Gå til innhold

Olabukse3

Medlemmer
  • Innlegg

    425
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olabukse3

  1. Hei,

     

    jeg kan si litt om sykkel på fly. Det kan gjøres svært enkelt,

     

    Med SAS/Widerøe så regnes sykkel som ett normalt baggasjekolli. Dersom du trenger ett ekstra baggasjekolli så tror jeg det koster rundt 250,- men det avhenger kanskje av hvor du flyr.

     

    Etter å ha syklet gjennom Europa fløy jeg fra Hellas til Norge med SAS/Widerøe. Jeg valgte å ikke pakke ned sykkelen min. Det jeg gjorde var å beskytte derailleuren med en oppkuttet flaske og gaffa teip, vri styret, skru av pedalene og tappe ut noe av lufta fra hjulene. De tre siste er krav fra flyselskapet. Sjekket den så inn ved "Spesialbaggasjeskranken". Ta en titt her: http://travellingtwo.com/resources/flying-with-a-bicycle-in-a-plastic-ctc-bag (jeg droppa plastbaggen). Det gikk supert for meg, ingen skader, billig og enkelt. 

     

    Den andre metoden; å pakke den inn i en pappkasse fra sykkelforhandler er også en velkjent og god metode, men krever noe mer arbeid/planlegging. I vurderingen ville jeg tenkt på hvor robust sykkelen din er og hvilket selskap du flyr med. Jeg tenker at dersom de som håndterer bagasjen tydelig ser att det er en sykkel så vil de normalt behandle den bedre.

  2. Hei,

     

    noen her som spiller på Excalibur TBC? Det er den største TBC serveren ute, noe custom (som cross faction groups, cash shop (ikke SWP items)), 2x rates for det meste. Peaks over 2k. Veldig aktiv pve og mer enn nok folks som spiller pvp; BGs hele døgnet, 2s er aktiv. Er en haug med svensker her, hadde gjort seg med noen flere nordmenn! :)

  3. Sier meg enig med emhb. Om du skal til Amsterdam, for all del ikke kjør bilen inn i sentrum. Vi endte opp med å betale mer for parkering enn overnatting. Parker her og ta trikk inn. Når vi parkerte der var t/r med trikk inkludert for alle i bilen.

     

    Har også kjørt inn til sentrum av Berlin og det er heller ikke og anbefale. Endte opp med å kjøre inn på ett trikkespor på Alexanderplatz hvor jeg ikke hadde noe som helst å gjøre. Morsomme minner er det jo da :)

     

    Edit: Paris var ikke like problematisk når jeg var der. Parkerte like ved Eiffeltårnet, kan ikke minnes at det var i nærheten av parkeringsprisene i sentrum av Amsterdam heller. Luxembourg by var heller ikke så gal å kjøre i.

  4. Tusen takk for gode svar!

     

    Jeg kunne utdypet litt mer i første post, men jeg skrev på tlf og det går seeeeeent...

     

    Jeg er på sykkeltur i Europa. Startet i England, nå er jeg i Frankrike og jeg begynner å nærme meg Tyskland. Utviklingen i Europa er jo ganske gjennomgående- en økende polarisering og fremmedfrykt. Selv om det helt klart er store utfordringer med flyktningstrømmen, så kan det virke som om flyktningene kanskje for skylden for mer enn de har gjort galt. Det er en skremmende utvikling.

     

    Jeg er nysgjerrig og har tenkt meg innom ihvertfall Tyskland, Østerrike og Ungarn av de mest aktuelle landene hva angår dette. Tyskland er stort men jeg er på utkikk etter de områdene der høyrepopulismen er størst og eller i kraftigst anmarsj. Det var det som var utgangspunktet for tråden.

     

    Fint om noen kan forklare meg forskjellen mellom høyrepopulisme og konservatisme. Er konservatisme mer knyttet til religion?

  5. Mitt råd er planlegg minst mulig. Som du sier kommer det garantert til å bli endringer i planene. Stol ikke for mye på hva du leser på internett, ta heller råd fra andre du møter som du føler at du er på bølgelengde med. Jeg vil absolutt anbefale deg en tur til Myanmar. Landene og stedene du ser for deg er "backpacker-standarden". Personlig foretrekker jeg å være i områder med mindre turister. Av de jeg har møtt som har vært i sør-Thailand har ingen likt det. Hva vil du oppleve? Jeg foretrekker å bruke tid på å være med lokalbefolkningen overalt hvor jeg er. Lokalbefolkningen er generelt mye mer gjestfrie i de mindre turistinfiserte områdene. De har rett og slett ikke mulighet til å yte samme gjestfrihet (type: invitere deg hjem på mat/overnatting etc) der det ferdes tusenvis av turister.

