Gå til innhold

FuglFøniks

Medlemmer
  • Innlegg

    3 983
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FuglFøniks

  1. Hey!

     

     

    Tenkte bygge min første HTPC, som hovedsaklig skal brukes til streaming av 720p/1080p-materiale fra min hoved-PC (muligens NAS i fremtiden) og Netflix.

     

     

    HDMI og SPDIF

    Stillegående/lav temperatur

     

     

    Her er oppsettet jeg foreløpig har kommet fram til.

     

    kYWJAgx.png

     

    Etter å ha lest litt rundt er jeg vel egentlig ganske sikker på at dette vil funke bra, men før jeg bestiller vil jeg være helt sikker...

     

    Så, tre spørsmål:

     

    Hvilken CPU-kjøler skal jeg gå for?

    Kraftig nok strømforsyning, ja?

    Forslag til endringer?

  2. Alright folkens, da er jeg klar til å bestille (ting tar tid).

     

    LED: BenQ XL2420T

    GPU: Gigabyte Radeon HD 7870 OC 2GB

    CPU: Intel Core i5 3570K

    - Cooler Master Hyper 212 Evo

    HDD: Samsung SSD 840 Series 250GB

    HK: Gigabyte GA-Z77-D3H

    RAM: Corsair Vengeance DDR3-1600 8 GB

    KAB: Fractal Design Define R4

     

    @Bibow: Corsair-kabinettet frister skikkelig, men synes R4-kabinettet gir litt mer for penga, så tror jeg skal spare inn noen kroner der...

     

     

    Noen siste innvendinger helt på tampen? Er hovedkortet et godt valg? (fikk plutselig lyst på Gigabyte-kort).

  3. Takker for raske svar :)

     

    @phlake: Jeg er helt enig. denne er vel et godt valg...?

    @Bibow: Tar gjerne imot tips! Stikkord er stillegående, kvalitetsfølelse og praktiske løsninger :)

     

    Begge kjølerne dere anbefaler ser bra ut, jeg må tenke litt på den...

     

    EDIT: Takk for input tjbr, den Eizoen så smooth ut. Da står det mellom den eller Eizoen nå. Men hvis jeg skulle velge en rimeligere skjerm @ Dustin, hva burde jeg gå for da?

  4. LED: BenQ XL2420T

    GPU: Sapphire Radeon HD 7870

    CPU: Intel Core i5 3570K

    HDD: Samsung SSD 830 Series 128GB

    HK: Asus P8Z77-V LX

    RAM: Corsair Vengeance DDR3-1600 8 GB

    --------------------------------------------------------

    7847,- @ ProShop (handler hos Dustin grunnet gunstig avbetalingsavtale...)

     

    Prisguide-handleliste

     

    1. Skjermen er egentlig valgt utifra at den var den mest populære i prisguiden, og at jeg stort sett har hørt positive ting om BenQ. Noen bedre?

    2. Ikke helt bestemt meg for om jeg skal kjøpe ny CPU-kjøler ennå. Hvordan er kjøleren som følger med? Tror ikke jeg vil se noe behov for overklokking den første tiden, men etterhvert kommer jeg nok til å leke meg litt. Uansett interessert i tips :)

    3. Jeg har ikke peiling på SSD-disker, men jeg stoler på at HW.no har det, derfor valgte jeg denne Samsung-disken... Gjør jeg rett i det?

    4. Har utelukkende gode erfaringer med Asus, noen grunner til at jeg skal velge noe annet?

    5. Nytt kabinett kan også bli aktuelt, hvis ikke skal dette monteres i min Antec gunmetal p182 m/ for øyeblikket to interne harddisker og to eksterne.

    Oppgraderinger skal ikke være noe problem for min Enermax noisetaker 600W, no?

     

    Ellers... Innvendinger? :D

  5. Etter å ha spilt i timesvis begynner jeg sakte men sikkert å komme inn i det.

    Få sjanser, men når man først kommer til dem er det ikke så vanskelig å putte. Har blitt mange straffekonk, og tactical defending er uvant... 3min omganger mot AI er forbanna irriterende, ihvertfall for en som mer eller mindre kun spiller online/mot mennesker...

