Gå til innhold

SanityAssassin

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SanityAssassin

  1. 6 hours ago, rabler said:
    21 hours ago, SanityAssassin said:

    Dette stemmer ikke i det hele tatt. Hvorfor har du ikke sjekket om det fungerer slik du skriver før publisering?

    Kanskje det er du som burde sjekke bedre før du skriver?

    https://www.norsk-tipping.no/artikler/sett-grenser-for-spillingen-din

    Såkalte "utenlandske" spillselskap er pålagt å ha funksjon for selvbestemte grenser for spillingen de også. Akkurat som Norsk Tipping har. Jeg er selvsagt klar over at Norsk Tipping har den funksjonen. Som nevnt er det et krav i lisensene om å ha denne funksjonen.

  2. Quote
    Norsk Tipping har mulighet til at du selv setter pengegrenser og lignende selvregulering, men sånn er det ikke ute på det ville internettet.

    Dette stemmer ikke i det hele tatt. Hvorfor har du ikke sjekket om det fungerer slik du skriver før publisering? Funksjonen om å kunne begrense spillingen er et krav for å få lisens for selskaper som opererer fra Malta. Det er heller ikke slik at man ikke kan tape mye penger på Norsk Tipping. De aller fleste har ikke råd til å tape det Norsk Tipping har satt som maksgrense.

    Norsk Tipping er også den største annonsøren til flere store norske medier. Av den grunn tør de heller ikke skrive kritiske redaksjonelle saker om Norsk Tipping eller skrive noen som helst positive vinklinger på et marked som er regulert over mesteparten av Europa. Norge er et unntak.

    Quote
    Vi burde kanskje sammen være obs. på venner som forsvinner inn i nettsider med hovedkontor på Malta. Særlig kanskje om de har det litt vanskelig på andre felter i livet.

    Det er riktig at folk som sliter med pengespillproblemer og avhengighet ofte har andre problemer i livet også. Men spillingen deres merker man ikke, fordi den gjør de ofte i skjul, og kan være skambelagt. Det kan være tegn på adferdsendringer og humørsvingninger, men generelt er det veldig vanskelig å oppdage og det blir ikke oppdaget før spilleren selv erkjenner et problem og er åpen om det. Selvfølgelig skal man hjelpe de som har problemer med spilling enten det er penger involvert eller ei, men for å kunne hjelpe må det faktisk være basert på fakta og kunnskap. Så burde man være åpen for at det finnes kloke mennesker i andre land enn Norge også som helt sikkert har både erfaringer og gode løsninger på området.

    • Liker 2
  3. Muligens er det ikke spillene du er mest opptatt av, men Paradox Interactive sine Grand Strategy games burde ha vært nevnt om du først kommenterer politiske spill. Spesielt Victoria 3 som kom i fjor er politikk sentralt, men også i de andre spillene. Suzerain er et annet spill hvor du spiller et narrativ som en politiker hvor du blir tvunget til å ta valg som har konsekvenser for nasjonen din.

    Artikkelen din avsluttes veldig brått. Det er ingen konklusjon her eller oppsummering og ikke minst hva dette betyr. Er det noe man kan lære av og som kan være med på å skape en offentlig interesse rundt politikk eller brukes spill til å fremme visse politiske syn? Godt mulig at alt skjer på en gang også. Men poenget er at jeg savner litt en rød tråd i det du skriver. Jeg sliter med å se poengene i teksten her. De burde komme tydeligere fram.

    Men for all del du skriver om et veldig spennende og engasjerende i tema som jeg bryr meg veldig mye om. :)

    • Liker 2
  4. Lord Lambert har laget en video med sine tanker, og jeg synes han har et poeng med at Paradox ikke akkurat gjorde sitt for å pushe 2.0 og forsøke å endre på det ryktet som spillet hadde fått.

    Så å skylde på lav spillerbase blir litt rart når man ikke har gjort alt for å få det til å bedre seg.

