Gå til innhold

TEO3201

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TEO3201

  1. Hei! Hadde et lite spørsmål om overgang til Indøk fra datateknologi. Jeg har vgs-karakterpoengene til å gå indøk men går nå på datateknologi. Ettersom det ikke går med intern overgang, må en må søke seg inn på nytt via samordna opptak for å bytte til dette studiet. Deretter må jeg søke om å få fagene jeg har tatt det første året på datatek godkjent slik jeg kan begynne på andre studieår. Dette burde gå fint ettersom det kun er 2 fag i løpet av det første året som skiller datatek og indøk. Likevel lurte jeg på om det er noen som har erfaringer med et slikt bytte og å få karakterene sine godkjent på et annet studie. Må jeg da ta opp de to fagene jeg ikke har hatt i ettertid? Slipper jeg disse ettersom jeg allerede har studiepoengene?

     

    Håper dere vet noe! :-)

  2. Hei, lurte på å kjøpe en 1999 Mercedes Sprinter 903 til å ha i russetiden, men setene er litt dumt satt i. Jeg lurte på da om det er et problem å flytte to av setene litt rundt, så lenge de er festet godt? Sender med et bilde av hvordan det er i dag og hvordan vi ønsker å ha det.

    Sprinter.png

     

    Jeg vet at det er ulovlig å sette inn seter sidelengs, altså at de må stå med eller mot kjøreretningen, og at det er koster mange tusenlapper å få godkjent flytting av seter om bilen er førstegangsregisterert etter oktober 1999. Denne sprinteren ble registerert første gang i februar 1999, så den er innafor datoen

     

    Tingen er at setene på ene siden av bilen (enkeltsetene) er festet med en fot i gulvet og ene siden av setet er festet i selve veggen på bilen. Om da det ene setet skal flyttes bak må det lages og sveises på en ny fot da jeg ikke kan finne noen Sprinter delebiler hvor vi bare kunne tatt en ny fot fra et sete. Det gjør også at om vi skal snu det ene enkeltsetet må det nok sveses av og på igjen andre veien. Om dette gjøres ordentlig slik at det sitter, med gjennomgående bolter med skiver og hele pakka, skulle det da være noe problem å få det godkjent på biltilsynet? Grunnen til at jeg er i tvil er fordi vi må få noen til å mekke på selve setene. Noen som har erfaring med dette?

    Takker så mye for svar!

     

    (Som du kan se i hjørnet på det ene miniatyrbildet er dobbeltsetene og det bakerste enkeltsetet festet med noen spesielle fester som allerede er i gulvet. De setene som skal flyttes er skrudd rett ned i gulvet, og om du ser veldig nært kan du se på det fremste setet at det har kun en fot ettersom den andre siden er festet i veggen)

    post-265766-0-54526100-1441724895_thumb.png

    post-265766-0-19821000-1441725086_thumb.png

  3. Hvorfor er alle så paranoide? USA ville aldri ha overvåket noen som ikke var av interesse, og hvis denne "PRISM" eksisterer, ville jo de ha funnet ut at en person ikke var noen trussel på 1-2-3. Hvis du er en vanlig borger (spesielt) i Norge, er jo dette 90% positivt, terrorister etc. blir overvåket og gransket, mens ærlige borgere blir latt være i fred.

     

    Hvis du er redd for denne "overvåkningen" av farlige personer i verden, bør du kanskje begynne å tenke på hvorfor du er redd... :-)

    • Liker 1
  4. Hvorfor er alle så paranoide? USA ville aldri ha overvåket noen som ikke var av intresse, og hvis denne "PRISM" eksisterer, ville jo de ha funnet ut at en person ikke var noen trussel på 1-2-3. Hvis du er en vanlig borger (spesielt) i Norge, er jo dette 90% positivt, terrorister etc. blir overvåket og gransket, mens ærlige borgere blir latt være i fred.

     

    Hvis du er rett for denne "overvåkningen" av farlige personer i verden, bør du kanskje begynne å tenke på hvorfor du er redd... :-)

    • Liker 2
  5. Hei :green: Jeg har et lite spørsmål angående raid 0 og hvordan jeg kan få til dette:

     

    Jeg hadde planlagt å kjøpe meg en ultrabook til sommeren for å bruke til skole og ferie, og fant meg da denne Asus maskinen med meget bra specs

    (og pris :omg:).

