Gå til innhold

redstuff

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av redstuff

  1. Eg har GET i hybelen så sånt er bare velkommen :)

    Det er eit par ting GET bør bli betre på og det er:

     

    Stabilitet på DNS server, den er ofte nede eller går som sirup minst 10 gonger i månaden for eit par timar.

    Ruting i Noreg og Europa er heilt elendig. Eg får feks over 100ms til Lyse serveren min. Ergo for speling så går det treigt uansett.

    7250205[/snapback]

     

    at routingen i norge kan være litt tvilsom er jeg enig i. Men det blir nok snart fikset nå som ikke de lenger er del av et europeisk selskap ;)

     

    At routingen til europa er dorlig derimot? Av akurat samme grunn som routingen til norge er lit tvilsom.. vil jeg påstå routingen til europa er noe av det bedre du kan få i norge? get/UPC har jo egene fiber linjer rundt i hele europa.

     

    dns serveren treg? har jeg faktisk ikke merket .. (er forøvrig en sekundær dns der også)

    7251251[/snapback]

     

    UPC(get) er helt dass, jeg hadde dem en god stund, før jeg byttet over til bluecom, og jeg har aldri vært så fornøyd i hele mitt liv, den routinga upc har må de ha kjøpt billig på lidel, pinger 150 til sverige og værre til utlandet, og ikke så forferdelig bra til nl som de skulle vært heller siden linjene kommer fra nl. Routing er noe av det bedre du kan få ut av norge, nei, da har du aldri hatt upc iallefall, fattern var på sann boretslag møte og der var det en fra "get" og de sa at fra siden de hadde gått over til "get" så hadde routing og alt blitt nytt, men neida, en kamerat har samme routinga. etter mine øyne så ser det ut som de har byttet navn fordi de begynte å bli meget upoppulære i norge, for derfor å tilby samme pisset som de alltid har hatt.

    7253149[/snapback]

     

     

    Navnet ble vel byttet grunnet nye eiere....tipper det tar litt tid før de hoppe helt av upc/ugc bølgen - og endrer routing. Får håpe på bedre tider her, kommer sikkert :)?

  2. Jeg oppbevarte den gamle routeren på et kott inntil for en måned siden. Da ble den kastet, for jeg regnet med at jeg aldri kom til å få noe bruk for den.

    7164935[/snapback]

     

    Routeren er NGT's eiendom, og kunde holdes ansvarlig for skade på router, etter fastsatte satser. Det kan også da antas at kunde kan holdes ansvarlig for å kaste en router. Den skulle vært sendt i retur, selv om en uoppmerksom kundebehandler sier det motsatte.

     

    Jeg tror ikke du kommer noen vei med denne regningen, den er din til odel og eie, og vel fortjent.

    7165085[/snapback]

    nå er jo en muntlig avtale like bindende som en skriftlig en, og hvis kundeservice sier du ikke trenger å sende den tilbake, trenger du ikke å gjøre det...

     

    Men NGT er vel nødt til å ta opp samtalene eller noe sånt for sikkerhets skyld også mener jeg å ha hørt (ikke bare NGT, men de som driver med slikt over tlf), men aner ikke hvor lenge de tar vare på slikt.

     

    Hadde jeg vert deg så hadde jeg ringt å ringt, å klaga å klaga helt til jeg hadde fått det slik du egentlig har krav på...

    7165135[/snapback]

     

     

    DAGEN :w00t: det taes opp samtaler for å loggføre kundeservice er dagen du snakker med en datamaskin.. TENKT PÅ DET! :hmm: Alt du sier vil bli forfulgt og dratt ut og inn og bortenom.. DRA BEINA :thumbdown: tilbake på jorda, min mening! :-)

     

     

    Jobber med kundebehandling selv(ikke ngt), og syns det er rimelig barnselig og klage når det ikke er noe sak som i dette tilfellet. Dessverre ble det sikkert innformert feil fra ngt... Forøvrig er "muntlig avtale" kun en avtale hvis den kan bevitnes, annet er vås...

     

    Men føler :nei::mad: med trådstarter, rimelig frustrerende. Vanskelig og vite at en ikke må ta alt for god fisk uten videre...

  3. Heisann - jeg har hatt problemer med reboots siden jeg gikk til innkjøp av maskinen min. Jeg bruker en zalman reserator som kjøling, så det er ikke problemet.

     

    Eneste jeg ikke har byttet er strømforsyningen, men den er en Hiper 580 w og skulle jo dekket et system med x2 3800, dfi expert 939, 2048 mb ram, 5 disker, dvd rom, 7800 gtx, creative x-fi Fatality.

     

    Jeg har levert inn pcen tidligere, og da byttet de prosessoren.. Hjalp en liten stund, men samme problemet gjenstår.

     

    Får ingen stop-error, altså er dette sannsynligvis hardware feil. Eneste som jeg ikke har byttet er harddisk og psu.

     

    Noen ideer hadde jeg satt pris på.

  4. Har hatt adsl2+ i 3-4 mnd nå. Har aldri hatt noe problem med linjen.

    Men så kom dagen der man ville sette modemet i bridge modus og sette inn sin egen fw.

     

    Var litt usikker på hvilken vpi instilling jeg skulle bruke siden jeg har pppoe.

    Sendte en melding til teknisk support via kontakt skjema på ngt.no sine sider.

    20 min etterpå fikk jeg svar fra teknisk at slik informasjon kunne ikke ngt gi ut siden dem ønsker demmes router først i nettet.

     

    Sendte en høflig mail tilbake og forklarte at denne routern/modemet hadde en fw som ikke oppfylte mine spesifikke sikkerhets krav å at jeg forlangte å få utlevert informasjonen, visst ikke så ba jeg vedkommende å sende meg mail til hans overordnende samnt hans navn eller annen ref. Slik at saken kunne tas opp på et høyere nivå.

     

    Har enda ikke fått noe svar på denne mailen fra ngt, den blir sikkert å "forsvinne" i systemene demmes.

     

    Enda en oppgitt ngt kunde  :hrm:

    6553732[/snapback]

     

    Haha, DET DER syns jeg iallefall er utrolig teit å klage på. Du kan ikke kreve alt mulig rart og så kalle det dårlig kundeservice(ikke at ngt er noe bra). Blir enda verre når du begynner med standard snakke-med-sjef regla etter at du ikke får hva du vil med en gang.

  5. Kabelbasert internett er vel basert på delt medium? Dvs at dersom det er mange i ditt område/borettlag som bruker mye linjekapasitet, kan man risikere at hastigheten blir redusert...

     

    For testing av hastighet kan også tptest anbefales (se tptest.se).

    6530087[/snapback]

     

    Det skal være skalert så alle til en hver tid skal få hastigheten man betaler for. Jeg tror iallefall de fleste isper passer godt på dette - iallefall i oslo.eller.no

  6. Snakk om å ikke hjelpe stakkars konchu.

     

    Men kongchu, det er noe i det de sier, med ditt bruk så er nok ikke hverken sli eller crossfire nødvendig.

     

    Ta utgangspunkt i hvilken grafikklev du ønsker å bruke, og velg crossfire eller sli deretter vil nå jeg si, ettersom du ønsker å ha tryggehten i å kunne oppgradere uten og bytte ut alt :p

×
×
  • Opprett ny...