Gå til innhold

Stensby96

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stensby96

  1. Hei

     

    Jeg har et Olympus OM-D em10 Mrk II kamera og har hatt problemer med at SD minnekortet plutselig slutter å virke helt uten grunn. SD Kortet det gjelder er et Lexar 64 gb 150MB/s (https://www.mytrendyphone.no/shop/lexar-lsd64gcrbeu1000-160347p.html?trackid=google.com&gclid=EAIaIQobChMImZLYlLXR1QIVwbYYCh2OdwAZEAYYBCABEgIA7PD_BwE&tagcl=1&trackid=google.no_google.no&refHost=https%3A%2F%2Fwww.google.no%2F)

     

    Dette skjedde nylig når jeg var på helgetur til Kristiansand dyrepark. Jeg fikk tatt bilder og filmet en del hele Fredag og det meste av lørdagen helt fint. I løpet av lørdagen tar jeg noen biler og filmer litt, skrur så av kameraet for så igjen å skru det på igjen 3 min etter for å ta et nytt bilde eller filme og da sto det "Card Error" på skjermen og SD Minnekortet var ubrukdelig.

    Jeg hadde heldigvis med meg flere minnekort som virket helt fint resten av turen, men alt materiale frem til det punktet var borte. Jeg satte minnekortet tilbake i kameraet senere - funket ikke. Jeg satte minnekortet i PC for å se om jeg kunne få tak i filene, men PCen merker ikke engang at det var satt i. Jeg gikk til kamerabutikken der det ble kjøpt og de klarte heller ikke få noe ut av det. Jeg prøvde derfor å formatere minnekortet på kameraet (da slettes alt innehold) sånn at jeg i hvertfall kanskje kunne bruke minnekortet igjen - Dette gikk heller ikke.

     

    Akkurat det som er beskrevet over skjedde også når jeg var på ferie i Spania i sommer, brukte kameraet i ca. 3 dager også virket ikke minnekortet lenger.

     

    Har nå for andre gang vært på butikken der jeg kjøpte det og byttet. Denne gangen prøvde vi å gå ned til et SD kort med 95 MB/s, men de mente at det egentlig ikke skulle ha noe å si ettersom kameraet er så nytt.

     

    Er det noen her som har opplevd noe liknende? Evt. noen løsninger eller kanskje noe jeg kan ha gjort galt(selv om jeg ikke ser det)?? Kan det være noe galt med kameraet? Dette begynner å bli veldig frustrerende ettersom ganske mange minner bare forsvinner og jeg merker at jeg blir mindre motivert til å ta bilder ettersom jeg ikke veit om jeg en gang vil ha bildene i morgen da jeg ikke kan være sikker på hva som gjorde at feilen skjedde i begynnelsen.

     

    Hilsen

    Fredrik

    :)

     

  2. Mange foretrekker 24/25 bilder i sekundet, andre vil ha 50/60 eller ennå høyere - og da kan god Full HD være viktigere enn 4K. 4K og høyere frekvens enn ca 30 bps er det få som klarer i dag, men GH5 kan. Kan du bruke vel 20K for bare kameraet synes jeg at GH5 er det beste du får for video i den prisklassen. Bra på stillbilder også, men det uten å vite at du skal ta mye video er det kanskje overkill?

     

    Man kan tross alt få til en del med (noen) Samsung mobiler også.

    Jo du har nok helt rett i at det blir litt overkill. Som sagt så har jeg nå en Olympus Om-d mark 10 som virker greit til film den, men problemet mitt med den nå er at jeg så veldig gjerne skulle ha kunne satt på en ekstern mikrofon der, noe som tydeligvis ikke går.... Så ja det blir absolutt over kill, men har brukt olympus kameraet en stund nå og jeg føler at jeg ønsker å ta det et steg videre. Veit bare ikke hvor langt jeg vil ta det på en måte. jeg veit i hvertfall at før jeg kjøper mitt neste kamera skal jeg kunne filme i så mange fps at jeg kan lage noen kule slow motion videoer, timelapser og at jeg må kunne ha mer batteri enn i det kameraet jeg har nå :)

  3. Et kamera jeg kom over nå som ligger 4-5k over a6500 er Panasonic Lumix DMC-GH5, jeg leste over specsa, og ser at den har 4k i 60 fps. (a6500 kunne bare 25 fps er det noe vits med 4k i det hele tatt da?) Noen erfaringer eller innvendinger her angående dette kameraet eller Panasonic generelt? Tror jeg vil ha speilrefleks BTW, ser ikke for meg at forskjellen på å bære f.eks. et a6500 eller et speilrefleks blir såååå stor - jeg må jo bære det uansett. Har et Olympus Mark 10 Om-D nå og jeg syntes det uansett er utrolig plagsomt å bære rundt halsen xD Derfor jeg tror at jeg vil sette mer pris på litt mer batteri og et litt billigere/bedre kamera enn et mindre kamera.

