Jump to content

Labbtus

Medlemmer
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Da løste det seg. Fikk ryddet opp i tilgangene etter å ha endret på hele /var-mappen. Linjene i innlegget over virket, god var det noen filer jeg måtte inn å endre manuelt etter at jeg fant feil i /var/log/samba/log.smbd Videre fant jeg ut av feilen med samba, eller brukerfeilen Tror feilen lå når jeg prøvde å koble opp fra Windows mot samba-serveren. [HomeVideo] path = /samba/HomeVideo Etter oppslag med "smbclient -L \\samba-server" så fant jeg at [HomeVideo] i klammer definerer navnet på Share'en, som så må slås opp mot fra Windows. Slik at oppslag fra Windows blir "\\samba-server\HomeVideo". Så da blir det testing med brukere og tilganger til mapper.
  2. Edit: Fant at feilen med å kjøre smb kom av at jeg hadde endret rettighetene på hele /var-mappen. Retter opp i dette nå, og flytter mappen med filer for samba-deling Benytter følgende for å rette opp: rpm --setugids -a rpm --setperms -a Håper det fungerer, så jeg slipper full reinstallering. ----- Mener det skal være ok, men tenkte å test ved å lage en ny mappe på roten med fulle tilganger (777). Fikk et annet problem også nå. La inn følgende linje i smb.conf [global] logging = systemd Får da feilmeldinger når jeg prøver å kjøre smb.service. Avinstallerte og installerte samba på nytt, men har samme feil.. $ sudo dnf remove samba \ samba-client $ sudo dnf install samba user@samba-server ~> systemctl start smb.service Job for smb.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status smb.service" and "journalctl -xe" for details. Tips for å kvitte seg med siste feil? journalctl -xe viser bl.a. dette: Dec 25 12:59:29 samba-server systemd[1]: smb.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE ░░ Subject: Unit process exited ░░ Defined-By: systemd ░░ Support: https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/systemd-devel ░░ ░░ An ExecStart= process belonging to unit smb.service has exited. ░░ ░░ The process' exit code is 'exited' and its exit status is 1. Dec 25 12:59:29 samba-server systemd[1]: smb.service: Failed with result 'exit-code'. ░░ Subject: Unit failed
  3. Hei Del og takk for sist Kunne sikkert prøvd å klare meg uten, men er det noen andre muligheter? Andre applikasjoner enn samba som er god der en får med brukerautentisering? Om en dropper brukerautentisering, setter en bare opp smb.conf ala dette? [guests] comment = Allow all users to read/write path = /path/to/guests public = yes only guest = yes writable = yes printable = no
  4. Hei og takk for tilbakemeldingen tflovik. Rettigheter og bruker er definert. Sett gjennom siden på linken, og klarer ikke se noen avvik fra det jeg har gjort. Jeg er fremdeles litt i villrede ift hva som mangler i mitt oppsett.
  5. Hei, Usikker på om dette er rett plass, men prøver meg her. Gi meg evt et vink, så sletter jeg innlegget og flytter det til rett plass. Sliter litt med oppsett av Samba på Fedora 33. Oppgraderte nå server som står i kjeller med et RAID fra Fedora 25 med Amahi til ren Fedora 33. Prøver nå å få satt opp en samba-server for å dele filer fra RAID, slik at jeg kan koble disse opp som nettverksdisker på min windows 10 pc (og flere pc'er etter hvert). Installerte Fedora og har fått montert RAID på en mappe (her /var/samba/ med undermapper for HomeVideo, Pictures osv). Fikk feilmelding når jeg åpnet smb4k i Fedora (feil i URL), så gikk over til å jobbe i terminalen. Testet flere oppskrifter jeg fant ved søking, senest denne: https://fedoramagazine.org/fedora-32-simple-local-file-sharing-with-samba/ Installert samba, lagt til samba i brannmur og endret diverse i smb.conf. Nåværende smb.conf (endret etter diverse funn rundt på nett): [global] server max protocol=SMB3 server min protocol=NT1 lanman auth = yes ntlm auth=yes domain master=auto map to guest=Bad User load printers = No printing=bsd printcap name=/dev/null disable spoolss=Yes [public] path = /var/samba/HomeVideo comment = HomeVideo read only = No Har definert egen samba bruker som anbefalt her: https://wiki.archlinux.org/index.php/samba#Adding_a_user Klarer ikke koble opp samba-serveren fra Windows. For spørsmål om brukernavn og passord, men klarer ikke å koble opp nettverksdisken i Winows (fortsetter å spørre om brukernavn og passord i windows.) Prøver da å koble opp mot \\samba-server\var\samba\HomeVideo Mappen på serveren ligger på /var/samba/HomeVideo Kjører smbclient -L samba-server og får da følgende tilbakemelding. [root@samba-server samba]# smbclient -L \\samba-server lpcfg_do_global_parameter: WARNING: The "lanman auth" option is deprecated Enter WORKGROUP\user's password: Sharename Type Comment --------- ---- ------- public Disk HomeVideo IPC$ IPC IPC Service (Samba 4.13.3) SMB1 disabled -- no workgroup available Basert på det jeg fant på denne siden ser det ut til at noe mangler: https://wiki.archlinux.org/index.php/samba#Tips_and_tricks Skulle også fått tilbakemelding på server og Workgroup. Nmblookup ser for meg ut til å vise at serveren kjører: [root@samba-server samba]# nmblookup -A 192.xxx.xxx.50 Looking up status of 192.xxx.xxx.50 SAMBA-SERVER <00> - B <ACTIVE> SAMBA-SERVER <03> - B <ACTIVE> SAMBA-SERVER <20> - B <ACTIVE> ..__MSBROWSE__. <01> - <GROUP> B <ACTIVE> WORKGROUP <00> - <GROUP> B <ACTIVE> WORKGROUP <1d> - B <ACTIVE> WORKGROUP <1e> - <GROUP> B <ACTIVE> MAC Address = 00-00-00-00-00-00 Har i tillegg endret Nettverkssikkerhet til bare å sende NTLMv2-svar etter å ha funnet denne linken: https://superuser.com/questions/1125438/windows-10-password-error-with-samba-share Oppskrift for endring, samt skript her:https://www.majorgeeks.com/content/page/how_to_enable_local_security_policy_in_windows_10_home.html Noen som har tips for hva jeg kan gjøre for å få dette opp å gå?
×
×
  • Create New...