Gå til innhold

kilkenny

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kilkenny

  1. Nå skal jeg gå gutta litt i forsvar på den fronten, det er nok ikke bare bare å få et intervju med ansvarlige for store hardware produsenter når man er "bittelille" hardware.no fra billtelille Norge.

     

    Hva fikk vi fra årets messe? Et bilde av reportere med en konkurranse om å tippe hvem som beveget seg mest på messe-området. Ja det var faktisk det mest spennende på hw om årets messe. Ganske så trist spør du meg. Det jo nesten så alle reiseprivilegier bør inndras med umiddelbar virkning.

     

    Klart det er gøy for gutta å dra på messe i utlandet på sjefens regning. Men det ble jo produsert særdeles lite kvalitetsstoff. Men det er jo kanskje slikt som er årsaken til at hw ikke greier å gå i pluss?

     

    Hva kostet den turen for hw? Hvor mye overtid, ekstra innleid folk kunne de messe-pengene gitt?

    Feil fokus viser seg igjen og igjen. Slapp redaktør og lata ansatte. Fokus er på å kose seg på jobb tror nå jeg. Jobb skal ikke være koselig. Ikke hver eneste dag. Jobb skal være krig. Krig om å være best. Presentere de beste artiklene, gjøre de beste testene. Men slik er det ikke i hw - å sålenge dere ikke leverer er det jævlig frekt å fortsette å tigge penger.

    • Liker 2
  2. Til Mediahuset Tek.

     

    Hvordan spare penger så dere kan kutte reklame:

    Fjern følgende av deres nettsider:

     

    Mobilen.no

    Teknofil.no

    Lyd og bilde

    Tek.no

     

    Begrunnelser:

    Mobilen.no er 80% gjenvinning av amobil.no. Slå i det minste disse sammen.

     

    Teknofil.no og Tek.no er bare samlesider for alle andre sidene. Vil jeg lese data går jeg til HW, vil jeg ha kamera: akam. Hva skal vi med disse? Og spesielt 2stk!

     

    Lyd og bilde er helt død. Snakker knapt 1-2 nye saker i uka. Med så lite aktivitet kan dere heller legge den død!

     

    Ved å samle og kutte vil dere spare store penger på drifting, og kanskje få et bedre fokus på å gi oss brukerne kvalitet fremfor kvantitet.

     

    Nei det er ikke penger å spare på å slå sammen eller fjerne disse underbrukene. Det er en grunn til at de eksisterer og det er jo bare en litt mindre ekstrem form for link-farming. Måten de har konstruert disse sidene er jo kun får å score bedre hos google.

     

    Det enkleste måten å spare penger på er nok at de som hever sin lønn av teknettverket faktisk begynner å jobbe litt (produsere saker). Klipp og lim journalistikk har vi ikke bruk for.

    • Liker 2
  3. Ville heller valgt å donere penger til dei som lager adblock.

    Det har jeg gjort, fikk en veldig koselig takkemail tilbake ;)

     

    Ellers så må jeg si at jeg ikke skjønner hva fem fulltidsansatte driver med her, det lages jo mindre stoff enn lokalavisa, og de har jo færre folk på jobb. I tillegg så er ikke stoffet deres kopiert, men faktisk skrevet selv.

     

    Hehe ja du sier noe der - det sagt i tråden her at de er 5 skrivende journalister i hw. Regner med de har endel stabsfunksjoner felles med resten av teknettverket. Det er jo ganske utrolig - øke bemanningen med 2 hele årsverk og likevel faller kvaliteten på det som publiseres. Og la oss nå være ærlige i denne tråden, hvor mange saker publiseres hver dag? 1 sak per mann - if that?

     

    Tror nok redaktøren har en kraftig oppvask-jobb foran seg. Dårlige resultater kan ikke ensidig skyldes brukere med ad-block. Det er nok mer trolig at feil fokus fra redaksjonen over tid, dalende kvalitet, for mye google translate og stadig mer påtrengende reklame har skapt ulojale brukere.

     

    Hvordan kan hw reddes - og BØR den reddes?

