Gå til innhold

bianco-pia

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bianco-pia

  1. Er forsåvidt enig i at 8 år er alt for lang tid, men med tanke på at ingen av hestene lider noen nød synts jeg det blir feil å skulle tvangsslakte dem. De har nok av mat, har veterinærtilsyn og det er ingenting som feiler dem på noe vis. Problemet er at stallene ikke er tilrettelagt for 17 hester. Brannforeskriftene sier at det skal installeres et slukningsanlegg om der er mer enn 9 hester og det har ikke eierne råd eller lyst til å gjøre.

    For meg blir det da feil å skulle slakte hestene, de kunne heller tvunget dem til å selge slik at de hadde 9 hester på gården.

    Men som alltid er byrokratiet trangsynt og ser kun muligheten en boltpistol tilbyr. Grotesks å ville avlive friske dyr på den måten.

  2. http://www.dagbladet.no/2012/05/21/nyheter/innenriks/hester/dyrevelferd/21700892/

     

    For de som ikke har lest om denne saken tidligere; Bunes gaard har blitt anklaget for daarlig hestehold i 8 aar. Naa har mattilsynet satt foten ned og sakt at de kan beholde 10 hester, men de resterende 7 maa vekk. De har til onsdag ettermidag til aa si ifra om de har andre hjem de 7 kan gaa til, ellers vil mattilsynet sende en dyrebil og sende dem til slakt.

     

    Nei, stallene deres er ikke i god stand. De er bokstavelig talt bygd opp av plankerester, paller og annet skrap. Synts det er helt ok at mattilsynet tar grep, men aa gi dem halvannet dogn er brutalt. "Ingen" kan selge/gi bort 7 hester paa saa kort tid.

     

    Personlig vet jeg om et par andre staller i samme foratning, der ingen har ropt om seg og kaldt eierne dyremishandlere. Synts synd paa familien, men skal man drive med hest maa man ha midler til det og en gaard i god stand.

  3. Politiet var korttenkte i dette tilfellet. Nei de skulle ikke fraktet katten til dyrlegen med brukket rygg, men de skulle heller ikke ha kjort over den gjentatte ganger i et forsok paa aa avlive den. De skulle ringt etter en dyrlege som kunne komme til dem og avlivet katten paa en forsvarlig maate.

    Har selv avlivet en maake med stein for noen aar siden. Jeg fant den hoppende rundt paa ei mark med brukket vinge og tre morderiske katter etter seg. Hadde det ikke vaert to timers kjoring til naermeste dyrlege ville steinen vaert barbarisk, men det var eneste alternativ der og da. Politiet hadde med midler enn jeg hadde, og de hadde muligheten til aa tilkalle hjelp. De valgte en grotesk metode isteden, og for det synst jeg det minste de kan gjore er aa beklage maaten de valgte aa avlive katten paa.

  4. I en perfekt verden burde alle katte faa gaa ute om de selv vil det. Men i den verden vi lever i er det faktisk ikke forsvarlig aa slippe ut enkelte katter. Min katt for eksempel har hjerteproblemer og finnes ikke fysisk aktiv. Slipper vi henne ut uten konstant tilsyn kan for eksempel en rev lett ta henne eller hun kunne blitt skremt og jaget av et eller annet og faatt problemer med hjertet.

    Mange katteraser er ikke kledd for aa vaere ute i norsk vind og vaer heller, de ville fryst ihjel.

    Vi har avlet fram flere raser som ikke egner seg som utekatt. Da maa vi legge forholdene til rette og finne dem hjem som ikke vil ha dem som utekatter.

    Dagens huskatt er nettopp det, en huskatt. Noen har pels og anatomi for aa vaere ute, andre ikke.

    • Liker 1
  5. Er i en lignende situasjon etter at jeg flyttet til England for et par aar siden. Jeg har alltid had et stort ordforraad paa norsk og vant en par amator skrivekonkurranser opp gjennom oppveksten. Naa, etter at jeg har omgitt meg med briter og kun bruker norsk til aa lese nyheter/forumer og ringe hjem et par ganger i maaneden, er min muntlige norsk forfallen. Jeg har faatt en mild, engelsk aksant, snakker saktere fordi jeg maa tenke mer for aa finne de riktige ordene og jeg bruker ikke like mange forskjellige ord som jeg gjorde for. Tonefallet mitt ligner det de har i Oslo, selv om jeg har vokst opp i Vesteraalen.

    For meg er det mer irriterende enn flaut fordi jeg er stolt av dialekten min og vil jo gjerne beholde den. Derfor leser jeg saa mye som mulig paa norsk, ser paa norsk web tv/nyheter og 'prover' aa laere samboeren min (som er engelsk) litt norsk.

