Gå til innhold

Metasenter

Medlemmer
  • Innlegg

    292
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Metasenter

  1. Lurer på dette med inflasjon som er ganske dagsaktuelt. Hvorfor er det slik at kjøpekraften universelt over hele fjøla må ned for å regulere inflasjonsnivået? Hadde det ikke vært bedre å regulert på en slags sosialdemokratisk måte hvor de rikeste og de med en årsinntekt over et visst punkt får mindre kjøpekraft, mens de i samfunnet som ligger under gjennomsnittet fra før får "beholde" det lille de har? Kan ikke se for meg at det er Ola Nordmann som unner seg en liten handletur på Nille som har skapt inflasjonen vi nå lever oppi. 

    • Liker 1
  2. Kort fortalt:

    Har en dimmebryter som er veldig malplassert midt på en vegg (hvorfor? - vet ikke), og skulle gjerne ha fjernet denne og satt en trådløs dimmer f.eks. like ved inngangen til stuen hvor de andre dimmerne/lysbryterne er. 

    Finnes det en enkel og grei løsning på dette, noen som vet? Ser for meg at jeg kan koble fra den aktuelle dimmeren, koble til en sender av noe slag som snakker med ny dimmer plassert ved døren og deretter sette på blindlokk. 

  3. daruu skrev (44 minutter siden):

    Er ingen proff - men har slemmet noen vegger....

    Må vaske først - få vekk møkk og løse partikler.

    Veggen "primes" med rent vann.

    Større sprekker/hull bør tettes først (men jeg har gjort det med slemming også). Kan bruke murerskje feks.

    Bør maskere litt ut på gulvet der du vil at fargen skal "slutte" - men slemm overgangen vegg/gulv - da blir den vanntett.

     

    Pleier å blande ganske tykt første "strøket" - da får man "fylt" bedre. Ikke bland så mye om gangen - det tørker opp + tar lengre tid enn du tror, spesielt første strøket!

    Mange takk for svar :)

    Holder det da å spyle over Leca'n med hageslangen og la dette tørke for å rengjøre den før slemming? Hvor lenge venter man før man begynner på første strøket etter å ha fuktet/primet veggen med vann? 

  4. Lurer på om noen har erfaring med slemming av Leca og kan komme med noen tips?

    Tenkte å slemme innsiden av garasjen med hvit slemmemørtel for å få en finere overflate, men har aldri gjort det før. Det er ingen overflatebehandling på fra før. 

    Trenger jeg noe mer enn bare selve slemmemørtelen, eksempelvis primer av noe slag? Må man vaske over Leca'en før slemming for å fjerne smuss og skitt, eller er det bare å kjøre på? Vil overflaten bli helt slett etter 2-3 lag, eller vil man se fugene mellom Leca-blokkene? Noe spesielt å tenke på ift. avslutningen ned mot garasjegulv? 

    Evt. andre tips/info tas også imot med takk :)

  5. Heihei, trenger litt hjelp og tips fra noen med peiling 😊

    Har nylig kjøpt en leilighet og ønsker å fikse litt utendørs, deriblant terrassen. Gulvet på terrassen er et glassfiberdekke med spon under. Det har oppstått en liten skade (se bilde) som jeg tenkte å fikse, men er litt usikker på hvordan jeg bør gå fram. Jeg har vært innom tanken på om det bare er lurere å rive av hele glassfiberdekket og eventuelt legge terrassebord oppå istedenfor, men er litt usikker både ift. pris og fordi jeg ikke har gjort slike ting før. Glassfiberdekket er bare et tynt sjikt som man ser, og sponet under kjennes for så vidt tørt ut akkurat nå (har vært sol og varmt en ukes tid).

    Jeg er også litt usikker fordi der hvor duken slutter som man ser på bilde 2, så kan man kjenne at treverket under er veldig tørt og porøst. 

    På bilde 3 og 4 kan man se dragere og gulvet til terrassen i seksjonen over, og gulvet ser jo åpenbart ikke så bra ut. Dette er vel imidlertid ikke mitt problem direkte siden det ikke er min terrasse, men jeg lurte på å bare skru opp noen plater på bærebjelkene for å skjule gulvet til de over. Det ser jo ikke akkurat så fint ut. Noen med tips til hvilke plater som evt. kan brukes til noe slikt for å få et greit resultat?

    Takker for eventuelle innspill :)

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg

    4.jpg

  6. Siden verken jeg eller mekanikere klarer helt å identifisere hva som forårsaker startproblemer på bilen min velger jeg å stille spørsmål her for å muligens få noen gode forslag eller ideer.

