Gå til innhold

rstekniker

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rstekniker

  1. C_Buk skrev (7 timer siden):

    Hvis vi tenker rene utslippstall så kan alle enkeltmennesker potensielt slippe ut like lite. Så selv om vi er få nordmenn, og det finnes mange kinesere, så er er fortsatt 1 nordmann tilsvarende 1 kineser. Jeg er klar over at utslippene påvirker klima annerledes utifra hvor vi bor, men forenklet sett så telles alle enkeltindividers bidrag.

    I tillegg så er Norge et land som faktisk har litt påvirkningskraft utad. Da nytter det ikke at Norge skal kreve/be om at andre land skal kutte sine utslipp om ikke "lille" Norge kan gjøre det selv. I tillegg så kan andre land bruke Norge som eksempel for hvordan man kan gjennomføre et grønt skifte, om vi faktisk gjennomfører det da. Dette kan ses i sammenheng med innovasjonsteori som også finner støtte i data som antyder spredningseffekten av innovasjon. Den faglige definisjonen av innovasjon som den forskningen benytter er at innovasjon omhandler noe som er nytt i sitt miljø/samfunn. 

    Så både på individnivå, altså alle må bære sin egen vekt, og på samfunnsnivå så betyr det vi gjør i Norge faktisk noe. Betyr det mye? Samme det. Alle må gjøre sitt, så må vi slutte å vente på at alle andre skal gjøre det for oss.

    Og bare så det er sagt, fordi en vanlig forsvarsmekanisme er å forsøke å drite ut motstanderen ved å si noe lignende som "du er så flink som bryr deg om alt og alle". Jeg gjør absolutt ikke nok for å begrense mine utslipp, blant annet så kjøper jeg fortsatt for mye forbruksvarer (elektronikk osv.). Jeg prøver å skjerpe meg. Men å unnskylde min mangel på å gjøre nok med at "det hakke noe å si uansett... Kina er uansett verre" er ren ansvarsfraskrivelse. Da er det bedre å bare si at man driter i det, at man ikke gidder å bry seg eller at man ikke tror at forskningens data betyr det forskerne sier.

    Med mindre det er mer fornuftig å si om denne saken, tenker jeg at vi legger den død? Så vidt jeg har fått med meg så mener jeg at alle har likt ansvar for å begrense sine utslipp, mens du mener at kun kinesere og et knippe andre skal stå for hele utslippsreduksjonen. 

    Denne debatten har sklidd helt ut fra hva det handler om i denne tråden . Når det kommer til forskning om klima kan det være veldig vanskelig å komme med bevis Vi ser det vi ser Idag, og jorden er noen år gammel å det hele starten vel som en isklump.. Men bruk noen minutter å les hva som skjedde her i linken under . De fikk vel ni år på seg for å framlegge det. Var tre stk som har interessert i FN klimapanel som prøvde seg på denne Ball.  https://principia-scientific.org/breaking-news-dr-tim-ball-defeats-michael-manns-climate-lawsuit/
     

     

  2. perpyro skrev (6 timer siden):

    Morsomt å lese om kinesisk skitten kullkraft fordi Kina har planer om å bygge 6 til 8 kjernereaktorer pr. år fram til 2025 og de har ikke tenkt å stoppe utbyggingen etter 2025 heller.
    https://economictimes.indiatimes.com/news/international/world-news/china-to-build-6-8-nuclear-reactors-a-year-from-2020-2025-report/articleshow/76865801.cms
    Og i tillegg til dette satser Kineserne tung på elbiler både i og utenfor eget land så industri land er på vei.
    Tyskland skal fase ut kullkraft på sikt og Volkswagen satser også tung på elbilmarkedet og har satt sluttdato for biler med forbrenningsmotor, så jo det skjer noe innen industrien.

    Kina har nå tenkt på kjernekraft i mange år , men etter fukushima satt de det meste på hold av naturlige grunner .De tenkte velg sikkert litt på hva en gang skjedde på Three mile Island ,og Tsjernobyl ett par sekunder også. Kina vil som andre industriland måtte ha behov for mye strøm for å drive stor industrien . Kina har gjort som de vil i alle år å kommer nok til å gjøre det lenge. Det vi må se på er hva kommer til å skje med de kullkraftene som er der idag for i Kina stod vel kjernekraft bare for 2-3 % av strømproduksjon i 2020. Vi for håpe at Kina bruker penger å gjør som link sier for det er meget dyrt å bygge, men billig i drift .Der er noen luringer der i Kina  så vi for følge med. Så må vi huske at den mest åpenbare faren ved kjernekraftverk og produksjon av atomkraft er de potensielle farene om noe skulle gå galt. 