     

    For å ta de siste først. I dagens form er jeg faktisk helt likegyldig til om hw eksisterer eller ei. Rett og slett likegyldig. Og det er vel noe av det aller verste en redaktør kan få servert. I forsøket på å favne bredest mulig er hw blitt en tannløs formidler av pressemeldinger og dårlig utført maskinell oversetting.

     

    Slik jeg ser det er det kun en måte å redde hw - lojale brukere.

    Men er det mulig da? Ja med en kraftig kursendring tror jeg det er mulig. Back to basic bør være mantraet en stund nå. Hev kvalitet på arbeidet. Krev av de ansatte at faktisk jobber i arbeidstiden, kutt ned på tidstyver som endeløse morgenmøter og en altfor sosial og jovial tone rundt kaffemaskinen. Fokus på dybde og egne saker uten nødvendigvis å kutte dagens lettbente løsning med pressemeldinger - de må gjerne eksistere for "brød og sirkus" gjengen. Men den harde kjerne trenger å mates de og og de krever kvalitet.

     

    Ser en på antall saker som publiseres så kan man ikke annet enn å tro at staben i hw har særdeles rolige dager - selv staben i de minste lokalavisene som er kjent som konger av sløv må jo tilbe innsatsen i hw.

     

     

     

     

    Ok - pennen var kvesset og det er lett å avfeie dette som surmaget kritikk. Men det er ikke slik det er ment. Jeg skriver i store bokstaver for å få frem poenget. Det må gjøres endringer for som redaktøren sier så overlever ikke hw i dagens marked slik situasjonen er. Da må redaksjonen komme under kontroll og riktige valg må taes. 20% av inntekter kommer fra prisguiden. Hvorfor nøye seg med 20%? Synes dere bør satse på minst 50% av inntekter fra prisguiden. Men da må dere prioritere satsingen. Dere må ville vinne.

    • Liker 9
  4. 2. Det redaksjonelle innholdet er spinkelt. Det meste er oversatt materiale; type: kilde eller pressemeldinger. Skal dere forsvare argumentet om redaksjonelt innhold, så får dere produsere mer unikt innhold.

     

     

    I år ser det for første gang ut til at vi kan gå i balanse økonomisk, og det henger tett sammen med det økte annonsetrykket. Til gjengjeld har redaksjonen heller aldri vært større - vi er nå 20 journalister som jobber heltid med å skrive for Tek-nettverket. På Hardware.no jobber det nå 5 stk heltids journalister mot 3 stk journalister i 2010.

     

     

     

     

    Ja det er jo underlig at hw har ØKT staben med 66% samtidig som det ikke gjenspeiles i hverken kvaliteten på det som publiseres eller måten redaksjonen samler stoff - de trofaste hw leserne følger med i hauger av publikasjoner - det siste disse brukerne trenger er dårlig oversatte saker fra andre eller rene pressemeldinger. Ja det gir klikk når nysgjerrigheten tar overhånd - men det blir som å tisse i buksene for å holde varmen. Brukerne lar det gå stadig lengre mellom hvert besøk fordi vi vet kvaliteten er under pari.

     

     

    PS: Det ble tidligere i tråden spurt hvor mye av inntektene våre som stammer fra annonser. De utgjør i dag ca 80 % av inntektene til Mediehuset Tek, mens bl.a prisguide står for resten.

     

    3. Den mest verdifulle delen av tek-nettverket er forumet, ikke det redaksjonelle (IMHO). Uten det, så hadde jeg sjelden eller aldri vært innom sidene her. Dette p.g.a. lite unikt innhold.

     

    Personlig skjønner jeg virkelig ikke hvorfor ikke hw og tek nettverket har lagt seg mer i selen med prisguiden. Den nye ble jo ikke bedre enn den gamle - til tross for alle lovnader - og nå har dere også hard konkurranse på den biten. Jeg tror det er så enkelt at det må finnes en vilje i redaksjonen og hos medarbeiderne til faktisk å gjøre en ennå bedre innsats og produsere ennå bedre stoff - da vil også inntektene øke.

