Gå til innhold

Jack123

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jack123

  1.  

     

     

     

    Oppdatering: Det viser seg jo at mine LED-drivere (IPAS Cobra) er med konstantstrøm, og Qubino sin modul er beregnet for likestrøm. Det betyr at dersom man ønsker å benytte seg av dimmeren, er man nødt til å legge inn egen strømforsyning på hver av driverne.Man skal visst ikke få dimmet 1-10V i 2016 :wallbash:

    Det er ikke noe problem å dimme 1-10V i 2016, du må bare velge en 1-10V dimmer, værre er det ikke.Elko har det, Ipas har det og xcomfort har det for å nevne noen.At ikke Z-Wave har forstått har lite med saken og gjøre.
    I mine øyne er det ganske relevant da jeg har valgt Z-wave som løsning for vårt hus. At andre tilbydere har en mer kostbar løsning for det, har i mine øyne lite med saken å gjøre.

     

    Oppdatering: Det viser seg jo at mine LED-drivere (IPAS Cobra) er med konstantstrøm, og Qubino sin modul er beregnet for likestrøm. Det betyr at dersom man ønsker å benytte seg av dimmeren, er man nødt til å legge inn egen strømforsyning på hver av driverne.Man skal visst ikke få dimmet 1-10V i 2016 :wallbash:

    kunne du ha tatt av dekselet til dimmeren og tatt bilde av fronten der? (dra av "hjulet" og skru av mutteren, så kommer dekselet av) jeg ser i katalogen til ipas at de leverer Cobra både i 1-10v og GLE dim, så det er ikke helt umulig at du har en vanlig 315-gle dimmer der.
    Legger ved bilde av hva som åpenbarte seg bak der. Håper du får mer ut av bildene enn meg ;)Edit: Jeg innser at jeg åpenbart ikke har elko i veggen lenger. Googlet serienummeret på dimmeren, og dette er hva jeg fant: http://www.el-produkter.no/product/11866118/potmeter-1-10v-40ma

     om det er elko eller el-produkter sin 1-10v dimmer har ikke noe å si, funksjonen er den samme. jeg regner med at du kan gjøre det så enkelt som å koble qbinoen imellom eksisterende dimmer og driverene du har. men du må nok ha en modul til for å kunne slå av/på lyset. hvis du f.eks benytter deg av denne (aeotech dsc18) vil du også kunne bruke bryterfunksjonen på det eksisterende dimmerhjulet. det eneste problemet jeg ser du vil få er at det ikke er plass i veggboksen til alle disse modulene. men elektrikeren din vil nok kunne få lurt de opp i en av spotkassene kanskje. alternativet er om han setter inn noen "tabbebokser" (bokser man setter inn etter at veggen er ferdig) under de eksisterende bryterene du har og monterer mikromodulene der. EDIT: du må også ha 12/24v styrespenning til qubinoen, elektrikeren bør kunne skaffe en trafo til dette =)

    Jeg har noen downlights fra hella som bruker 1-10v dimmer. Den består av to farger et blått og vanlig lys. Når dimmeren vris hele veien til venstre kommer blått lys på mens høyre er vanlig + dimming av vanlig.Tror du den løsningen du sier vil også fungere på dem? Lysene er hella s100. Koblingskjema: http://www.hella.com/industries/assets/media/Spots_S100_S102_S104_datablad_NO.pdf

  2.  

    Pluss et kilo ekstra vekt på skulderen...

    Men det går jo sikkert opp i opp med den mye lettere lommeboka :wee:

    Bare 680 gram mer for tenk!! :cool:

     

    Men når fotosekken alikevel veier nærmere 12 kg så overlever jeg de ekstra grammene der...

     

     

    Føler objektet blir et godt kjøpt både til foto og video! :)

     

    Jeg trodde jeg hadde en tung fotosekk hahah

  3. Tusen takk for svar :)

     

    Har da valg R1 matte, fysikk 1, kjemi 1 og biologi 1 heheh. vurderer å bytte ut biologi siden det blir så mye stoff. Er det mulig at jeg bytter ut Biologi med et annet fag bare for å ha variasjon uten at det går utover utdanning? Eller bør jeg bare ta realfag? føler det blir så mye realfag.

  4. Hei

     

    Jeg skal nå snart velge programfag for VG2 og bestemt meg for å ta Matte R1, Kjemi 1 men er usikker på de to siste. Så jeg lurer på om det er mulig å ta Fysikk 1 i VG3? Hvis det går så så vurderer jeg å ta biologi og Teknologi og forskningslære.

     

     

    På forhånd takk! :)

×
×
  • Opprett ny...