Jump to content

Fezzy1

Medlemmer
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

70 :)

About Fezzy1

 • Birthday 05/05/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg fikk høre i dag at mange av oss i det norske samfunnet er underbevisste rasistiske selv om vi er greie mennesker ellers. Men hvis jeg selv ikke anser meg selv som rasist hvorfor har da noen en selverklært rett til å kalle meg "underbevisst rasist" hvis jeg skulle være så uheldig å si noen feil ord eller gjøre noe som andre anser som rasistisk? Eller er jeg en rasist da?
 2. Fezzy1

  Alkohol og peth test

  Føler selv jeg klarer å kontrollere inntaket. Har vært på fester og slik de siste to månedne hvor jeg ikke har drukket og klart å holde meg unna. Ikke lett når andre er fulle, men har klart det. Bortsett fra igår da jeg var med ut å tok fire øl. Men det var planlagt fra meg på forhånd at jeg skulle. Håper bare at det ikke blir problemer ang det med prøver å slik. Jeg har aldri kjørt i fylla, og kommer aldri til å gjøre det. Tørr ikke tenke på hvordan skyldfølelse man får i ettertid dersom man gjør det og kommer ut for en ulykke. huff.
 3. Fezzy1

  Alkohol og peth test

  Tilnærmet avhold står det i brev fra fylkeslegen. Man kan jo tolke det som at en øl eller to en sjelden gang kan godtas da. Er jo noe som heter full avhold og tilnærmet avholds. Men legen min sa for en måned siden at alt som gir rus er et brudd.
 4. Fezzy1

  Alkohol og peth test

  Skjønner. Men tror du fire øl gir høye nok verdier til å avdekke inntaket hvis jeg må inn å ta en test før det har gått tre uker? Det er veldig vanskelig å finne informasjon om dette på google da peth er en forholdsvis ny metode for å teste for alkohol.
 5. Hei jeg har blitt fratatt førerkort pga høyt ukentlig forbruk av alkohol (helgefyll) og må gå på såkalte peth tester for å vise at jeg ikke drikker alkohol for få tilbake førerkortet etter 6 mnd testing. Prøvene tar jeg en gang månedlig. De to siste månedene har jeg ikke drukket noe og prøvene har dermed vært NEGATIVE (som er bra). Men igår (27 okt) var jeg ute og drakk fire øl. Jeg tok sist test forrige mandag (23 okt) denne kom som sagt tilbake negativ. Spørsmålet mitt er hvis jeg skal ta ny PETH prøve la oss si rundt den 15-20 november. Vil disse fire øl jeg drakk påvises på prøven?
 6. Du kan ta ut pengene igjen og bruke dem på andre ting enn bolig, men da må du betale tilbake skattefradragene du tidligere har fått.
 7. Kredittkort kan være en smart måte og spare penger på ved riktig bruk. jeg har tre kredittkort: Shell Mastercard Trumf Visa Santander Flexi Med Shell kortet får jeg Trumf bonus når jeg fyller drivstoff, med Trumf Visa får jeg Trumf bonus når jeg handler og Santander kortet får jeg 4% rabatt på klær. Jeg fyller alltid drivstoff uansett på Shell, handler alltid mat på Kiwi og bruker Santander kortet når jeg handler klær hver måned. I gjennomsnitt på et år sparer jeg ca. 5000 kroner. Jeg betaler alltid regningene ved forfall, så jeg ser på dette som gratis penger.
 8. Fezzy1

  Gjeld/kredittkort

  Personlig ville jeg prioritert de meg høyest rente hvis det er en del renteforskjeller på de forskjellige lånene. Hvis renten er nokså lik ville jeg gjort som investeringsmulighet.no Grunnen til at jeg mener det er lurest å betale ned der du skylder minst først er fordi da blir du også kvitt en av kredittene fortest mulig som fører til at man får noen hundrelapper bedre råd per måned.
 9. Fezzy1