     

    Middelmådighet slik som prisguiden og mye av det stoffet som dere publiserer skaper ikke noe unikt. Det gir heller ikke lojale brukere - og dere er svært langt unna våte drømmer om å kunne ta betalt for det dere leverer. Start med kvalitet i alle ledd - og så vil mye endre seg undervies. Med tanke på kvaliteten på hw burde dere kan heller redusert fra 3 til 2 heller enn å øke til 5 - også kreve at de 2 som ble igjen faktisk må begynne å skrive slik de får betalt for - ikke bare slenge inn ferdig materiale i CMS løsningen. Dere HAR lojale forumbrukere - og nå ser en oftere og oftere linker til prisjakten på forumet - før var det kun prisguiden.

    • Liker 4
  5. Du snakker som om det er en mennekserett å besøke HW.no, og at det er en stor forbrytelse mot deg at du må se reklame om du er her. Om du ikke er intresert i å se reklame så er det jo bare å drite i å bruke HW.no? Det er ikke noen som hoder deg fast og putter reklamen inn i øya dine?

     

     

     

     

    Hva er det som gjør deg så desperat?

    Forsøker du å overbevise hw om at du er en bukanes jobbkandidat eller?

    Hva er motivet ditt?

    • Liker 1
  6. Du gir deg jo aldri du.

    Forskjellen er at hardware selv har valgt å legge ut sitt stoff på en åpen webserver - det er hardware som selv gjør sitt materiale åpent og fritt for alle.

     

    Det er dusinvis av teknikker og tjenester hardware kan implementere for å skape en lukket tjeneste - og da kan hardware stille hvilke betingelser de vil.

     

    Nå har de altså valgt en åpen modell og da er det ingen brudd på lover og regler og dermed er det ingen som stjeler fra hardware om de bruker ad-block.

    De har valgt en åpen modell fordi de ikke vil være drittsekker. De har valgt å levere innhold som alle kan lese uten å måtte betale. Da er det du som er en egoist og ikke vil gi noe som hellst tilbake, fordi du bare tenker på deg selv, og vil ha innholdet uten å måtte kikke på en skarve reklame.

     

    Jeg synes det er egoistisk å bruke adblock dersom du bruker hardware.no ofte.

     

    Flott Zepticon!

    Alle tiders - nå prater du om noe relevant og nå kommer du ikke med feilaktig argumentasjon. Er straks mye enklere når de som diskuterer er på samme planet. Det blir også enklere å ta innleggene dine seriøst nå når det ikke er fult av feilaktig informasjon og "egendefinerte" uttrykk.

     

    Når det er sagt så er dette din mening. Jeg sover veldig godt selv om du mener jeg er en egoist som kun tenker på meg selv. Jeg vet at jeg ikke er alene om å ha dette synet og at dette er realiteten redaksjonen i hw må forholde seg til. Mange brukere ønsker ikke reklame - og garantert ikke aggressiv og påtrengende reklame slik vi presenteres for idag.

     

    Vel hva kan gjøres? Hw klarer ikke endre min oppfatning av om jeg ønsker reklame eller ikke. Og neppe særlig mange andres heller. Da må faktisk hw endre noe hos seg selv og håpe at brukerne bivåner og aksepterer endringene. Som hw smertelig har erkjent så er det tross alt brukerne som betaler lønnen - da er det nok smart å forsøke å komme frem til en helhetlig annonsestrategi som både brukere og annonsører kan leve med. Det skjer ikke med dagens praksis.

    • Liker 2
  7. Forøvrig så utreder du om at forskjellen på å bruke hw.no uten reklame kontra det å stjele en avis basert på moral. Du kan godt mene at det er ingen forskjell på denne basisen, men fakta er det er en stor forskjell, samme hva du måtte mene om saken da den ene handlingen faktisk er ulovlig og den andre er ikke.

    Forskjell på moral og juss, er bare penger og makt.

    Hollywood har både penger og makt. Derfor er det ulovlig å stjele fra dem.

    HW.no har dårlig med gryn og ikke mye makt. Derfor er det ikke ulovlig å stjele fra dem :)

     

     

    Du gir deg jo aldri du.

