Gå til innhold

daysleper

Medlemmer
  • Innlegg

    296
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av daysleper

  1. Ja jeg skjønner hva du mener, men når denne brukeren gang på gang oppretter tråder og bryter inn i så godt som alle sammenhenger med provokative utsagn koker det over. Derfor ber jeg på mine knær etter en killfile-knapp :) Det ultimate er jo å overse ham uten å vite det selv.

     

    god j00l til deg og :xmas:

     

    Man bør bli klok av skade og holde seg unna, ignorere personen eller posten, men en killfile-knapp hadde i flere tilfeller ikke vært å forakte nei. :)

  2. Siden vi (tydeligvis) har et problem, kan det være lurt å se hvordan andre har løst tilsvarende problem:

     

    Hvis dere slår opp på ordet "trolling" v.h.a. google, ser dere at det første remediet som ofte nevnes når man skal bekjempe slikt er å ignorere personen.

     

    "Don't feed the trolls, that will only encourage them."

     

    Personen(e) har ekstreme meninger og provoserer, men dere er rett og slett "dumme" som lar dere provosere av personer som åpenbart ikke har helt "bakkekontakt".

     

    Derimot i visse tilfeller, spesiellt ang. de postene du/dere nevner som nå er slettet, burde nok personen(e) fått en skikkelig ferie. Det er synd i de tillfeller der dette eventuellt ikke har skjedd.

     

    Et svar til den der og da aktuelle tråden og brukeren i form en post med innholdet "Du er herved rapportert." holder.

     

    Alternativet, som flere andre her nevner, er å ikke ta alt så forbanna seriøst, og dermed ikke la seg så lett provosere eller rives med, spesiellt i et "Off Topic"-forum.

     

    Jeg kommer ikke til å kaste bort mer tid på det her foreløpig. Det hadde uansett blitt aktuellt å bannet hele bunchen for at "de deltar i åpenbare svada-emner som i stedet burde vært rapportert stille og rolig, der og da." IMHO.

     

    Edit:

    Det kan forresten av og til ikke være fullt så åpenbart at emnet eller personene er "svada" (de "skjuler" seg/det litt), men man bør gjerne, etterhvert bli klok av skade og holde seg unna eller ignorere akkurat det disse personene sier!

     

    Håper imedlertid at forumet åpnes igjen om ikke så alt for lenge og, som nevnt tidligere, at dere rapporterer ting i stedet for å la dere rive med og la ting gå for langt før noe blir gjordt.

     

    Merry ****'ing :xmas:, folx! :)

  3. HalTan:

    Jeg kjenner desverre ikke til eksempelet du legger frem, men ang. dette med å "ta brukere på alvor" kan jeg gjenta et spørsmål jeg tok opp ovenfor og omformulere det litt.

     

    Hvilke av brukerene skal vi ta "mest på alvor"?

     

    Person A klager på Person B og omvendt, og ut i fra dette; hvilke av disse to skal vi tro mest på? -- Den som "skriker høyest"? Eller? Ta å utvid eksempelet og legg til personer fra "A til Z" og tenk deg at disse kryss-klager om-hverandre, og i tillegg tenk deg at hver av disse personene poster X antall poster ... Da blir det fort mye krøll av det etterhvert.

     

    Så da blir det alikevell aktuellt å måtte sette seg inn i en masse krangel ("side-opp-og-side-ned") for å komme frem til en avgjørelse som virker rettferdig basert på "beviser" ut i fra det personene faktisk har postet, og ikke det de sier om hverandre i eventuelle klager.

     

    Angående dette med S.O. så er jeg enig. -- Nettopp fordi andre har andre oppfattninger, interesser og meninger enn meg. Jeg nevner dette under det jeg sier om S.O. i posten, og regner ikke med at noen faktisk kom til å slette disse trådene; det var bare min mening, spesiellt hvis ting hadde vært litt annerledes og vi hadde hatt et litt annet utgangspunkt.