    Det er snakk om en Hyundai I20 (bensin) og problemet er jo at den til tider kan være vanskelig å få start på. Disse startproblemene inntreffer litt tilfeldig og ikke hver eneste gang jeg prøver å starte bilen. Det kan være noen dager der den starter helt fint på første forsøk og andre ganger der jeg må prøve alt fra 5-10 ganger for å få start på den. Det har blitt tatt mange diagnoser uten at noen feil viser seg, da fordi startproblemene ikke har vært tilstede når de har gjort dette på verksted. Det virker som at bilen som oftest har startproblem om morgenen eller etter at jeg har latt den stå en stund (f.eks de timene jeg er på jobb). 

    Det har nettopp blitt skiftet coil, tennkabel og tennplugger, pluss noe slags antenne for startsperre. Det har blitt antatt at kanskje bensinfilter kunne være noe å prøve, samtidig mener mekanikere at dersom bensinfilteret var problemet så ville det vært startproblem hele tiden og ikke bare av og til. Batteriet er ganske nytt og nettopp ladet, så ikke noe problem her heller. Når startproblemene inntreffer må jeg som regel holde inn gassen for at bilen skal starte skikkelig, for hvis ikke er det ofte at den bare såvidt starter og så dør den igjen. Hvis jeg derimot holder inn gassen og får rusa den opp litt i noen sekunder, så holder den seg i gang. 

    Noen tanker?

    • Innsiktsfullt 1
  7.  

    Noen som har forsøkt å jobbe innen friomsorgen, på et friomsorgskontor eller også i fengsel som kan si litt om hvordan den jobben er?

     

    Synes det kan virke litt interessant å jobbe i friomsorgen å følge opp domfelte og de som vil prøve å få livet på stell igjen, men vet ikke helt hvordan det faktisk er å ha en slik jobb..

     

    Noen med erfaring? Virker også som at dette kanskje i stor grad er jobber besatt av kvinner, da man kanskje må være utdannet sosionom ellerTipp

     

    Klart det er menn i bransjen men sikkert rundt 10-20%

     

    Ikke mange med andre ord

  8. Noen som har forsøkt å jobbe innen friomsorgen, på et friomsorgskontor eller også i fengsel som kan si litt om hvordan den jobben er?

    Synes det kan virke litt interessant å jobbe i friomsorgen å følge opp domfelte og de som vil prøve å få livet på stell igjen, men vet ikke helt hvordan det faktisk er å ha en slik jobb..

    Noen med erfaring? Virker også som at dette kanskje i stor grad er jobber besatt av kvinner, da man kanskje må være utdannet sosionom eller lignende?

  9. Kanskje ikke helt rette tråd å spørre, men hvordan er egentlig arbeidsmarkedet for politibetjenter i dag? Er det slik at veldig mange går arbeidsledige etter fullført utdanning?

    Har man litt frihet i forhold til hvor i landet man vil jobbe, eller må man bare ta til takke med det man får? Og hvordan er eventuelt mulighetene for å komme seg over til en avdeling nærmere hjemplassen etter hvert?

  10. Noen som er eller har vært lærer på trinn 5-10 som kan si litt om hvordan hverdagen faktisk er og hvordan jobben er?

    Vurderer å påbegynne lærerutdanning for 5-10, men blir litt skremt av alle skrekkhistorier og trenger derfor en liten realitetssjekk. 

    Hvordan er jobben og arbeidsmengden, hva er positivt og negativt, angrer dere på valget?

    Hvilke fag er dere lærer i og hvilke fag er generelt "værst"?

  11.  

     

    Studerer foreløpig på et siviløkonomstudie og det jeg kan si er at regnskap og revisjon og økad er tilnærmet helt identisk når det gjelder studieplanen på bachelornivå. Det som skiller fordypning i regnskap og revisjon og økad er rett og slett grovt sagt bare et par juridiske fag i f.eks. skatterett. De som tar regnskap og revisjon ender som oftest opp i regnskap og revisjonsbransjen (obviously), men jobbmulighetene vil allikevel fortsatt være ganske like i og med at man kan konkurrere om de samme jobbene om man ønsker det. Får vel legge til at dersom man ønsker å bli autorisert som regnskapsfører eller registrert/statsautorisert revisor så man ta fordypningen i regnskap/revisjon. På masternivå vil fagene i studieplanen variere en del mer enn på bachelor, og utdannelsen på master vil dermed være en god del mer spisset, selvom mange av fagene er like.

     

    Når det gjelder om du må være glad i salg om du skal trives på økonomi så er svaret definitivt nei. Du må allikevel være i stand til å omgås mennesker til en viss grad. Dette er ihvertfall min oppfatning så langt, men andre får komme med innvendinger dersom noen skulle være uenig i det jeg har sagt.

    Takk for svar!

     

    Interessant å høre at studieplanen for R&R og øk.ad er såpass lik, man skulle jo da tro at man kunne få litt forskjellige jobber også med en bachelor i regnskap.

