Gå til innhold

Flim

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flim

  1. Takk for det! Ligger an til at det blir CD-spiller på sikt, evt. noe billig og greit noe. Spiller mest fra vinyl og Spotify, men flytting er jo en glimrende anledning til å rote gjennom CD-kassene og kvitte seg med det man ikke spiller lenger eller som ligger på Spotify allerede. Bra tips med ripping og avspilling over nettverk. Det hadde jeg ikke tenkt på.

     

    Angående høyttalere og sub, så er dette noe jeg allerede har "kjøpt" - jeg overtok dem sammen med et hus. Spiller fint så vidt jeg kan høre, uten at jeg er veldig kresen på lyden.

  2. Det du ønsker av funksjoner kan sannsynligvis dekkes av én boks. Budsjettet er et annet spørsmål. :)

     

    Den Marantz'en du nevnte i første innlegg ser jo grei ut mht til funksjonene, men den er kanskje litt svak for B&W høyttalerne(?).

     

    Hvilken subwoofer har du? (mht å vurdere R-N402D)

     

    Du kan bruke HK3770 (som har dedikert pre-out til subwoofer).

     

    Takk igjen! Ja, jeg ser jo at budsjettet kanskje er i laveste laget her. Fant denne, som har phono og to soner i alle fall. Noen formeninger? https://www.komplett.no/product/992221/tv-lyd-bilde/hi-fi-hjemmekino/stereoforsterkere/tangent-exeo-amp-stereoforsterker-sort#

     

    Aner ikke om Marantzen er for svak, skal jeg være ærlig. Så bare at den hadde gode anmeldelser og dekket mange av behovene mine. Mulig jeg bare må gå for noe uten CD-spiller og heller bygge ut etter hvert. Eller kvitte meg med CDene da. Det går jo også an.

     

    Subwooferen heter visst Bower & Wilkins AS2, og skal være seks år gammel i følge selger. Høyttalerne er 4x Bower & Wilkins M1, som skal være 10 år gamle.

     

    HK3770 ser fin ut. Må kanskje vurdere budsjettet skjønner jeg.

  3. Hei igjen folkens, og takk for flere forslag og svar.

     

    Bare for å være tydelig så er det fire høyttalere som står i to ulike deler av en åpen stue/spisestue/kjøkken-løsning. Det hadde vært optimalt om jeg kunne skru av spisestua når jeg sitter i stua, men ikke absolutt nødvendig (arealet er ikke så stort, og løsningen er vel preget av at forrige eier hadde veldig spesifikke behov). Men fint om det kan settes opp som to par, så ikke deler av lyden havner i spisestua og andre deler i stua.

    Det er altså ikke aktuelt å bytte ut høyttalere/sub, jeg prøver bare å finne en fornuftig priset forsterker som kan utnytte noe som allerede står der (jeg vil heller koble dem til enn å skru dem ned og dermed få noen betydelige hull i veggen å forholde meg til).

    Setter pris på alle innspillene deres, takk igjen!

  4. Hei og takk for svar!

     

    Det ligger høyttalerkabler til alle høyttalere.

     

    Og takk for tips om surroundforsterker. Hvis du har konkrete modeller å anbefale, gi lyd. Jeg skal ellers prøve å lese meg opp. Ser også at det finnes vanlige stereoforsterkere som støtter dette, men virker å være et fåtall.

  5. Hei!

     

    Jeg er helt nybegynner på dette, og trenger litt hjelp hvis noen har bry. Jeg har overtatt et hus hvor det er fire høyttalere bygd inn/hengt på veggen (Bower & Wilkins) i to ulike "soner" (stue og kjøkken). Siden min forsterker (en gammal sølvsuper) ikke duger til fire høyttalere og sub så vidt jeg kan se, trenger jeg noe nytt.

     

    Synes det meste jeg finner bare støtter to høyttalere eller er veldig dyrt. Trenger altså tips om konkrete forsterkere/minianlegg, hvis noen har peiling. All hjelp mottas med takk.

     

    Må ha:

    - støtte for fire høyttalere og subwoofer, gjerne med mulighet for soner e.l. (så jeg kan skru av kjøkken når jeg er i stua f.eks.).

     

    - enten phono-inngang eller innebygd CD-spiller. Foretrekker phono om jeg må velge.

     

    - en eller annen inngang jeg kan putte en Chromecast music i.

     

    Kan godt ha:

    - liten formfaktor så den passer i en tv-benk.

    - CD-spiller og phono-inngang (det som ikke ble med fra her oppe.

    - Bluetooth eller Wi-Fi.

     

    Budsjett:

    Helst ikke mer enn 3000.

     

    Tar imot alle tips med takk. Hadde egentlig kjøpt en Marantz M-cr603 som lå billig på finn, men den var dau da den kom med posten. Så da tenkte jeg høre om noen har gode ideer. Åpen for å kjøpe nytt eller brukt.

     

    Takk!