     

    Heldigvis er det ikke jeg som må stå bak fremtidige, eller som har stått bak tidligere avgjørelser rundt dette, men som FreeBSD nevner; synes jeg selv ikke at det gjør så mye at vi får litt ferie fra politikk/religion-forumene og at vi får en "fresh start" litt siden.

     

    Send meg en PM, FreeBSD; der du henviser til gjeldende person og linker til en post av denne personen, der det helt klart og tydelig kommer frem at han/hun bryter retningslinjene, så skal jeg banne han/hun, hvis det ikke er så alt for lenge siden dette skjedde da.

     

    Jeg synes det blir teit å banne noen for noe som skjedde for alt for lenge-siden, spesiellt hvis han/hun ikke har gjordt noe "gærnt" etter dette.

     

    Rapporter eller send PM ang. andre personer også -- er ikke sikkert jeg banner dem; men jeg kan ta det opp "internt" hvis dere linker til konkrete reglemangbrudd.

     

    ..men..

     

    Uansett -- er det kanskje ikke så helt nødvendig å banne noen nå foreløpig (fresh-start); alle er jo i grunn bannet nå, i hvertfall fra Politikk/religion-forumet!

  4. Jeg skjønner ikke detta helt.........Nei overhodet ikke!

    Siden første gang jeg skrev et innlegg på HW.no (Desember 2001 var det vel), så har ting endret seg veldig mye her. Det er greit med litt forandringer, men dette blir for mye for meg altså.

    Før i verden var hw.no et ganske frisinnet sted med plass for mange meninger, litt tull & tøys, og en god flamewar iblandt.

     

    Jeg synes i grunn selv det er greit med litt "anarkistiske" (kanskje litt å ta i) forhold der meninger, tull & tøys og en flamewar en gang i blandt forekommer. Blir mer liv og røre da; spesiellt på slike "Off topic" -forum.

     

    Men så kommer det jo stadig opp klager når dette forekommer. Kanskje det skulle vært egne, mer frie rettningslinjer for disse "Off-topic"-forumene? ---ikke vet jeg---

     

    ..

    Ingen plass for egne meninger lengre.

    ..

     

    Håper og tror da ikke det du sier her er tilfellet. Problemet er vel heller at folk ikke aksepterer andres meninger og at det da blir krangel og drittkasting, noe som for meg er helt greit på et "Off Topic"-forum, men som det igjen til stadighet blir rapportert inn klager på. Som et lite eksempel; person A klager på person B, samtidig som person B klager på person A. :dontgetit:

     

    En ting jeg ikke skjønner, er hvorfor i HULE HEL*ETE man tillater "siste ordet"-tråder på søppleforumet?!? Slike poster er jo rett og slett bare unødvendig, og jeg kan OVERHODET IKKE fatte at hw.no gidder å spandere serverplass på slikt piss!!

     

    Enig; for min del kunne noen bare slettet disse trådene her & nå, og i stedet bedt folk om å finne seg en IRC-kanal. --men så er jo igjen dette, som altid, bare min mening da--

     

    ..og det kan jo tenkes at dette er en endring (som du selv sa det er for mye av) som andre enn deg og meg ikke er enig i at bør gjennomføres..

     

    Ha en h*lvetes God Jul, og måtte hver og en av dere i styret få en "greased up Yoda doll"!

     

    Hehe :) *mmmh, Yoda doll*

     

    :xmas:

  5. Nichlas:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

     

    On the Internet, a troll is a person who posts messages that create controversy or an angry response without adding content to the discussion, often intentionally. Though technically different from flaming, which is an unmistakable direct personal attack, trolls often resort to innuendo or misdirection in the pursuit of their objective, which is to create controversy for its own sake, discredit those with whom they disagree, or sabotage discussion by creating an intimidating atmosphere.

    ...

     

    Legg merke til paragrafen "Dealing with trolls"; jeg tror det som står der er en god ting å lære seg. Det er ikke altid personen som tilsynelatende starter som egentlig har "skylden" for at ting "tar av", men de som "går i fella", tar opp diskusjonen slik at ting kommer "ut av kontroll" og ikke ignorerer det som blir sagt.

