme breddegrad som the reach, og Essos er et større kontinent så jeg vil tro temperatursvingningene Dothratkiene er vant med er ganske ekstreme. Sender hun dem nordover for å sloss mot wights så kan det muligens bli litt festlig (noe som kanskje vil gi rom for å gjøre et poeng ut av nettopp dette i en av episodene), men om hun holder dem i sør rundt Kings landing og slikt, eller på dragonstone så tror jeg det går ganske greit.

  6.  Lurer forøvrig på om Nymeria-scena har nokon som helst relevans for kva som skjer vidare.

     

    Det må det jo? Veldig, veldig dyr fanservice ellers...  Hørte at ulvene faktisk koster mer å skape enn dragene fordi pels er vanskeligere å få til realistisk. Men Nymeria hører ikke hjemme på en borg, som Arya selv også konkluderer med. Hun får nok hjelp av dem (hele flokken, ikke bare Nym) etter hvert

  7. "Song of fire and ice". Er vel de som ender på tronen.

     

    Jon og daenerys. De er vel og halvsøsken også og det stemmer jo med familielinja til targaryen forøvrig med mye innavl.

     

    Ikke nødvendigvis. Historien handler like mye om kampen mot the others og det kan godt være at Daenerys og Jon er viktige nøkler der, uten å bli sittende på tronen av den grunn.

     

    Dany på tronen er litt forutsigbart synes jeg, og forutsigbarhet er som kjent ikke helt GRRM sin stil. Jon har også kommet tilsvarende i fokus nå og kan virke litt forutsigbar han og. Jeg tror at de begge eller i hvert fall minst en av dem, vil dø mot slutten av historien. Jeg mener spesielt Dany ligger tynt an pga Mirri Maz Duur og "When the sun rises in the west and sets in the east, When the seas go dry, when the mountains blow in the wind, like leaves".

     

    At Jon kan komme på tronen, virker muligens opplagt nå, men det har jo ikke vært like opplagt hele veien (jada, jeg vet at det har vært noen hint! ;) )

     

    Men noen totalt dyster avslutning med the Nights King på tronen (eller for den saks skyld Littlefinger), Det hverken ønsker jeg eller tror jeg på. Tipper vi lander et sted midt imellom de to happy/gloomy ytterpunktene der. Er spesielt spent på hva enden på visa med the others vil bli. Om de bare knuser dem i kamp så vil vel det bare være å utsette problemet til en ny generasjon 10000 år inn i fremtiden? Hadde vært mer givende om vi fikk en slags oppheving av forbannelsen slik at Game of Thrones setter en endelig strek for deres eksistens.

     

    jeg vet ikke helt hvem jeg forventer på tronen jeg. Hvis jeg skal gjette så tenker jeg enten at the seven kingdoms oppløses fra sin nåværende form og blir til 7 riker igjen. Evt at Jon Snow havner på tronen fordi han var en outsider. (Og da mener jeg fordi forfatteren ønsker seg en outsider på tronen, ikke fordi folket i Westeros ønsker det) Mye av historien vitner om at han har et ønske om å endre samfunnet i Westeros(/Essos?) i favør av dem som ikke hadde makten ved begynnelsen av historien. (Bastarder, Kvinner, Fattige, kortvokste, slaver ...) kort sagt alle som er blitt latterliggjort eller har hatt lav status, uten noen reelt god grunn til forskjellsbehandlingen, vil få en forandring til det bedre i det samfunnet som skapes ved enden av historien, tror jeg.

  8.  Er ikke uhørt å tenke at det hadde gått mot voldtekt og drap selv om de i utgangspunktet virket som hyggelige folk der og da.

     

    Jeg tror ikke noen av dem ville voldtatt eller drept men de ville sikkert (pliktoppfyllende) levert henne videre sin øverstkommanderende. Og hvis de har en øverstkommanderende av Gregor Clegane eller Amory Lorch kaliber, så kunne sikkert fort en slik mishandling blitt resultatet likevel.

  9. Noe som sikkert var sant om alle Frey'ene også.

     

    Ja, men strengt tatt var vel alle i house Frey skyldige i å ha latt RW skje? De var jo alle informert om hva deres rolle skulle være når massakren startet. Så selv om noen av dem sikkert kan ha vært greie karer, som ikke turte å motsi Lord Walder, så var det jo på sin plass å ta hevn for at de hadde vært delaktige i RW?

  10.  

    Så hva om Arya blir tv-utgaven av Lady Stoneheart?

     

    Jeg mener både det er rom og plass for Lady Stoneheart fremdeles, men Benioff og Weiss virker ikke så interessert i karakteren for tv.

    Var en på reddit som skrev noe lignende. At Arya dreper folk, men sprer rykter om at det er spøkelse/ånd som kommer fra Cat. Da blir Lady Stoneheart en legende/myte som ingen ser, men som folk begynner å tro på. Hadde vært en kul løsning som kanskje er mer realistisk og som passer bedre i tv-serien. Vil også passe bra inn med Arya som faceless siden ingen vil vite at det er hun som dreper og det vil være forskjellige "personer" for hvert drap.