  4. Canon Eos M5 er nesten 80d i speilløst format. Samme innmat og samme videofunksjon, men man mister speilrefleks-autofokusen for vanlige bilder. Til gjengjeld er M5 mye mindre og lettere og du kan bruke søkeren under videoopptak. Det er ikke så mye optikk for M5, men man kan bruke standard Canon-linser for speilrefleks via adapter. Jeg synes bruk av (et godt adapter) er en OK nødløsning, men fortsatt en nødløsning. Ser derfor utvalget linser for M5 som en ulempe generelt, men for deg er det kun en ulempe hvis du trenger en linse som ikke finnes med Eos M-fatning.

     

    Leser man bare spesifikasjoner klarer jeg ikke å se en eneste grunn til å velge Canon speilløst. Dårlig objektivutvalg, dårligere spesifikasjoner på mange områder. I praksis synes jeg det er litt annerledes.

    • Først og fremst virker Canons dual pixel autofokus (som flere har nevnt) bedre for kontinuerlig autofokus i videomodus bedre enn andre system selv om de på papiret skal gjøre eksakt det samme. Sony nærmer seg imidlertid.
    • Mange liker Canons prosessering, hvorfor er det ikke godt å si, men slik er det. Veldig subjektivt, men skal du bruke bilder og video rett fra kamera uten eller med lite etterbehandling kan det være et pluss for Canon
    • Litt i samme gate som punkt to, og subjektivt, men Canon har laget flere kameraer enn noen annen produsent og vet hvordan det gjøres. Ting bare virker.
    Om det er nok for å velge Canon er også subjektivt. For meg er punkt en viktig, de to andre ikke så viktig. Som helt amatør på video er det veldig behagelig at autofokusen bare sklir rett inn i fokus uten å lete og at man kan bytte fokus ved å bare peke på skjermen for å sette nytt fokuspunkt og få en rimelig god overgang i passe hastighet.

     

    Men Canon gir ikke 4K på noen av sine rimelige modeller, og ikke på modeller i middelklassen heller. For meg er det nok til å gjøre Canon uaktuelt til tross for autofokus-fordelen.

     

    Nest best i video-autofokus er Sony og slik jeg ser det er a6500 som er alternativet for deg. Sony putter fryktelig mye funksjonalitet inn i kompakte kameraer. Fortsatt litt tynt med linser for APS-C-kameraer og noen har problemer med at A6500 går varmt ved 4K-opptak. Uansett bedre enn ikke å ha 4K, og Sony har også bedre utvalg enn Canon i profiler for video, framerates osv.

     

    Panasonic er de som (sammen med Sony) satser hardest på video. Panasonic har mindre sensor enn Canon og Sony, og det er en liten ulempe i lite/vanskelig lys, men Panasonic har sammen med Canon et brukergrensesnitt som "bare virker" (synes jeg). Panasonic har også superrask autofokus for stillbilder, men ligger litt etter på kontinuerlig fokus - både for stillbilder og video. Det betyr imidlertid ikke ubrukelig og hvis video er viktig ville Panasonic kommet øverst på min liste. Toppmodellen er GH5, men alternativer mer på 80D-nivå er GX80 eller G80.

     

    Olympus har også 4K, men foreløpig kun på den dyreste modellen - som er dyr... Fuji har best videofunksjon på Xt-2, men med litt mer begrenset funksjonalitet på Xt-20.

    Tusen takk for utfyllende svar!

    Jeg merker jeg blir veldig usikker XD

    sliter med å bestemme meg om jeg vil ofre batteri tiden og linseutvalge for noe mer kompakt, dyrere og med 4k. La merke til at a6500 kun filmer 4k i 25fps. skjønner at oppløsninga blir bra, men hjelper det når det bare er 25 fps? :/

  5. Er nok kun de beste/dyreste Sony speilløse kameraene som har et tilsvarende autofokussystem under videofilming som 80D har, med dual pixel teknologien har Canon klart å få 80D til og fungere meget bra under videofilming. Men er type innspilling-codek viktig "4K" er ikke Canon så flinke med og implementere det.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=K62b00RDuXQ

     

    https://www.youtube.com/watch?v=0AIXHczdM4k

    Okey, er litt det inntrykket jeg har fått. 80d syntes jeg virker som et passe kamera for meg, men alle sier at det at det ikke er 4k er et "draw back" og akkurat nå så tror jeg ikke 4k er noe jeg må ha, men vil helst slippe å komme i en situasjon hvor jeg finner ut om f.eks. 1 år at 4k hadde vært greit å ha så derfor undersøker jeg litt ekstra. Veit du om noen andre kameraer (samme hvilke merke) som er relativt likt 80d, men med 4k? Evt. er det verdt det?