     

    Men jeg har sett at det går an å ta en master i øk.ad (siviløkonom) etter bachelor i regnskap og revisjon, hvordan stiller man da? I forhold til de som har gått 5 år øk.ad f.eks.

     

    Tror du det går fint å komme seg gjennom studiet selv med erfaring kun fra 2P matte? Ser jo at eneste kravet er GENS, og det er jo det eneste jeg har.

    Det er mulig du trenger noe ekstra metodefag for å komme inn på siv.øk fra et regnskapsstudium.

     

    Hvis du har hatt statistikk, matte og økonometri er du nok innafor.

     

    Ellers kan det hende at samfunnsøkonomien blir vanskelig kanskje? Du bør minimum ha vært innom mikro og makro og mange anbefaler anvendt mikro og/eller anvendt makro også, men det er ikke et krav tror jeg.

     

    Hmm, er samf.øk det vanskeligste på master i øk.ad? 

     

    Ser at studieplanen for R&R inkluderer makro og mikro tilsvarende 7.5 sp, men ikke anvendt som du nevner, kan det bli et problem?

  12. Studerer foreløpig på et siviløkonomstudie og det jeg kan si er at regnskap og revisjon og økad er tilnærmet helt identisk når det gjelder studieplanen på bachelornivå. Det som skiller fordypning i regnskap og revisjon og økad er rett og slett grovt sagt bare et par juridiske fag i f.eks. skatterett. De som tar regnskap og revisjon ender som oftest opp i regnskap og revisjonsbransjen (obviously), men jobbmulighetene vil allikevel fortsatt være ganske like i og med at man kan konkurrere om de samme jobbene om man ønsker det. Får vel legge til at dersom man ønsker å bli autorisert som regnskapsfører eller registrert/statsautorisert revisor så man ta fordypningen i regnskap/revisjon. På masternivå vil fagene i studieplanen variere en del mer enn på bachelor, og utdannelsen på master vil dermed være en god del mer spisset, selvom mange av fagene er like.

     

    Når det gjelder om du må være glad i salg om du skal trives på økonomi så er svaret definitivt nei. Du må allikevel være i stand til å omgås mennesker til en viss grad. Dette er ihvertfall min oppfatning så langt, men andre får komme med innvendinger dersom noen skulle være uenig i det jeg har sagt. 

    Takk for svar!

     

    Interessant å høre at studieplanen for R&R og øk.ad er såpass lik, man skulle jo da tro at man kunne få litt forskjellige jobber også med en bachelor i regnskap.

     

    Men jeg har sett at det går an å ta en master i øk.ad (siviløkonom) etter bachelor i regnskap og revisjon, hvordan stiller man da? I forhold til de som har gått 5 år øk.ad f.eks.

     

    Tror du det går fint å komme seg gjennom studiet selv med erfaring kun fra 2P matte? Ser jo at eneste kravet er GENS, og det er jo det eneste jeg har. 

  13. Hei, lurer på om noen har tips til hva som kan være lurt å velge av utdanning innenfor økonomi? 

    Er ikke veldig god i matte, men skal vel klare å jobbe meg gjennom det..håper å kunne få en trygg og god kontorjobb..

    Må man være glad i salg og slik for å studere økonomi? For er vel egentlig litt innadvendt og kunne ikke tenkt meg å jobbe innen salg eller noe slikt. 

    Hvis man velger en bachelor i regnskap og revisjon, blir man da låst til arbeid som regnskapsarbeider/revisor, eller har man flere muligheter? Eks gjennom master?

    Takker for tips

    Edit: kunne faktisk kanskje tenkt meg å jobbe med økonomi i kommunen, kan man det med Bsc i regnskap/revisjon?

  14.  

    Hva kan man med generell studiekompetanse utdanne seg til i dag hvor man har gode jobbmuligheter etterpå? 

     

    Er gutt på 21, litt lyst å jobbe i helsevesenet, men har ikke karakterer til medisin eller psykologi..lurer også litt på å ta R1, for så å studere informatikk, men ryktes at det innen IT er veldig stort arbeidspress og lite fri?

     

    Har ikke så veldig lyst å studere sykepleie heller da det ikke frister så stort å ende opp i et arbeidsmiljø bestående av nærmest utelukkende kvinner (ikke at jeg har noe imot kvinner generelt  :p )

     

    Vurdert fysioterapi og radiografi, men ryktes dårlige jobbutsikter og har lest mye negativt på nettet

     

    Noen tips?

    Når tenker du å studere ? i år ?