  6. Virker som det er mange i tråden her med god greie på robotstøvsugere, så jeg drister meg til et spørsmål:

     

    Vil denne (evt. andre modeller) være fornuftig å bruke i et hus hvor det på mange av gulvene er lagt sisaltepper? Teppene er ganske grove, og er lagt vegg til vegg (altså ingen kanter/frynser e.l.). Hadde egentlig planlagt å begynne med robot når vi får mer plass, men det er bare kjøkken og stue som har parkett, resten har disse teppene. Så da er spørsmålet om jeg likevel må frem med den gode gamle Electroluxen, eller om en robot kan gjøre (det meste av) jobben.

     

    Alle tips mottas med takk!

     

    Bilde av lignende teppe:

    sisal_classic_sand_d1.jpg

    • Liker 1
  7. Hei Forum!

     

    Etter et par timer med feilsøking over telefon med Get i går, tenkte jeg kanskje noen her har noe input på problemet mitt. Når jeg plugger modemet (Cisco dpc3010, nytt i går pga mistanke om feil med det gamle) i veggen, funker nettet som det skal en stund. Så fryser "link"-lyset, og all kontakt bortfaller. Reset av modemet gjør at prosessen starter på nytt. Nett i 5min til en halvtime, så er det stopp. Det samme skjer om jeg kobler en kabel rett fra pc til modemet.

     

    Det kommer en tekniker i morgen, men spør i alle fall, da jeg nå ikke kan fatte hva som skal være galt, og det gjør meg SPRØ.

     

    Takk for alle svar, gi endelig lyd om jeg kan hente mer relevant informasjon!

  8. Hei!

     

    Jeg synes dette med strømforsyning er litt vrient, selv etter å ha lest over tråden her. Kan jeg være så freidig at jeg spør om en direkte anbefaling? Jeg skal bygge en maskin basert på MariusJS' "Bang for the buck"-oppsett (https://prisguiden.no/liste/132653). To endringer (som jeg ikke vet om er veldig betydelige for valg av PSU):

     

    - Kun SSD til å begynne med (men da 250GB-utgaven). Bør ha strøm nok til å dra en vanlig HDD i tillegg på sikt.

    - Bytter skjermkort til Nvidia 770 (Ser på https://www.komplett.no/msi-geforce-gtx-770-gaming-2gb-physx/782080 for øyeblikket). Vil gjerne ha nok strøm til å dra to av disse på sikt.

     

    All hjelp mottas med takk.

  9. Hei! Jeg er ny, både som "fotograf" og her i tråden. Mange flinke folk og flotte bilder!

     

    Disse fire bildene er fra en dokumentasjonsreise til Libanon. Vi besøkte flyktningleire i Bekaa-dalen, hvor svært mange syriske flyktninger har slått seg ned på grunn av krigen i hjemlandet. Første "feltbruk" av kameraet mitt, med varierende hell. Dette er bildene jeg liker best fra turen.

    (Informert samtykke er innhentet av foreldrene til barna som er avbildet)

     

    Alle bildene er tatt med Olympus OM-D E-M5 med Olympus 17mm f/1.8.

     

    13378970833_4206c14f21_b.jpg

     

    Leir i soloppgang. Her bor ca. 60 familier i enkle telt laget av presenninger, papp og improviserte reisverk.

     

    13378828355_23e12d07fb_b.jpg

     

    Barn i leiren.

     

    13378823555_6f260a50ff_b.jpg

     

    Barn i leiren.

     

    13378968313_c762569c18_c.jpg

     

    Behind the scenes.

    • Liker 5
  10. Jeg tror dette blir bra. I forhold til at informasjonen ofte kan finnes på andre nettsteder, er jeg sikker på at det er mange som vil sette pris på at det er systematisert og ført i pennen av en journalist man har tillit til. Til syvende og sist er det selvfølgelig kvaliteten på artiklene man velger å betale for - jeg er i alle fall villig til å betale dersom kvaliteten er høy og stoffet oppleves nyttig for meg.

    • Liker 2
  11. Hei forum!

     

    Jeg vurderer å bygge min første PC siden konfirmasjonen. Den gang jeg ble konfirmert overklokket vi til 166mhz, så jeg regner med at ting har endret seg en smule. Jeg vil gjerne ha en boks som er stille, ikke tar for mye plass, og ikke ser ut som et bulgarsk diskotek, og tenkte dermed å gå for mATX, nærmere bestemt Fractal Design Define Mini (om ikke det skulle være gedigne motforestillinger mot dette, noe jeg ikke forventer).

     

    Maskinen skal brukes som all-round hjemmemaskin, men må være i stand til å dra nyere spill på high/ultra om mulig - dersom målestokken på dette fortsatt er BF3, kan vi jo bruke det som utgangspunkt.

     

    Har foreløpig kommet frem med dette forslaget:

    http://prisguide.har...no/liste/139572

     

    post-260721-0-08568000-1364925590_thumb.jpg

     

    Noen kommentarer:

    - Helst ikke særlig dyrere enn det er nå - kan forsåvidt strekke meg til 8k. Dersom det er mye å hente på lang sikt på å gå noe opp, er jeg åpen for velbegrunnede forslag.