    Tusen takk for raskt svar!

  6. Okey, er litt det inntrykket jeg har fått. 80d syntes jeg virker som et passe kamera for meg, men alle sier at det at det ikke er 4k er et "draw back" og akkurat nå så tror jeg ikke 4k er noe jeg må ha, men vil helst slippe å komme i en situasjon hvor jeg finner ut om f.eks. 1 år at 4k hadde vært greit å ha så derfor undersøker jeg litt ekstra. Veit du om noen andre kameraer (samme hvilke merke) som er relativt likt 80d, men med 4k? Evt. er det verdt det?

    Tusen takk for raskt svar!

  7. Hei, Jeg er en gutt på 17 år, jeg er 195 cm høy og faren min har blitt tvunget til å kjøpe ny bil nå og han har bedt meg undersøke litt om hvordan bil han burde kjøpe i forhold til høyden min.

     

    Jeg har også begynt og øvelseskjøre og har innsett at jeg må tenke på benplassen i bilen når jeg skal kjøpe meg ettersom bena mine er så lange og lurer da på hvilke bilmerker eller hvilke biler dere vil anbefale for en høy person?

     

    I den gamle bilen til faren min satt jeg nærmest med rattet mellom bena og det er jo ikke trygt og heller ikke behagelig.

  8. Hei, Jeg og min familie skal på ferie til California, USA 1 mnd til sommeren og jeg veit at det er mye og gjøre der, men lurer på om det er noen her med noen selopplevde erfaringer av stedet? Hva var bra? Hva var dårlig? Hva burde vi og hva burde vi gjøre?

     

    Jeg er veldig basket intressert og NBA sesonger er jo over om sommeren, men veit at det er noe som heter NBA Summer League som jeg gjerne også skulle hørt litt mer om.

    Takk Takk! :)

  9. Hei

     

    Jeg er en 17år gammel gutt som spiller basket å rett før sommeren 2013 brakk jeg ankelen når jeg spilte basket. Jeg har kommet bra tilbake nå, men føler meg fortsatt ikke helt trygg på bana. Jeg har begynt og teipe ankelen min når jeg trener noe som gir meg en trygghet når jeg spiller, men alle sier at "hvis du først begynner og teipe så må du fortsette".

    Hva skal jeg gjøre?? Skal jeg fortsette og teipe? Skal jeg ikke teipe? Skal jeg kjøpe en slags ankel støtte(folk sier det kan være ubehagelig)?

  10. De er mine favoritt basketball spiller, hva syns dere om dem og hvem liker dere?

    Jeremy Lin føler jeg var en litt døgnflue greie. Det var en sliten periode hvor han var på alle top 10 plays over alt osv, men nå legger jeg ikke noe serlig til han.

     

    Selv er jeg en Clippers fan. Jeg trur helt klart at Deandre Jordan kommer til og bli en av de beste defensive spillerne i sesongen som kommer med blokk på blokk i "pre season" kampene. Blake har ikke gjort så mye ut av seg å jeg håper han kommer litt mer tilbake ut i sesongen. Han har ivertfall begynnt og skyte mye mer, han treffer ikke, men han har ivertfall begynnt og få mye mere selvsikkerhet når det gjelder skyting og forhåpentlig vis kan han bli en mye farligere skytter med den rette kombinasjonen skyting og post skills. Chris Paul er drit god som alltid. Har nesten følelsen av at han bare er der, sender passninger og gjør de andre gode, men hvis de ligger under og holder på å tape så tar han ting i egne hender og år han gjør det så scorer han til de drar han av bana nærmest. Mine 3 favoritt spillere på Clippers.

  11. Hei

     

    Jeg har litt problemer med lengden på nettverket hjemme. Vi har en liten stue i andre stasje på garagen vår. Rommet har skråtak og det er takstein på taket. Nettverksruteren står i andre siden av huset og den virker helt perfekt i hele huset, men den rekker ikke ut til rommet vårt på garagen. Trur det er taksteinen som gjør at det er umulig å bruke nettet der ettersom det hender vi kan bruke nettet hvis vi sitter i nærheten av døra eller vinduet (sjeldne ganger). Vi har sånn internett ruter som går igjennom antenne utgangen til TVen nede i stua så får ikke flytta den. :/

     

    Har lyst til å få nett der oppe så da lurer jeg på hva jeg skal gjøre for og få nett der oppe?? Hva skal jeg kjøpe??? Hvordan funker den? Hvor skal jeg sette den? Må jeg sette opp et nytt nett der oppe?

