Gå til innhold

BirgerCaC

Medlemmer
  • Innlegg

    9 048
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BirgerCaC

  1. Jeg gikk inn i NAS igår, så vi får de hvordan det går. Jeg har ihvertfall ståltro på selskapet, over en lengere tidshorisont. For meg er det utrolig at kursen er så lav som den er, til tross for at selskapet leverer sitt beste resultat noensinne. Har også investert i Europris. Hvor lurt det er, får man vente med å se. Hva tenker dere om Europris?

  2. Jeg vil si at den dårligste betalte 100% jobben i Norge er helt klart bonde. Da tenker jeg primært på husdyrprodusenter, i kombinasjon med planteproduksjon. Disse har gjerne investert fra 2-15 millioner i arbeidsplassen sin (stor økonomisk byrde og rissiko), og årslønna varierer selvsagt fra person til person, men jeg vil si at 400.000,- i årslønn er en representativ lønn for gruppen generelt. Da snakker vi 365 dagers arbeid i året, og arbeidsdagene varierer gjerne fra 7-16 timer/døgn. Pensjonssparing og enkelte andre goder må man ordne selv, med tanke på at man ser selvstendig næringsdrivende. Nå skal det sies at det å være husdyrbonde ikke er en jobb, men det er en livsstil. 

  3. Hva tror dere om Norwegian? Tror dere nå Norwegian bryter den synkende trenden de har hatt de siste mnd? Tror dere selskapet har kontroll over kostnadsnivåene? Det var vell primært pga kostnadsnivået, og synkende inntjening pr. kilometer i lufta, som gjorde at den store investor-optimismen rundt Norwegian forsvant. Har dere noen generelle tanker rundt selskapet?

  4. Jeg vil si at det er relativt høy lønn som lokfører iforhold til lengden på utdannelsen. Nå er det kanskje mye overtid og ukurante arbeidstider og slikt som følger yrket. Kanskje det er derfor det er en høy lønn. Uansett. Hvorfor er det så høy lønn? Er ikke utdanningen blitt så ettertraktet at det blir utdannet mer enn nok lokførere? Hvordan ser arbeidsmarkedet ut i fremtiden? :) 

  5. Jeg spør her siden syntes at det er unødvendig å opprette en ny tråd for dette. Hvis du ser på finn.no, så er det mange såkalte "gullnummer" ute på markedet. Noen gullnummer er til salgs for 230.000,- (!!!), mens andre nummer er til salgs for kanskje ca. 5.000,-. Er det i det hele tatt noen som gidder å betale over 200.000,- for et telefonnummer? Er det virkelig et marked for dette? Bare se på denne linken så ser dere at det er sykt man kan få slike summer for telefonnummer, mener da jeg. 

  6. Her i Østfold så begynner det å bli mer og mer villsvin. Særlig i Halden som Quote nevner her. Jeg har ikke hørt om at det er mange som jakter på disse svinene, selv om det har kommet endel av de i Østfold. Dersom du gjerne vil på ordentlig villsvinjakt, så kan du prøve å ta turen til Sverige. Jeg vet om en kar som drar over dit for å jakte villsvin. Det er visstnok veldig god sjanse for å få skutt et svin. Jeg vet ikke hvor dette er, men du kan jo prøve å google litt om det? Jaktopplevelsen og jaktmulighetene er mye bedre i Sverige, så det er nok dit du må dra :) Tror også at det er slik at du må kjøpe med deg kjøttet av det du skyter. 

  7. Arbeid på delelager/deletelefon. Takler han en jobb som kontorarbeider på verksted? Ta imot telefoner, notere bestillinger, skrive fakturaer og litt slikt arbeid kunne jo ha vært aktuelt for han. Han har jo relativt mye erfaring i bransjen, og dersom han takler litt papirer (noe jeg regner med at han gjør siden han studerer) så burde det være en grei jobb. Du har jo yrker som gravermaskinfører/lastebilsjåfør. Mange yrker som kunne ha passet han tenker jeg :) 

  8. Hei! Finnes det noen jurister/advokater her? Hvordan opplevde dere jus-studiene? Er høyt snitt for å komme inn, sammenlignet med andre studier har jeg inntrykk av. Er det mye vanskelig stoff, og må man jobbe mye for å tilnærme seg den teoretiske biten? Er det et hektisk studium med lesing fra dag til natt, eller er det egentlig et greit studium? Noen advokater her? Isåfall. Hvordan var veien fra nyutdannet jurist til å få autorisasjon som advokat? :) 

  9. Takk for et meget utfyllende svar! Absolutt et bra svar som var til god hjelp for det jeg lurte på! :) Jobber idag innen landbruksnæringen, der jeg kombinerer mye teoretisk arbeid til å utarbeide fôrplaner, gjødselplaner og lignende, kombinert med praktisk arbeid. Tenker å kanskje bytte beite etterhvert, men jeg kunne aldri tenke meg ett rent teoretisk yrke. Har derfor og snust litt på politiyrket, men jeg får se hva det blir til! :) Tusen hjertelig takk for svar, igjen! :) 

