Gå til innhold

Abdulaziz

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Abdulaziz

  1. hvilken midler ? jernteppet - ved å isolere dem fra resten av verden ? Hvordan ? ved hjelp av styret: kommunisme : hemmelig politi- stenge grensene - militærmakt - du må nesten søke en del og lese en del. Det er ikke så vanskelig å styre hele øst-blokken når man har militærmakt. Propaganda - mot vest. Religion var ikke tiltatt.. Folk kunne ikke organisere seg - det var ikke fri tale - ingen ytringsfrihet- du ble straffet og fengslet hvis du kritiserte loven og regjeringen. .

     

    jo takk dette hjelper meg veldig :)

  2.  

    Gir deg ikke svarene, men du kan få en pekepinn:

     

    2.36: Dette er to legemer som beveger seg som et legeme, tilknyttet hverandre i koblingen K. Sett opp et fritt-legeme-diagram for koblingen, så vil du raskt se hvordan kreftene virker, og hva som er resultatet av summen av kreftene i x-retning. Siden det ikke er noe friksjon i bildet her, så vil det være ganske enkelt å finne.

     

    2.39: Ganske likt som forrige. Tegn opp, sett inn krefter og regn ut!

     

    2.40: Nå klarer du kanskje denne selv? Jeg trenger uansett figuren for å se kraftretninger osv, så får ingen løsning. :)

    når det gjelder tegninger så er i ALLE oppgavene tegninger

    2.36 jeg orsto absolutt ingenting av den

     

    2.37 her trodee jeg at jeg skal skrive summen av kreftene= m*a

    så F-S=m*a men jeg fikk feil siden svaret blir null men er ikke snorkraften 12 N?

     

    2.38her har jeg tenkt at akselerasjoen blir 0 men det påvirker jo ingenting i oppgaven.

     

    kan du ikke gi meg bedre hint. du har bare sagt at jeg skal tegne figurer og som sagt så figurene finnes allerede i boka men takk for hjelpen uansett :)

  3. går i vg2

    2.36

    et lokomotiv med masse 20 * 10^3 kg drar en vogn med masse 5 * 10^3 kg. Vognen får en akselerasjon på 2m/s^2. Vi ser bort fra all motstand mot vognens bevegelse. Hvor stor kraft virker ved kobling K? hvor stor kraft virker på lokomotivet ved K?

     

    2.39

    To klosser A og B er bundet sammen med en tynn snor. Med en kraft F= 12 N drar vi klossene bortover et vannrett, glatt underlag.

    Masse til kolsse A: 2 kg og B:3 kg

    c) Regn ut snorkraften. Ps: akselerasjon er 2.4 m/s^2

     

    2.40

    På Figuren er A en kloss med masse mA=0.50 kg og B et lodd med masse mB= 0. 30 kg. Bordet er svært glatt, og snoren er svært lett.

    akselerasjonen er 3.678 m/s^2 og snorkraften er 1.839 N

    d) vi stanser klossen og holder den i ro. Hvor sor blir snorkraften nå?

  4. hei! Eg e 15 og vil gjerne drive med parkour og freeruning. men hvor enn jeg går så møter jeg voksne folk som ber meg om å klatre ned, fordi det er ikke lov for ei eller annen grunn.

    så jeg har ingen folk eller plass å gjør det på.

    kan noen hjelpe?

  5. Velkommen,

     

    Jeg skal ta to fag som privatist, og studere disse frem til eksamen i november. Planen er at jeg skal omgjøre karakter 4 til en 6'er i begge fagene. Fagene er MAT1001 Matematikk 1P-Y og SAF1001 Samfunnsfag.

     

    Relevante lærebøker er skaffet. Jeg skal bruke Sinus 1YP for matematikk, forfattet av Cappelen, og Fokus Samfunnsfag i samfunnsfag, forfattet av Aschehoug. Er dette god nok litteratur?