     

    Men herregud som jeg gleder meg til release og online-spilling! Føler meg ganske sikker på at jeg kommer til å elske denne utgaven også ;)

  6. Ettersom jeg sitter på 2GB DDR-RAM og X2 3800+, så er det klart jeg ikke har sett på HD4850 som noen flaskehals enda, hehe. Idèen var å vente i noen måneders tid bare, for å endelig få utnytta det kortet ordentlig også. Men får se hva jeg gjør, ikke verre enn at jeg tar meg noen ekstravakter på jobb... ;)

  7. Er vel ikke noe bedre å oppdrive på AMD siden pr. idag, ditt råskinn :)
    :cool:

     

     

    Hva med skjermkort til deg da, har du landet på noe?

    Personlig ville jeg ikke gått for noe annet enn Radeon HD58xx per i dag. HD5970 er for drøy i pris for menigmann, og HD4xxx er forrige generasjon der toppmodellen 4890 ca. tilsvarer 5770, og ikke står i forhold til resten av komponentene du har valgt.

     

    nVidia ser jeg per i dag som uaktuelt siden toppmodellene, som nå begynner å dra på årene, ikke tilbyr så mye økt ytelse ift. ATI at det tilsvarer prisdiffen.

     

    HD5850 kontra HD5870 blir vel ett fett. Kommer mest an på hvor mye penger du akter å legge ned i det. Husk at hvis din PSU tåler det kan du godt legge til et ekstr skjermkort med tid og stunder.

    Hehe, planen var å bruke mitt HD4850 en stund til, men etter all forgudinga av HD5*** her inne er jeg vel nødt til å gi etter for presset :p Da blir det nok 5850, det vil nok holde i massevis for meg. Som du sier så kan man jo alltids slenge inn en til seinere... Hehe.

     

    Noen varianter jeg burde styre unna? Duger denna? -> https://prisguiden.no/produkt/113814 Hatt PowerColor flere ganger og forsåvidt alltid vært fornøyd.

  8. Etter å ha grubla lenge er jeg nå overbevist. Det blir AM3-system på oss:

     

    * AMD Phenom II X4 955 BE (er medfølgende kjøler tilstrekkelig?)

    * Et 790FX-basert hovedkort, ettersom jeg har forstått at det er veien å gå...? Bare navnet MSi gir undertegnede vondt i hodet, så håper det finnes noen gode alternativer der ute...

    * Overklokkingsvennlig og kompatibel RAM (4GB/6GB)

    (* Radeon HD 5***-kort til highlander, den skal vi klare å fikse sjøl, hehe)

     

    Valuta for penga ønskes, intet mer og intet mindre...

    På forhånd, takk!

     

    Hva med Asus M4A79T Deluxe? Ser trygt ut å gå for den, anbefalt av AMD er den og...

     

    EDIT: ...Eller er det noe vits? Crossfire er ikke nødvendig i grunn. Hva med et 790x-kort ala ASUS M4A79XTD EVO?? Ser ikke noe særlig med forskjeller jeg... Uff, confusing. Håper på hjelp :p

  9. Jeg er en kompis av highlander som har tenkt på en liknende oppgradering, minus skjermkort. Har vært borte fra hardware-verden altfor lenge og henger ikke med lenger i det hele tatt, men har gjort et lite forsøk:

     

    highlander

    meg

     

    Svært åpen for forslag, prosessoren burde vel være bankers, men hovedkort har jeg ikke snøring på, ei heller RAM. Dessuten er det så mange forskjellige skjermkortmodeller at... Gahh.

     

    Btw, highlander er nVidia fanboy ( :p ), hvis det finnes et godt alternativ fra den kanten er det bare å komme med tips...

     

    EDIT: En god kjøler til CPU ønskes også...

  10. Hey,

     

     

    Nå er jeg ute etter en bærbar maskin til give or take ti laken. Dette blir mitt andre laptop-kjøp, og denne gangen skal jeg ikke begå samme feil som sist (Zepto Znote 6224W, 13k i dass).