    Forskjellen er at hardware selv har valgt å legge ut sitt stoff på en åpen webserver - det er hardware som selv gjør sitt materiale åpent og fritt for alle.

     

    Det er dusinvis av teknikker og tjenester hardware kan implementere for å skape en lukket tjeneste - og da kan hardware stille hvilke betingelser de vil.

     

    Nå har de altså valgt en åpen modell og da er det ingen brudd på lover og regler og dermed er det ingen som stjeler fra hardware om de bruker ad-block.

    • Liker 2
  8. Hei

     

    Takk for alle tilbakemeldinger! Vil gjerne utdype litt ift kommentarer lenger oppe i tråden:

     

    Reklame er et nødvendig onde for at vi skal kunne levere gratis journalistikk på nett. Samtidig er det ingen tvil om at den gjennomsnittlige annonsestørrelsen og støynivået har økt på nett, og det er viktig at dette ikke går på bekostning av brukeropplevelsen. Vi prøver så godt vi kan å finne en balanse her.

     

    Jeg synes personlig at designen vi bruker i dag ikke er optimal i så henseende. Layouten har røtter tilbake til 2007, og har ikke holdt tritt med størrelsen på annonseformatene som i dag brukes i det norske markedet. Det gjør vi nå noe med.

     

    Vi har siden før jul jobbet med en ny design for Tek-sidene der det redaksjonelle stoffet vil få langt mer boltreplass (fulle 1000 piksler bredde bl.a) og der størrelsen på tekst og bilder blir mer balansert ift annonsene rundt. Vi er allerede i mål med ferdige skisser og har beveget oss videre til implementering, som skulle tilsi at designen er rullet ut på nettsidene våre før sommeren er omme. Dette bør gi en bedre leseropplevelse.

     

    Ellers jobber vi aktivt med å få inn relevante og interessante annonsører, som nevnt i artikkelen, og sier nei til de mest ekstreme annonseformatene slik vi alltid har gjort. Tek har for eksempel sagt nei til både pop-up og intersticial som du finner på mange nettsider.

     

    Annonser laster sist på våre sider, og vi koder nå også en teknisk løsning som gjør at trege annonseservere ikke stopper innhold, slik Mads nevner lenger oppe.

     

    Å kunne betale for en annonsefri sone er et annet alternativ vi utreder, men det krever en del tekniske løsninger i bunn som vi ikke har per dags dato, og ligger derfor lenger frem i tid.

     

    Ærlig talt dette var langt under pari. Dere drar et tigger-stunt som dette også har dere på toppen av det hele lasset ned hele forsiden med så mye reklame at det blir nesten umulig for folk å faktisk lese ingressen.

     

     

     

    Jeg ser du kommer med et halv-hjertet forsøk på å si at dere holder høy standard og stiller krav til annonsører men vi ser jo selv at dere ikke mener dette. Som flere bilder i tråden viser så er hw rett og slett ukritisk i forhold til reklame og det er nok denne hodeløse tilnærmingen til annonsører dere nå ser brukerne responderer på.

     

    Skal dere lykkes fremover tror jeg det er på tide at dere selv tar styringen over annonsørene. Det er tross alt hardware som produserer og generer trafikken på siden. Da må dere også stille krav til annonsører og komme opp med et annonseformat som både annonsørene, brukerne og redaktøren kan stille seg bak.

     

    Hardware.no uten ad-block ser jo ut som en søppeldynge og det blinker og er så påtrengende at det minner om fordums glans. Så om dere virkelig mener noe med dette stuntet så ta lærdom av kommentarene og ta styringen. Vis litt lederskap og still krav til format, størrelse/farge/funskjon etc.

    Slik annonsene er nå funker de ikke. Ta det til dere.

    • Liker 7
  9. Ja, personargumenter er du flink på! Men du har ellers lite å fare med av argumenter. Se på det jeg postet over her, om VG og HW.no

    Så kan du forklare meg forskjellen på å lese vg uten å betale og å lese HW uten å ebtale.

