Gå til innhold

Polarmullah

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Polarmullah

  1. @Polarmullah:

    Dette er bare tull. Det er allerede klart og tydelig at nesten samtlige som leser aviser hater pesten ut av det.

     

    Nå hadde eg også link på dette, men ikkje pokker om eg finner det.

    Glemte kanskje og spesifisere at dette ikke er annet enn mine personlige meninger og erfaringer, og kombinerer du dette med at jeg er en ganske pessimistisk og melankolsk liten skapning :p Hvis du klarer og grave frem den linken, skal jeg lese den med stor iver, og hvis den beviser meg feil, er jeg mer enn mann nok til og innrømme det, samt bøye meg i støvet :)

     

    Videre er dette ein veldig saue-mentalitet du prakker. "Å nei, alle andre er idiotiske sauer som lever automatiserte liv!" Tilfellet er dessverre ikkje slikt. Fleste tenker heller det samme om kvarandre.

    Det er veldig beklagelig at det fremkom slik, da det aldri var meninger og prakke noe som helst :) Var vel kanskje bare frustrasjonen over og føle at de store massene sitter på gjerdet og ser på, mens ting som SOPA og DLD blir smyget igjennom med list og lure, som tok overhånden på meg. Og det beklager jeg :)

     

    Det jeg prøvde og få frem, var vel gjerne det at jeg føler at temaer som dette er veldig underrepresentert i media og diverse politiske fora, fordi mange liker og tro at dette er en form for "spesiell interesse". De som kan om dette er i mot det, de som ikke kan det bryr seg ikke om det :) Men igjen, bare min personlige mening og erfaring.

     

    Det er det som får det til å virka logisk kva celebriteter spyr opp. Når nokon gjør noko gale er dei forferda og trur det var gjort bevisst. Gjør dei det sjøl var det ein "flau tabbe eg ikkje meinte"

    Nå kan det være en fin kombinasjon av lite søvn, lite koffein og at jeg kanskje ikke er like intelligent som jeg tidvis liker og tro jeg er, men denne skjønte jeg ikke helt :) Care to elaborate? :)

    • Liker 1
  2. Etc.

    Vel, eg reagerer fordi det faktiskt har vært ein del markante hendelser som absolutt burde eller ville solgt, og dei tok visst til å totalt ignorere det i favør av å fortelle meg at forskere har funnet ut kvifor me har plass til dessert til alle tider.

    For all del, jeg er helt enig i deg, men det virker som hva du finner i media egentlig reflekterer ganske bra grunnen til at slike lovforslag i det hele tatt blir tatt opp; menneskene i dag er for opptatt til og kikke 10 ganger til høyre og venstre ved den metaforiske veien etter biler, når de egentlig vet det er innkjøring forbudt i begge bauer og kanter, og de er fullstendig klar over det :p

     

    Ola Nordmann og Bob the plumber ser en sak. Vet de ikke hva den handler om, eller finner den for avansert, blar de videre. De bryr seg kun om saker de føler de kan gripe rundt. Og når disse sakene er ikke annet en trivielt fyllstoff, sier det seg selv at bare mer seriøse aviser og tidsskrifter faktisk tør og skrive om viktigere saker; for de har kundebasen som enten vet hva det dreier seg om, eller har hjerne nok til og faktisk sjekke det opp. Problemet er vel at nettopp disse menneskene allerede kjenner til saken, er i undertall og trengs ikke opplyses mer; det er massen man må gripe :p

     

    Hmmm... Hvis et mobilbilde av Scarlet Johansens akterspeil ble "lekket", med teksten "want to see more? Oppose SOPA!", ville nok Joe the Roofer skreket halsen sår på Washington Square :p

    • Liker 1
  3. Sånn generelt sett, så tror jeg ikke folket er så veldig engasjert/aktivt når det gjelder lignende temaer som dette (og f.eks. DLD). Vi er like politisk engasjerte som de gresstyggende sauene på beitet... Sikker mange flere som ville vært uenige i DLD hvis de hadde hatt kjennskap til det.

     

    Jeg kjenner til flere som enda ikke vet hva datalagringsdirektivet dreier seg om...

