Gå til innhold

Jarlandre

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jarlandre

  1. File --> preferences --> Expert options --> Enable Disc at once CD overburning --> sett tid til 90 minutter.

    Takker, nå fungerer det bedre... :D

     

    Men selv om jeg satte inn 90 minutter vil den kun brenne ca 85 (eller litt over 750 MB). Det er jo bedre enn det var før, men fortsatt ikke hele diskens kapasitet. Noen som vet hva problemet er ?

  2. Har NEC ND-3520A og NEC ND-1300A på maskinen min.

    Prøver å brenne 2 episoder av Lost inn på en CD (VCD), men jeg får beskjed om at det ikke er nok plass på disken. Trenger 744 MB mens jeg har 702 MB. Hva er galt, når CD'ene er på 800 MB ? Bruker Nero Reloaded (siste oppdatering fra Nero.com) og MMORE CD-R90.

     

    Har prøvd med begge brennerne og får samme beskjed.

    Har også prøvd å brenne 85 minutter med musikk, og får fortsatt samme beskjed.

  3. Liveupdate finner den riktige biosen automatisk og varsel for biosflashing får du

    uansett om du kommer til å bruke andre metoder (floppy osv.)

     

    Har brukt Liveupdate minst ørten ganger uten problemer og vet ikke noen andre heller som har hatt problemer med den.....

    Brukte LiveUpdate, og alt fungerte perfekt! Takker.

  4. Her er i hvert fall nyeste BIOS. Der står det K7N2G-ILSR, og ikke LISR, så jeg antar det er du som har skrevet feil?

     

    Flashe BIOS fra Windows (hvis det er dette Liveupdate 3 gjør) har jeg hørt ikke er så veldig lurt. Mange som ikke anbefaler det.

     

    Hvordan du flasher skal stå i manualen.

    Det er LISR og IKKE ILSR jeg har. I linken står det: " This BIOS cannot be used on K7N2 (MS-6570) and K7N2G-L". Jeg finner ikke noe BIOS til LISR (eller MS-6570) ... Hvis jeg prøver å oppdatere via MSI LiveUpdate kommer det opp advarsler med at det er på eget ansvar osv... derfor ble jeg litt usikker på om det var så lurt... Noen andre kommentarer på dette? Fungerer det, er vel det det enkleste?

  5. Har dette hovedkortet:

     

    MSI K7N2G-LISR (MS-6570).

     

    Noen som kan fortelle meg hvor jeg finner den siste(beste?) BIOS'en til dette? Kan ikke finne den selv på MSI sine hjemmesider (men så er jeg da heller ikke så veldig inne på dette....).

     

    Hvis noen har gode tips for hvordan man oppdaterer BIOS, setter jeg stooor pris på det, har ikke floppy, så jeg må vel lage en DOS Boot CD (hvis det er mulig...).

  6. I hovedkortet er det forskjellige slots for forskjellige typer RAM.

    Som du kanskje forstår stemmer ikke det. Har du et hovedkort med støtte for DDR SDRAM (ofte bare kalt DDR), så passer de i alle slottene.

     

    Hør på Endre, han sier mye riktig :thumbup:

     

    Kan jo også legge til at når du skal kjøre dual-channel (for bedre minnebåndbredde) så må man ofte plassere brikkene i bestemte slotter for å få dette til å fungere. Det er som regel DIMM 1 og 3(hvis det er 4 totalt), men det står alltid i manualen til hovedkortet.

    Hehe...

    Det var det jeg mente med "forskjellige slots".... Ikke helt paa nett her.

  7. CRT skjerm er ikke aktuelt, være 19" eller større LCD skjerm.

    Sjekk Multicom sitt tilbud paa forrige DinSide.no -test. Den inkluderte 19" LCD og hadde toppp ytelse ellers. Ferdig montert med software. Kun 9400 kr.

     

    Dette er jo en mye bedre maskin enn du egentlig trenger, men det er jo uansett ikke mye penger det er snakk om at man kan spare her....

     

     

    Her er specsene (fra Multicoms hjemmeside):

     

    Sort/sølv midi ATX kabinett

    350W power m/støysvak vifte

    Spesielt støysvak CPU vifte

    512MB DDR 400 minne

    250GB 7200rpm S-ATA harddisk

    Geforce 6600 128MB 16x PCI-E

    16x Dual Layer DVD±RW-brenner

    Gigabit LAN 10/100/1000

    S-ATA RAID kontroller

    USB 2.0 porter

    6-kanals lydkort

    80W PMPO høyttalere

    Scrollmus

    Tastatur

    19" TFT flatskjerm

     

    Leveres ferdig montert og grundig testet.

