Gå til innhold

Desi

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Desi

  1. Hei,

     

    Tenkte å bestille en SSD til en bærbar HP 8540W idag. Ser at hovedkortet støtter SATA-II, så jeg lurte på hva dere anbefaler av SSD? Er det bortkastet penger å bestille SATA-III disk, eller er det kanskje like greit å ha det siste da det kanskje har bedre stabilitet etc.?

     

    Størrelesen må være minimum 200GB, pris kan gå opp til 3-4K.

     

    Takker for alle svar:)

     

    Mvh

    Desi

  2. Takker for svar begge to :thumbup:

     

    Hmmm... Det jeg har prøvd så langt er en enkelt fil som lastes inn på ca 100MB. I prosessen blir den omdannet til en Civil 3D fil som var på ca 350mb pluss et par små filer på noen usle kb hver i tillegg til tegningsfilen selv (2-3mb). Prøvde samme operasjon på en nyere laptop (8540w) og der var minneforbruket nesten opp mot 6-7GB totalt (8GB installert) ved importering. Av 4 kjerner, så lå 2 stk på ca max forbruk, mens de 2 andre var relativt rolige.

     

    Det er noe rom for oppgradering, men må finne ut hva som er behovet først slik at vi gjør riktig investering. Skal jobbe med prosjektet i ca 7-8mnd fremover så er lite keen på å sitte ventende for hver minste operasjon... :nei:

     

    Er usikker på om den jobber mot disken eller ikke, må sjekke imorgen. Finnes det andre enkle metoder enn å lytte etter knitring for å forstå resursbruken?

     

    /Desi

  3. Hei,

     

    Har begynt på et nytt prosjekt på jobben nå og det innbærer behandling veldig store datamengder med terreng. Det er snakk om type 100x100km ruter med varierende tetthet, alt fra 10 til 100 millioner xyz koordinater i hver enkelt fil, som skal trianguleres, koteres og brukes til videre beregninger.

     

    Det jeg lurer på om noen har erfaring med AutoCAD og SSD. Er det en merkbar ytelsesforbedring kontra vanlig HDD? Bruker versjon Civil 3D 64bit 2011 og 2012.

     

    For øyeblikket sitter jeg på en HP 8530w med følgende grove spec: Win7 Enterprise 64bit, Intel C2D T9600, 4GB DDR2 (PC2-6400), NVIDIA Quadro FX 770M, S-ATA 320GB 7200RPM HDD. Mulig den også bør oppgraderes, ikke bare disken...

     

    Takker for alle innspill! Trenger ikke nødvendigvis å være mot Civil 3D bruk, men AutoCAD generelt funker også bra.

     

    Mvh

    Desi :)

  4. Problem Solved! :new_woot:

     

    En helt unyttig funksjon for min del som generete "problemet".

     

    Tap for time, which started out as a fancy feature of high-end phones has made its way to the Nokia 6700 classic. You can choose between an analogue or digital clock and double tapping the phone will show the clock for a couple of seconds. You can enable vibration feedback as well but that only matters if you're holding the phone in your hand. Tap for time is about the only thing that the accelerometer is used for, thing like the browser don't autorotate.

     

    Meny > Innstillinger > Telefon > Sensor-innstillinger > Vibrasjonsrespons > Av/På

     

    Desi

  5. Hei,

     

    Kjøpte en Nokia 6700 for ca 3 uker siden på Siba. Den fungerer forsåvidt greit og jeg er generelt fornøyd med den. Men jeg har et problem ved at den vibrerer uten at jeg får meldinger, telefonsamtaler etc...

     

    Det er spesielt irriterende at mobilen vibrerer når man går bortover og mobilen i lomma. Tror ganske ofte at det er noen som ringer så rasker meg til å ta den opp. Hvis jeg rister litt i den vibrerer den også.

     

    Noen som har vært bort i noe lignende? Er det noe defekt med min mobil eller er det en instilling/funksjon jeg ikke vet om?