     

     

    Jeg konstaterer at både jeg og flere andre gjentatte ganger har forsøkt å forklare forskjellen på å lese hardware uten reklame og å "hente seg en avis i butikken uten å betale for avisen".

     

    Jeg skal ta det hele en gang til - forsøk å forstå det jeg sier nå slik at du kan slutte å bruke den feilaktige argumentasjonen.

     

    Hardware.no har copyright på sitt domene og sitt arbeide. Det er helt rett. Men siden hardware.no er en åpen side - en side alle som ønsker kan besøke om de ønsker. Dette vet hardware og er akkurat dette er jo også selve grunnsteinen i finansierings-modellen hw har valg - reklame.

     

    Slik nettstedet hw fremstår idag kan alle brukerne fritt velge om de ønsker å se benytte hw.no eller ikke - og dette kan vi gjøre helt uten å bryte noen som helst lover, regler eller EULA . Hw stiller heller ikke krav til sine brukere om å benytte spesifikk sw for å lese siden. Og de stiller heller ingen krav om at ad-block software er forbudt å benytte. Altså bryter jeg ingen avtaler eller gjør noe som helst kriminelt om jeg velger å blokkere annonser på hw. At hw ikke tjener penger på meg eller tjener mindre penger på meg enn på de som ser annonser gjør ikke mine handlinger (ad-block) kriminelle. Altså er det forretningsmodellen til hw det er noe feil med - ikke meg.

     

    Om jeg laster ned filmer så bryter jeg en mengde lover og regler. Altså er jeg da kriminell eller tyv. Jeg VET at jeg stjeler om jeg velger å laste ned en film fra piratbukta, da det er piratkopiert materiale som ligger der. Og bruk av piratmateriale er forbudt.

     

    Butikken på nede i gata har heller ingen EULA som jeg må godta før jeg går inn.

     

    Vel de av oss som er mentalt tilstede og strafferettslig tilregnelig vet at varer i en butikk må betales før vi kan forlate butikken. Ja det er gratis inngang med varene koster.

    Tar jeg med en avis fra butikken uten å betale - ja da har jeg stjålet og er en tyv. Går noen ut av butikken uten å betale for avisen må en anta at personens IQ er så lav at personen ikke skjønner konsekvensen av sine handlinger - eller at personen bare ikke bryr seg og er en tyv. Stjeling er brudd på norsk lov.

     

    Bruk av ad-block bryter ikke med hverken norsk lov eller EULA hos hardware. Altså gjør jeg ikke noe galt om jeg kommer på hardware med ad-block.

     

    Argumentene dine er dermed ubrukelige - ser du det nå?

     

    At hw ikke tjener på at jeg blokkerer annonser gjør ikke at jeg er en tyv - det bare gjør meg til en bruker de ikke tjener særlig mye på. Men det er ikke ulovlig å være en slik bruker.

     

    Om mitt valg av ad-block er problematisk for hw så må hw gjøre en gjennomgang av sin strategi. Kanskje må de i fremtiden gjøre tjenesten de leverer til en lukket tjeneste? Og ha en brukeravtale der brukerne er forpliktet til å se annonser? Eller kanskje de må forsøke å ta betalt?

    • Liker 5
  10. Men å sammenlikne reklame på hardware med å betale snekkeren eller å kjøpe en var som film/tv serie og liketil kalle folk som bruker ad-block for tyver det er meningsløst.

     

    Han kan ikke kalle folk som går en på en gratis nettside for tyver. Det jo både feil, og ganske så klønete forsøk på sette feilaktige premisser i diskusjonen. Altså en hersketeknikk. Og en dårlig sådan.

     

    Om du ikke klare å se at han dummet seg skikkelig ut med slike utsagn så er nå det ditt problem.

     

    Hvor har du det i fra at Hardware.no er gratis?

     

    Ærlig talt nå foreslår jeg at du rett og slett går å legger deg.

    Du bringer ingenting nytt inn i debatten og du kjører på med argumentasjon som er direkte feil.

    Du kan ikke sammenlikne på den måten du gjør. Det må du nå forstå.

     

    Ta deg en varm kakao og så er det rett til sengs. Kanskje hverdagen er litt bedre imorgen.