    Akkurat der tror jeg faktisk du traff den legendariske spikeren på hodet, og jeg kunne ikke vært mer enig :)

     

    Siden DLD-problematikken er et tema jeg faktsik brenner ganske lideskapelig for, elsker jeg å ta opp dette med andre mennesker, for og høre deres synspunkter. Og det er faktisk en ting som er slående gjennomgående:

     

    De som er IMOT DLD, er enten ungdom som driver mye med data, eller eldre mennesker som driver mye med data. De påvirkes klart mest av dette, og er engasjert i saken, samt politikken\juss'en bak den.

    De som er FOR DLD, eller IKKE HAR NOE STÅSTED, er enten eldre mennesker, eller eldre enn ungdom generelt, og fellesnevneren er at de kun bruker data og mobil til og sende meldinger samt lese nettaviser og sjekke mail. Disse påvirkes ikke at noe direktiv, så de har heller ikke et behov for og sette seg inn i saken; de har ei heller kunnskapen til og vite hvorfor dette påvirker dem uansett hva de liker og tro.

     

    For all del; jeg har ingen statistikk som kan bekrefte dette, og det er jo selvsagt unntak til regelen, men jeg har en sterk mistanke om at denne nye generasjonen nordmenn komer til og skape et dogmeskifte innen hvordan det norske demokratiet utformes og uthandles; vi har vokst opp med en teknologi i ekstrem utvikling, vi rir bølgene av det. Vi er ikke som våre foreldre eller besteforeldre; vi får det ikke kastet over oss, og uten noen form for rettledning. Jeg lurer meg på om den største grunnen til at SOPA og DLD i det hele tatt blir tatt opp som tema, er fordi det IKKE kan komme om 30-40 år; da vil alle oss være voksne, vi vil alle straks få en stemme de i toppen kan høre og vi vil kunne mer om dette enn våre foreldre gjør nå :)

     

    Kanskje litt mye DLD i en SOPA-diskusjon, men det er faktisk skremmende mye til felles med det; begge er heftig frontet av lobbyvirksomhet på vegne av "rettighetshavere", de bryter begge med noe dagens ungdom beregner som en nødvendighet, nemlig et fritt internett og de lever begge utelukkende på dagens voksne generasjon's generelle mangel på informasjon og interesse for teknologi og data.

     

    Veldig TL;DR, men følte for ei lita lufting :D

  4. La oss nå håpe at wikipedia beholder siden om sopa så folk har et sted å lese om det da^^

    Hehe, true datt :thumbup:

     

    Ellers er jeg meget skeptisk til at wikipedia skal involvere seg politisk, men det er en viktig prinsippsak som rammer dem og internettets integritet. Jeg er med andre ord enda mer skeptisk til sopa ...

    Vel, når alt kommer til stykke er ikke Wikipedia noe mer enn menneskene som lager og opprettholder det :) Samt, Wikipedia er vel det nærmeste man kan komme faglitteratur på amatørnivå, og er det en prinsippsak ALLE kan være med på og ta stilling til, så er det hvorvidt sakprosa skal eller kan sensureres; det er jo ikke fiksjon :)

     

    Tenk hvor historieløst det er å viske vekk en nettsides eksistens fra nettet. Har nesten vanskelig for å fatte hvor langt lobbyvirksomhetene har fått pushet dette uten at noen politikere har slått dem tilbake til virkeligheten.

    Tror nesten det er skremmende enkelt; når dagens politikere ikke er annet enn økonomer og barnehagetanger, kan man bare appelere til dem med at noen stjeler pengene deres. For ingen ting gjør en økonom mer gira enn penger som forsvinner ;)

    • Liker 2
  5. Ahh, denne dommen var faktisk utrolig deilig fra et filosofisk ståsted; dette kan kanskje føre til at endelig blir denne høyst aktuelle diskusjonen tatt mer seriøst, og at den blir ført opp på det nivået den tilhører :thumbup:

     