    Vil du forbedre norsken din er de kun en ting aa gjore; bruk spraaket. Snakk saa mye norsk som mulig, skriv norsk og lytt til norsk radio og tv.

    • Liker 1
  6. Er ikke noe frokostmenneske, men til lunch spider jeg oftest knekkebrod med hjemmelaget syltetoy (eple og druer) uten sukker eller annet soppel i. Er ikke saa sott som det du kjoper paa butikken, ogsaa smaker det omtrent hundre ganger bedre :) Kan blandes inn i havregrynsgrot for at den skal smake bedre/mer, ogsaa gir det litt mer variasjon.

    • Liker 1
  7. Svai rygg kan ha flere aarsaker. Den vanligste er feil sal, men feilaernaering er heller ikke umulig. Mangler de muskler, men likevel blir ridd, da klarer ikke ryggen baere rytteren slik den normalt gjor. Da faar du etter hvert svai. Kan trenes bort ved aa bygge opp mysklene slik at ryggen igjen blir strek nok samt at det maa en tilpasset sal til.

    Jobber man mye med hesten for aa faa den til aa gaa paa toylene (nesen inn mot brystet), daa jobber de mer med ryggmusklene og de vil faa sterkere rygg.

    'Feit' rytter hjelper naturligvis ikke om ryggen er svak, men en vanlig, frisk og sterk hest kan baere en person paa 140kg uten aa faa skader av det.

  8. Herregud.... Aa operere paa en hund som kun har blitt dopet av Methyl (d som 'slaar ut' dyret i forkant av narkose) burde gi fengsels straff! Det gir ingen smertelindring, kun neddopende og beroligende effekt.

    Fy f*** sier jeg bare. Hadde det vaert et menneske dette skjedde med hadde kirurgen blit fengslet for mordforsok.

    Synds forferdelig synd paa eieren av hunden, men det jeg ikke fatter er hvordan han klarte aa staa der og se paa noe som naturligvis ikke ble gjort riktig. Hadde det vaert mitt kjealedyr som laa der hadde kirurgen blitt kasta ut og en annen dyrlege ville blitt tilkalt. Trenger ikke vaere veterinaer for aa skjonne at en hund som hyler er en hund som ikke har faatt nok smertestillende.

     

    Hva mattilsynet angaar saa bryr de seg kun om det som alt har blitt mat, ikke fugl og fe som en gang skal bli mat og i alle fall ikke folks kjaeledyr. Det er absolutt siste prioritet.

     

    Dyrepoliti JA TAKK!

    • Liker 2
  9. Har lyst til å overraske samboeren min med en langhelg til et-eller-annet sted, bare oss to, men er usikker på hvor vi kan dra.

     

    Forslag til litt utradisjonelle reisemål innenfor Europa? Med andre ord ikke Paris, London eller andre storbyer. Vi bor en halvtime unna London så kan ta tog til nesten hvor det skal være og drar ikke toget dit vi vil kan vi fly for en rimelig penge.

     

    Gjerne litt mer landlige omgivelser...:)

  10. Etter mange timers krangling over telefon og x antall sinte email så fikk jeg det 'nesten' slik jeg ville. Det satt langt inne men de gikk til slutt med på å gi meg tre fjerdedeler av det jeg betalte for sykkelen tilbake.

    Verken forhandleren eller merket får noen anbefaling fra meg, det er helt sikkert!

     

    Den elektriske feilen var mistnok "fabrikk feil" på alle sykklene lagd i august 2011. min var laget i juni, så det tror jeg bare var et dårlig forsøk på å legge skylda på noen andre...

     

    Men men... Honda'en kommer på onsdag så da blir alt rosenrødt (bank i bordet) :)

  11. En liten advarsel til de som vurderer å kjøpe billig...

     

    Fikk min første sykkel for ca 10 måneder siden. Det har vært 10 måneder med feil etter feil etter feil.

    Jeg kjøpte en Lexmoto Vixen, eller kinesisk skrapmetall som jeg kaller den. Har had alle servicene til riktig tid, vært parkert inne om været var dårlig og alltid under dekken om parkert ute.

     

    post-272987-0-05038900-1336411736_thumb.jpg

     

    Etter 2 måneder feila elektronikken. Det tok 3 runder på verkstedet og 3 måneder å fikse.

    2 måneder deretter røyk klutchkabelen. Ja jeg vet det er en del som til slutt ryker, men etter totalt 3 måneders bruk? Tror ikke det nei. Den røyk forøvrig mens jeg krysset over gata med biler kommende mot meg. Kunne fort blitt farlig.

    Nå i April, mens jeg kjørte på jobb om morgenen, midt på motorveien falt eksosanlegget bokstavelig talt av sykkelen. Det var et under at jeg ikke ble meid ned av noen mens jeg kravla meg ut av veien!

