Gå til innhold

spots

Medlemmer
  • Innlegg

    199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spots

  1. 3L5Y3RE8 skrev (1 time siden):

    Her var det mange seriøse synspunkter...eller...nei!

    Det jeg ikke forstår er den uviljen folk viser mot en MIDLERTIDIG løsning for å komme seg igjennom en global pandemi. Jeg er ikke av de som mener at personvern ikke er viktig, jeg har f.eks. slått av lokasjonssporing i SoMe, Google Chrome og bruker duckduckgo som søkemotor nettopp på grunn av dette. Jeg våger å påstå (vel, det er vel mer gjetning) at de aller fleste av skeptikerne til smittesporingsappen ikke har fnugg av peiling på hvordan de selv ligger an på disse tingene som altså sporer deg tilnærmet kontinuerlig.

    For meg er valget enkelt. Jeg har appen installert og påslått så lenge jeg blir oppfordret til det, eller eventuelt til jeg selv anser at spredningsfaren er over. Etter dette sletter jeg appen og er ferdig med den. Det er ikke noen måneders bruk av en slik app som er det skumle, det er den ukritiske aksepten av alskens private organisasjoners permanente tilgang til dine posisjons- og browserdata som er verd å bruke kalorier på. Akkurat som det er maten mellom nyttår og jul du blir feit av, ikke maten mellom jul og nyttår.

    Kjør debatt :D

    Skjønner ikke denne merkelige logikken til folk.. i kort så sier du at siden du allerede blir overvåket så skal man nærmest ønske å bli overvåket mer. Hvis alle tenkte som deg hadde vi hatt DLD (datalagringsdirektivet) nå. 

     

    Hvis du har IT kompetanse så vet du at appen er ubrukelig. (Sjekker GPS hvert minutt/Bluetooth fungerer ikke). Det er ikke nøyaktig nok. Fungerer ikke på ting i bevegelse (eksempel buss/tog etc) (sjekker posisjon for sjeldent og ikke på samme tidspunkt for alle).

     

    Så hva står vi igjen men da? En app med null nytteverdi som brukes for å "farme" deg for data. Hvem vet hva det vil brukes til i fremtiden.

    • Liker 1
  2. spiff42 skrev (19 minutter siden):

    Reglene for bruk av Apple/Google sitt Exposure Notification API er nå klare, og dette:

    "Apps are prohibited from seeking permission to access Location Services."

    bør være dødsstøtet til denne versjonen av Smittestopp. FHI/Simula må altså droppe lokasjon-logging for å få tilgang til sporing med Bluetooth i bakgrunnen. Det bør de gjøre umiddelbart. Jo lengre tid det går før FHI/Simula innser realitetene av dette, jo mer ødelegger de for muligheten til å få en Smittestopp app med nok brukere til at den kan få en effekt.

    https://www.macrumors.com/2020/05/04/apple-google-covid-19-app-resources/

    Haha herlig, takk gud for at noen stopper staten.

    • Liker 1
  3. Hei,

    Jeg jobber med en app og så lurer jeg på hva som er best practice i denne situasjonen:

    La oss si jeg skal vise brukeren en liste av "vennene sine":

    class person {
    // jeg vil bare laste ned denne dataen først
    String name;
    Image smallImage;
    
    // Når en bruker klikker på en person vil jeg laste ned mer info om personen fra serveren:
    List<Images> userImages;
    String bio;
      ... etc
    }
    

    La oss si brukeren klikker på personen nå og serveren sender et Person objekt tilbake.

    1. Burde jeg lage et nytt Person objekt eller legge til dataen til det eksiterende Person objektet?

    2. Er det innafor å gjøre slik isteden:

    // Bruke denne klassen for preview av "venner"
    class PersonPreview {
    String name;
    Image image;
    
    }
    
    // Når brukeren har trykket på en person så lager jeg person objektet fra serverresponsen
    class Person {
    String name;
    List<Image> userImages;
    String bio;
    ...
    
    }

     

     

  4. Betroz skrev (10 timer siden):

    Smittestopp er bare ett steg videre. Hvis du vil se hvordan vi vil få det her i Norge i nær fremtid, se hvordan det er i Kina nå. Det kan enda ta litt tid, men dit skal vi - og mer, om vi tillater det! Vi blir manipulert til å gi fra oss friheten vår, skritt for skritt. De som ikke ser dette, er bare en av saueflokken, sorry men sant.

    Helt utrolig hvor mange som støtter appen. Håper databasen med all posisjonsdata blir hacket og kopiert, så kan vi se hvordan det går med "dugnadsånden"..

    Forresten er ikke dette et forum for IT folk? Vi har et ansvar for å stå imot denne typen masseovervåking. Hvis man vet litt om big data så ser man implikasjonene av denne overvåkingen.

    • Liker 2
  5. JØI skrev (2 minutter siden):

    Dette er sannheter som bevises om og om igjen. Jeg vil gjerne at diskusjonen skal omhandle hvorfor en får helt panikk når en krever at koden skal være fri og åpen. Og alt i en kontekst av Clearview. Legg gjerne til Lund-rapporten om du vil. 

    Ja hvorfor er ikke koden open-source? Legg ved backend koden også, sikkert mye grums og ræl der som bare venter på å bli hacket/misbrukt

  6.  

    Ikke at det er noe stort marked for dette uansett, AMD har annen langt mer fancy teknikk som kan ha langt mer innvirkning på ytelse og estetikk som vist i artikkelen. Er sånne ting som er mer relevant for alle forbrukere og alle ytelsesklasser og ikke bare eliten som sitter med 80fps i 1080p mens jeg meier dem ned med mine 200fps på en 1080p 240Hz skjerm.

     Har du bare 200fps? Cs kjører nå 5-700 nå  :dribble:

    Tror ikke det har så mye å si, serverticken er vel på 30/sek ?

×
×
  • Opprett ny...