    • Liker 8
  11. Gratis? Fordi den er på internett så er den gratis? hvor har du det fra? En spillefilm på Piratebay er også gratis.

     

    Ja hardware.no er gratis. Sålenge redaksjonen eller eierne ikke krever penger for å la oss lese innholdet er det faktisk per definisjon gratis. Det er ingen pålogging, ingen EULA som sier at vi har akseptert visse vilkår. Siden er GRATIS!

     

     

     

     

    Stemmer det. Det er folk som har skrevet artikklene på hardware.no. På samme måte som det er en snekker som bygger huset ditt, og skuespiller som spiller inn filmer, så produserer også hardware innhold som du bruker.

     

     

    Snekkeren gjør en avtale med meg FØR jeg ber ham fikse taket. Klart jeg betaler da. Hardware har ingen slik avtale med meg. Hardware leverer et produkt som er varierende i kvalitet og som nok ikke er sterkt nok til at de kan overleve som en betaltjeneste - det gir dem på ingen måte rett til å diktere hvordan jeg bruker min båndbredde eller mine nettleser.

     

    Det gjør de. Om du ser sen film på TV så får du også reklame. Bortsett fra NRK som er finansier via lisens. Samtlige streamingtjenester på nett er enten reklamefinansiert eller abonement.

     

    Så du føler deg forpliktet til å sitte gjennom alle reklamene om du skulle slumpe til å se en film på feks TV3? Jaja til det må jeg bare si at du faktisk fremstår mer og mer som en fundamentalist - hvor er evnen til å være kritisk?

     

     

     

     

    Hvor har du det fra at de er gratis???

    De er reklamefinansiert. At du mener de er gratis er akkurat det samme som at noen mener en film er gratis fordi den er på internett. Selvfølgelig kan du forvente at brukerne ser reklame.

     

     

    Du drar inn eksempler som er totalt bak mål. Sammenlikningen med å laste ned piratfilmer er meningsløs. Jeg har PVR hjemme, spoler alltid over reklame. Det gjør meg ikke til en tyv det gjør meg til en helt vanlig forbruker. Jeg bryter ingen regler ved å spole over reklamen.

     

    Stjeler jeg derimot en film (laster ned ulovlig) så er jeg en tyv - det er ikke forbud mot å hate reklame og blokkere reklame - altså ingen kriminell handling begått og ingen tyv.

     

     

    Hvordan skal de ha råd til noe som helst om de mister reklameintektene? Tror du pengene kommer spaserende inn på kontoen av seg selv. Kommer du ti å se noe mer reklame om de skriver artikkler selv? Kansje grunnen til at de må kopiere er fordi de ikke har økonomi til å drive stor produksjon av egne artikler fordi noen ikke gidder å se reklame?

     

     

    Ja det er jo ganske typisk for de svake å skylde på omstendighetene. Om økonomien er så dårlig så bør de revurdere sin forretnings-modell. Kanskje det ikke er liv laga for hardware slik vi kjenner den?

     

    Om de skriver aldri så mye selv så tjener de akkurat like lite. Og du virker veldig sikker på at det går dårlig fordi de skriver for klikk. Har det slådd deg at det kansje er omvendt. At de skriver for klikk og sidevisnigner fordi dere er en gjeng snyltere som forventer at folk skal jobbe gratis?

     

    Akkurat det du sier der kan du ikke dokumentere, det er bare en håpløs påstand. Om nivået på artiklene var bedre ville kanskje brukermassen økt og dermed inntjening per viste reklame eller pr klikk.

    Vel om jobben dems suger så kan de jo bare finne noe annet å gjøre....

     

    Nei, du er velkommen til å stikke. Du genererer ikke noe intekt for dem så da kan du pelle deg til en annen side.

     

    Det er nå ihvertfall ikke du som setter min agenda.

     

     

    Jeg regner med du har samme forhold til aviser og bøker? At du bare henter dem i butikken uten å betale? Det er akkurat det samme.