  3. C_Buk skrev (1 time siden):

    Er det ikke deilig å bare fraskrive seg alt ansvar og bare si "hjelper jo lite hva jeg gjør så lenge ikke alle andre gjør noe": 

    Hvor står det at jeg fraskriver meg noe? Tror du er litt treg med vilje jeg . Jeg tror nå jeg gjør min del for ‘klimaet’ På historikken har jeg hatt flere elbiler siden du vis mener de er grønn fra ‘vugge’ til ‘grav ‘ . Min første el bil var en ny Peugeot elektric på tidlig 2000 tallet utstyrt med aaa batterier (ironi) så disse artige Thinkene ble det ett par av før det ble golf2 electric(import) Så en Chevrolet Volt( import)  måtte jeg innom . Å idag bla en Mercedes ECQ .Jeg kan henge med på dette grønne skiftet , men av den enkle grunn jeg tjener greit .   

  4. Gavekort skrev (1 time siden):

    Det er ikke noe vits i å spå fremtiden med elbil en gang. Du kan jo bare se hvor motvillige folk er til å skru på halvmoderne tyske biler, der du ikke kan bytte blysyrebatteri uten spesialsoftware en gang.

    Bare fordi noen kan så betyr ikke det at folk flest vil. Med 400V systemer og epoxypottede moduler så er det ikke rare greiene man kan gjøre utover forstilling og bakstilling.

    Hehe jeg tok fagbrev som bilmekaniker på begynnelsen av 90 tallet, og har videre utdannet meg til sivilingeniør å jeg må si hvis du tror at tyske biler er halvmoderne så skulle du jobbet litt med asiatiske biler for det er `gammelt ` det . Jeg misunner ikke bilmekanikerne idag som skal sette seg inn i høyhastighets data linjer, hvordan strøm, og spenning skal veksle med hverandre i stor tempo, og alt styrt av data signaler. 400v må man egentlig være elektriker for å jobbe med , men som bilmekaniker med den rette kunnskapen for du ett kurs på ett par uker å vips du kan skru på 400v anlegg, men selvfølgelig bare på eget merke. Jeg tipper at innen 10 år vis utviklingen går i samme tempo som nå innen bil elektro må man snart være ingeniør for å få ta i en moderne bil. 

  5. kremt skrev (5 timer siden):

    Jeg velger å snu på flisa og si "Har jeg råd til å ikke bytte ut det gamle fossil makkverket?"

    Hjelper fint lite hva vi gjør i Norge dessverre.  Hjelper egentlig fint lite hva vi gjør noen sted som helst vis man ikke får med industri landene. Håper du har undret litt på hvor mye energi som går med på å produsere ting, og ikke minst hvilket mengder energi de største fabrikkene bruker å er de drevet av solenergi, og vindkraft neppe.Så jeg tror du fort forstår hvorfor bla Kina bruker det billige kullet til å lage energi til de mange fabrikkene sine. Utslipp er en uting, men å tro man kan gjøre noe med det som skjer med temperaturene på kloden er vel litt naivt. Så lenge penger styrer alt som skjer å de vokser ikke på trær vil ting bli styrt deretter. 

  6. JØI skrev (7 minutter siden):

    Hvis vi hadde hatt 100% elbilandel fra i dag av ville det tatt snaue 20 år å bytte ut bilparken gitt dagens andel nybilkjøp. Jeg tror det vil ta mindre enn ti år før det er kun lov å selge nullutslippsbiler som personbiler og mindre varebiler i dette landet. 

    Jeg kjøpte min første el bil tidlig på 2000 tallet, og ett par til har det blitt, men vi må være realistisk for der er veldig mange som ikke kan kjøpe el biler da de regel rett ikke har råd til å skifte ut sitt gamle fossildrevne maskineri. Vi bor ikke i ett 100% diktatur enda så folk kan enda velge hva de vil ha. Vis fordelene som el biler vi har blir stående vil nok flere, og flere kjøpe disse, men til sin tid.  

  7. JØI skrev (På 23.7.2020 den 21.13):

    Høres ut som om du henger med en marginal gruppe. Den vil uansett være utdødd om en 20 - 30 år når det «bare» finnes elbiler på veiene. 