    Fikk en mekaniker til å komme å se på sykkelen, fortalte meg at bolten som skal holde eksosanlegget til motoren hadde brukket i to og den delen nærmest motoren hadde rett å slett falt inn i sylinderet. Han synts det var et mirakel at ikke sykkelen hadde bråstoppet og slengt meg avgårde.

     

    Lei? JA! Livsfarlig sykkel som lett kunne fått meg drept ved minst to anledninger. Upålitelig, starter når den vil å feiler når du minst trenger det.

     

    Har krangla meg til å få det meste av pengene mine tilbake samt avslag på en Honda. Aldri aldri aldri mer noe kinesisk med motor. Japan for the win...

  12. Aa sporre om hundeoppdragelse er som aa sporre om barneoppdragelse; du faar vilt forskjellige svar avhengig av hvem du spor...

    JEG setter min litt aa vaere lederhunden (eller alfa som mange kaller det) for aa faa hunden til aa stole paa meg og folge mine "ordrer". Ikke fordi det straffer seg aa ikke folge meg, men fordi det mest behagelige aa harmoniske stedet aa vaere er sammen med meg; lederhunden.

    • Liker 1
  13. Skal du royke inne gjelder det aa holde seg unna roykvarsleren, det laerte jeg paa den kjedelige maaten. Nei det er ikke ulovlig aa royke vannpipe saa lenge du ikke har noen narkotiske stoffer i. Du kan royke nikotin ogsaa siden det er selve kjopet som er ulovlig. Har du nikotin i pipa kan du altsaa ikke bli straffet med mindre det kan bevises at du kjopte det.

    Angaanede hull maa du bare prove deg fram. Det kommer ann paa storrelsen paa pipa. Jeg prikker ganske jevnt over hele med en metallpille paa ca 3mm i tykkelse saa hullene er ganske store.

     

    Prov deg fram og poff i vei :)

  14. For meg virker det som om hun ikke helt klarer å gi slipp på singellivet. Det ER kult å være ute uten mannlig følge rett og slett fordi man får men oppmerksomhet fra flørtende mannfolk. Det er en fin 'boost' for selvtilliten så om det er grunnen til at hun ikke vil være synlig sammen med deg ute så "skjønner" jeg tankegangen hennes.

    Men, dere er sammen og da burde hun gi slipp på singellivet. Naturligvis er det ok å ha en jentekveld en gang i blant, men å ikke annerkjenne deg som kjæresten hennes når dere begge er tilstede blir for dumt for meg. Jeg hadde blitt dypt såret og rimelig sur om samboeren min ikke ville vite av meg når vi er ute sammen :hrm:

    Synts du burde sette deg ned med henne å forklare til henne en gang til hvor sårende det er for deg. Klarer hun ikke se det fra din side da vil jeg nesten tro singellivet er viktigere for henne enn forholdet deres, og da skurrer det voldsomt...

    • Liker 2
  15. Et aldri så lite skryteinnlegg; Jeg fikk omsider lønnsøkningen min som jeg har kjempet for i nesten to måneder :D

     

    Jeg byttet stilling (innenfor det samme selskapet) for et halvt år siden og ba etter fire måneder sjefen min å revurdere årslønna mi. Dette gjorde jeg fordi jeg byttet fra en salgs jobb til å bli den eneste regnskapsføreren combinert med administrasjon i selskapet. Dvs, jeg alene gjør alt som har med pengene til selskapet å gjøre, samt holder styr på alle de ansatte og holder kalenderene deres fulle etc.

     

    Det tok litt tid, men etter tre møter fikk jeg omsider sjefen min til å skrive under min nye kontrakt og jeg er ikke lengre den dårligst lønnede personen i selskapet *stolt* :green:

  16. Synts egentlig du skal være glad for at du FIKK svar. Er en utrolig irriterende 'vane' mange firma har at de rett å slett ikke svarer søkerne sine, kun de som blir tilbydd jobb.

     

    Du fikk svar da du ba om oppdatering, så selv om det var et avslag synts jeg du burde være fornøyd med det. Er bedre enn å be om oppdatering å aldri høre noe fra dem... Snakker av erfaring :hrm:

  17. Hva har det med saken aa gjore at jeg bor i England? Og hva har skrivemaaten min med dette aa gjore? Jeg er ikke professor i norsk, men siden du tydeligvis forstod hva jeg mente trenger du kanskje ikke bruke tid paa aa paapeke at jeg, som 99% av alle andre nordmenn IKKE er professor i norsk?

     

    Men til saken. Det er mange 'godt voksne' som (skal vi si) ikke direkte hjelper statistikken, det er jeg enig i. Men ved aa gjore det paavirker de ogsaa den yngre generasjon, spesielt sine egne barn. Folk flest faar matvanene sine fra oppveksten. Starter man livet med en diett paa hurtigmat saa har man lett for og fortsette langs den stien.