    Men det er heller ikke I:R som er Paradox sitt største problem. Det største problemet er at de ga ut Leviathan til et av deres mest populære spill, og det fungerer ikke godt nok. Stellaris har også fått noen ganske røffe oppdateringer.

    Forøvrig er det sjelden at DLC fra Paradox får noe bedre enn "stort sett positive" anmeldelser på Steam. Det virker som hovedvekten er blandet mottakelse.

  5. Helt vanvittig hvordan de har klart å rote det til. Og det er jo synd. Crusader Kings III hadde en veldig god launch så man trodde kanskje at de hadde lært litt av Imperator Rome-lanseringen. Det er vel et godt eksempel på at man aldri er bedre enn sitt siste prosjekt. Det blir fort glemt.

    Jeg er en av dem som ikke er enig i prioriteringen av EUIV siden spillet begynner å bli gammelt. Det begynner å merkes ganske godt nå som de andre spillene har fått mye bedre kart. Imperator Rome har en del nye og interessante mekanikker.

    Uansett, så håper jeg at Paradox klarer å stable seg på bena igjen, for de har uten tvil produsert de spillene jeg har brukt desidert mest tid på. Det er få strategispill som engasjerer like mye.

    • Liker 3
  6. Det er ikke nødvendigvis helt åpenlyst, men sjekk f.eks tråden "Review Bombing Imperator Rome is not the solution" så vil du finne folk som forsvarer review bombing. Jeg spissformulerte meg nok litt, men å ikke ta avstand fra review bombing er å si at det er greit. Og mekanikken bak review bombing er jo at folk kommer og skal kopiere en. Man trenger ikke være så veldig eksplisitt. Så lenge man hinter om at det er en ok å gjøre, så er det noen som vil gjøre det. Da er ballen i gang.

  7. Som stor fan av denne spillserien synes jeg dette er en ganske bra anmeldelse. Den svarer på mye av det jeg lurer på i forhold til årets spill. Jeg er konservativ og vil ikke ha for store endringer i serien. Det er jo slik det har vært tidligere som har fått meg til å bruke mange timer på spillet.

     

    Helt enig i at det begynner å bli slitsomt med alle ekstraoppgavene man får. Ansette et helt støtteapprat og fornye deres kontrakter er rett og slett kjempekjedelig. Joda, man kan delegere det bort, men spesielt som manager for småklubber vil man ikke nødvendigvis ta sjansen på dette da man er nødt for å få mest mulig igjen for hver eneste krone.

     

    De nye funksjonene som team briefing før kamp osv er kule funksjoner, men litt usikker på hvor mye de har å si. Fra før av har man jo pressekonferanse og team talks man også helst bør ta seg av selv. Så det gjør jo bare at det blir ytterligere med pre-match grind.

     

    Fortsatt veldig usikker på om jeg liker dette bedre enn 2017 versjon som etter min mening har vært det beste FM noesinne.

  8. Klarer ikke ha det gøy med FM lenger. Det har rett og slett blitt for mye jobb. Hvor man på gode gamle CM2 kunne gjøre unna en sesong hver kveld er man nå heldig dersom man klarer å unnagjøre pre-season på en kveld.

     

    FM Touch ble utviklet på grunn av det. Det går endel kjappere å spille. Personlig synes jeg FM Touch er litt for strømlinjeformet, men tror mange fans av de gamle spillene vil like det bedre enn meg.

  9.  

    Gode artikler må ikke gjemme seg bak click-bait overskrifter. :)

     

    Hva mener du er click bait med denne overskriften? Artikkelforfatter forteller i teksten at han ble trollbundet av spillet, så det er ikke en overdrivelse.

    Innholdet trenger vel strengt tatt ikke være noen overdrivelse selv om en overskrift har en litt vel sensansjonlistisk klang.