  10. Har googla politilønninger før, og har fått frem mange tall fra 340.000 i årslønn til over 500.000 i snitt årslønn. Jeg velger å spørre i denne tråden, siden jeg regner med at de som vurderer å søke til politihøyskolen har satt seg inn i politiets lønninger. Det jeg konkret lurer på og ønsker svar på er: 

     

    -Hva er snittønna i politiyrket idag? 
    -Patruljerende politiarbeid fører med seg kvelds og nattarbeid. Hvordan er lønnstilleggene her, og er det mulig å velge i stor grad når på døgnet du vil jobbe dersom du arbeider som politibetjent? 
    -Hva er startlønna. 

     

    En annen ting jeg lurer på angående yrket er det ansvaret du får når du blir politi. Jeg har for eksempel flere i kretsen min som jeg vet bryter trafikkreglene, osv. Hva skal jeg gjøre ovenfor slike personer dersom jeg selv er politi? Hva slags politimyndighet har en politiutdannet når han ikke er på jobb i normal arbeidstid? Kan f.eks en politibetjent gi bøter og lignende når han ikke er på arbeid. Har politibetjenten myndighet til det da? Hadde noen finurlige spørsmål her nå. Håper at noen vil være så greie å besvare de :) 

  11. Jeg vil si at løsningen med p betale mye skatt er en relativt dårlig løsning. Du får elendig avkastning på pengene, bortimot ingen. Du får mye bedre avkastning på sparekonto, obligasjonsfond, eller aksjefond (hvis du vil drive med dette). Du sier at du har aksjer fra før av. Dersom du har det så regner jeg med at du har litt peiling innenfor området, og aksjefond har lav risiko (vil jeg si), dersom du velger fond innen en fremtidsrettet og fornuftig bransje. Mitt råd er: Spar heller i fond, sparekonto eller lignende. Eventuelt så kan du gjøre en avtale med banken din at de trekker et fast beløp en fastsatt dato i mnd, og setter pengene inn på fond/sparekonto. Du kan også inngå en slags avtale med banken din hvor du ikke har mulighet til å ta penger i det hele tatt(fra sparekonto) inntil en fastsatt dato ell. lignende. 

     

    At pengene flyt fort er et velkjent problem som mange også inkludert meg kan slite med. Før i tiden, så fløy pengene fort vekk på mye småtull rett og slett. Hva ble min løsning? Min løsning ble å droppe å ha med bankkortet for å betale det meste med kontanter. Dersom du tar ut et X antall kontanter pr. mnd som du skal bruke, så ser du at du må begrense deg! Legg også igjen bankkortet hjemme. Lettere å kjøpe med seg mye smårusk når du har kortet lett for hånden. Handle 1-2 ganger i uken, og lag handleliste. Ikke dra til butikken uten å ha en spesifikt liste. Det er mange tiltak man kan gjøre selv, for å ha kontroll på økonomien, og småbeløpene som flyr ut. Det er viktig å ta problemet ved roten. 

    • Liker 2
  12. Ok. Da regner jeg med at jeg bør fortsette med spiringa mi (kanskje spise litt mer), kutte litt ned med melkeforbruket og trene styre i første omgang. Jeg har tenkt til å trene styrke ved å gjøre mer skogsarbeid (mye tunge løft), armhevinger, planke og situps. Kanskje også quats, eller hva det heter :p Da blir spørsmålet. Hva slags treningsopplegg skal jeg gå for dersom jeg skal ned i fett prosent og beholde muskelmassen (i hvert fall mest mulig av den). Noen spesielle råd? :) 

  13. Lurer også på en ting til. Hva regnes som dokumentert praksis på arbeidsmaskinen? Jeg har arbeidet endel med gravermaskin i forbindelse med arbeid på gården. Er det mulig å dokumentere egenarbeid med gravermaskin (i forbindelse med drenering og arbeid på gården/eget firma o.l) på noen måte, eller lar ikke dette seg gjøre? Må man være ansatt og arbeide med gravermaskin i en bedrift, og må bedriften være godkjent på noen måte? :)

     

    Ble litt mange spørsmål nå, men håper det går greit! Er sikkert mange der ute som er vet mye mer enn meg og som er mye mer oppdatert innen regelverket/praksisen rundt dokumentering av praksis på arbeidsmaskin. Takker på forhånd for alle svar jeg måtte få :) 

  14. Tusen hjertelig takk for et kjempebra svar! Trodde virkelig ikke at det var så "enkelt" å bli instruktør. Trodde at man måtte ha en mer formell utdanning, slik som fagbrev eller pedagogikk på høyskolenivå (PPU), eller lignende, men da vier det seg at det ikke var slik :)