     

    - Jeg er litt lost når det kommer til hovedkort. Er det hovedkortet jeg har på lista nå greit, eller bør jeg legge mer penger i det? Og: jeg finner ikke noe hovedkort med WiFi, noe som hadde vært greit i forhold til bosituasjon det neste halvåret. Hjelp?

     

    - Er også usikker på skjermkort. Er 660Ti fint, bør jeg gå opp til 670, kan jeg gå ned til 660 - dette fremstår som litt uklart for meg. Svært åpen for anbefalinger her.

     

    - Kjøling har jeg ikke snøring på. Fullstendig vannkjøling blir helt sikkert for hardcore for meg (og sikkert unødvendig med denne innmaten), men er et lukket plug-and-play-system noe å vurdere? Ser det finnes noen til rundt 500-lappen. Dersom dette vil redusere støy og temperatur betraktelig kan jeg vurdere det. Vil gjerne ha forslag til prosessorkjøling i alle fall - og om noen har erfaring med kabinettet og anbefaler innkjøp av flere vifter, gi lyd!

     

    - Strømforsyning valgte jeg litt på måfå. Vil gjerne ha forslag her også. Trenger jeg 750W?

     

    - Tar gjerne kommentarer og forslag på RAM også, la inn billgste 1600mhz par på totalt 16gb jeg fant...

     

    - CPU regner jeg med er OK både på kort og forholdsvis lang sikt? Ser denne ofte dukker opp som anbefalt for spillere.

     

    Til slutt:

    Som de av dere som har lest dere gjennom denne novellen av en forumpost kanskje forstår, har jeg ikke helt kontroll på dette her. Jeg tenker å kjøpe mot sluten av april, og har således tid til å la oppsettet modne litt før jeg handler. Dersom det er mye å hente på å vente med innkjøp, kan jeg også gjøre det. Jeg kunne også tenke meg å begrense innkjøpt til to nettbutikker - gjerne Dustin og Komplett, som jeg har gode erfaringer med fra tidligere - men, selvfølgelig, penger betyr noe i den sammenhengen...

     

    Det tror jeg var det hele, sånn for denne gang. Takk for at du leste dette, og på forhånd takk for gode forslag!

  12. Hei Forum!

     

    Jeg har et par spørsmål angående kjøp av skjerm. Håper en eller flere av dere har tid til å hjelpe meg litt med dette. Kontekst som følger:

     

    Jeg har fått meg en Raspberry Pi. Til denne trenger jeg en skjerm, da jeg per nå bare har en laptop å leke med. Jeg har noen føringer for hva slags skjerm jeg ønsker meg, og håper å få et par konkrete forslag av dere.

     

    Krav:

    - HDMI-tilkobling.

    - Gjerne DisplayPort-tilkobling i tillegg (så kan jeg bruke den som hjemmeskjerm for laptopen min uten adapter).

    - Ikke så stor (tenker ca. 20-24", men er åpen for forslag...).

    - Bør være OK å bruke som sekundærskjerm på en fremtidig stasjonær PC (så jeg kan sjekke Facebook mens jeg spiller Fallout, ikke sant?).

    - I den grad jeg bør tenke på noe spesielt i forhold til å bruke den med Raspberry Pi, setter jeg pris på å få vite det.

    - Helst rimelig (500-1500?) - er åpen for å kjøpe brukt, og om jeg vinner mye på å gå opp er det rom for "forhandling"...

     

    Ellers kan det nevnes at jeg ikke har kjøpt noen skjerm siden jeg blåste noen konfirmasjonspenger på en 15" ViewSonic en gang på nittitallet, så dere får bære over med meg...

     

    Takk!

     

    Edit: La inn prisføring.

  13. Hei!

     

    Takk for tips! Jeg skal vurdere programmet ditt, 20 dollarish høres egentlig greit ut. Ikke at jeg migrerer så mye, men det hender jo.

     

    Jeg har også gøøglet meg frem til et program som heter "Macrium Reflect". Noen erfaringer med det? Ble nevnt på et par forumtråder, da må man visst bare utvide partisjonen (via Win7-gui) etter at migrasjonen er gjennomført.

     

    Kan jeg gjøre sector-by-sector med Acronis/Macrium? Hvis jeg husker riktig er diskpart et kommandolinjeverktøy av typen boot inn, skriv kommando, restart... Hvis det stemmer er det null stress, er glad i kommandolinje jeg.

     

    Enig angående pris, det begynner å bli veldig greit. Liten grunn til å vente for min del, lei av alt styret med to disker i laptopen.

     

    Takk igjen!

     

    Edit: Tenkte på å bare bruke verktøyet for backup som følger med Windows. Plan?

  14. Heisann sveisann,

     

    Takk for det! Da satser jeg på det, om ikke det skulle komme andre innspill. Så et lite oppfølgingsspørsmål:

     

    Når jeg migrerer (for jeg vil gjerne unngå fresh install, det er ikke lenge siden sist) fra SSD til SSD, trenger jeg å forholde meg til problemstillingene rundt migrasjon da? PCen min er tross alt vant til å ha en SSD i seg, så jeg antar det bare er å klone, bytte, ferdig arbeid?

×
×
  • Opprett ny...