    Ting går ikke så fort. Med så mange biler som har forbrenningsmotor idag vil det ta noen ti år til før vi ender opp med bare el biler, men det skal mange brikker på plass før el biler blir enerådende på veien.  

  8. joda.. er klar over at trådstarer har en -99 tdi, (har samme motor i min bil) .. eller, han sier jo selv at det er en -97.

    turboen er en Garrett GT1749V og er veldig mye brukt i mange forskjellige bilmerker..

     

    den vakuum-klokka er til VNT mekanismen.. (på bensinturboer er den til wastegate)

     

    er ikke bare eldre audier som har denne vakuumklokken, du finner den også på 2012 modeller

    egentlig på alt av dieselmotorer som bruker VNT turboer.

     

    en "død" vakuumklokke vil ikke gi turbotrykk overhodet.

    treghet i VNT mekanismen kan gjøre at VNT'en returnerer for sakte, motor går i nødmodus pga for høyt trykk, og det gir en feilkode... "rullende" diagnose er det som gir de beste svarene...

    hvordan man kan rense VNT har jeg linket til i en tidligere post.

     

    at verkstedspråket kaller det wastegate når det ikke er det, sier jo litt om verkstedene/mekanikerne.

    Møller har jo noe "frynsete" rykte i Norge, i en radius av 25 mil har jeg 6 Møller verksteder, 4 av dem er bannlyst av meg pga av slett jobb/kundebehandling. (jeg skal ikke henge ut noen av de her)

     

    Har ingen problem med å forstå deg og dine meninger ang Møller,men vi er her for å hjelpe denne stakkeren så han får effekten sin igjen som den skal virke,så tror han blir glad vis noen har ideer bla rengjøre VNT som du skriver i tekst,men husk å kontrollere for oljelekasje fra turbo samtidig = dårlig turbo, men vi kan prøve å hjelpe han istedenfor vi sitter her og sier hva som heter hva på fagspråk,,,, :)

    Jeg jobbet desverre om vi kan si med disse WAG produktene i mange år(halve livet mitt),og kunne fortalt masse hemligheter om vi kan kalle det det om WAG/Audi,men ihht taushetplikt som jeg har skrevet under så blir det ikke delt noe slikt,men jeg jobber nå med ombygging av biler/motorer på heltid ihht trimming med Ford/Toyota som spesialfelt,,, og en og annen Audi detter nå innom(har noen turboer til dette produktet på lager)...får mange WAG produkter innom kan man si pga det du nevnte i teksten din ang ja du vet hvem..men han kan få mye bedre hjelp her inne på link vist under som det er en sak om akkurat dette problemet,og en dette er en plass som de deler de fleste problemer ,og prøver å løse de sammen. http://www.vwaudi-club.no/forum/showthread.php?t=172416

  9. Ja du kan så si,, dette er en 1.9 TDI 99 mod vi skulle hjelpe en med her og den har det vi kaller `wastegate` på verkstedspråket,og sannsynligvis alle andre plasser. Disse eldre modellene til VW/Audi har den klokken ved turbo,, jeg måtte fine frem en turbo på hyllen bare for se om det stemte... Der finnes noen hybridturboer der ute som det også er en del problemer med,men det har vist seg at denne turbopressureventilen har generert en del problemer der også.,,men han som har problemer for se om bildene her ligner på det han har under panseret,TDI har ikke Wastegate!!!??? Denne feilen som eier av bil har her genererer ikke feilkode desverre,men vi har en annen synder på motoren som kan lure oss her EGR ventilen(men med den har det vært at man ikke får ladetrykk,men det har forekommet at den åpner når ladetrykket bygger seg opp,og at man da opplever at bil nesten stopper i fart),den har det i de fleste tilfeller vært nok og rengjøre.Vi for prøve å hjelpe han som har problemer så for vi andre diskutere hva ting heter andre plasser ,,, :)

