Gå til innhold

Staal3

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Staal3

  1. Må man sette i et simkort for å få det trådløse nettet til å fungere?

     

    Ja en må sette i et sim kort. Regner med at det erlikt det jeg har på PCen på jobben. Setter i et tvillingkort og da er det bare å surfe i vei. Eneste som er dårlig med den Dell PC er at den bare har maks 3,2 Mb. Har en USB dongle som går opp til 7,2 Mb. Fungerer helt supert.

     

    Ståle :yes:

  2. Jeg tror jeg skal være litt frekk og låne tråden din, Ståle. Jeg skal sette opp en hjemmeserver(Athlon XP2000+ prosessor, 1024MB RAM, 60 GB sysdisk+320GB filer). Jeg har aldri satt opp en server før. Burde jeg lage serveren i Linux(ubuntu) eller WinXP? Skal kun brukes til å dele filer lokalt og på nettet via FTP eller liknende.

     

    Har mye erfaring med XP, litt med Vista og enda litt mindre med Ubuntu/XUbuntu

     

    Serveren skal brukes mot pc-er med XP og Vista(og muligens en med Ubuntu e.l.)

     

    Mvh

    Emil

     

    Bare lån tråden du. :-)

     

    Har du aldri satt opp en server før. Så kan du sikkert starte med Linux. Men det som er utfordringen er jo å sikre dataene. Nå sitter jeg med en D disk på 1.35 TB. Så det begynner å bli verdt noen kroner å sikre dataene. Hadde raid 1. Speiling på diskene sist. Men så begynte den ene å ha litt problemer. Så i stedet for å bytte disken med en gang. Så tenkte jeg å vente litt. Ikke så forbannet lurt kan du si. Selvsagt gikk den andre til h..... ikke lenge etterpå. Kanskje ikke rart med serienummer etter verandre.

     

    Så da må du bruke f.eks raid 5 for å sikre dataene. Men da er det Raidkortene som er utfordringen. Har enda ikke fått noen linker til et som vil fungere med Win 2K Server.

     

    Da er Linux og mdadm tydeligvis bedre. Blir et prosjekt jeg må se på til høsten. Har 1 ekstra pc og et raid kontrollerkort som jeg kan teste det med. Skal du bare dele ut filer med den, så tror jeg det skal være greit å sette opp. Men regner med at Gb kortet holder en stund. Nå går PC underklokket og kald som bare det. Men når vinteren trenger på med kalde høstdager. Så får en jo tid til å sjekke andre ting.

     

    Ståle :-)

  3. Søren og da, må kanskje sjekke litt med Linux likevel da. Men det får vente til vinteren. Blir vel noen dårlige høstdager det er greit å teste litt slikt i år og.

     

    Takk for inspill. Men bruker nå intill videre fakeraid som er i Gigabit MB. Med Win 2K Advanced server. Satt inn 3 disker på 750 GB i raid 5. Så får jeg se på neste utvidelse.

     

    Ståle

  4. Hvis du skal komme billig og greit unna hele greia, sjekk ut denne: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=349478

     

    Den er stille, effektgjerrig men dessverre ingen RAID 1 eller 5.

     

    I motsetning har Microsoft laget en "Replica" funksjon, som er i gaten RAID 1. Alt kjører i en W2k3 standard 32bit server kalt Windows Home Server.

     

    WHS støtter dessverre ikke RAID, men har et nytt type filsystem som kan være aktuelt for ditt bruk. Les mer hos Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Home_Server

     

    Nå har jeg sett at diskene er problemet etter en del år med 24/7 drift. Så raid er delmål nr 1.

    Har sett for mange problemer med win home server til at jeg tør prøve den. Da blir det heller linux som neste forsøk. Men tror ikke jeg orker å begynne å starte med å lære noe helt nytt nå.

     

    Jeg kan Win 2K server. (I vertfall litt) Og får det til å virke. Fungerer flott med flere hjemmesider, printerserver og som lagringsplass.

     

    Staal3

  5. For all del, styr unnav kontrollere som koster under 3-4k. Alt under den prisen er bare fakeraid som ikke kjører på kontrolleren, men på CPU som i praksis gjør det til et software-raid. Det eneste et fakeraid presenterer for deg er en BIOS under boot hvor du kan gjøre endringer i raidet. Med Intel Matrix Raid (Windows-basert) eller mdadm (Linux-basert) så gjøres alle endringer når operativsystemet er lastet og gir i mange tilfeller svært svært god ytelse.