    Hadde vært en veldig fin vri på LSH det der. Enig i det.

  11. Harry (the Heir) Hardyng i The Vale, ja.

    Edmure er Lord Tully, men har jo ingen eiendommer å lorde over.

    Lannister, det stemmer. Teknisk sett er det Tyrion som er lorden, og har vært det siden han drepte faren. Lite loophole i loven der...

    Baratheon har sikkert en arving et eller annet sted, men de tre brødrene er jo døde.

    Tyrell er i bøkene svært godt sikret. Ikke bare har de en ny Lord i Willas Tyrell, men det er massevis av fettere, tremenninger osv.

    Martell... Ja, hvem vet? I bøkene er det jo tre søsken hvorav Quentyn dør av akutt idioti, men det er jo mulig at de andre to dør i bok seks også. Det er helt ulogisk at folket bare plutselig godtar at elskerinnen til broren til prinsen plutselig tar over tronen, så jeg regner med at showet har tatt en del snarveier som forhåpentligvis forklares bedre i boka.

    Jeg tror ikke det er noe loophole i loven som gjør deg til Lord dersom du dreper faren din (og blir dømt for det vel og merke). Kinslaying er en av de store dødssyndene i Westeros, og det gjør deg vel typisk et hode kortere om det kan bevises?

     

    Overhoder:

    Starks: Jon Snow (kanskje snart Bran)

     

    Tully: Edmure, men Freys holder Riverrun, og Littlefinger of Harrenhal er Lord Paramount.

     

    Vale: Robert Arryn (ingen reelle arvtakere presentert i TV serien så langt, men det kommer nok. Tror ikke Robin overlever. :)

     

    Lannisters: Jaime. Frem til han fikk avskjed fra Kingsguarden var det vel strengt tatt Cersei som var familieoverhodet? Tyrion er dømt for kongedrap/dead man walking, og sånn sett helt uaktuell.

     

    Targaryens: Jeg anser Jon som en Bastard inntil det motsatte er bevist, og da er det Daenerys som er overhodet. Viser Jon seg å være en ekte Targaryen så vil det uansett være diskutabelt om det er han eller Daenerys som er overhodet, ettersom Aerys erklærte Viserys til å være sin rettmessige arving, og dermed hoppet over Rhaegars slektslinje.

     

    Baratheons: De gjenlevende bastardene til Robert Baratheon får sloss om det? :-p Gendry har vel noen års forsprang på de andre gutta/Edric? Og i tvserien er det vel ingen andre enn Gendry igjen? Om det finnes noen andre så er det i så fall gjennom slektslinjen til søsteren til Ormund Baratheon. (Robert Baratheons grandtante) og det blir såpass søkt at Gendry virker langt mer logisk hvis ikke hele House Baratheon utslettes.

     

    Tyrrells: Denne er jeg spent på hvordan bok vs tvserie vil løse. Tyrrells er jo nå utryddet i Tvserien, men selv om det samme skulle skje i bøkene så tviler jeg på at Willas vil være til stede når det smeller. Kanskje han dør på annet vis? Dersom det samme skulle skje i bøkene så er det Janna Tyrrel (Maces eldste søster, han har 2) som arver tittelen.

     

    Martell: Her er det også mismatch mellom bøker og tvserie, Arianne eksisterer og lever i bøkene, og ikke minst: The Sand snakes liker henne og vil henne neppe noe vondt, så hvis hun (og Trystane) dør så er det neppe Sand Snakes som gjør det. Tror faktisk ikke de ville synke så lavt som til å kverke Doran heller. I tv serien er det mye enklere: House "Sand" (Ellaria) regjerer.

     

    Greyjoys: Omstridt. Euron i følge de fleste. Yara i følge Yara og Theon.

  12. Nå synes jeg LSH toget har gått. Med Riverlands-plottet denne sesongen gav de seg selv en ny (uventet) anledning til å introdusere henne, men i det øyeblikket vi så Beric Dondarrion på skjermen var det kjørt i mine øyne.

     

    Evt kan de erstatte henne med at en av de andre karakterene gjenoppstår, som Brynden Blackfish f.eks. men det ville ikke blitt det samme. Han har ikke fått hele livet sitt revet i filler av Freys/Boltons/Lannisters på samme vis som Catelyn.

     

    Når det gjelder Arya som en levende LSH erstatter... fullt mulig. Men har vi noen grunn til å tro at D&D vet i detalj hva GRRM har gitt LSH for "oppgaver" fremover? Er ikke jobben til Arya (drepe viktige Freys) i stor grad gjort allerede?