    Alt for lenge har den vært dominert av rettighetsholdere som stiller med sine egne fakta, statistikker og regnestykker; vi kan jo håpe at endelig blir det forsket mer på dette, og hvis de finner ut at det som har vært logisk de siste 10 årene(?); "Piratkopiering = økt eksponering = mersalg av vellykket produkt" kan dette føre den etterslepende markedsmoddeln inn i den nye tidsalderen, som fører til mer inntekter til blant annet artister og produsenter, samt øke mangfoldet for forbrukeren :) Win-win er alltid konstruktivt :D

  6. Et troll er en som polariserer og overdriver argumentene sine bevisst for å provosere sine meningsmotstandere til å bli revet med i en opphetet diskusjon. Trolleren har et så fattig liv at dette ofte er eneste måten å få litt "action" i hverdagen på.En hater er en som har en negativ oppfatning av noe, og er så preget av dette at vedkommende rakker ned på alle som ikke har samme mening.Det er klar forskjell på troll og hatere, og det er til god nytte i diskusjonsforum å ha dette i bakhodet.

     

    Hmmm... Hvis vi bruker disse definisjonene, kommer vi frem til at dagens sittende regjering mtp. DLD ikke er annet en gjeng trollere og hatere?

     

    "DLD vil senke kriminalitetsstatistikken med en million prosent!"

    -"neeei, det vil den ikke?"

    -"Jo, det vil den! Og du ryker først i buret, siden du ikke er enig med dette, og dermed er du en pedofil kikker som søker på obskøne ting på google og laster ned åndsverkbeskyttet materiale! Pervo!"

     

    Men kudos og thumbs opp for opplysende innlegg ;)

  7. Jeg mener at hvis nei-siden hadde vært i stand til å inngå kompromisser så hadde vi endt opp med en DLD-lov som var atskillig bedre enn den som nå er vedtatt.

    Problemet med hele denne voldsomme feiden er at innen prinsippsaker er det ikke rom for kompromiss. Et kompromiss innebærer at begge side firer, og firer man på et prinsipp, er det ikke et prinsipp; det er en halvhjertet mening.

     

    For og sette det litt på spissen; dette blir som om man skulle kuttet "the gentleman sausage" av alle menn, fordi de KAN en gang FINNE PÅ og bruke den til og voldta kvinner med. Så hvis Storberget stod der med hekksaksa på døra di en dag, tror jeg alle mennesker straks hadde blitt litt mer harde på hvor mye de vil fire på prinsippene. Man begynner ikke og forhandle med at "de kan få ta halvparten". En halv persille er i dette tilfellet like ubrukelig som ingen persille.

     

    Selv et lovforslag så nøyaktig at det definerte hvilke forbrytelser den angikk med strafferamme over x antall år, at ingen andre enn politiet, eller politiets organ, får hente ut begrenset informasjon (for og hindre at dette blir Simonsenx2's informasjonsmessige gullgruve) og at dette er noe som skal brukes som en siste utvei, er dette en dekapitering av privatlivets fred. Fordi man sier at personvernet KAN fires på.

     

    Og jeg for min del står hardt på at jeg er uskyldig inntil jeg gjør noe kriminelt, og at staten\politiet\diverse lobby-kåte adovaktfirma for diverse rettighetsholdere IKKE får ha både en tommel og en krok opp i alfakrøllen min "just in case".

    • Liker 2
  8. Akkurat, skal piratene stoppes så må det lovlige alternativet gjøres mer attraktivt og BEDRE enn det piratene har.

    Dessverre for dem så opererer piratene med mye lavere profitmarginer (Nettside kostnader som eneste utgift for å sette det på spissen)

    Etter min erfaring som servicearbeider i noen år nå, er det en klar trend (blant nordmenn iallefall) at de vil mer enn gjerne betale "litt mer" for en vare, hvis kjempegod service, betingelser og kompetanse følger på kjøpet :thumbup:

     

    En lettfattelig side, med de nyeste filmene og seriene i høy oppløsning, med god hastighet og forskjellige betalingsmetoder \ abonnement-muligheter og andre positive perks kan lett viser tenner mot diverse pirat-alternativer, selv om prisen er litt stivere enn gratis. Spotify skjønte dette med Premium :thumbup:

     

    Alle problemene i denne saken bunner i at folkene som styrer sirkuset er noen genrasjoner for gamle, som ikke henger med i utviklingen. De er ikke "på gata og kjenner regnet", de sitter på kontorene sine, ser grafer og røde\grønne\svarte tall, og gjør økonomiske grep deretter.

