Gå til innhold

newsflash

Medlemmer
  • Innlegg

    605
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av newsflash

  1. Tviler jeg på. Er ikke verre enn å bruke samme SSID og encryption som routeren så vil PC-en automatisk koble til om dette Fake AP-et er nærmere. Til dette trenger man passordet (det må være det samme), men det er som regel en smal sak med WPA(2), så lenge passordet ikke er random.

     

    Dette sier jo ingenting om sikkerheten til FaceBook, utenom at de burde begynt å bruke HTTPS, noe som ville gjort det mye vanskeligere å dekryptere innholdet i de sniffa pakkene.

    Ser ut til at du har rett i at det er dette som er gjort her, såvidt jeg kan lese av techcrunch. Enda enklere er det jo om man benytter metoden jeg siktet til. Da trenger en ikke vite hverken SSID, kryptering eller passord til offeret. For de spesielt interesserte ligger det en presentasjon om dette her.

  2. Gjennomsnittskarakteren blir regnet ut på grunnlag av alle karakterene på vitnemålet, både standpunkt- og eksamenskarakterer. Summen av karakterene deles på antall karakterer. Gjennomsnittskarakteren multipliseres med 10 og gir karakterpoeng.

    Ref: http://www.samordnaopptak.no/info/poengberegning/3-aarig-vgs/

     

    Det er med andre ord riktig som Prorsum sier. Mener også at der var slik før at gjennomsnittet for eksamen og standpunkt ble tellende. Lurer på hvorfor de evt. gikk bort i fra det. Det virker jo absolutt mer rettferdig.

  3. Elkjøp, Lefdal, Eplehuset, Humac. Du finner sikkert flere. Apple benytter standard disk og minne. Det er heller ikke noe i veien for å bytte det selv. Men, at Apple tar seg godt betalt for å oppgradere for deg er riktig.

  4. Så vidt jeg vet eksisterer det ingen VIRUS til Mac OS X.

     

    Det er en myte. Det er ikke noe problem å utvikle virus til OSX. Gjentatte ganger har det blitt bevist på hackerkonferanser hvor svak sikkerheten i OSX egentlig er. En kan sikkert finne en litt mer troverdig side. Men, litt kjapp googling ga meg denne listen.

  5. Hei!

     

    Driver å sikler på intel x25 80gb for tiden. Tanken er å putte den i en macbook pro 2009 mod. 2.26ghz 4gb ram. Spørsmålet er om det er mindre vits fordi OSX mangler støtte for trim. Leste noe om garbage-kontroll i Intel disken. Vil dette være godt nok, eller ville opplevet at hastigheten stupte etterhvert som disken ble brukt?

  6. Misforstå meg rett - jeg har ikke noe i mot programmering. Men, VB er såpass uglesett at jeg helst ville sett noe mer i retning C++, C#. Målet mitt er vel egentlig bare å lære mest mulig samtidig som jeg ikke mister gløden av vannskelige algoritmer og krypteringsteori. Var på utdanningsmesse i går og snakket med både HiG og HiST. På hig går en visst gjennom hele CCNA-pensumet og får mulighet til å ta sertifiseringen for en billig penge.

  7. Hei!

     

    Jeg driver å vurderer fram og tilbake muligheter for studier. Går for tiden påbygg etter å ha tatt fagbrev som serviceelektronikker. Vurderer informatikk på NTNU eller UiO og Drift av datasystemer på HiST. Har også tenkt på informasjonssikkerhet på HiG. Jeg kan ikke tenke meg noen programmeringsjobb når jeg er ferdig, men ser for meg noe innenfor drift.

     

    Er det noen som har noen erfaringer med hva som står høyest på lista for arbeidsgivere når det gjelder disse studiene? Ønsker også erfaringer med den faglige kvaliteten på HiST/NTNU/UiO.

  8. HTC er bare svært nøye med å luke ut bugs og også intigrere sense. Kommer litt senere med 2.1, men til gjengjeld slipper man å støte på så mange problemer når man skal begynne å bruke det. Tror ikke det dreier seg om noen taktikk fra HTC sin side

    Poenget mitt var at det tydligvis tar veldig mye kortere tid å tilpasse til 2.1 enn de sa det skulle ta til 1.6 og 2.0. Og ang. bugs er det vel nok av de i nåværende versjon. Hadde vært gøy å teste en vanilla-versjon av Android på heroen. Noen som har testet det og vil si litt om hvordan den blir å bruke som "telefon"?

  9. Jeg synes det interessant at HTC sa det tok såpass lang tid med 1.6 og 2.0 fordi det tok tid å tilpasse sense. Men, 2.1 kom jo ut i begynnelsen av januar. Jeg synes dette begynner å virker mer og mer som taktikk fra HTC (de venter med oppdatering til de kan vise den fram på sitt nye flaggskip).

  10. Hvem er avhengig av FireWire? Jo, i hovedsak pro-brukere som jobber med lyd og video. Disse har sikkert råd til å plusse på et par tusen for en 13" MacBook Pro, som i tillegg til FireWire 800 har alu-kabinett, bedre skjerm, mulighet for 8GB RAM, SD-slot og bakbelyst tastatur. Ville egentlig valgt Pro-utgaven uavhengig av FireWire-problematikken.

     

    Personlig så har jeg de senere årene passet på at mine eksterne disker har både USB og FireWire, for maksimal fleksibilitet.

     

    Man kan forresten boote fra en USB-disk med en MacBook: http://support.apple.com/kb/HT1948

    Den erfaringen jeg har med mac er i hovedsak i forbindelse med jobb i en IKT-avdeling på en større VGS. Her ble det vært år kjøpt inn ca. 120 macer til elevene på media. Da blir det et ganske stort prishopp for å gå over til Pro-maskiner. Man kan boote intel-macer fra USB ja. Men, disk target mode kan kun benyttes med firewire.

  11. Det interessante her er jo at denne modellen mister firewire. Dermed blir de mange brukerne som er avhengig av fw nødt til å gå opp til en Pro-modell. Ja, man kan bruke overgang fra usb, men det fungerer ikke like bra. Det er også en genial måte å feilsøke og ta backup på å boote de i target disk mode og det fungerer ikke over usb.

×
×
  • Opprett ny...