     

    YHBT. YHL. HAND.

     

    ..er kanskje en ting eller tenkemåte vi burde innføre for å "passe på hverandre", og rapportere når ting alikevell ikke hjelper.

     

    Som jeg har nevnt andre steder; prøv å ignorer eller aksepter det folk sier, spesiellt det som er off-topic, og kanskje basert på "synsing" eller smak og som det lett blir krangel og drittkasting av. Siter og delta heller i det folk kommer med som faktisk er verdt å diskutere og som er i sammenheng med emnet.

     

    Et søk på google etter "trolling" gir flere treff med forklaringer.

  6. Mye av dette her har kanskje blitt sagt og/eller tenkt i postene ovenefor, og jeg er enig i mye av det som er blitt sagt i tillegg til dette jeg sier her:

     

    Jeg har sett folk i flere tråder jeg tilfeldigvis har kommet borti spørre "Hva synes moderatorene om dette?"

     

    Hvis de vil ha vår mening om en ting; bør de være flinkere til å bruke rapporterings-muligheten med en gang før ting "spinner ut av kontroll" synes jeg. De kan ikke forvente at vi skal "spane" rundt i alle mulige forum på leting etter reglemang-brudd.

     

    På en annen side kunne vi kanskje vært flinkere til å gi visse brukere ferie, men igjen er det tidkrevende å lete seg frem til en mest mulig rettferdig avgjørelse blandt alt det som blir sagt side opp og side ned om noe så tørt som en diskusjon om Politkk. :( (IMHO)

     

    Som flere nevner ovenfor er det en fordel at man i rapporten bruker litt tid og beskriver konteksten og grunnen til rapporteringen. Slik sparer vi en masse tid.

     

    Avgjørelsene blir ennå vanskeligere i Politikk/Annet-forumene, nettopp fordi det er så mange som tilsynelatende ikke kan oppføre seg.

     

    ..så kanskje det faktisk er best, kjappest og enklest å gi *hele* Politikk-forumet en liten ferie; som nå?

     

    Så kan man eventuellt åpne det litt siden, gjøre et nytt forsøk; der alle er på "hugget" og rapporterer brudd på retningslinjer så tidlig som mulig?

  7. Dette blir strengt tatt litt off-topic, men ..

     

    Når han først (sansynligvis, igjen; hvis det er dette som faktisk viser seg å være problemet) har valgt å kompilere driveren som en modul, er det i mine øyne veldig "rett-frem" og på nytt, gjøre noe han allerede kan; ta make menuconfig, lete seg frem i menyene, og endre <M> til <*> ved hjelp av space-tasten på gjeldene plass.

     

    Han må imidlertidlig i begge tilfeller sansynligvis "komme inn i" systemet v.h.a. av en boot-CD og bruke chroot, som du sier.

     

    Vel, dette blir kanskje uansett en "smaksak" og/eller noe som er basert på tidligere eller allerede eksisterende erfaring -- så nok om dette. :)

  8. Ta en titt her:

    http://forum.sourcecode.no/index.php?showt...dpost&p=1484193

     

    ..bare et forslag fra min side, tok å lånte noen idéer fra noen av dere i denne tråden. Jeg er åpen for endringer, og vil gjerne at vi kommer frem til noe konkret som reflekterer gjennomsnittet av hva alle her og i andre deler av Programmerings-forumene er ute etter! :)

     

    ..eventuellt:

     

    Skal vi prøve å inndele ting i X antall løsninger/forslag og sette opp en (eller flere?) poll(er) slik at vi kanskje kan avgjøre dette på et demokratisk vis?

     

    Kanskje en egen poll her i Webdesign-forumet, siden dere er ganske mange, og en annen poll; uhm -- i Tilbakemelding-forumet for de andre forumene?