    post-268807-0-34632000-1328443433_thumb.jpg

    post-268807-0-82971700-1328443491_thumb.jpg

    • Liker 1
  10. Vi må huske at franske biler selger meget bra ute i europa så noen dårlige merker kan de jo ikke være, vi her oppe i Norge har vært meget konservativ i mange år når det kommer til bil,, Toyota/VW som det alle skal ha, dette er helt greie merker,men de har så absolutt sine problemer disse også. Citroen C4 som her nevnes er det ikke så alt for mye galt med,det har vært stabille biler,men garantien kan være meget merkelig ihht hva de mener med vanlig slitasje.. Citroen er ikke i nærheten av Toyota og VW på dette.. Det ikke importør dekker tar veldig ofte forhandler å dekker innfor garantitid. Hadde alle importører vært like runde i kantene som Toyota/VW hadde det vært mange flere av alle bilmerker i Norge for folk vil ikke betale for mye for å ha en bil i Norge, sitter vi alt på hodet burde jo den Norske stat dekket garantien på biler i Norge pga de `tjener`mye mer på en bil enn en forhandler gjør,men men slik er desverre ikke.Forhandler sitter kanskje igjen med midre enn 10-15000kroner pr bil så skal de samtidig dekke garanti,og ikke minst denne kjøpsloven på disse 5 år(i dag har vel alle bilmodeller 5 år så kjøpsloven er ikke så aktuell lengre,men men hva er forventet levetid) som vi har i Norge,mens staten sitter igjen med gjerne 50000kr+++ pr bil og skal ikke dekke noe som helst.Citroen C4 er en fantastisk bil å kjøre,komforen kan det ikke klages på,mye bedre enn en japaner,mer lik en VW bare bedre . Skal kan gjøre mange gode kjøp av Citroen C4 i Norge pga alle disse ryktene som henger rundt Citroen navnet i Norge. Spør etter historikk på verksted hvis du er i tvil når du skal kjøpe en Citroen C4 ,men bli ikke overrasket hvis det ikke har vært mye mye gale med bilen. Kjøper du ny Citroen detter verdien fort på bilen så tenk deg litt om hvor lenge du skal ha denne bilen,og les garantiene nøye da de har noen merkelige ideer om vanlig slitasje på en bil iiht kjørte km. Husk den feilfrie bil er enda ikke produsert.

  11. På denne motoren står der en tomgangsventil ved gassspjeldet på motoren hvis jeg ikke husker helt feil,denne kan være full av `dritt` etter så mange år på veien,, denne står skrudd fast med noen få skruer,men gasspsjeldet må normalt sett skrues av,men alltid noen som for av denne ventilen uten. Når tomgangsventilhuset er tatt av skal den sylindriske ventilen bevege seg veldig lett, hvis ikke gjør denne ren så den beveger seg som den skal.Pass på pakningen mellom tomgangsventilhuset og gasspjeldhuset, denne er veldig tynn. Du kan måle ut temperatursensoren først med ohmmeter så du kan se om det ikke er der problemet ligger. Ring ett Toyota verksted så du for vite hvilken verdier tempsensorene skal ha. Hvis de har bøker på disse lengre.Tar ikke mange minuttene å måle ut disse.TPS`en er det ikke ofte det har vært feil med på denne modellen.Den er også veldig lett å måle ut med måleinstrument når man har data på denne.

  12. Xenon på toyota skal være like bra som vilken som helst annen bil med xenon,men jeg må bare spørre er fargekontrasten hvit eller har den et lite snev av lilla/rødt skjær i fargen,da er pærene defekt.. er lysstyrken svak er styreboksene som står på lyktene defekt så de må byttes.. mot at det ikke er ett unormalt spenningstap i kretsen for da kan pærene få en rar farge når de lyser .Det er byttet noen slike lykter på garanti,men det er ikke ett vanlig problem på en Toyota . Alle bilmerker med xenon bytter en og annen lykt pga feil i elektonikkboksen... så lenge ikke boksen kan byttes for seg selv da...

  13. Følg slangen som går fra wastegate på turboen til ventilen den slangen går til,gjør denne ren med bremserens,og deretter rustløser for at den ikke skal bli tørr å henge seg opp. Prøv bil da,virker den normalt da,bestill ny,,, jeg har byttet utallige av disse ventilene på VW/Audi pga disse symptomeme som her nevnes,koster ca 1000kr for denne ventilen...det er billigere å gjøre denne prosedyren selv for en handyman enn å sende den inn på ett VW/Audi verksted for å så få høre at de aldri har hørt om denne feilen før,,,, denne ventilen er almenkjent i VW/Audi systemet... men det kan være treghet i VNT mekanismen, denne er lett å kontrollere så se på den først.... jeg kontrollerer alltifd den ventilen først,og så langt treffer jeg på 9 av 10 med disse symptomeme, når alt av vakuumslangerer ok..

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...