     

    For meg betyr ikke de smellvakre strendene og de ekstreme opplevelsene (fallskjermhopping etc) noe. Det er kortvarig glede uansett. Det er folkene og kulturen som er spennende. Folk reiser av forskjellige grunner. Noen vil ha et avbrekk fra hverdagen mens andre søker etter noe langt større.

     

    Kan også anbefale deg India, og om du virkelig vil se noe annerledes, ta deg en tur til Bangladesh.

     

    Hva gjelder transport flyr jeg minst mulig. Man mister bokstavelig talt bakkekontakt. Ikke ser man noe og man møter minimalt med mennesker. Man hopper over hele moroa. I Thailand er tog veldig fint. 3de klasse har hyggelige priser og man møter alltid supre mennesker her. Mitt tips er altså så sakte og så "nærme gulvet" som mulig.

     

    Det er ingen fasitsvar, men om du lurer på noe så spør i vei så skal jeg forsøke å svare.

    • Liker 1
  6. Hadde ikke vært redd for å reise til Tyrkia. Jeg har faktisk tenkt meg dit selv. Jeg ser på sannsynligheten for å bli rammet av terror som veldig liten. Selv har jeg for det meste tenkt til å holde meg unna turiststrøkene, men det er bare fordi jeg liker meg best utenfor disse områdene.

     

    Jeg trodde ikke det skulle være noe problem med reiseforsikringen dersom det ikke stod at de frarådet alle reiser til landet. Her står det vel bare at dem fraråder alle reiser som ikke er nødvendige. Men dersom man vil være sikker er det best å sjekke med sitt forsikringsselskap.

     

    Det er selvfølgelig tull å fraråde reiser til alle muslimske land. Det er en enorm variasjon og folk er stort sett greie over alt. Slutt å spre fordommer og annet vas. Istedenfor å tro på alt man blir fortalt, ta heller å se selv før du gjør deg opp en mening. For å komme med noe fakta så er de landene med høyest mordrate faktisk kristne land i latin-Amerika.

  7.  

    snip

    Hva synes du om Osprey-sekken? Er den komfortabel å reise med? Noe negativt?

     

    Grunnen til at jeg vil ta med meg ting ned dit er slik at jeg slipper å bruke tid på å springe rundt for å finne f.eks. myggmiddel, tannkrem osv. Kan selvfølgelig kutte ned på enda mer klær, da jeg vet jeg kan få kjøpt klær der nede skambillig. Skal nok ta med meg en fleecegenser etter at flere inkludert deg har anbefalt det. Kanskje jeg dropper håndsåpe, Lonely Planet boka etc. bare for å bli kvitt vekt.

     

     

    Hvordan er det med dataroaming og mobildekning der nede forresten?  :hmm:

    Har man dataroaming de fleste steder i Sør-øst Asia? (Kambodsja, Laos og Thailand) Er det bedre å kjøpe et sim-kort der nede??

    Dette er kanskje noe av det jeg lurer mest på da jeg er ganske avhengig av internett og telefonen for å finne hostel, gode resturanter, bruke google maps/GPS og lignende.

     

    Gode glidelåser og smart løsning med at man kan åpne den "som en bag". Jeg hadde med laptop og likte ikke at lommen til pcen var plassert lengst ute, slik at den var mest sårbar. Den burde vært inntil ryggen. Skulderreimene var litt smale. Dette gjør at den gnager litt om man har stappa den full og skal gå med den lenge. Sekken er  ikke laget for å gå lange distanser, men jeg syntes de kunne spandert på seg litt bredere skulderreimer. Stoffet på innsiden av reimene ble også ganske "slitt", det gikk litt i oppløsning. 

     

    Lonely Planet boka syntes jeg du burde droppe uansett. Sats heller på at folkene du møter er din "guidebok" :)

     

    Bra med roaming der jeg har vært. Det er alltid lurest å kjøpe simkort i landet du skal til, det er ikke dyrt der nede.

  8. Har selv reist backpacket i Asia i 8 mnd. med 40L ryggsekken fra Osprey. Neste gang skal jeg ha en enda mindre en. Det jeg vil si er pakk minst mulig. Er det noe du er i tvil om du skal ta med så ikke ta det med.  Alt du trenger der nede kan du få kjøpt der ende, og attpåtil er det billigere enn i Norge. Prøv å ta med ting som har flere bruksområder, som for eksempel sarong istedet for håndkle. En ting som er greit å ta med er en fleecegenser. Apropos årstiden så reiste jeg også ned i oktober og det var helt topp! 

  9.  

     

    6. Når jeg drar på ferier på over to måneder, har jeg en helårsforsikring fra et norsk selskap de første to månedene. Etter dette stikker jeg ut på det internasjonale markedet og rasker med meg en forsikring fra World Nomads.

    Hvordan fungerte forsikringen fra f.eks World Nomads? Fikk du noen gang brukt den? Alarmsentral etc? Dekning/pris i forhold til Norsk reiseforsikring? :)

×
×
  • Opprett ny...