     

    Har du noen linker til windows baserte raid som ikke er software raid?

    Har lite lyst til å kjøpe noe som koster 4 K og fremdeles er fakeraid.

    Men 1 ting hva er bedre om det er skikkelig raid og en får en wiondows krash. Nå har min gått i mange år og ingenting har skjedd med windows. Er bare 2 disker som har gått til h...

     

    Ståle

  6. Hei

     

    Min gamle server med Win 2K og 1 AMD XP 2000 begynner å slite litt nå. Har 1 disk som ryker og vil nå oppgradere i samme slengen. Får bare SATA 1 til å virke på HK. Og synes viften på CPU bråker litt vel mye.

     

    Skal fremdeles bruke Win 2K Server OS. Kan dette og orker ikke å begynne å rote med Linux...

    Har tenkt å kjøre Raid 5. Med SATA disker.

     

    Alternativ 1:

    Vil ha et system som bruker minst mulig strøm og helst er så støysvakt som mulig.

     

    Server skal brukes til følgende.

    Filserver (Skal deles lokalt)

    Web server (Har 2 stk forskjellige web sider)

    Printerserver (Er koblet mot en HP Deskjet 970 CXI printer)

    Skal og brukes til backup av bilder og filmer. Har og bildene ute på nettet hos en fotoforetning. Så ingen krise om de mistes.

     

    Alternativ 2:

    Er det et greit og ikke alt for dyrt PCI Raid kort som kan anbefales. Må selvsagt kunne ta Raid 5. Er vel kanskje det enkleste og billigste. 1 kort og 3 nye disker. Kan jo kankje underklokke CPU litt. Den holder jo uansett til mitt bruk

     

    mvh

    Ståle

  7. Hvilken hastighet har du på linjen din? In og ut hastighet.

    Kan prøve å få skrevet det på norsk til deg, men rekker det ikke før i morgen kveld.

     

    Men kan jo først prøve å kopiere inn det du må ta hensyn til. I fra siden jeg henviste til tidliger.

     

    Initial Setup

    Log into the Web Interface

    Click on the Applications and Gaming Category

    Click on the QoS sub category

    Tick "Enabled" and save the settings

    Set "Port" to WAN

    Use the HTB Packet Scheduler (as of this writing HFSC seems to introduce lag and not work very well)

    Enter 85 percent of your up and down bandwidth in the boxes (eg: if you have a 1.5 Mbit (1536 kbps) cable modem with 256 kbps upload, enter 218 for uplink and 1306 for downlink. Beware not to mistakenly swap your up- and downspeeds, a common error that will greatly slow down your WAN connection!) You can have a free speed test done on your internet connection at DSL Reports.

    These steps will enable Quality of Service (QoS) and cap your maximum connection speed to 85 percent of what your cable/DSL service is capable of providing. This decrease in speed is required to maintain a low latency. ISP tends to use large buffers that add lots of latency if you fill them up. Traffic Shaping causes some 'lost' bandwidth, by moving traffic shaping to your router, instead of the ISP.

     

    Når dette er utført så følg neste steg.

    Legg til port 80 TCP med Eksemt 100%

     

    Choose an available Service or Port Range from the list, or create one.

    For P2P Applications, due to evolving protocols, encryption and obfuscation, it can be much better to define a Port Range [such as TCP/UDP, 60000-61000]. Set your P2P applications to operate within this range. This can significantly reduce the load on the router, avoid mis-identifying packets, and more efficiently shape your network traffic.

    For Service definitions see here.

    Add all your selected Services and Port Ranges then:

    Prioritize to Express or Premium, or de-prioritize to Bulk. "Bulk" gives no guaranteed bandwidth, "Standard" ensures 10%, "Express" 15%, "Premium" 75% and "Exempt" 100% (values according to this post).

    Services not configured are always Standard priority

     

    Lagre, reboot og se om det blir bedre.

     

    Ståle

  8. Til info la7dfa-com så  har jeg fiber og det er helt supert. :-)

    9116208[/snapback]

    Rub it in :)

    Får mulighet for 10/10Mbit når jeg flytter i august så skal ikke klage.