     

    Takker for alle innspill :yes:

     

     

    Mvh

    Desi

  6. Sjekk ut denne, alt du ber om til litt over de 4000 ;)

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=931076

     

    Så kan du heller bytte ut noe på den handlelisten der, hvis 4700kr er for mye :)

     

     

    Takk for svar! :)

     

    4700 kr blir litt mye, men det var tilsvarende komponenter som jeg så etter. Ser i tråden din at du ønsker å oppgradere til SLI oppsett senere. Det tror jeg ikke skal skje her så er det noen andre hovedkort som er bedre da til omtrent samme pris? Og fins det en CPU som er hakket billigere og yter greit nok? Har du noen kommentarer til de andre kompentente som jeg har nevnt ovenfor?

     

    Mvh Desi

  7. Hei!

     

    En kamerat av meg skal skifte ut sin gamle vrak av en pc. Trenger som emnet sier hovedkort, prossesor, minne, grafikkort og strømforsyning. Kabinett, skjerm, harddisk, tastatur og mus han så det er ikke nødvending. Nokså stramt busjett så blir ingen super pc, men helt greit håper jeg. Skal brukes til vanlig surfing, dokumenter, se filmer via prosjektor, høre på musikk og noe spilling, men ikke hardcore gaming da :p

     

    Jeg så at det var et bra tilbud (tror jeg da?) på netshop for grafikkort, minne og strøm. Siden jeg har vært kunde der før så er det egentlig like greit å bestille alt derifra. Kan jo også hente direkte fra butikken, så slipper frakt.

     

    Grafikk: EVGA GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 kr 995,-

    eller denne?: Club3D Geforce 8800GTS 320MB PCIe kr 995,-

    Minne: Mushkin DDR2 4096MB extreme Performance kr 675,-

    Strøm: OCZ StealthXStream strømforsyning 600W kr 525,-

     

    =kr 2195,-

     

    Så da mangler vi prosseor og hovedkort til en verdi av kr 1800,- eller aller helst mindre. Om det er Intel eller AMD spiller ingen rolle. Noen som har tips som kan hjelpe oss og om det oppsettet er noe verdt å satse på? Er jo superweekend tilbud så bør vel finne ut av det idag... hehe :thumbup:

     

    Takker for alle svar på forhånd!

     

    Mvh Desi

  8. Jeg flashet BIOSen på min Asrock 939DUAL-SATAII til version P2.30. Før det hadde jeg kanskje version 1.20 eller noe som funket stabilt. Grunnen til at jeg flashet var jeg straks skal oppgradere prosessor så da trengte jeg version 1.40 eller høyere, så jeg tok bare den siste som var kommet ut.

     

    Problemet mitt: nesten hver gang jeg starter pc'n på nytt så må jeg gå inn i bios og velge hvilken disk den skal boote fra. Ser ut til at den resetter seg hver gang med andre ord. Noen som har opplevd noe lignende eller vet hva jeg kan gjøre for at den skal huske de instillingene? Og ja, jeg trykker på F10 Save and Exit før jeg går ut av BIOS.

     

     

    mvh Desi

  9. Hei!

     

    Tenkte jeg skulle kjøpe en opteron nå som det var blitt så billig, og før det forsvinner. Men er litt usikker på om jeg skal ta 165 eller 170. Hadde tenkt å prøve meg på lett overklokking på den etter jeg fikk den, så hvem av dem vil passe best til oppsettet mitt nå? Og er prisforskjellen på ca 300 kr verdt det?

     

    Hovedkort: ASRock 939Dual-SATA2, ULi1695, Socket939

    Prosessor: AMD Athlon 64 3000+ 1.8 Ghz Socket 939 512KB cache "Venice" (forsvinner jo....)

    Minne: OCZ 1024MB Premier Dual Channel PC-3200 2x512MB (2,5-3-3-7) 400Mhz

    Skjermkort: nVidia Geforce Ti4400 128MB :blush: (må snart oppgraderes denne og)

    Vifte: Zalman CNPS7000B-Cu

     

     

    Takker for alle svar :D

     

    Mvh Desi

  10. Hey!

     

    Nå tenkte jeg at jeg endelig skulle oppgradere min pc litt. Har AMD Atholon 64 3000+ 939, men tenkte å kjøpe meg AMD Atholon 64 X2 4200+ AM2 siden den er på tilbud hos netshop for bare 1295,- og da kan jeg hente den i Oslo.