  13. Jeg har glemt litt.

     

    Hva er historien til Rhaegar, igjen? Voldtok han Lyanna? Var de forelsket? Hva var det han gjorde for noe spesielt? Husker egentlig bare The Mad King.

    Sant og si er vel svaret på det at vi vet fint lite. Historiene folk forteller om Rhaegar er avhengig av deres ståsted.

     

    Spør du Robert Baratheon som var forlovet med Lyanna så var Rhaegar en psykopatisk jævel av en bruderøver og voldstektsmann. Robert ble konge, og som du vet skrives historien av dem som vinner krigene så derfor er det denne versjonen som har fått feste seg hos folket.

     

    Men andre som levde tett på Rhaegar tegner et veldig annerledes bilde av ham, og da kanskje spesielt Barristan Selmy, som selv ofte dømmer personer etter hvor mye ære de har. Dersom Roberts versjon av historien hadde vært sann så ville Barristan Selmy ha avskydd Rhaegar, men det gjorde han ikke, snarere tvert imot.

     

    Og Ned er veldig lite interessert i å snakke om Rhaehar, både på grunn av Jon, men også fordi han forstår at Robert sitt syn på Rhaegar er veldig farget av hans personlige vendetta mot Rhaegar over Lyanna. Ned liker ikke å lyve, men det er farlig for ham å være ærlig overfor Robert, så han velger å snakke minst mulig om det istedenfor.

     

    The tournament of the false spring (Ved Harrenhal) er hendelsen som gav startskuddet til Roberts rebellion. Det var nok der følelsene mellom Lyanna og Rhaegar oppsto. Og svært mange ting tyder på at de følelsene var veldig gjensidige.

  14.  

     

    Slik jeg husker det var det mulig tidsmessig, men det var ikke noen hints i den retning i boka, og det ville det antageligvis vært. Det er jo hint om alt mulig! Hvis du vil kan du sikkert lese 2-1 til Island i et eller annet kapittel...

     

     

     

     

    Noen hint har det vel vært?

    *Tyrions fascinasjon for drager

    *Aerys som tok seg til rette med Joanna under bedding seremonien

    * Bitterheten mellom Tywin og Aerys

    * "You're no son of mine"

    * m.fl.

     

    Men ingenting egentlig betydningsfullt nok til at jeg tror på denne teorien.

     

    Jeg håper egentlig Arya er det siste "hodet", ikke fordi hun er Targaryen men fordi hun som Stark vil representere is elementet i sangen om Is og ild, og har nære bånd til Jon. Da vil trioen bestå av Daenerys, Arya og Jon (sistnevnte representerer både is og ild) og sammensetningen vil gjenspeile det som skjedde på Aegon the conqueror sin tid

     

    Arya er den perfekte karakteren til å eie Visenyas sverd Dark Sister dersom det skulle dukke opp igjen (Jeg tror bloodraven har det)

     

     

  15. Og drømmer, profetier og visions. De er helt borte fra serien, og det er veldig synd... Veldig god karakterutvikling.

    Ja og ettersom hvert kapittel er skrevet fra synspunktet til en av hovedkarakterene får du et innsyn i hvordan de tenker, ikke bare hva de sier.

     

    Spesielt artig i kapitlene til Tyrion og Cersei. Tvserien har ikke helt klart å fange essensen av Cersei synes jeg. Spesielt ikke etter Tywin sin død

  16. Det har faktisk vært en del fra bøkene denne sesongen, særlig i the Riverlands, men fra og med sesong 7 tror jeg det er lite igjen å lage tvserie på, så der er du trygg.

     

    Det du derimot får gjennom bøkene er mye flere hint (foreshadowing) om ting som skal skje senere i bøkene, og en rikere bakgrunn av personer og familier. I TV serien har vi knapt stiftet bekjentskap med andre enn de 8/9 virkelig mektige familiene. I bøkene får du et nærere forhold til flere av dem, og til personene i disse andre familiene.

  17. Hvis det ikke blir noe Dorne i neste episode så tar jeg det som et tegn på at serieskaperne har lyttet til kritikk fra seerne og avsluttet en del av serien som fungerte svært dårlig. Måten de avsluttet det på var desverre ikke noe bedre, men...

     

    Men jeg tipper desverre vi får et lite Dorne gjenblikk i siste episode også og at de planlegger å ta opp tråden i neste sesong

  18. Jeg synes også det ser ut som Cersei er i ferd med å "ta en Aerys" ja. Vi har fått en del hint, både weirnet-visjoner av wildfire-eksplosjoner og Jaime sin foreshadowing av hva Cersei er villig til å gjøre for å beskytte ungene sine.

     

    Og Jaime er på vei til Kings Landing. Tipper han kommer dit akkurat i tide til å se Sept of Baelor i ruiner (kanskje andre deler av byen også) og Tommen enten død, eller i ferd med å bli drept av Cersei, noe som resulterer i at han kverker Cersei og dermed oppfyller Valonqar profetien.

×
×
  • Opprett ny...