     

    Så, hvem tror dere er i stand til og produsere en bestselgende regnjakke; en som tilbringer hele året under en paraply på Barbados, eller en som bor 365 dager i Bergen? :tease:

     

    Peace, yaaarr!

    • Liker 2
  9. Dersom du kun skal bruke maskinen til filserver kan du f.eks. installere FreeNAS, slik at du vil kunne sette opp maskinen som en NAS og få et ålreit webgrensesnitt. Alternativt kan du kjøre VNC/Teamviewer/Logmein eller tilsvarende fjernstyringsløsning dersom du skal ha et "fullverdig" OS, her må du nesten finne ut hva plattformen støtter.

    Du som tydelig har vært borti dette mer enn meg; hvordan er det egentlig og sette opp FreeNAS? Enkelt? Kommandolinje basert? Vanskelig for n00bs? :p Driver selv og leter etter et OS som kan fungere bra som utelukkende filserver, men jeg trenger litt lettfattelige greier, eller noe som har blitt dokumentert i hue og r@va :p

  10. 1. Er dette mulig uten å måtte oppgradere pcen for veldig mye?

    Du gir ikke ut så veldig mye info om hva riggen din inneholder, men og fungere som en filserver er ikke akkurat en blodtung oppgave. Så lenge den kan stille med kapasitet på harddiskene så den kan holde det du vil den skal holde, samt dele det ut, tror jeg du skal komme positivt ut av det :thumbup:

     

    2. Har dere noen programmer/guider liggende?

    Nå driver jeg selv og setter opp en liten filserver hjemme med Linux Mint, så alt stoffet jeg har funnet er jo selvsagt relatert til det :p Men hvis du kjører windows, er det ikke verre enn og bare dele mappene, slik at du kan legge inn og fjerne ting der uten og sitte fysisk ved maskinen.

     

    Begynner vi og snakke fjernadministrasjon via andre program, kan et kjapt googlesøk løse dine problemer ganske smertefritt :)

     

    3. Litt OT men, går det da ann å sette opp en fks minecraft server uten å kjøpe et domene da?

    Aldri brukt\spilt Minecraft før, så her må nok noen andre stille med svar :cool:

  11. Dette er jo faktisk helt strykende logisk; i motsetning til hva plateselskaper og andre interesseorganisasjoner for den slags så alt for hardt prøver og innbille folk, blir ikke ting lastet ned utelukkende fordi det er gratis. Feilen ligger utelukkende i forretningsmodellen de fører nå, og tankegangen bak den :)

     

    Få til et tilbud som er like enkelt og med like stort mangfold som "piratvare", så vil de se at pengene de hyler som noen treåringer om plutselig på magisk vis vil finne veien tilbake til de ;)

  12. Du glemte ta med tegningen, men vi vet ihvertfal hva som skal være på den!....

    Diskusjon.no fikk plutselig et illebefinnende når jeg skulle laste opp posten; er overasket den kom med i det hele tatt :p

     

    Men kan laste det opp for og komplementere i morgen når jeg kommer på andre pcen :)

     

    EDIT: Problem solved i den opprinnelige posten :)

  13. Slikt jeg tolket spørsmålet, spurte han om hvordan han skulle koble en vanlig server opp i et nettverk med flere pc'er :)

    Kan jo legge ved en tegning over hvordan jeg har tenkt til og gjøre det hos meg:

     

    1: TRÅDLØST AKSESSPUNKT (BLÅ STREKER TIL (4), (5) OG (6)ER WI-FI, IKKE KABLER :p)

    2: BREDBÅNDSROUTER

    3: SWITCH (KOBLER (7) OG (8) TIL RESTEN AV HAREMET; ÅPNER OGSÅ FOR FLERE UTVIDELSER SENERE)

    4: LAPTOP

    5: XBOX

    6: PS3

    7: SERVER MASTER-PC

    8: FILSERVER (SLAVE)

     

    RØDE STREKER: VANLIG KABEL

    BLÅ STREKER: WI-FI

     

    La selvsagt merke til nå at 8 skal kables mot 3 og ikke 7, men hey, du skjønner tegningen :)

     

    Hjalp dette, eller bommet jeg helt på spørsmålet i utgangspunktet? :-P

     

    EDIT: Nååå da? :)

    2d1v8na.jpg

  14.  