  12. Hey, jeg er 16 år gammel og jeg er 1.94 høy og spiller basket. Jeg kan dunke, men ikke så god at jeg klarer det i kamp.

    Det jeg lurer på er om det er noen her som veit hva de snakker om når det gjelder og kunne hoppe høyere :D :D Siden jeg spiller basket så er det spessielt kult og kunne dunke :D :D

    Så hvis du kan dunke/trener for og hoppe høyt lurer jeg på hva du gjør for og hoppe hløyere????? :D :D <3

  13. Hei, jeg er en gutt på 16 år og jeg har noe helt uviktig spørsmål jeg gjærne vil ha svar på innen sykling. Jeg er en god basketspiller og jeg er også veldig glad i og sykle, jeg er også veldig flink til det. Ivertfall i følge vennene mine, men de sier at den eneste grunnen til at jeg sykler så mye fortere enn dem er fordi jeg er så høy. Jeg er 1.94 høy og er en godt trent basketspiller, men det jeg lurer på er: Har faktisk høyden din noe og si når det gjelder sykling??? Sykler man fortere når man er høy?????

  14. Jeg kjøpte meg World of Warcraft headset. Det er tråløst, men man kan også koble til ledningen som følger med og lade headsete mens du bruker det. Jeg er veldig fornøyd med dette headsete fordi du kan bruke det med og uten ledning om du vil. Det går også ann og ta av mikrofonen og sette den på igjen om du ikke alltid vil ha den på headsete. Søk det opp litt her og der og se hva du syntes: "World of Warcraft sound blaster headset" trur jeg det het :D

  15. Jeg og familien min var i Thailand litt etter Jul og vi hadde fint vær for det meste. Det hendte at det kom en reinskur og når det først kom en reinskur så reina det virkerlig, men da kunne det også være sol og fint vær igjen 30 min etterpå. Men nå var det noen av de beste feriene jeg har hatt, men blei ikke så mye festing på meg da XD :p

  16. Hey, kan ikke en dritt om kampsport, men spiller basket og der er det flere som bruker tannbeskyttelse, som folk kjøper fra kampsportbutikker. Og ja det kan høre litt rart ut når du snakker, men de jeg kjenner som har det har da ivertfall ikke noe prblem med å snakke når den er i munnen. Men jeg anntar at om du har store problemer med den slaks at du sliter med og snakke og sånt er det jo murlig at det er noe annet som er problemet. Det blir jo også vanskerligere og holde styr på spyttet ditt når du også har en tannbeskyttelse i munnen så da bli det lett mye spytt :p Men kan tenke meg at hvis du har så mye problemer ville jeg snakket med noen andre som driver me det samme som deg elelr bare prøve og skaffe deg en teknikk som gjør det litt enklere for deg :p

  17. Jeg anbefaler og varme opp hele kroppen din før du løper. Tro det eller ei, men armene dine har faktisk ganske mye og si på hvor fort du kan løpe. Ikke sikkert denne videoen hjelper så mye, men han har helt sikkert noen andre videoer som kan hjelpe: http://www.youtube.com/watch?v=vue5o6mNE0c

    Jeg er en basketspiller på 1.95 høy og han her har hjulpet meg til og klare og dunke så håper han kan være til hjelp for deg også med løpingen din :D:p

  18. Hey, må si jeg skjønner problemet ditt, men uansett er ikke jeg en person som driver med verken røyk, snus eller alkohol. Greit nok jeg er ikke gammel nok til og drive med noe sånt, men uansett på min alder snuser nesten alle og om de ikke snuser har de iverfall prøvd. Det her ikke jeg. Men grunnen til at jeg ikke kommer til og prøve noe sånt når jeg blir 18 er fordi jeg har ambisjoner i livet. Jeg vil bli noe når jeg blir større og kommer ut i arbeidslivet og slikt og som mange andre på min alder her jeg en drøm. Min drøm må være og spille basket i NBA. Jeg veit det er nærmest umulig, men målet mitt må ivertfall være og kunne spille baket på et Universitet i Amerika. Dette er den eneste grunnen til at jeg ikke driver med noe sånt som drikke, snus eller røyk. Dette bruker jeg som motivasjon. Jeg veit dette ikke kommer til og hjelpe så mye, men håper du får noen tanker og håper du kan finne noe som kan motivere deg til og ikke bruke alkohol til og skyve ting under teppe, men til og heller kose deg på en lørdag, men må si det er bra du ønsker og gjøre noe med det og fortsett og gjør noe med det helt til du er fornøyd med deg selv. :p:D

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...