Gå til innhold

vidarvale

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av vidarvale

  1. Som ved hydrogen og ammoniakk så finnes også metanol i flere "farger"; grønn, blå og grå. Grå metanol produsert fra naturgass har utslipp på linje med LNG, og kan ikke betegnes som nullutslipp, men har et betydelig lavere utslipp en diesel. Grønn og blå metanol vil være nullutslipp, men som ved ammoniakk så må produksjon og etterspørsel oppskaleres betydelig dersom det skal bli et alternativ. Både ammoniakk og metanol er vel i dette henseende å betrakte som en hydrogenbærer.Ammoniakk har flere fortrinn vs hydrogen med hensyn på lagring og bruk, metanol er enda enklere. I tillegg til Mærsk så er det flere båter på gang: https://www.tu.no/artikler/remoy-bestiller-havvindskip-med-hovedpropell-bade-foran-og-bak-blir-som-en-bil-med-firehjulstrekk/520940?key=2iJ7UXWG
  2. Mærsk har bestilt åtte nullutslips kontainerskip med metanol som drivstoff. Det er også flere båter til havvindindustrien på gang som er planlagt for metanol. Så det er ikke alle som mener at det nødvendigvis er ammoniakk som går seirende ut som det nye drivstoffet.
  3. Import og eksport av kraft fra Norge er algoritmestyrt. Dersom en ønsker å stoppe eksporten så må kraftprodusentene i Norge sette prisen så høyt at ingen ute i Europa ønsker å kjøpe den. Dette medfører imidlertid at de norske forbrukerne i sonen må betale denne prisen for sin kraft. Når den omtalte konsulenten sier: "Man må øke prisen dersom eksporten skal stoppes", så er det riktig, fordi algoritmen er programmert slik. Uten, eller med en annen utforming, av denne algoritmen så ville man kunne ha et naturlig forløp; ingen eksport - lavere priser innlands. Men denne utformingen av denne algoritmen er sannsynligvis låst i Acer-avtalen.
×
×
  • Opprett ny...