    Problemet med I&S er suboptimal luftflyt, men eller er det ganske bra om litt gammeldags.

     

    Hehe, ser absolutt problematikken, men jeg har et relativt stort kott ute i gangen hvor jeg tenkte jeg skulle stashe alt av servere og annet nettverkutstyr. Dette tillater at jeg kan bli litt mer liberal når det gjelder bruk av vifter :p

     

    De bay'ene jeg har kjøpt har alle vifter i fronten, så hvis jeg bytter ut de med noen med litt mer hår på brystet, og supplerer med diverse andre rundt om i kabinettet, samt sørger for god lufting til selve rommet tror jeg at jeg er good to go :)

     

    Men til trådstarter: Cube og Twelve Hundred med masse bays tror jeg gir deg akkurat det du trenger :) Hvis du vil ha noe større, og billigere, kan du alltids finne frem bordsag, MDF-plater og trelim, men straks litt mer arbeid :p

  15. Høres faktisk ut som akkurat den situasjonen jeg er opp i nå :p

     

    Personlig har jeg kjøpt et I&S Servertower fra Microplex, som i seg selv holder 9 5.25"-bays. Komplementerer dette med 4x 2bay harddiskrammer som hver tar 3 disker, så da er vi oppe i 12. Jeg tror enda dette blir litt for lite, men så ut som det var god plass mellom dravracket (heter det det? :p) og bunnen, så de resterende blir hengt opp i patentbånd :p

     

    Men snakker vi nesten 20 disker, tror jeg du nesten må frem med en cube, eller tilsvarende design :)

     

    //OWD

  16. Hei og hå!

     

    Har stalket dette forumet en god stund, så bestemte meg det endelig var på tide og registrere seg :D

     

    Dette er et litt pinlig spørsmål på flere nivåer, da jeg ikke vet hvor tråden skal legges, jeg vet ikke om jeg formulerer meg rett eller om det i det hele tatt er et problem :p Jeg er rykende fersk når det gjelder blandt annet RAID, så hvis dere synes at noen av spørsmålene mine er i overkant dumme, må jeg ærbødigest be dere om og holde ut :p

     

    For en stund tilbake kjøpte jeg en NAS, type 4-bay med RAID. Klasket 4x 500gb disker inn i den, og satte på speiling (Det blir vel RAID 1...? En og en disk speiler hverandre?). Har fungert kjempefint frem til nå, men så plutselig klarte jeg ikke og access'e den lengre; den er rett og slett helt stein dau.

     

    Jeg har lenge hatt planer om og sette opp en skikkelig fil-server i leiligheten min, og driver nå og planlegger\handler inn denne monstrositen :p Den opprinnelige planen var og ta alt av disker jeg har liggende (ca. 12 faktisk :p) og klaske de ihop. Men så kom guds store prosjekt-killer; tvilen.

     

    Hvordan blir det om jeg bare napper ut diskene av NAS'en, ut av RAID'et, og setter dem inn i en vanlig pc som helt vanlige harddsiker igjen..? Har kommet opp med følgende hypoteser:

     

    1: Det går bra; to disker vil ha innhold, 2 vil være blanke.

    2: Det går ikke bra; ingen av diskene vil fungere.

    3: Det går rett at skogen; ingen ting fungerer, og alt innholdet tapt.

     

    Noe sprikende, men mangel på forståelse for RAID gjør at jeg må bruke fantasien :p

     

    Kan noen gi meg noen pointers hva som blir best og gjøre i slik tilfelle..? Og sende 1 TB til de evige servermarker er noe jeg helst vil unngå :p

     

    (Og mods; beklager hvis denne er i feil fora!)

     

    //William

×
×
  • Opprett ny...