     

    Dette med en egen poll her i Webdesign/Design-forumet blir jo ennå mer aktuellt hvis/når/siden gfx.no kommer, og dere på en måte får deres egen kategori eller del i hw.no -nettverket. Hvis jeg har forstått dette med og rundt gfx.no riktig da ..

     

    Jeg synes forresten ikke det gjør så mye at det i noen forum blir lite aktivitet i perider. Det at ting er strukturert, ryddig og lett å søke og finne frem i, står som en helt klar mye sterkere fordel enn masse aktivitet, synes i hvertfall jeg.

  9. Som et ekstra tips i tillegg til det Velmont nevner:

     

    Det kan ofte være lurt å kompilere driveren for filsystemet ditt inn i kjernen fremfor å ha denne som modul. Linux får ikke tilgang til root-partisjonen, når kjernen ikke har en driver å kommunisere med; enten det er Ext3, XFS eller ReiserFS.

     

    Hvis driveren ligger et eller annet sted på root-partisjonen i form av en modul som må lastes av kjernen etter booting; får man et "kyllingen og egget"-problem.

  10. Er ikke 100% sikker på hva du mener eller er ute etter her, moesen, men:

     

    Linux kjører OpenGL kjappere enn Windows i dette tilfellet:

    http://www20.tomshardware.com/howto/200205..._gaming-04.html

     

    Under WineX er ting selvfølgelig annerledes:

    http://www20.tomshardware.com/howto/200205..._gaming-05.html

     

    Det er på tide at spillutviklere begynner å satse seriøst på Linux synes jeg. Spesiellt nå som vi har fått en enda bedre og kjappere Linux-kjerne (2.6). Testen jeg linker til ble laget før 2.6 var ute. :)

  11. Enig, Candyfloss; folk lager problemer av ting som egentlig ikke er problemer. Jeg, i hvertfall, synes det er greit sånn som det er nå. Selv om vi er blitt veldig mange, tror jeg ikke de (14'isene?) som allere også har funnet andre forum enn off-topic forumene vil forsvinne.

     

    ..men uansett diskuteres det og krangles en hel masse unødvendig. Folk henger seg unødvendig mye opp i de detaljer som det egentlig ikke var meningen av oyvind_dahle og andre å fremheve. Folk river seg alt for lett med -- og ting styres rett i dass og blir off-topic.

     

    Det hender folk har en dårlig dag eller to, og at ting derfor lett kommer ut feil; men hvis man har huet sånn nogenlunde på rett plass bør det være lett å se intensjonene eller tankene bak skinne igjennom det som blir sagt. Altså, selv om det noen ganger kommer ut litt feil eller blir styrt i litt feil retning bør man hjelpe til å styre ting "fremover", fremfor "bakover".

     

    Bruk huet folkens -- vær konstruktive -- ikke heng dere opp i irrelevante detaljer.

     

    Vi har en emosjonell respons, men siden vi er mennesker har vi også en rasjonell og konstruktiv respons. Prøv å bruk den sistnevnte i hvertfall noen ganger.

     

    Om vi har for mange forum eller om de er feil lagt opp og lignende er det oyvind_dahle egentlig ville fremheve tror jeg. Dette er et relevant og interessant spørsmål.

     

    ..alt dette gjelder flere her synes jeg da ..

     

    :devil:

     

     

    Edit:

    Huff -- mulig jeg roter litt mer enn vanlig her, ble *veldig* sent (eller tidlig hjem?) på (fra?) byen i går. :roll:

     

    Kanskje løsningen, hvis dette er et så stort problem som det ser ut til at endel mener, kunne vært å lagt forumene på "forskjellige servere"? I stedet for, som nå, å ha alt i ett forum, riktignok delt i kategorier. Da vil f.eks. "Vis nye innlegg" -funksjonen fungere slik den skal.

     

    God/dårlig idé?

  12. I de fleste distroer (alle tror jeg?) kompilerer man kjernen fra source selv, i hvertfall under en oppgradering. Jeg har riktignok ikke vært borti så mange distroer, kun Debian og Gentoo.