     

    Det er vell norsk kompetanse register AS, som registrerer og utsender truckførerbevis og lignende bevis som jeg ønsker å holde kurs i. La oss si at jeg tar instruktørkurs på 3-4 typer maskiner. Jeg oppretter deretter et firma som heter norsk maskinkompentanse (ett eller annet fancy navn) og oppretter det som ett AS. Jeg kjøper meg PC, lager illustrasjoner, laster ned nødvendig kursmateriell som jeg trenger som instruktør, lager oppgaver, kjøper opplæringsmateriell, osv. Da har jeg det jeg trenger for å holde kurs på egenhånd - i en egen kursvirksomhet. Dersom jeg gjør som følgende er blitt sagt. Hva skal til for å bli en godkjent opplæringsinstitusjon/anstalt. Jeg har registrert firma, AS, har god kapital, opplæringsmateriell, men jeg trenger også en godkjennelse vil jeg tro. Jeg som er eier av firmaet, instruktør og daglig leder har godkjente instruktørkurs. Hvem er det jeg henvender meg til for å godkjenne firmaet mitt som et opplæringssenter, og er det mulig for meg å i det hele tatt få godkjenning? :)

     

    Beklager klønete skriving, blir veldig takknemlig for svar fra noen klokere hoder enn meg :)

  15. Starta egen tråd på det, men nå oppdaget jeg denne tråden. Prøver å stille det samme spørsmålet her. Jeg trenger råd :) Siterer bare mitt eget innlegg, som jeg hadde i en annen tråd. 

     

    Hei! Jeg trenger et treningsopplegg som jeg kommer til å følge. Litt info om meg selv: Jeg er mann, 190 høy og veier 105 kg. Jeg er ikke tykk, men jeg er kraftig bygd med endel muskler. Jeg er vant til relativt tungt kroppsarbeid, slik som skogsarbeid og ulike former for arbeid innen landbruket. Selv om jeg jobber endel med kroppen, så blir det mange dager forran PC, i sofa, i traktor, i bil og lignende. Jeg har litt midjefett, eller hva nå enn man skal kalle det. Mannefett som legger seg på magen. Ikke mye dog, men det er endel, og jeg er redd for at hvis jeg ikke begynner å være mer aktiv, så vil fettet bare balle på seg. 

     

    På lang sikt så vil jeg oppnå markerte muskler og sixpack. På kort sikt så vil jeg se resultater i form av at jeg løper lenger uten å bli dødssliten eller at midjemålet når ned noen mm, eller cm. Jeg vil ikke ned i vekt. Jeg vil opprettholde muskelmassen min, og kanskje også øke den. Det er fett jeg vil ha bort, og det er mer muskler jeg vil ha. Samtidig så skader det heller ikke å få en bedre kondis. Jeg spiser forresten ekstremt mye og har en matlyst langt over snitt. Jeg drikker også 2-3 liter melk om dagen, og noen dager kan det komme opp i 5-6 liter. Det har jeg gjort i flere år, uten at jeg har merket noen negativ effekt av det. Jeg liker helmelk best, men jeg velger bevisst ekstra lett, da jeg vet at helmelk ikke er det sunneste man kan få i seg. 

     

    Har dere noen forslag til treningsopplegg som kan passe meg? Jeg vil helst ikke endre mye på kostholdet. Jeg holder meg unna røyk, alkohol og sukker (stort sett). Jeg spiser ellers ganske variert. Jeg føler ikke at det er maten som er problemet/eller som jeg må endre på. Jeg føler at det er aktivitetsnivået. Noen forslag til aktiviteter som jeg kan gjøre, kan dere eventuelt lage et forslag til en langsiktig trenings-plan?

     

    PS: Jeg er litt konservativ når det gjelder treningssenter. Jeg mener at treningssenter er oppskrytt. Jeg liker å løpe/gå i naturen, og musklene kan trenes ved de gode gammeldagse push-up eller sit-ups som man har. Kanskje dette ikke er optimalt for rygg ell. lignende (mener jeg å ha hørt??), men det er disse formene for trening jeg foretrekker. Hva tenker dere om det? Noe jeg bør endre der? Håper at dere kan komme med konstruktive forslag og bidrag slik at jeg kan bli en litt sprekere person i 2017.  :)

  16. Første steg er å ta kursene du ønsker å være instruktør i :)

    Det har jeg aldrede. Har truckførerbevis, maskinførerbevis for graver og dumper, osv. Jeg skjønner at man må ha kompetanse utover å ha kurset. Jeg tenker meg at det kreves en bredere kompetanse innenfor fagfeltet + pedagogisk kompetanse?? I tillegg så er det selve godkjennings runden da. Jeg regner med at en instruktør må være igjennom en godkjennings runde, for å utdanne nye truckførere. Hva kreves av kompetanse, og hvordan blir man godkjent? :) 

×
×
  • Opprett ny...