Gå til innhold

kojak64

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kojak64

  1. Jeg har abit IC7-G og er i gang med å redusere støy. Jeg har en passiv chipset kjøler fra zalman (denne).

     

    Vil den kjøle nok? Jeg overklokker ikke. Må kanskje feste den med termisk lim i stedet for goop siden det er dårlig med festemuligheter... noen som har prøvd det samme eller andre tips før jeg går i gang? :hmm:

  2. skal man gi ut plate er man som regel innom en mastering-suite først uansett - så det eksemplaret som blir sendt til en fabrikk lager du sjelden selv. de fleste hjemmebrente CD-er er "datateknisk" gode nok til å bruke som råmateriale for utgivelse - det er noe annet med selve mixen/musikken du legger på dem...

     

    selv har jeg levert ut mye materiale brent på en NEC dvd-brenner, funker helt fint. jeg jobber i bransjen.

     

    om det tekniske kan man si at jo, en bit er en bit - men på audio cd finnes noe som heter feilkorreksjon. dvs at en viss mengde feil kan tolereres og rettes opp (jukses til under lesing). Men blir det for mye sier det stopp, og du får "artifacts" i lyden. så jo "bedre" en cd er brent, jo bedre, men så lenge man ikke hører noe så bryr man seg ikke.

     

    kojak

  3. Jeg driver profesjonell lydprodukson på selvbygd PC og vil bare minne om et par ting:-

     

    kjøp hovedkort med RAID. Sett 2 like disker opp i RAID 1 (dobler lesehastigheten og gir sikkerhet hvis en disk skulle ryke). Ha en separat OS-disk. pass på god kjøling på diskene.

     

    jeg har selv blitt reddet av RAID'en en gang, og det ville kostet mye hvis jeg ikke hadde hatt det...

     

    et annet must er 2 skjermer. gi f i 3d-ytelsen, kjøp et vifteløst skjermkort med utgang for 2 skjermer.

     

    man blir mye mer effektiv med 2 skjermer faktisk... selv kjører jeg nuendo 2.0 på en 2.6 p4 800fsb og jeg kan ikke klage på ytelsen (har hatt prosjekter med 50-60 spor med div effekter softsynther etc. uten problemer)

  4. Noen der ute som vet hvordan jeg kan få all boot info opp på hovedmonitoren selv om tv-utgangen er fysisk koblet til?

     

    TV-en står i et annet rom, og jeg har dual-boot med linux/xp... umulig å se hva som skjer under oppstart på hovemonitoren så lenge tv-kabelen er koblet...

     

    sinnsykt irriterende.

     

    pls help someone! kortet er sapphire radeon 9500 pro for øvrig

     

    :ermm:

  5. Kjører du sata-disken med en konverter åp p-ata kanal 1? du sier at de nstår som master, men på en seriell atabus er det jo ikke noen master/slave kanal?

     

    har ikke konverter nei...

     

    Vel... på IC7 det er forskjelige instillinger i BIOS for å velge hvilken ide-kanal s-ata disken(e) skal "dukke opp" på. IDE er vel IDE uansett om man har s-ata eller p-ata... (correct me if I'm wrong). min bios vil i hvertfall plassere s-ata disken som enten master eller slave på en av fire mulige IDE kanaler (dvs det er plass til 8 disker). Uansett hvor jeg velger å plassere den i bios og uansett hvilken fysisk kontakt jeg bruker nekter den å boote fra den selv om den blir gjenkjent, står øverst på boot-lista og alt ser bra ut, så lenge det er en p-ata harddisk plugget inn...

     

    beats me!

  6. s-ata disken med os står alene som master på ide-1

     

    dvd-brenner står som master på ide-2

    p-ata disk uten os står som slave på ide-2

     

    alt blir listet riktig under oppstart. og ja, jeg har prøvd enhanced mode, og alle de andre modes der (auto, combined etc).

     

    virker som om kortet insisterer på å boote fra p-ata HD uansett hva slags instillinger jeg gjør, så lenge den er plugget inn.

     

    dette skjedde etter at jeg oppdaterte bios til nyeste versjon. tror jeg flasher tilbake til gammel bios, da fikk jeg det til å funke i alle fall...