     

    Etter å ha studert denne, så jeg at den har to 128gb ssd'er i raid 0, og ettersom 256gb til sammen er litt i underkant av det jeg kunne tenke meg :hmm:, fant jeg dette oppgraderings kittet her med en 500gb Samsung ssd.

     

    Dette kittet inneholder software til å flytte oset over på den nye disken, men det jeg lurte på da, var om det ville bli komplikasjoner da oset allerede ligger på to disker i raid? :confused:

     

    Ville det vært mulig å kun kopiere en av de gamle diskene som står i raid over på den nye, for å så opprette en ny array? Eller går det at jeg må til med hele to nye disker :dribble:, og kopiere hver av de gamle over på hver sin nye disk, for å så gjenopprette arrayen?

     

    En annen løsning ville vært å fjerne raid konfigurasjonen, slik at jeg fikk en tom og en os disk, som jeg senere kunne ha kopiert over på en ny SSD, men etter det jeg har lest, kan det å oppløse arrayen bli klønete... :hm:

     

    Går noen av disse løsningene i det hele tatt ann å gjennomføre, eller blir det for mye bryderi enn det er verdt å gjøre? :huh:

     

    Takker, og venter spent på svar :w00t:

  6. Hei, jeg har en venn av meg som hadde tenkt å oppgradere pcen sin i disse tider. Han skal oppgradere f.eks. skjermkortet og rammen, mens hovedkortet og hardiskene (med oset) skal han ikke skifte. Da han spurte meg om hjelp til dette, kom jeg på noe jeg har lest tidligere om oppgraderinger til pcer.

     

    Pcen hans er bygget av komplett, og har derfor en lisens derfra. Jeg har hørt at hvis en skal gjøre en oppgradering på en pc, f.eks. fra Komplett, kan en få problemer med windows lisensen med mindre en har bygget den selv.

     

    Det jeg lurer på er: Vil en få noe problemer med windows lisensen hvis en oppgraderer en ferdigbygget pc, og i så fall, kan dette lett fikses med å reaktivere lisesen ved hjelp av å ringe microsoft?

     

    Takk på forhånd for svar :wee:

  7. Dolphin tab? Kan jeg få en link? Data2sd må man vel roote for å få til...
    Søk på play store. Mulig dolphin HD og støtter å legge catche til sd kort. Må nok roote for å bruke data2sd ja, mn er veldig enkelt på asus sine tablets.

     

    Sorry for nybegynnerspørsmål her, men vet du om noen guider eller verktøy for å roote? Jeg har funnet en del, men de er gamle, og fungerer bare på ICS. Jeg har oppgradert til Jelly Bean, så jeg trenger en som funker med oppdateringen

     

    Jeg skrudde på "save catche to sd card" i alle dolphin browserene mine, og det ble litt bedre, men jeg vil helst at hele tableten skal kunne kjøre litt glattere...

     

  8. Nice! Jeg søkte faktisk den opp i går for å se om det var noen nyheter om den!

     

    Har nå en Asus infinity (tf700) tablet med tegra 3, og den henger seg noen ganger opp og funker ikke like glatt som f.eks. note 2. Har hørt at dette er på grunn av prosessoren... Er dette bare min tablet det er noe galt med?

     

    Er det noen andre som har det samme problemet med et tegra 3 device?

     

  9. Kvinnfolk og datamaskiner! Neida... Windows 8 er kjempebra det. Jeg er ingen "fanboy" av noe, men jeg liker både Win7 og Win8 .

     

    Det som irriterer meg mest er de som sier at det er dårlig uten at de har prøvd det, og som sier at man må "betale ekstra for å gjøre det brukbart". Men dette er på ingen måte sant! Win 8 er 100% brukbart!

     

    Mange av de som klager IRL som jeg har snakker med, har blitt hypnotisert av disse haterene, og tror at det ikke er vanlig desktop, men bare startmenyskjermen i Win8. Dette er bare trist, og gjør at Microsoft må lide under folkets uvitenhet...

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...