     

    Det blir neste år siden jeg ikke har funnet noe fornuftig å ha på søknaden i år :)

  15. Bachelor Prehospitalt arbeid - paramedic. Blir hovedsakelig ambulansen du kan jobbe i men vet at de ansetter paramedics i akuttmottaket i Oslo. Kan anbefale ambulansen som arbeidsplass!

    Har vurdert det, men er litt usikker :)

  16. Hva kan man med generell studiekompetanse utdanne seg til i dag hvor man har gode jobbmuligheter etterpå? 

    Er gutt på 21, litt lyst å jobbe i helsevesenet, men har ikke karakterer til medisin eller psykologi..lurer også litt på å ta R1, for så å studere informatikk, men ryktes at det innen IT er veldig stort arbeidspress og lite fri?

    Har ikke så veldig lyst å studere sykepleie heller da det ikke frister så stort å ende opp i et arbeidsmiljø bestående av nærmest utelukkende kvinner (ikke at jeg har noe imot kvinner generelt  :p )

    Vurdert fysioterapi og radiografi, men ryktes dårlige jobbutsikter og har lest mye negativt på nettet

    Noen tips?

  17. Har prøvd å stille meg selv det spørsmålet mange ganger, "hva om jeg vant 200 millioner i lotto?". Dette ville selvsagt forandret mye. 

    Jeg tror en type kontorjobb er det som passer meg best, en jobb som saksbehandler / rådgiver er noe jeg kunne tenkt meg. Rådgiver på skole f.eks hadde vært givende, da jeg selv vet utrolig godt hvor vanskelig karrierevalg kan være. 

    Økonomi er noe jeg går litt frem og tilbake med egentlig. Har aldri vært noe særlig god i matte, men tenker samtidig jeg skulle klart det om jeg prøvde. Hvilken retning ville i så fall vært lurest å gå?

    Føler det har gått litt inflasjon i øk.ad studenter, men er samtidig denne retningen som er mest allsidig virker det som. 

  18. Hei!

    Jeg har slitt ganske lenge med å nå en beslutning om hvilken vei jeg skal ta i livet når det kommer til yrkesvalg, og føler at jeg aldri blir noe særlig klokere.

    For å spare litt tid kan jeg fortelle med en gang at jeg er 23 år gammel, har tidligere fagbrev som matros, har vært i militæret og går nå førsteåret på høyskole i sosialt arbeid. 

    Tingen er at jeg føler jeg må velge en vei nå, og jeg vet ikke hvilken.

    Jeg valgte sosialt arbeid fordi jeg liker å jobbe med mennesker, liker å hjelpe andre, er generelt flink til å kommunisere og ordlegge meg og jeg har lyst på en givende jobb. 

    Det som imidlertid gnager på meg er lønnsutsiktene med en slik utdanning. Og bare for å få sagt det med en gang, jeg har ikke noe ønske om å bli rik (eller ikke noe mål i alle fall, haha).

    Jeg har imidlertid et ønske om å kunne forsørge familien, om å kunne ta med fremtidige barn på ferie, å kunne reise og leve greit. En skulle tro at en kunne gjøre dette med en vanlig jobb, men for meg ser det ikke så lyst ut. Kanskje jeg trenger en realitetssjekk?

    Jeg tenkte kanskje at jeg som utdannet sosionom kunne jobbe enten i barnevernstjenesten eller som miljøterapeut, men lønnen her (og muligheten for utvikling med ansiennitet) later å være ganske dårlig. 

    Et karrierebytte vurderes, og jeg har søkt alt fra lærerutdanning til radiografi og fysioterapi, men jeg finner på en måte alltid en grunn til å vende meg vekk fra disse yrkene. F.eks i læreryrket er det mye frafall når man kommer i arbeid (praksissjokk ++) og mange som søker å gå fra lærer til noe annet, dette bekymrer meg jo såklart, jeg vil ha en jobb hvor jeg faktisk kan ha litt fritid. 

    Dette med valgets kvaler har slitt så mye på meg i det siste at jeg har slitt med søvn og rett og slett har vurdert å ta fagskoleutdanning (styrmann) og reise tilbake på sjøen. Samtidig vet jeg (siden jeg har jobbet som matros i nordsjøen) at dette ikke er så lurt. Spesielt fordi jeg sliter litt med å jobbe minst fire uker borte av gangen og ikke ha muligheten til å reise hjem.

    Jeg har et veldig nært forhold til familien min nå og vil også ha det samme med "min egen" familie i fremtiden, dette gjør at turnusarbeid virker litt trist. Egentlig bare det at jeg vurderer å gå tilbake til jobb på sjøen viser hvor forvirret jeg er for tiden. 

    Forventer ikke å plutselig se lyset heller, men kanskje litt veiledning fra noen her inne kan sette meg på rett spor. 

    Noen med tips eller erfaringer?

     


     

×
×
  • Opprett ny...