Jump to content

Black-March

Medlemmer
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det spørs jo helt når du begynner, hvis man sparer 1000 kr i måneden fra man er 20 til 30 og venter til man er 60 med å ta ut penger så vil man normalt ha mer igjen enn noen som sparer 1000 kr i måneden fra de er 30 til 60. Så jo lenger du venter med å begynne, jo mer må du jobbe for det.
 2. Syntes bare jeg hører folk snakke om bil, bolig, ferie, klær, sko, oppussing og hytte. Men det er nesten aldri noen som sier noe om hvordan de faktisk har råd til alt de skal ha. Det er bare en gjengs oppfatning om at penger er til for å brukes? Alt de legger ut bilder av? Hvor er snakket om fondssparing, skatt, pensjonssparing og investeringer? Gir folk bare faen og venter på arven når foreldrene dauer?
 3. Si at girboksen ryker slik at man kun kan være i 2' gir og må holde ca 40 km/t maks på en vei hvor fartsgrensen er 80. Har man lov til å kjøre hjem i den farten?
 4. Som jeg allerede har sagt, leie av bil (det inkluderer bildeling) er ikke tilgjengelig. Hvis det hadde vert det så hadde det helt klart vert det riktige valget for min del. Når det kommer til andre ting så er det ikke noe som er spesielt nøye, om bilen er stor eller liten, om det er 2 eller 5 seter er ikke noe som har noe som helst å si. Så lenge den kan kjøre 100 km og jeg får plass til et par sekker med hageavfall eller liknende så er det i praksis ikke noe annet som betyr noe.
 5. Jeg har aldri eid en bil før, fordi jeg rett og slett ikke har hatt behovet. Jeg har bodd sentralt, og har hatt mulighet til å leie en bil i nødsfall. Men her hvor jeg bor nå så har jeg ikke lenger den muligheten. Men behovet mitt for å ha bil er lite, kun 2-3 turer i måneden inntil 100 km kjøredistanse. Feks kjøring av hageavfall, materialer, pakker og liknende. Det kan absolutt hende at jeg ender opp med å bruke bilen mer når jeg først har den, men utgangspunktet for kjøpet mitt er utelukkende å dekke behovskjøringen. Hvilken biler burde jeg se etter i dette tilfellet? Og hvor lavt kan årskostnadene egentlig gå. Med tanke på årslige kostnader som trafikkforsikringsavgift, forsikring, vedlikehold, EU kontroll og liknende.
 6. Det er google selv som legger ut eller i noen tilfeller kjøper inn bildene. Det har for eksempel vert en del folk som har gått rundt med ryggsekk med 360 kamera for å dokumentere naturen og stier. Mens bildene fra veier er dokumentert via biler som kjører rundt.
 7. Jeg har aldri kjøpt ny bil så tanken om bil som tilbudsvare har i grunn aldri slått meg. Men jeg så en annonse nå for Renault Zoe, nedsatt fra 255 til 215 000 og inkluderer installasjon av hurtiglader til en verdi av 15000 kr. Er det vanlig med tilbud av den typen? At biler bli satt ned såpass kraftig? Er det noe de fleste merker driver med jevnlig?
 8. Hvis det hadde vert bilutleie tilgjengelig i kommunen så hadde vi nok vurdert det ja. Nabobil eller liknende hadde vert perfekt. Men det er det ikke og kjøring er noe man må gjøre rundt om kring her jeg bor. Så vil nok trenge bilen omtrent 1-2 ganger i uka.
 9. Vi vurderer å kjøpe en ekstra bil som kun kommer til å gå rundt 500 til 1500 km i året. Det trenger ikke å være en stor bil, men en helt enkel en som kan brukes til og fra butikken ved behov. Rett og slett en ekstra bil som kan brukes når den andre er på verksted eller når en av oss er på reise en ukes tid. Hvor lavt kan kostnadene med en bil reelt sett gå? Og hvilken bil vil være det billigste valget over en 5-10 års periode? Er det billigst over tid å kjøpe en enkel liten bil som er 5-10 år gammel for 40000 kr? Eller en 15-20 år gammel bil til 10-20000?
 10. Hydrogenbiler har elending energieffektivitet. Så de kommer aldri til å bli noe stort, de kunne ha blitt det om batteriteknonlogien hadde holdt seg på dagens nivå. Men når vi forventer Solid State batterier med 10-50x dagens kapasitet og lynrask oppladning til å være en realitet i løpet av de neste 20-30 årene så snakker vi da om elbiler med 5000-25000 km rekkevidde på en enkelt ladning.
 11. Har prøvd undertøy fra H&M, Calvin Klein or Björn Borg i løpet av de siste årene men det har vert problemer med alle. H&M undertøy krympet og begynte å sige etter å ha blitt vasket et par ganger. Calvin Klein er dyrt men begynte å få hull både her og der etter relativt kort tid. Samt at de mistet fleksibiliteten i stoffet etter et års tid. Björn Borg var den absolutt verste, kjøpte bortimot 20 boksere samtidig i forskjellige modeller til høy pris og det ble hull i alle sammen på nøyaktig det samme stedet. Så er det noen her som har noen anbefalinger på hvor man får kjøpt herreundertøy i god kvalitet til en grei pris? Feks merker som faktisk går an å bruke en 2-3 års tid uten at de faller i fra hverandre?
 12. Nei, men når man først kjøper en høytrykksspyler er det jo fint å ha muligheten til å ha høyere trykk ved behov.
 13. Har sett på den, men den har kun 28 bar trykk kontra normalen som er 110+.
 14. Jeg er på utkikk etter en liten og lett høytrykkspyler som kan brukes med en vannbøtte i stedet for å være nødt til å fylle med hageslange. Er det noe spesielt jeg ser etter etter da? Jeg vet ikke om dette er standard for høytrykksspylere eller om det er noe som ikke alle høytrykksspylere takler?
×
×
 • Create New...