     

    Så det jeg lurte på er hvordan det er å montere dette? Sitter med manualen her som sier at jeg må bytte på noen jumper settings som virker greit å gjøre, men er litt usikker på hvordan det er med en sånn overgang? Har kastet esken så alt som fulgte med hovedkortet ligger i en boks her sammen med mange andre ting så jeg vet ikke helt hva jeg ser etter. Og vil Zalman CNPS7000B-Cu vifta fortsatt passe? Og funger det stabilt med AM2?

     

     

     

     

    *EDIT

    Fant en post om at man måtte kjøpe det tilleggskortet som også gjorde at ram'n også måtte byttes til DDR2, så da blir det for mye å oppgradere for lommeboka. Kjipt!

     

     

     

     

    Takker for alle svar!!

     

     

    Mvh

     

    Desi

  11. Hey!!

     

    Jeg ønsker å kjøpe en NAS disk slik at vi får delt bl.a. filer og printere hjemme, som kan stå på døgnet rundt. Hørte at NAS var tingen, men saken er at jeg trenger noen anbefalinger her da jeg ikke vet så mye om det. Tenkte på noe som dette, eller noe lignende. Noen som har noen erfaringer eller anbefalinger til meg? Alt taes imot med et stort TAKK :thumbup: '

     

    Mvh Desi

  12. Hei!

     

    Trenger en usb 2.0 harddisk kabinett for en 3.5" disk. Bør være stillegående, og i tillegg kjøle godt, slik at den kan stå i bruk over lengere perioder. Noen som har noen anbefalinger? Eller erfaringer?

     

    For å få delt den på nettverket vurderer jeg å kjøpe Linksys NSLU2-EU Network Storage Link. Noen som har noen erfaringer med det? Eller andre anbefalinger?

     

     

    Takker for svar :thumbup:

     

    Mvh Desi

  13. Takker!

     

    Vet du om dn stiller seg automatisk til agp 4x? Fordi på mitt gamle hovedkort så stod det til 2x.

     

    Fikk tak i en "lånedisk" av en venn, satt dn inn og nå booter dn på sekundet :yes:

    Skal bare installere xp nå. Sender den andre disken til netshop, så får de ta en titt på dn...

  14. Noen som vet om grafikkortet Asus Geforce Ti4400 er kompatibel med dette hovedkortet. Noen som nevnte 3,3v på agp var farlig, og dette kortet er jo agp 1x, 2x, 4x.

     

    Sliter skikkelig m å få ting til å funke...

     

    Når jeg booter pc'n so bruker den ca 30 sek på å finne IDE koblingene (hdd, cdrom, etc...). HDD r helt ny WD 250 GB. Prøver å installere winxp på dn. Den første delen m formatering, og lasting av nye filer funker helt greit. Men når den booter igjen for å gjøre neste del av instalasjonen så bruker dn fortsatt 30 sek på ide greiene og etter det så spør dn om jeg vil boote fra cd. Venter til dn prøver å boote fra hdd så blir skjermen svart. Ingenting skjer. Men etter en god stund (10min +++) så startet den neste del av instalasjonen av seg selv (jeg var på forumet m en annen pc og prøvde å finne ut av problemet... så vet ike nøyaktig hvor lang tid d tok før d skjedde). Fikk installert den delen også, mn så kommer jeg til hvor jeg må boote igjen, og støter på de samma prob. Etter kjempe lang tid kommer det at det er en korrupt fil, <windows root>system32/hal.dll. Så skjer det ikke mer...

     

    Noen som har noe peiling på hva som egentlig skjer? Er det hovedkort, skjermkort ell HDD?

     

     

    Takker for all svar....

×
×
  • Opprett ny...