     

    Argumentet mitt er egentlig bare at jeg syntes artikkelen fortjener en overskrift som gjenspeiler dybden den har. Det er jo ikke det at skribenten blir trollbundet selve artikkelen handler mest om. Det er jo mye mer her enn bare det. Stort sett foretrekker jeg deskriptive overskrifter som gir meg en oversikt over hva jeg kan forvente å lese, fordi det gir den beste brukervennligheten. Ellers må man jo klikke seg inn på hver artikkel og så bestemme seg om man vil lese eller ikke...strengt? Kanskje :)

  10. Synes spillet skaper en god stemning, men man er nødt for å lese og ta seg tid til det. Det nytter ikke å haste seg forbi tekstene for å finne ut hva som skjer videre. Man vil uansett møte på mer tekst :)

     

    Meget godt klassisk rollespill som åpner for fantasien, men det er ikke for alle.

     

    Synes også det blir litt feil å sette det opp mot originalen. Det er ikke urimelig å sammenligne, men når originalen blir satt mer som et ideal enn noe annet vil det bli vanskelig å la spillet få leve på sine egne premisser.

     

    Jeg klarte aldri å sette meg inn i originalen, fordi jeg fikk det litt sent og grafikken føltes utdatert + at jeg ikke har vært stor fan av rollespill hvor jeg ikke kan kose meg med å lage min egen character fra bånn av. Jeg kom rett og slett aldri skikkelig i gang med Planescape: Torment.

     

    Allikevel har jeg gitt Torment: Tides of Numenera en sjanse og det har absolutt ikke skuffet så langt!

  11. Enig. Dette er helt greit. Av artikkelen fremgår det jo at lagledelsen ikke kjenner til regelverket engang. Hvor seriøst er det når man prøver å få til en liga på høyeste nivå i Norge?

     

    Dessuten er jeg sikker på at de kunne unngått å bli utestengt om de hadde kommunisert bedre med administrator når de først skjønte at de ville få problemer med å stille.

  12. Det er ganske høye krav til spillpressen og de har ganske enkelt ikke alltid blitt innfridd. Gamer.no synes jeg er soleklart best på spillrelatert stoff, men også her trengs det kanskje av og til litt nytenkning.

     

    Hvorfor er ikke GamerTV et fast innslag på Twitch f.eks? (Dette er vel knapt nytenkning i dag, men nesten en forventning blant mange?)

     

    Og det er greit å vite hvilken målgruppe man prøver å nå ut til. LevelUp har kanskje ikke helt fått til den biten, og da orker ikke gamere som meg på 30+ å følge med.

     

    Men jeg tror også at det blir feil å legge hele skylden på spillpressen selv. Det at brukerne selv kan legge inn anmeldelser på Steam som kan stemmes frem av andre brukere skal ikke undervurderes. Dette er et utrolig kraftig verktøy siden man kan kjapt skumme igjennon flere ulike anmeldelser både positive og negative. Stort sett fungerer dette veldig bra og det gir en ofte grunnlag til å trekke sine egne konklusjoner basert på mange forskjellige meninger.

     

    Unntaket er når den type anmeldelser blir litt vel usakelige som f.eks hvis det finnes en bug i spillet ved lansering og det dermed dømmes nord og ned. Alle med en kritisk sans skjønner derimot dette og kan filtrere ut de anmeldelsene ganske lett.

     

    Jeg tror ikke dette systemet skal undervurderes for hvilken innvirkning det kan ha på spillpressen. Nå skrives det jo mer enn bare anmeldelser, men jeg ville blitt overrasket om det var noe annet enn anmeldelser som gir flest klikk og lesere.

     

    For min egen del gjør ikke det at jeg dropper å lese anmeldelser her på Gamer.no, men jeg kan tenke meg at mange synes det holder å vite at et spill har fått "Stort Sett positive omtaler" av et spill.

     

    Når det gjelder video review eller tekstanmeldse er vel det litt smak og behag. Jeg synes ofte video reviews kan bli litt i lengste laget Det hender jeg ser på dem, men stort sett foretrekker jeg å lese anmeldelsene - gjerne på mobilen på vei hjem fra jobb.

    • Liker 1
  13. Enig i mye av det som skrives her. Spesielt om kampsystemet.

