Gå til innhold

hart

Medlemmer
  • Innlegg

    949
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hart

  1. Om du installerer siste versjon av NERO (brenneprogramvare) på PCn så får du oppdatert noen drivere som styrer lesingen av UDF (universal disk format). Det kan være årsaken til at du ikke klarer å lese platen på PCn.

     

    Jeg hadde dette problemet en gang da jeg brant ut noen DVDer med store filer til en kamerat som ikke kunne lese mine plater (dvs. manglende støtte for UDF). Når han hadde oppdatert NERO så funket det.. Det er mulig at du kan oppdatere med noen andre programmer også.

     

    Her står det litt som kan gjøre deg litt klokere:

    http://www.zeropaid.com/bbs/windows/t-wack...dows-38239.html

  2. Som en midlertidig løsning kan du ta en av de andre tastene som du nesten ikke bruker og sette den på "L" sin plass.

    6459353[/snapback]

     

    Ja, jeg har lånt Æ.

    6459359[/snapback]

     

    Da er du ikke nordfra :tease:

     

    Over til tasten og støvsugeren.. Du kan ha en liten ansamling av hår og dritt i slangen som tasten har hektet seg i.. Skaff deg en lang pinne å stake med om du ikke har tilgang på endoskop ;) Bare spør på det lokale sykehuset, de er sikkert mer en glad til for å hjelpe deg til å probe støvslugerslangen. Mens du er der, stikk innom radiologisk med støvsugerposen og ta et røntgenbilde.

    Personlig ville jeg fulgt frank_jarles råd om å gjennomgå posens innhold systematisk. Har selv mistet skruer og mye rart inn i støvsugeren, så jeg vet hvor vanskelig det er å finne i en pose.

  3. Egentlig skal jeg bare ha en spiller som kan spille "cder" med kopibeskyttelse, men ettersom det ikke er så mange hundrelapper opp til denne så lurer jeg litt på den. Noen som har en slik som kan bekrefte at det er lett å spille vanlige cder på denne?

     

    Dvs helst noe i retning av putt inn cd trykk play? (uten å måtte se skjerm først)

     

    Bråker den mye? Har den vifte??

    5699637[/snapback]

     

    Sent svar kanskje, men bedre sent enn aldri.

    Sjekket akkurat med en kopibeskyttet CD og det gikk knirkefritt. Trenger ikke ha TVn på.

    Det er ingen vifter i den, men det er bittelitt lyd fra DVD-drevet når det søker, ellers er den stille.. Stuevennlig :)

     

    Om du har lyst på en CD-spiller er det vel egentlig bedre å legge litt penger i akkurat en CD-spiller, så får du sannsynligvis en bedre lydopplevelse.

  4. Nå har strengt tatt ikke PPPoE noen sammenheng med modemfunksjon.

     

    Så lenge Telenor ikke (som du sier) filtrerer på MAC, og at routeren du ønsker å benytte støtter PPPoE som Telenor merkverdig nok har valgt å benytte seg av, ser ikke jeg noen problem med å benytte en uorginal router. Modem må du nok ha uansett (men det vet vi alle ;) ), enten det er integrert i routeren eller om du kjører begge separat. På den du har linket til ser det ikke ut som om modemet er integrert.

  5. Vel, netlimiter trenger man vel strengt tatt ikke å bruke for å løse dette problemet da de fleste stuerene bittorrentklienter lar deg strupe båndbredde bruken både ut og inn.. feks Azureus gjør dette enkelt, og om du sitter på en 2 Mbit linje inn, så har du vel 384 Mbit/s ut, og da bør du strupe upload til ~20 k på den linja du har for at du ikke skal ha trøbbel med IP-telefonen din.. Jeg har 4400/512 fra bluecom og har erfart at jeg må strupe min upload på bittorrent til 30 k om jeg ikke skal ødelegge for andre maskiner eller IP-telefonen.

     

    Det store trixet med ADSL og bittorrent er at det gjelder å moderere seg litt på upload og ikke kjøre for full pupp.

  6. Det kommer vel an på løsningen, men hos BlueCom så kjører de en transparent løsning som du setter inn før PCn din (og modemet også om jeg husker rett). Dette fungerer da på et separat IP-nett som er usynlig for deg og du trenger ikke å bekymre deg over noe som helst vedr konfigurasjon. Eneste jeg merker som ulempe med dette over ADSL er at jeg må reservere litt på upload, ellers merkes det på telefonlinja (dvs, les: ved bruk av BT).

     

    Anbefaler deg å oppsøke sidene til leverandørene og lese hva de sier om sin telefoniløsning.

     

    Det finnes vel andre løsninger som ikke er transparente vil jeg tro, men de har jeg ikke oversikt over. Sikkert noen andre som kan fylle ut noe info om det ;)

  7. Når man tar ut en cd- eller dvd-plate av coveret, tar man som regel tak rundt platen. Da drar man den ut av "klipsen" som holder den fast i midten. Dette medfører at platen blir utsatt for "spenn" og bøyes. Under denne bøyingen av platen, oppstår det meget små sprekker i den indre sirkelen på platen, disse er ikke alltid lett synlig for det blåtte øye. Etter en stund vil disse sprekkene utvide seg og dermed frembringe en slik hendelse, mens andre ganger kan selv de minste sprekker lage maks f...

    Jeg er helt enig med deg at folk kan bli flinkere til å behandle CD- og ikke minst DVD-platene sine, men er dette noe du har sett tester på. Feks fra elektronmikroskopi eller andre "mikro"-metoder for å måle sprekkdannelse, eller er det kun en educated guess fra din side?.

    Dvs, jeg ser helt klart poenget med materialstress og sprekkdannelse, men dette er også ting som kan komme fra produksjonsprosessen.

     

     

    Selv om de ikke akkurat bedriver eksakt/korrekt vitenskap, så testet gutta i mythbusters ut dette med maksimal rotasjonshastighet før plater knuses/desintegreres og kom fram til en, hm, tja, "halveis" konklusjon på at en 52X spiller lå nesten på rotasjonsgrensen for sammenbrudd av CD-plater (i allefall for svekkede plater).

  8. Så du får ingen POST i det hele selv om HDn er ute.. Er ikke ofte virus klarer å svi av Biosen, men det er en mulighet. Du kan og kjøre med en og en RAMbrikke om du ikke allerede har forsøkt.

     

    Om du tar ut batteriet og setter det på plass igjen og resetter på hovedkortet og lar HDn være ute.. får du noe respons da.. Ikke at jeg tror det vil hjelpe noe spesielt :)

     

    Har du kjørt med oppdatert antivirus og brannmur og isåfall, hvilke programmer?

  9. Sjekk at vifta går rundt og at kjøleren sitter fast. Ta evt kortet ut og sett den inn i slotten igjen. Har du koblet på den ekstra strømledningen?

     

    En annen mulighet kunne være at det er noe minnefeil med kortet som forårsaker artefakter selv om dette er litt mer usannsynlig.

  10. heckting:

     

    Min 1557GLS skrur av wlan før den hibernerer, derfor starter den opp uten wlan slått på. Disse settingene har jeg ikke sett så altfor mye på, men vil tro at dette er standard.

     

    Opera derimot ja og tabs. he he. Kjedelig å måtte stenge programmet hver gang, men for øyeblikket så er dette det lureste iallfall når man kjører på batterier.

×
×
  • Opprett ny...