  7. hadde stort hell med å kjøre raskere FSB uten å overklokke prosessoren (på samme HK og prosessor). fordelen er større minnebåndbredde. 133 fsb og ddr400 på ram er ingen vits, fsb farta er en propp i systemet. fikk faktisk bedre resultater ved å sette ned fra ddr400 til ddr333 på ellers standard oppsett!

  8. Flasha akkurat bios på IC7-G kortet til versjon 1.8. Alt gikk bra, bortsett fra at nå nekter maksinen å boote fra (onchip) s-ata. Hvis jeg plugger ut det som er i p-ata (1 brenner og en hd) booter den ok.

     

    Har prøvd alle mulige innstillinger i BIOS. Disken blir gjenkjent, listet på riktig sted, står øverst i bootrekkefølgen, er alene på ide-1, men jeg får "disk boot failure insert system disk..." helt til jeg plugger ut p-ata kabelen med de andre diskene på.

     

    Jeg er ikke dust, jeg har prøvd alle mulige bios instillinger...

     

    hvis noen har vært borti noe lignende, please hjelp!

     

    :shrug:

     

    for s-atan...

  9. samme skjedde hos meg da jeg hadde installert en litt for gammel versjon av nero (eller var det cd-creator). hvis du har noen av disse prøv å avinstallere for å se om dvd dukker opp i win igjen? det gjorde den hos meg. måtte ha nyere versjon av brennesoftware. noe gammelt skrot som kom "i veien"...

  10. Jeg har akkurat installert Mandrake 9.2, hadde ingen problemer med iso'ene (lastet ned fra ftp://ftp.sunet.se/pub/os/Linux/distribut...ndrake-iso/i586.

     

    Prøv å laste ned disk 1 på nytt bare.

     

    Jeg må si at jeg er imponert som helt fersk linuxbruker - absolutt alt hardware ble autodetecta (noe som aldri har hendt meg i noen versjon av win).

     

    Også divx filmer og mp3 etc ble spilt perfekt uten noen codec-leting.

     

    her er en som er nykonvertert linux mann i alle fall... :D

  11. Får ikke installert SuSe 8.2 fordi onboard ethernetkort ikke funker "av seg selv" under installasjonsprosessen.

     

    Har lastet ned LiveEval versjonen, men får ikke nettkortet til å funke der heller.

     

    Er HELT fersk på linux men lengter etter å slippe unna microsofts klør, i hvert fall noe av tiden. Tenkte jeg skulle begynne med SuSe.

     

    Er det noen med samme hovedkort som har fått nettbiten til å funke uten å sette inn et annet nettkort?

     

    Setter stor pris på hjelp her...

  12. Kojak64: Biltema er prøvd, Belden er prøvd, 10talls forskjellige kabler fra el-verk etc. er forsøkt, men funnet for dårlige rett og slett.

     

    Bare for å opplyse... Biltema er ikke en pro audio leverandør!

     

    Når det gjelder priser, er det slik: Amatørbutikker (dvs. alle hifi butikker etc) har svært lavt omsetningsvolum på digitalkabler og sånt, derfor er prisen uforholdsmessig høy. Pro-leverandører selger massevis av slike kabler (selv har jeg ca. 20 fiberoptiske i forskjellige lengder og et utall coax spdif kabler). Dermed går prisen ned... dessuten er det fristende å si at hifi-folket er mer lettlurte enn profesjonelle lydfolk...

  13. En eller annen prosess i bakgrunnen bruker unormalt mye prosessorkraft - i task manager er det "system idle processes" som belaster cpu. (har AMD XP2200+)

     

    Jeg har sjekket maskinen for blaster og sobig og andre virus... jeg er 100% virusfri.

     

    I safe mode er prosessorbelastningen omtrent 1% idle - slik jeg venter meg.

     

    Har disablet alt av "unødvendige" services, og finkjemmet oppstartsrutiner i msconfig, fortsatt er det over 40% cpu usage idle. Noe nettverksaktivitet er det også å se i task manager.

     

    Hvordan skal jeg finne ut hvem synderen er?

     

    :shrug:

×
×
  • Opprett ny...