    Det er nok helle omvendt. I de fleste distroer kompilerer man _ikke_ kjernen. Skjer ikke automatisk i debian heller.

     

    :xmas:

     

    Oki, av nysjerrighet .. - Hva gjør man i så fall når man må ha drivere (moduler eller kompilert inn i kjernen) til maskinvare? Dette er jo ofte (altid?) aktuellt under en installasjon/oppgradering.

     

    Laster man kanskje dette ned i form av pakker - i form av moduler, eller?

     

    ..er visst lenge siden sist jeg var borti Debian, eller andre distroer for den saks skyld..

  13. Gentoo har støtte for 64-bits CPU.

     

    Det må sies at de fleste distroer har støtte for dette; for man kan "ta over kontrollen selv" og kompilere sin egen kjerne for den-og-den CPU'en der man spesifiserer hva man vil bruke.

     

    I de fleste distroer (alle tror jeg?) kompilerer man kjernen fra source selv, i hvertfall under en oppgradering. Jeg har riktignok ikke vært borti så mange distroer, kun Debian og Gentoo.

     

    Ta en titt her:

    http://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc-3.3.2/gc...64-Options.html

     

    Sånn som jeg har forstått det så er 64-bits CPU'er bakover-kompatible, slik at man kan kjøre 32-bits programvare på dem. Slik kan man "boostrappe" systemet med en 32-bits distro - for siden å oppgradere distroen eller programvaren til 64-bits. Dette gjelder kanskje mest Gentoo; der man kompilerer ting fra source, og dermed rekompilerer programvarepakkene etter man har spesifisert at man vil bruke "64-bits-CPU".

     

    En annen ting; er det noe lurt å kjøpe seg 64-bits CPU for en "hjemme-PC"? Jeg tror ikke det har noe for seg. I hvertfall kanskje ikke foreløpig?

  14. Gentoo, fordi:

     

    - Enkelt "logisk" pakkesystem som "finner ut av ting selv" og gjør den "kjedelige, repeterende jobben for meg".

    - Kompilering fra source med spesifisering av "skal jeg kompilere inn støtte for X og/eller MySQL eller ikke?" (USE-flags).

    - Hastighet, optimaliresings-flagg og kompilering fra source.

    - Kontroll, "bare-bone" hvis man vil (jeg vil) helt fra starten av.

    - Gode kernel-patcher som sikkrer at man kan kompilere ting i "bakgrunnen" uten at det går ut over det man driver med i "forgrunnen", dette er kanskje ikke like aktuellt nå som linux-kernel-2.6 er ute; denne ordner dette selv!

    - Pakker oppdateres tidlig og ofte.

    - ..og ikke minst; mange entusiastiske brukere, godt forum og god IRC-kanal.

  15. "A symbolic language that is converted by a computer into executable machine-language programs. Assembly language is easier to manipulate and remember than machine language."

     

    Et symbolsk språk som konverteres av en datamaskin til et kjørbart format (maskin-språk). Assembly er lettere å manipulere og har symboler som er lettere å huske enn tilsvarende i maskin-språk.

     

    Assembly ligger med andre ord veldig nært maskinvaren.

     

    Jeg anbefaler deg i de fleste tilfeller å bruke andre språk enn assembly, hvis du ikke er ute etter å skrive en bootloader eller en driver eller noe lignende da.

  16. *Fått rapport*

     

    Jeg som moderator vet ikke helt hva jeg bør gjøre; har intrykk av at "politikk-å-religion-å-krig-å-fred-å-sånn" :roll: faktisk stort sett går ut på akkurat det dere driver med her; masse bråk, krangling og lite konstruktive "fakta" som man faktisk kommer frem til (det er derfor vi har demokrati, ikkesannt??). Så i mine øyne er dere "On Topic" ...

     

    Så, om jeg prøver å forme dere (politikere?) eller det dere diskuterer til noe dere ikke er eller styre dere i en annen retning v.h.a. makt/tvang, kunne dere like gjerne tatt en tur ut og tatt en øl eller-noe. Hvis dere ikke har noe konstruktivt/interessant å bidra med i andre forum her da så klart.

