Gå til innhold

Shagma

Medlemmer
  • Innlegg

    215
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shagma

  1. Det finnes ikke noe mer kjedelig sted på jorden enn der klimaet er helt stabilt og i ro. Eller hva? Takk for at vi får ha vinter og sommer klima og at dette også skifter fra natt til dag og fra år til år. Og det at jorden er rund og snurrer både rundt seg selv og rundt andre himmellegemer gjør at vi mennesker bare er en liten brikke i det hele. Klart at også vår adferd betyr noe, - ikke minst rundt der vi bor, - i våre hus. Inneklima og uteklima! Der det er utrivelig varmt som i DOHA benyttes energi for å bringe det lokale klimaet slik at det treffer vårt trivsels behov og vi bygger oss inne med vegger (arenaen i DOHA)slik at vinden ikke forstyrrer oss.

    Det samme gjelder i nord og syd hvor temperaturen og ikke passer oss mennesker uten litt hjelp av varmekilder. Og vinden håndterer vi med bygninger, - for eks kjøpesentre med glass tak og vegger.

    Uansett kreves det energi for å holde styr på og tilpasse vårt lokale klimabehov der vi lever og bor. Vi kler jo også av og på oss for å trives.

    I dag med moderne måleteknikk, databehandling og statistikk får vi mer og mer oversikt over helheten rundt vår klode. Nå også over hva som skjer på andre kloder. Med satellitter antar man i dag at også Venus kan ha vært beboelig en gang i tiden. Nå har vist CO2 konsentrasjonen tatt overhånd og "jaget" vannet bort fra planeten. Dette siste fyrer nok oppunder teoriene om at det er CO2 mengden i atmosfæren som er en av de styrende gassene.

    Hvor mye vi mennesker kan gjøre for å tilfredsstille alles behov og ønsker der de lever er vanskelig å enes om. Det er politikk og en maktkamp hvor ingen virkelig kan vinne over tid.

    Etter en stor krig får de fleste nok med å overleve der de måtte befinne seg.

     

    Du tror årstider og klima er det samme? Tror jeg stopper der...

    • Liker 1
  2. Som jeg har skrevet flere ganger alt : Testen viser at Audi har en jobb å gjøre. Det er det mest interessante med testen. De har en bil som forbruker 1,5 ganger mer KWh/100km sammenlignet med de mest effektive i testen. Derfor taper de så grundig på rekkevidden selv med ett større batteri.

    De har den tyngste bilen og trenger derfor å få slanket den. Der har de masse å lære av Tesla, som har kuttet vekten til det ekstreme.

    Bare på bilsetene så veier 1 Audi-sete mer enn alle setene i en Model S tilsammen.

    Om Audi får slanket av noen hundre kilo vil forbruket gå ned og rekkevidden opp.

     

    Ja, det er en test gjort av ett tysk firma for å teste Audi e-tron mot ett utvalg av el-biler. Så selvsagt gjør de den i Tyskland.

    Som tidligere poengtert så ønsker jeg at det skal komme en test som gir en lettfattelig oppsummering over hva man får med sammenlignbare biler for oss som bor i Norge.

     

    Jeg har sett flere av Teslabjørns videoer. Noen er bra, andre ikke. Men uansett gir de ikke en lettfattelig oversikt over sammenlignbare biler.

    NAF har en veldig god oversikt over alle el-bilene i Norge med flere søkekriterier, men de har ingen sammenligningstjeneste.

     

    Diesel-bitter ? Langt ifra. Har kjørt flere elektriske biler. Problemet for meg er at de elektriske bilene som eksisterer i dag som kommer med tilhengerfeste og har mulighet for store ting i bagasjerommet koster langt mer enn jeg har råd til å kjøpe. Mitt pris-sjikte per i dag ligger mer rundt 400000, og jeg tror det gjelder mange fler enn de som har 800000 som prissjikte for ny bil.

    Siden du åpenbart ikke har fått med deg den store elbil testen som ble gjort tidligere i år:

    https://elbil.no/stor-vintertest-naer-900-kilometer-med-fem-hoyreiste-elbiler/

    • Liker 1
  3. Du får vite hvilken størrelsesorden prisen på fullading ligger i, i forhold til andre elektroniske duppeditter. Utrolig hvor mange hårsåre elbilister som sutrer i denne tråden fortsatt.

    Det skjønner jeg, men jeg mener fortsatt det ikke er relevant.

     

    I den sammenheng har jeg et par forslag til neste artikkel i serien:

     

    Hvor mye koster å lade opp 12 volts batteriet på fossibiler fra 0 til 100 hver dag.

     

    Hvor mye koster det å lade opp batteriet i fjernkontrollen til TV hver dag.

     

    Osv...

    • Liker 2
  4. Dette blir feil uansett. At man må lade mobilen fra bortimot 0 til 100 hver dag tror jeg de fleste kan identifisere seg med. At man må lade elbilen fra 0 til 100 hver dag tror jeg skjer ytterst sjelden. Jeg har for eks. ikke gjort det på 5 år med min elbil. Å ta et bruksmønster som er helt vanlig for mobiler og sette det opp mot et helt urealistisk bruksmønster for elbil er problemet til denne artikkelen. Hvilken nytte har jeg av å vite hvor mye jeg må betale om jeg hadde kjørt rundt i bilen i 8 timer hver dag et helt år?

    • Liker 1
  5. For litt mer info:

     

    http://www.mynewsdesk.com/no/kia-norge/pressreleases/europapremiere-for-kia-e-niro-2730278

     

    Samt noen som vet noe angående app? Jeg har lest en slik kommentar tidligere:

     

    "Det har vært null app hos Hyundai/Kia på grunn av manglende telemetri i Europa. Dermed blir heller ikke andre slike tilkoblede tjenester å finne i europeiske versjoner før telemetri kommer på plass. "

     

    De sa på lanseringen, noe vagt, at en app ville tilbys- hvordan stiller den saken seg? Kan jeg styre forvarming fra en app f.eks.? Lading? Google maps og slikt fungerer fint på skjermen? Som muligens fremgår av spørsmålet mitt er jeg ikke helt familiær med disse tingene.

     

    Det eneste jeg har fått vite er at bilen IKKE kan koble seg til nettverk. Så du kan ikke fjernstyre den og den vil ikke ha live kartdata.

  6. Nå er det på tide å slutte denne galskapen. Jeg er en av de som ALDRI glemmer bilbelte, og jeg begynner å bli temmelig lei av ulingen. Hvorfor? Jo, fordi det er noe som kalles "rygging", der det faktisk er anbefalt å ikke bruke bilbelte. Fra forskriften:

    Påbudet om bruk av bilbelte og annet sikringsutstyr gjelder likevel ikke:

    a) når kjøretøyet står stille,

    b) under rygging,

    c) under kjøring i garasje, på parkeringsplass, bensinstasjon, verkstedområde eller lignende avgrenset område,

     

    Er det ikke på tide at vi får med samme regler i bilbeltepåminnelseforskriftene? Dette kan implementeres ved at alarmen først og fremst er deaktivert i revers, og helst også opp til 20km/h. Som relativt uerfaren hengerfører er en manisk uling det siste jeg trenger under kompliserte snuoperasjoner med henger.

     

    Dette finnes på de fleste biler i dag. Evnt. bruk speil.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...