    MultiCom PC har tre års garanti og livstid telefonhjelp.

  8. Men 2*512 MB kan du utnytte dual-channel-funksjonen (hvis du har det på ditt system), og dermed få litt mer minnebåndbredde. Noe som igjen fører til økt ytelse.

    Men hva er den praktiske forskjellen paa single-sided og double sided? Kan begge typer brukes i dual-channel funksjonen ?

     

    Til slutt, et sikkert dumt sporsmal , men:

    DDR-DIMM = Double Sided ?

    SD-Ram = Single Sided ?

     

    Er jeg helt paa jordet her ???

  9. Hei, en grønnskolling trenger hjelp....

    Har lest at det er viktig å avinstallere drivere riktig før man installerer nye drivere. Hvordan avinstallerer man drivere riktig? Hvilke drivere er det viktig at man holder oppdatert (drivere til HK, skjermkort, RAm, etc..) ?

    Anbefales det å bruke windows brukere (hvis det er mulig), eller å gå til komponentenes hjemmeside å laste ned driver herfra.

  10. Hei, en grønnskolling trenger hjelp....

    Har lest at det er viktig å avinstallere drivere riktig før man installerer nye drivere. Hvordan avinstallerer man drivere riktig? Hvilke drivere er det viktig at man holder oppdatert (drivere til HK, skjermkort, RAm, etc..) ?

    Anbefales det å bruke windows brukere (hvis det er mulig), eller å gå til komponentenes hjemmeside å laste ned driver herfra.

  11. Trenger nytt hovedkort.

    Trenger absolutt ikke noe overklokking (vet ikke hvordan det gjøres engang...), men det skal være enkelt og stabilt, med minst mulig potensielle problemer. Må støtte AGP 8x og helst innebygd lyd, nettverk og Firewire. Noen anbefalinger?

  12. Noen som kan forklare en helt vanlig fyr som ikke har altfor mye greie på PC dette her med RAM.

     

    I hovedkortet er det forskjellige slots for forskjellige typer RAM. Noen for duoble-sided og noen for single-sided? Hva er egentlig det? Har dette med disse "Dual Pack Kit'ene" man selger? Eller kan en enkelt ram-brikke være double-sided.

     

    Jeg har selv 2 stk 512MB Crucial brikker,men kjøpte de ikke sammen. Vil det si at de ikke fungerer som et "kit". Har hørt at det skal være bedre med 2 x 512 enn med 1 x 1024.

     

    HJELP :cry:

  13. Heisann,

    Har store problemer med PC'en. Hver gang(!) jeg prøver å rendre en video, jobber maskinen greit i 10-20 minutter før den plutselig fryser fullstendig og det eneste jeg kan gjøre er å "hard-restarte" den. Har prøvd med både Pinnacle og Adobe, så det er ikke video-software det er noe galt med. Det samme skjer også hvis jeg skal lage VCD; da fryser maskinen under encodingen. Aner ikke hva problemer kan være.

     

    Har også spilt noen spill på PC'en og etter noen timer shutter maskinen ned, antakelig pga temperatur, men da restarter den automatisk, så jeg regner med at hvis problemer jeg beskriver ovenfor er pga temp., så burde den vel også restarte og ikke fryse?

     

    Har prøvd å re-installere Windows (XP Pro, SP2 med alle oppdateringer), men samme problem oppstår.

     

    Har oppdatert alle drivere.

     

    Har hørt at for lite PS kan være grunnen? Eller ustabil CPU /RAM? Jeg er absolutt ingen ekspert, og setter pris på noen ideer på hva problemet kan være eller hvordan man skal feilsøke. Har ikke lyst å kjøpe f.eks ny RAM hvis ikke problemet ligger der.... Bør vel også ta med at jeg bygde maskinen selv uten å vite en dr.... om det, og hørte først om problemet med statisk el. når jeg var ferdig. Vet ikke hvor mye dette egentlig kan bety....

     

    Maskinen (kanskje litt for mye for PS, eller ?) :

    Chieftec kabinett m/ 360w PS

    MSI Hovedkort (K7N2 Delta-ILSR, nVIDIA® nForce2 Ultra 400 Chipset)

    XP 2600+ (uten noe som helst overclocking)

    2 x Crucial 512MB RAM (kjøpt hver for seg, men samme type)

    Radeon Skjermkort (9600 PRO tror jeg...)

    2 x kabinettvifter (en inn og en ut med god plass i kabionettet)

    2 x S-ATA hardisker (120 GB + 200 GB)

    1 x ATA harddisk (120 GB)

    2 x DVD (en brenner og en spiller)

     

    :yes:

×
×
  • Opprett ny...