     

    Jeg betaler i utgangspunktet det jeg må betale for å få en bærbar pc som...:

     

    * ...faktisk klarer å utnytte de komponentene i som er i maskinen uten at naboen tror du har en gressklipper gående inne hos deg. Det er også veldig fint hvis denne kommende PC-en ikke ødelegger alle muligheter for å få et barn senere i livet. (ref. 6224W, støy og varme)

     

    * ...ikke skriker kvantitet til deg for hvert trykk du tar på tastaturet (ref. 6224W og plastikkfeeling).

     

    15,6" eller noe rundt der et sted er vel mest passende skjermstørrelse. Minst 4GB RAM er vel nærmest en selvfølgelighet i disse dager. Skjermkortet skal naturligvis være best mulig i den grad det er økonomisk forsvarlig. Gahh, det blir så mye unødvendig vissvass.

     

    15", kvalitet, gaming,10,000 +/-.

     

    På forhånd takk, folkens.

  11. En kompis av meg trenger en ny laptop... Budsjett ca. 8-9k.

    Skal kobles til hdtv, og må kunne spille av 720p greit... Ellers skal den ikke brukes til stort annet enn generell Internett-bruk osv osv... Det viktigste av alt er at det er god kvalitet på maskina. Det er så utrolig mye rart der ute, håper noen kan hjelpe oss med å finne fram i jungelen... IKKE VISTA!

  12. Hva med T240? Ser at T240HD-versjonen som koster et laken mer ikke har store forskjellene, annet enn komponent og TV-inngang, samt 1 HDMI-inngang mer... Tviler på at det er verdt det for min del, da jeg neppe vil bruke skjermen som TV i nærmeste framtid... Noen andre bemerkelsesverdige forskjeller på disse to eller? Er T240 et godt valg? Bedre alternativ til samma pris?

  13. Hey,

     

     

    I en poll på en annen nettside fant jeg ut at min Samsung SyncMaster 204B med sin 1600x1200 er relativt utdatert... Fikk plutselig veldig, veldig lyst på WS-skjerm selv. Alle har visst 1920x1200 nå, fant jeg ut :blush:

     

    Men, jeg har ikke snøring på detta jeg vettu... Ganske mange år sia jeg har fulgt med på skjerm-markedet. Hva er det som er hot og in for oss nerder nå da? ^^,

     

    Veldig vanskelig å sette et budsjett, da jeg ikke aner hvor mye som må til for å få en grei skjerm...

    Typisk value for money-skjerm ønskes, vet ikke helt hva mer jeg skal si. Tipper egentlig dette holder.

     

    Kan jo ta med hva jeg skal bruke skjermen til iallfall, da:

    *Litt spilling i ny og ned.

    *Helt generell bruk, surfing osv...

    *Kanskje interessant å legge til at jeg ikke ser film på dataskjermen, da pc-en er kopla i en 42" også... Men kan jo hende det blir til å se litt tv-serier osv framover, om jeg ikke gidder å slenge meg i sofaen...

     

    På forhånd, takk! :love:

  14. Du kan forsøke å stille oppløsningen til vanlig oppløsning på din bærbare? Noen i familien min har denne TV'en, og jeg har en widescreen laptop, og da jeg forsøkte 1024*768 ble det ikke helt bra, men vanlig oppløsning på på laptopen (1280*800) gav bedre resultat (hdmi-hdmi).

    Synes ikke du lider med så veldig tykke bars da...

    Ikke bærbar ;) Med min res (1600x1200) så går alt naturlig nok rett vest. Blir jo ikke nedskalert.

  15. Takker for respons :) Endret AR fra auto til 16:9, og da ble det hakket bedre. Fylte ut skjermen litt mer. Men fortsatt black bars på sidene som er utrolig irriterende. Så kvaliteten på bildet virker ikke som er noe problem. DVI-HDMI-kontakten er 5 meter. Men er det riktig kabel å bruke, kan noen svare meg på det? Er ikke et eller annet tøys med DVI-kontakten? Synes nemlig den er litt merkelig tricky å få plugget inn... Føler ikke den passer helt 100%... Hehe. Håper noen kan hjelpe med dette, når jeg har blitt vant til å se div tv-serier i hd-kvalitet er steget tilbake å se på 20" skjerm ganske... Ille.

     

    /FF.

×
×
  • Opprett ny...