    9116273[/snapback]

    Out of topic deluxe

    Sorry kunne ikke la den gå uten å skrive noe. :)

    Har kleppnet/Lyse sin linje på 25/15 Mb har testet den til 27/17 Mb. Samme pris som min tidligere 2 Mb SHDSL. Gjorde ikke noe å skifte. :thumbup:

     

    Men litt til det saken gjaldt. claus erik har du fått det til å virke med 2 IP telefoner?

    Jeg sitter med 3 stk på samme porter nå. Går fint som bare det her. Men jeg vet en del routere sliter litt. Jeg har 1 av dem direkte i routeren og de 2 andre i IP adapteret. Ble litt lite med bare 4 porter på routeren etter vert.

     

    Ståle

  9. 1. Du kan jo prøve å legge in port 80 som pri en.

    2. Men det som sansynligvis er problemet er utlinjen din. Om du laster ned filer så brukes fort en stor del av linjekapasiteten ut. Du vil da få problemer uansett.

    3. Om det ikke blir bedre om du setter port 80 på høy prioritet, så prøv å sett ned hastigheten på nedlastingsprogrammene.

     

    Ståle

  10. Skal gå fint med 2 stk IP telefoner.

     

    Går i vertfall flott hos meg. Jeg har 2 stk IP telefon modemer i fra IP24 / Breeze.

    De går begge på samme porter, det er ikke noe problem for de er satt opp med egne telefon nummer. Så de vet uansett hvem av dem som skal kontaktes.

    Jeg har begge koblet opp i samme router. Har verken åpnet porter eller noe. Måtte bare opgrader routeren i fra den originale softwaren.

     

    Ståle

     

    Til info la7dfa-com så har jeg fiber og det er helt supert. :-)

  11. Heisann, jeg kjører en webserver på min windows XP maskin. Alt fungerer fint lokalt, men når jeg skal gå inn uten fra til ip adressen min som jeg har fått fra modemet så kommer jge bare direkte inn på routern.

     

    Hvor jeg kan endre å stille på ting.

    Er det ikke mulig å endre på dette slik at jeg kan bruke min maskin som web host?

     

    Modemet heter THOMSON ST546 og har telenor adsl.

     

    Thomas :)

    9031673[/snapback]

     

    Du må sette opp den PC som skal virke som webserver med fast IP. Lokal IP. Du må og åpen port 80 på routeren din for å sende den til den IP. Sjekk og om brannmuren på din XP maskin er åpnet for port 80.

     

    Telenor er vel ikek det beste om du dkal kjøre webserver da, om de ikke har begynt å dele ut fast IP. Kan jo bruke en del løsninger som skifter IP etter det du får i routeren.

     

    Men ta et søk på hardware om de som har spurt om det samme tidligere. Finner mye god informasjon da.

     

    Se her feks

     

    Ståle

  12. Ville og sjekket at det ikke er linjen som er belastes av andre pcer. Har du noe som lastes ned på din egen PC. Ustabil ping kan og komme av at din pc kjører noen programmer i bakgrunnen som tar mye prosessor kraft. Da vil du se at FPS faller samtidig. (vet ikke om du kan se FPS i CS).

     

    Spiller du f.eks trådløst så får du fort lagg. Dårlig router. Eller rett og slett en ISP med dårlige linjer til den serveren du spiller på. Har du prøve andre servere for å se om du har like ujevn ping der?

     

    Jeg har og høy ping til enkelte servere. Til nederland ligger jeg på ca 67. Men varier i fra 65 til 69.

  13. Inn på BIOS står det 1 boot device hva skal det stå der hdd1 hdd2 hdd3 cdrom :hmm:

    8404229[/snapback]

     

    Sett 1 boot device til cdrom og andre til hdd1.

    Starter du da PC med en bootbar CD i så vil den spørre om du skal trykke en tast for å starte i fra den. Er bare en forsinkelse på noen få sekunder. Har du ikke en bootbar CD i så går den direkte til hdd du har valgt.

     

    Da slipper du å forandre i Bios neste gang du skal starte PC i fra cdrom.

  14. Er det noen som har en oversikt over hvor billig/dyre de forskjellige ISP'ene er når det gjelder dette? Er ikke interresert i å betale 500kr ekstra i måneden fordi jeg ønsker en eller to ekstra ip'er liksom.

    8134319[/snapback]

     

    Lyse / Kleppnett tar 200,- i etablering og 10,- i måneden.

    Directconnect tar 29,- i måneden. (husker ikke hva eller om de tok etableringsgebyr)

     

    Det er de 2 jeg bruker.

×
×
  • Opprett ny...