     

     

    Igjen med den meningsløse sammenlikningen? Har du slått hodet som liten eller? Klarer du å se at det faktisk er forskjell på å stjele en vare og å blokkere reklame? Hardware må først lage en EULA som krever at jeg ser reklame om jeg skal besøke siden - om jeg da fortsetter å kjøre ad-block bryter jeg opphavsretten og er per definisjon da en tyv.

    • Liker 4
  12. snip.

     

    Argumentasjonene din er direkte latterlig! Du dummer deg skikkelig ut med den argumentasjonen.

     

     

    Jeg er egentlig enig i mye av det du mener, men her er det du som dummer deg ut med språkbruk fra barnehagen, og retorikk som bygger på "du er latterlig fordi du mener noe annet enn meg"

     

    Så, det er du som dummer deg ut med "argumentasjonen" din. Beklager.

     

    Åja det må være meg ja. Særlig.

    Jeg sa aldri at han var latterlig fordi han mente noe annet enn meg. Det er dine ord og ikke mine. Jeg så tvert imot at det var argumentasjonen hans som var latterlig.

     

    Men å sammenlikne reklame på hardware med å betale snekkeren eller å kjøpe en var som film/tv serie og liketil kalle folk som bruker ad-block for tyver det er meningsløst.

     

    Han kan ikke kalle folk som går en på en gratis nettside for tyver. Det jo både feil, og ganske så klønete forsøk på sette feilaktige premisser i diskusjonen. Altså en hersketeknikk. Og en dårlig sådan.

     

    Om du ikke klare å se at han dummet seg skikkelig ut med slike utsagn så er nå det ditt problem.

    • Liker 4
  13. Hvor mange kroner får dere av annonseinntekter pr bruker?

    Antakeligvis ikke så mye.

    Gang dette med 10 og la oss betale 1-5-10 års abb. via Paypal.

    Så lager dere en enkel login med cookies som er reklamefritt og lekkert.

     

    Voilà. Alle fornøyde.

     

    Jeg for min del må si at nivået på det som presenteres på tek nettverket må opp mange hakk før jeg kommer til å betale en eneste krone. Hvorfor skal jeg betale for at noen sitter med en kaffe-latte i hånden og gjør halvdårlige google-translates av pressemeldinger? Ikke så mye en liten krone ville jeg betalt med dagens standard.

     

    Men kommer nivået tilbake til det som var tidligere før når entusiastene drev hw så ville jeg seriøst valgt å betale. Men jeg bruker ikke penger på at en gjeng skal leke butikk slik det ofte er idag. På tide å spisse kompetansen, kvesse blyanten og skrive skikkelig. Lever først så kan dere snakke penger.

    • Liker 8
  14. Kanskje noe som er racer på ad-block kan fortelle meg hvordan jeg får fjernet den store stygge grønne tiggeannonsen fra hw.no? Nytter ikke fjerne den på vanlig måte i chrome i hvertfall - og den tiggergreia er så irriterende.

     

    de stoppet den forrige metoden på et par timer, men med noscript så bør den bli borte :)

     

    Jaja kvaliteten på tek nettverket er ikke så heidundrende bra at jeg finner meg i hva som helst - og jeg regner med jeg ikke er den eneste. Slik uptressing og tigging som det vi ser her er jo nummeret før skeive narkohorer og slitne fattige gatetiggere. Den dritten til hw kommer jeg fort til å gå lei og da finner jeg heller it stoffet på utenlandske sider.

     

    Så kan de gjerne argumentere med at de ikke bryr seg for de tjener ikke penger på brukere som sperrer annonser - da sier jeg bare gratulerer. Hw er mer enn bare en nettside. Det er også et community - og vi har mange eksempler på nettsamfunn som er helt radert bort også i lille norge - så tror nok ikke de skal tøffe seg veldig lenge før de får denne strategien midt i fleisen.

     

    At de endrer på formatet straks de ser at leserne klarer å blokkere tiggingen dems viser jo bare mangel på respekt for brukerne.

    • Liker 3
  15. Jeg er igrunnen imot reklame selv. Men skrudde adblocker på siden her.

    Samtidig som jeg la inn et script (CSS) som skjuler alle reklameplassene.