     

    Men synes ikke det er helt rimelig å sammenligne Anno med Cities Skyline. For det handler jo ikke om det samme. Anno handler jo mest om å skaffe ressurser og varer. Det er også det tidligere Anno-spill har handlet om. Kjernemekanikken i spillet er nettopp å holde innbyggerne fornøyde sånn at de kan oppgraderes og dermed får høyere skatteinntekter fra dem. Selve byutviklingen blir vel nesten tvunget ut ifra disse behovene.Så jeg ville tro at friheten i Anno er mindre sånn sett, men så mener jeg at det er litt misforstått at det er et rent bybyggerspill. På mange måter ligger det kanskje nærmere Settlers spillene.

    • Liker 1
  14. Når det kommer til om det er verdt det for multiplayerens skyld eller ikke så er vel det svaret ganske enkelt. Det finnes ingen reelle alternativer til Starcraft i dagens RTS scene og LOTV vil da være den versjonen av Starcraft 2 som folk spiller.

     

    Det er vel også det mest balanserte og actionfylte RTSen som er idag for multiplayer.

     

    Jeg håper i hvert fall sjangeren kommer til å leve videre.

  15. Voldsomt til kritikk her da. Poenget med artikkelen er vel å skape interesse rundt spillet og få flere interessert? League of Legends er ikke noe enkelt spill å sette seg inn i, og det er langt fra nybegynnervennlig. Om en artikkel som dette får flere interessert i spillet så er vel det bare positivt?

     

    Dessuten LoL spilles på mange ulike nivåer. Akkurat som fotball. Samme taktikk brukes ikke i 8.divisjon (hvis det brukes taktikk her) og Premier League. Jeg spiller ikke LoL selv, men ser for meg at om man følger rådene i artikkelen kan det ta deg til et visst nivå og når du når det nivået vil du selv ha kunnskapen til å forstå at for å bli bedre må du bryte med noen av den gamle kunnskapen du har og gjøre ting annerledes.

     

    Jeg skjønner ikke hvorfor det er vesentlig om de oversetter begreper eller ikke. Ja, kanskje det ser litt teit ut, men hva så? DOTA 2 f.eks er tilgjenglig på norsk. Personlig er ikke det noe for meg men det har da ingen innvirkning på om jeg spiller eller ikke.

  16. Uten tvil et fantastisk spill jeg har kost meg mye med. Synes egentlig ikke det spiller noen stor rolle om spillet får 9 eller 10. Uansett om det får toppkarakter så har det skuffet meg litt.

     

    Å lage og planlegge karakteren man vil spille har alltid vært en del av det spennende med rollespill og det var gode muligheter for dette i både Morrowind og Oblivion. Nå synes jeg at valget av rase og kjønn mer eller mindre har blitt redusert til estetiske preferanser. Bortsett fra noen beskjedne bonuser og noen rase-spesifikke egenskaper har det ingen større innvirkning på spillet lenger og sånn sett kan man nesten like gjerne spille en orc mage som noe annet.I de foregående spillene ble det i så fall et lite handikapp om man valgte å gjøre det. Nå fungerer det, men akkurat det tok litt av sjarmen av spillet for min del.

     

    Jeg følte dermed at karakteren min fikk en slags identitetskrise da jeg begynte å spille. Tyven jeg hadde tenkt til å spille føltes ikke som en tyv før langt ute i spillet. Joda, jeg snek meg rundt osv, men min one-handed skill var fortsatt en av de som økte hyppigst uansett hvor mye jeg sniker rundt, stjeler eller dirker opp låser. Her savner jeg Morrowind hvor mange hadde longblade, shortblade osv. Det hadde vært utrolig stilig om man f.eks hadde en egen shortblade skill med egne perks som var mer rettet mot tyver/assassins uten at man samtidig blir verdensmester i å bruke en mace.

     

    Når det er sagt så er det uten tvil årets spill for min del. Det er langt heftigere enn det ganske skuffende Dragon Age II og det er ingen bedre alternativer. 10 av 10 kan forsvares, men for min egen del vil jeg det 9 av 10.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...