     

    Men det er noe med leselister, kompetansemål, pensum osv. Hva må jeg gjøre her?

     

    Er det lurt å velge PC når jeg skal ha muntlig eksamen i Samfunnsfag? Jeg trenger ikke PC i matematikk, der bruker jeg grafisk kalkulator.

     

    Søker intelligente svar.

    Vær så snill. dette e veldig viktig for me. I den tida klarte du det du ville fikk du en sekser i samfunnsfag?

  6. Det vil si, du må kunne "alt", helst ned på detaljnivå, ikke vage beskrivelser eller grove trekk. Vær konkret og bruk eksempler osv. Forklar med egne ord, ikke bare oppgulp fra pensum. Sørg for å svare på spørsmålene som blir stilt, ikke skriv masse annet unødvendig. Du må gjerne svare utfyllende, men det må være relevant og knyttet til spørsmålene.

    eh FUCK, det ble 5+. her i skolen min så er mon lærer enten gir han 5+ eller 6 :( det blir ikke noe midt i mellom. En sekser var veldig nær men det ble det ikke. Jeg hadde ingen feil men hun mente at jeg var ikke så detaljerte :grumpy: :grumpy: :grumpy:

     

    Etter å ha hatt både biologi 1, kjemi 1 og fysikk 1, vil naturfag bli ren plankekjøring og du kan kjøre opplegget ditt dit du selv vil. Det er begrenset med tid, så da svarer du godt på det du blir spurt om, og deretter spiller videre på delemner som inngår i hovedsvaret ditt. Ta føring, og ikke vent på at lærere/sensorer kan tenke ut alle mulige spørsmål.

     

    Dette gjelder for så vidt ved et hvert fremlegg.

    emn hva pensuen da. Glemer du det?

    Jeg er også VELDIG realist så tror jeg nok at alle fag kommer til å bli realfag men ja tilbake til spørsmålet; Glemmer du ikke pensumet eller?

  7. Les, sett deg godt inn i stoffet. Også lurt å kunne dra inn samfunnsfag i naturfagen som viser at du har kompetanse utenfor det som står i boka.

    tror ikke at samfunnsfag har noe med sagen å gjøre.

    samfunnsfag i VG1 er polittikk, demokrati, terrorisme, kultue, arebeidslivet, globalisering og sånne greier

  8. Hvilken klasse går du i? Ungdomsskole eller VGS? Hvilket tema? Hvor stor interesse har du i faget? Har du lett for å lære Naturfag osv. Gi litt mer informasjon, så det blir litt lettere å sette seg inn i din situasjon :)

    VG1

    Prøven er om stråling og radioaktivstråling( et ganske kjekt tema også :D). Jeg har en stor interesse i faget da men jeg kommer ikke mer enn 5.

  9. Det gikk mildt sagt til helvette. Fikk emnet Migrasjon og forberedte meg i 30min. Gikk inn i rommet og der satt sensor, som selvfølgelig var en av de to geografi lærerne fra helvette som er lærere på skolen min. Var en grunn til at jeg tok på naboskolen i byen. Tenkte at de kanskje lånte hverandre lærere på eksamen rett etter jeg hadde meldt meg opp. Jeg nailet den første delen, så fikk jeg to oppgaver til. Erosjon og ulike næringer. De gikk også ganske bra, var noen tinge jeg slet litt på. Eksaminator ga meg faen ikke noe betenkningstid på spørsmålene han stilte meg, nølte jeg i 5 sekunder ga han meg svaret. Alt etter alt, mener jeg at en femmer hadde vært på sin plass, men det ble fire. Kun en karakter høyere enn i fjord. Litt usikker på om jeg skal prøve meg igjen til våren, eller bare gi opp medisindrømmen.

    hmm det er litt rart, jeg mener kunnet du ikke spørsmålene eller? Ka er det som du ikke klarte?

×
×
  • Opprett ny...