     

    Altså alt av reklames lastes inn, men blir usynlig for meg som bruker. Da får iallefall hw.no inntekter fra reklamen som blir lastet inn i bakgrunnen her, i motsettning til adblocker som blokkerer det helt. :-)

     

    Hm hvordan kan man gjøre dette?

  16. Det er jo ikke det. Fakta er at Adblock er et knallbra virkemiddel mot utrolig irriterende popup-reklamer, blinkende, misvisende annonser og annet tull. Reklamebransjen er kynisk, umoralsk og intrusiv og jeg har ingen moralske problemer med aa blokkere reklamer.

    Det er de irriterende popup-reklamene, og blinkende annonsene som betaler lønna til den siden du bruker. Og svært ofte kan ikke side eier velge hvordan slike reklamer ser ut, men de fr reklamen fra en tilbyder.

     

    Og det er ikke din oppgave å bestemme om du vil betale eller ikke, du kan bestemme om du vil bruke siden, eller ikke. Liker du ikke reklamen, drit i å bruk siden.

     

    Hallo i hvilket univers lever du? Du en pokker meg en reklame-fundamentalist.

    Klarer ikkek hw tjene penger uten å tigge eller presse reklame på folk kan de legge ned!

    • Liker 3
  17. Dere har i hverfall min fulle støtte :) Å skru av anonser via adblock er imo det samme som å laste ned piratvarer. Ved å lese på siden leser du artikkler i bytte mot å utsette deg for reklame.

     

    Åjasså? Så du mener at om man ikke lar seg diktere av diverse redaktører og deres annonsører så er man en pirat? Det er bortimot det latterligste jeg noen sinne har hørt.

     

    For resten av oss så er det faktisk slik at vi er selv i kontroll over hvilken passiv påvirkning vi ønsker når vi er på nettet - og klarer ikke hw å tjene penger så kan de jo bare legge ned for min del. Ikke ønsker jeg å betale for å lese hw heller for kvaliteten på artiklene blir stadig lavere. Ja faktisk så ser jeg på slikt som den store "tigger" annonsen som direkte frekt og utidig. Og fortsetter de med slikt "utpressing" så forlater nå jeg tek nettverket for godt. Takke meg til den tiden dette ble drevet av entusiaster.

    • Liker 8
  18. Det var da voldsomt til "Se&Hør" overskrift på denne artikkelen? :nei2:

     

    Det legges jo opptil at denne blir garantert en av verdens raskeste routere. Det er jo ingenting utifra spesifikasjonene som gjør at denne er på noen måter skal stille overlegent det vi allerede har hatt på markedet noen måneder.

     

     

    Hva bør man velge om man trenger en ny router idag? Har kun eldre routere og de kan bli i overkant ustabile, så jeg forsøkte å løse dette med å ha all trafikk lokalt på giga switcher. Men der dropper også hastigheten fra1GB til 100MB nå og da og det eneste som nytter da er å trekke ut strømmen.

     

    Har ikke særlig gode kunnskaper om nettverk så vet ikke hva jeg skal se etter.

     

    Stabilitet er viktig - også er jeg dritlei av å miste hastigheten.

    Særlig når det blir mye trafikk som feks torrents så går ting i sirup idag og blir bare verre om et par maskiner streamer HD over kablet.

     

    Noen som har noe solid HW å anbefale? Gjerne hw som fikser dd-wrt eller open tomato e.l.

  19. Presentasjonsverktøy? Cotton Candy kjører Ubuntu og bør således kunne kjøre de meste nødvendige applikasjoner. Greit den er ikke fullverdig pc men føler begge både Cotton Candy og Zotac sikter litt mot avspillingskilde i hjemmekinoen.

     

    Så la meg heller omformulere spørsmålet;

     

    1: Hvordan vil Zotac være til hjemmekino/lett surf/webtv kontra den langt rimeligere Cotton Candy?

     

    2: Er det noen grunn til å betale flere ganger prisen av Cotton C for en Zotac - eller vil ytelsen være rimelig lik til lett stuebruk fra godstolen eller tilkoblet prosjektoren.

×
×
  • Opprett ny...