     

    Min mening:

    Krangl så mye dere vil -- kast dritt til hverandre .. men gjør det her på "Off Topic/Politikk/Religion" -forumene (ikke spam seff., slikt går ut over andre her på nettverket også). For om jeg stenger denne tråden, starter dere en ny og fortsetter der dere slapp. --og ikke rapporter ting når det "går over streken", det er nok av andre (mer viktige) ting/forum å rydde opp i .. For i politikk er det tydeligvis lite streker.

     

    Derimot på andre forum ("On Topic") bør det holdes en annen tone; og ting bør rapporteres hvis retningslinjer o.l. ikke følges! (Så klart :) )

     

    Dette var min mening altså ..

     

    Jeg lar rapporten(e) stå (jeg ignorerer dem) til noen andre ser den; og lar noen andre mods/admins avgjøre eller ta seg av dette ..

     

    Edit:

    (Nå har jeg riktignok lest noe sånnt som 10% av det som er sagt her da men ...)

    ..for å rive meg med litt; "Hvem som fortjener å dø" eller ikke, er ikke opp til dere som enkeltmenesker å avgjøre på noen som helst måte! (og heller ikke Bush egentlig)

     

    Det er irrellevant og nitrist (burde hatt annet å gjøre) å høre hva hver enkelt av dere "mener", og man har 1000 forskjellige meninger, "submeninger" og synvinkler på saken (leder til krangel, misforståelser, utydelig kommunikasjon, etc.) ..

     

    Det er (igjen) derfor man har demokrati! -- Vi har allerede løst problemet :idea: .. Emnet er ikke opp til dere som enkeltmennesker å diskutere eller avgjøre; det har ingen nytte.

     

    Bruk stemmeretten hvis dere har noe dere skulle ha sagt! :sick:

     

    ..videre..

     

    Tortur kan være et politisk emne som kan taes opp på en fornuftig måte.

     

    emnet != folka

     

    Så om "folka" begynner å snakke om andre emner enn tortur f.eks., er det igjen opp til dem, ikke emnet, om de greier å ta dette opp på en fornuftig måte.

     

    Tortur; om noen synes det er greit; OK for meg. Om noen synes det er "helt sykt"; OK for meg. Det er meninger og tanker hver og en må få rett til å ha -- uten at det egentlig bør bli noe bråk av det. (Ideellt sett selvfølgelig).

     

    Så hvem eller hva skal bannes? Folka eller emnet? -- Det er opp til folka som velger å ta opp emnet. Og hvis det ikke finnes noen løsning; så blir det vel emnet i stedet for folka som bannes?

     

    ..IMHO..

     

    Jeg lar som sagt noen andre ta seg av dette, spesiellt siden jeg er ganske ny i "gamet" som moderator, og egentlig har forumet "Programmering" som "ansvarsområde".

     

    Så om noen ikke greier å akseptere at andre har andre meninger og tanker, som f.eks. nevnt ovenfor, blir det opp til "gammle-gutta" å avgjøre om noen skal bannes.

  17. Eller så kan man altids laste ned en ebuild fra CVS (det gjorde jeg):

     

    http://www.gentoo.org/cgi-bin/viewcvs.cgi/...oo-dev-sources/

     

    (Fordelen er at ebuilden sjekker litt rundt på systemet at du har nye nok versjoner av f.eks. binutils)

     

    Mulig den er havnet i portage-treet (det det heter?) nå da; er et par timer siden jeg sync'et sist. :)

     

    Edit: Synes ting virker stabilt ja -- har en uptime på .. uhm .. 2 dager ca. -- og har spillt Quake 3, sett et par filmer, kompilert en hel masse, jobba med emacs .. spillt mp3.. brukt VMWare ("Windows under Linux").. "surfa" -- etc. Virker stabilt som fjell dette her. :)

×
×
  • Opprett ny...