    Jeg nevner at mange unge velger aa sitte hjemme som arbeidslose fordi mange av dem tar dette valget fordi pc-skjermen er mer attraktiv enn aa staa opp 6 om morgenen for aa dra paa jobb til 4 paa ettermidagen. Pengene, karrieren og arbeidserfaringen er mindre viktige enn det skjermen har aa tilby der aa da, et valg jeg vil tro de fleste angrer paa i ettertid. Da er den onde sirkelen startet. Jeg har tilbrakt min tid forran en pc og jeg har ALDRI opplevd at en 'gamer' foretrekker et sunt eple forran potetgullet og sjokoladen. DERFOR er valget av arbeidsledighet og pc/spill/tv (whatever) saa farlig, det er starten paa en usunn livsstil og et farlig kosthold.

  18. Holder utviklingen dagens framgang vil Norge om 20 aar ha en befolkning der rundt 85% er overvektige.

     

    http://www.vektklubb.no/artikkel/tittel-20195419

     

    Datagenerasjonen begynner aa gi utslag paa statistikken, det kan man trygt si. Latere hobbier, som pc og andre konsoler, og mindre fysisk aktivitet kombinert med at grandiosaen koster mindre penger og energi aa tilberede enn et fullverdig maaltid laget fra grunnen av har mye av skylden.

     

    Mange er fremdeles aktive med diverse idretter, men det er ogsaa alt for mange som tilbringer mye av fritiden sin forran en skjerm mens neven fungerer som spade mellom potetgullposen og munnen.

     

    Det begynner aa bli virkelig skummelt naar unge, friske mennesker foretrekker aa sitte hjemme som arbeidsledig og "leve" livet sitt online framfor aa skaffe seg en jobb og et liv.

     

    Jeg legger mye av skylden paa pc-generasjonen, men de er ikke de eneste synderne. De fleste av oss foretrekker den enkle veien til en full mage og orker ikke bruke mye tid paa matlaging. "Det er jo saa dyrt" er det mange som sier, men frukt og gront er faktisk ikke noe dyrere enn potetgull og ferdiglaget pizza. Kjoper man inn det man trenger til et orntlig maaltid, som ei gryte med gronnsaker og kylling, faar man MYE mer mat ut av det enn du ville gjort fra ei grandiosa. Du er mett lengre og du har middagen fiks ferdig i flere dager framover. Det beste er at det tar maks 20 minutter og hakke opp gronnsakerne og kjottet og ha dem i gryta med litt vann. Sett dem i ovnen og la det staa et par timer, ferdig!

     

    Folk gidder bare ikke. De kan takke seg selv naar vekta skriker av smerte under dem.

    • Liker 1
  19. Skal du være fullstendig norsk så heter det faktisk 'tomatsaus'. Ketchup er tross alt ikke et norsk ord, samme hvordan du staver det. 'Ketsjup' er fornorskning av ordet 'ketchup', ikke det norske ordet for 'ketchup'.

    Norsk skal være norsk, det heter tomatsaus. Ketchup/ketsjup (eller hvordan du enn velger å stave det) er ikke norsk.

  20. Har per dags dato tre tattiser. En lotus paa en skulder (for ny start og selvstendighet da jeg flyttet alene fra Norge til England), en rose med torner paa den andre skuldra (som et minne fra videregaaende, ikke alt var rosenrodt), ogsaa har jeg min stygge sak paa korsryggen. Den var min forste og eneste kosmetiske tattoovering. Aldri mer! Den er tre aag gammel og der motbydelig ut. Hun som lagde den nektet aa fullfore forid hun mente jeg hadde det saa forferdelig vondt. Aerlig talt, er ikke det mitt valg da?? :huh:

     

    Sooo....... Naa skal jeg ta min storste tattoovering, en japansk drage ( :green: ) paa ryggen for aa dekke over den paa korsryggen og samtidgit gjore det mulig aa forene den med lutusen min og jeg vil det i framtiden. Saa blir ganske stor.

     

    Piercing har jeg provd flere ganger, men 5 av 5 har endt om med betennelser som ikke vi gi seg. Den siste tok jeg ut etter nesten et aar med konstant betennelse, og ingentin jeg gjorde hjalp. De har alle vaert tatt i orene, men har sykt lyst paa en i brynet saa kanskje jeg prover igjen... :)

     

    Alle mine tattooveringer har mening og jeg tegnet dem selv. Aldri i verden om jeg skal lide meg gjennom dem bare for aa spasere ned gata og se noen med akkurat det samme motivet! Dragen blir den tattoovoren som designer, jeg han ikke tegneskills til en japansk drage, men motivet skal ikke kunne brukes i ettertid av andre, kun til inspirasjon.

×
×
  • Opprett ny...