  Gjeld/kredittkort

  Ikke betal ned alle forbrukslånene samtidig. På to av dem betaler du minstebeløpet + renten. Slutt å bruk av kortene, klipp dem i stykker. F.eks. Hvis minstebeløpet du må betale på hvert av kortene er 250 kroner og på hvert av lånene er renten f.eks 23% betal 250 kroner + 23% som er 307 kroner per måned. Betal mest der hvor du skylder minst penger. F.eks. minstebeløpet + 1000 kroner (eller 2000,3000kr, alt ettersom hvor mye du har råd til å betale). Når du har betalt ned det ene fortsetter du med neste forbrukslån/kredittkort på listen..
 10. Veldig bra. Sånn jeg har forstått det er du enda en ung person. Det jeg mener du bør gjøre er å investere pengene dine i passive inntektskilder. Du er kjempe flink som har spart 1,1 millioner kroner. Det viser at du er flink til å sette mål. Jeg kan ikke sitte her på et forum å fortelle deg HVA du bør investere i eller ikke, men seriøst... jeg anbefaler deg virkelig til å ikke gå inn i boligmarkedet. Stol på meg. Det vil du angre på. Samme hva andre sier, eiendomsmarkedet er i en boble som kommer til å sprekke innen få år og da sitter du med bolig som er verdt mindre enn du du gav for den. Med mindre du kjøper en bolig som du leier for passive inntekter uten tap så er eiendom god investering. Ønsker du allikevel å investere i boligmarkedet... Husk at Oslo er dyrt, du får ikke leiligheter i selve byen, der hvor folk ønsker å bo, for under takst. Sats på en småby, sats på utleieleiligheter nærme arbeidsplasser hvor de sysselsetter mer enn 300 stykker eller hvor det er høyskoler i nærheten. Du sitter på en gullgruve. Du har over 1 million kroner som du kan investere. Få hjelp fra mennesker som ER SUKSESFULLE, ikke selgere i banker og andre institusjoner som anbefaler deg å investere i tulleprosjekter som gir bankene inntekter i stedet for deg. Eksempler på passive inntektskilder er utbytteaksjer, renter på obligasjoner, leieinntekter, royalities, inntekt fra egne forretninger... FÅ hjelp før du starter av mennesker som har erfaring, men ikke forvent at de vil gjøre jobben for deg eller fortelle direkte hva du skal gjøre. Dette var sikkert ikke det svaret du håpte på, men tenk gjennom det jeg skrev, det er faktisk noe sant i det jeg skriver hvis du tenker litt igjennom det..
 11. Investering i eiendom på 60-70 tallet (og 93-94 som du skriver, jeg vet ingen ting om det) var noe alle gjorde. Derfor ble det fornuftig. Alle gjordet det naboen holdt på med (hvis de hadde pengene til det) Fortiden har ingen ting med dagens samfunn å gjøre.. Det har alltid vært en risiko forbundet med å investere i eiendom for kapitalgevinster. Investerer man for passive inntekter er man garantert inntekt selv om markedet går dårlig, mens investerer man for kapitalgevinst gambler man på at et marked alltid skal gå oppover. Hva er sunn fornuft i dag? Jobbe hardt og spare valuta, som taper kjøpekraften sin årlig, til du blir pensjonist eller følge drømmene sine?
 12. Tar feil? Han påpeker at Kiyosaki kommer med råd som er ulovlige, det er ikke hans mening, det er observasjoner. Han påpeker at Kiyosakis historie er inkonsistent, det er ikke en mening, det er fakta. Selvfølgelig har alle rett til sin egen mening, men det betyr ikke at ikke enkeltes meninger er objektivt (eller strengt tatt intersubjektivt) gale. Og jasså er John Reed jurist eller noe? Kiyosaki sin historie om fedrene sine, rich dad og poor dad, er oppsinn og det har han selv innrømmet. Mr. Kyosaki har heller aldri skrevet bøker om HVORDAN du skal investere. Det han skriver er for å få mennesker til å tenke og bruke hodet sitt sånn at de kan gjøre egne valg. Kiyosaki har hjulpet tusenvis av mennesker, som har forstått innholdet i bøkene, seminarene, treningsprogrammet sitt osv, til å få et bedre økonomisk liv. Hvis du fortsetter å gjøre det du gjør i dag fem år frem i tid så vil du fortsatt ha det samme om fem år. Hvis du hele tiden fornyer deg og får mer kunnskap så vil de neste fem årene ikke være det samme som i dag.
 13. Det er det du ikke lærer på Norges Handelshøyskole. Der lærer du hvordan du skal styre bedriftsøkonomi.
 14. Det som bryr meg er en person som hele tiden kommer meg påstander og vage nesten religiøse setninger (invistere i seg selv) og det helt i det løse uten noe som tyder på at du snakker sant. Dette er rett og slett skjult markedsføring og sånt liker jeg IKKE! Du bør investere i deg selv. Du forstår ikke hva jeg mener med det. Det har ingenting med religion å gjøre. Det jeg mener med å investere i seg selv er et annet ord for å lære mer om seg selv. Personlig utvikling er en stor trend internasjonalt, kanskje ikke så stor i Norge. Grunnen til dette er at vi har det greit nok som vi har det her i landet så vi tror vi ikke trenger det. Å investere i seg selv er noe alle bør gjøre. Da får man lettere oppnådd drømmene sine fordi man kan se klarere hva drømmene dine egentlig er. I dagens samfunn blir vi hjernevasket til å tro at å leve 33/33/33 er drømmen vår (sove/jobbe/fri).. Dette er ikke frihet dette er å sørge for at andre får oppnådd sine drømmer. Jeg er fullt klar over at dere synes at det jeg skriver er latterlig. Men hvis dere hadde brukt et par minutter å tenkt igjennom de3t jeg skriver, ihvertfall i dette innlegget, så vil dere se at det er om ikke mye, så ihvertfall litt fornuft i det?? Eller? Ønsker dere ikke å bestemme mer over deres eget liv? Synes dere det er morro å stå opp klokken 6/7/8/9 hver eneste morgen? I følge inv...no hjelper det ikke å gå på skole men man må lære selv å gå på kurs noen kvelder i uka, det er da man blir virkelig flink. Å gå årsvis på skole med en solid utdanning uten oppstykket og begrenset kunnskap hjelper visst ikke Jo absolutt. Men det som er problemet er at man ikke lærer noen ting om personlig økonomi på skolen. Derfor må man ta ansvar for sin egen økonomiske utdannelse. De som ikke gjør det er dem som jobber 40 timer i uken i 40 år.
×
×
 • Create New...