Gå til innhold

simenschi

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simenschi

  1. Noen freelancere som vil røpe hvor mye de tar for vedlikehold av Wordpress-nettsted i måneden? Altså holde alt oppdatert, gjøre backups og passe på at ingenting kræsjer. Hvor er det greit å legge seg prismessig?

     

    Det er jo ikke store jobben om man setter opp automatisk backup og følger med når det kommer wordpress-oppdateringer og kjører oppdateringen i dashboarden. Det eneste er vel at man bør ta såpass at det vil nære nok som en buffer når noe skulle gå galt.

  2. Der er nok en veldig stor bonus å ha litt kunnskaper om linux om du planlegger å bli noe innen IT eller programmering. Selv lekte jeg mye med Linux uten noe særlig mål eller mening før jeg gikk ut i arbeid, og som webdesigner/-utvikler har linuxkunnskapen hjulet meg på utrolig mange områder. Ved å sette opp din egen server med versjonshåndtering(git, subversion), SSH, FTP, Apache, PHP, MySQL, iptables o.l. så lærer du godt hvordan ting fungerer sammen og det gjør det mye enklere å debuge og løse problemer på andre servere og evt. fremtidig IT- eller programmeringsjobber.

  3. Planlegger å kjøpe en meget portabel laptop hvor bruksområdet er epost, rss, spotify, litt programmering og god gammeldags surfing. En jeg kan installere Arch eller Gentoo på(få den så rask og fintunet som mulig) med grei batterilevetid. Har noen tips til hva jeg bør sjekke ut av modeller? Pris er selvfølgelig en faktor. Ser for meg 11" eller 13", ingen CD-ROM, muligens SSD(trenger ikke stor disk). Elsker utseendet på MacBook Air, men blir litt for dyrt, så er ute etter alternativer(gjerne like minimalistiske som Air), noen som har tips?

  4. Jeg gjorde samme som deg, og jeg tok kjemi 1, biologi 1 fysikk 1 og r1 på 4 mnd. Jeg hadde 1-py karakter 3 og 2-py karakter 6. det er FULLT mulig! Anbefaler STERKT å bruke denne siden: https://sites.google.../lektorthuesr1/

     

    Tok du det helt på egenhånd eller gjennom privatskole? Vipper litt om jeg skal bruke penger på privatskole eller om jeg bare skal melde meg opp på privateksamen og gjøre det sjæl. Blir fort 12k på privatskole ser jeg.

     

    Måtte uansett ha blitt nettstudie siden jeg ikke har så mye muligheter til å være fysisk tilstede på skolen dette året.

  5. Hvis du er rutinert og legger av tid til mye oppgaveregning, så skal det gå fint å klare R1 på 3 måneder. Beste tipset er å gjøre mange eksamenoppgaver, siden de kan være litt creepy iforhold til de oppgavene som du får i boka.

     

    Når du sier 1p-y, er det 1yp? For hvis det er matte for yrkesfagelige, så kan hoppet bli ganske stort å gå fra 1yp til R1. Mulig du får sjokk.

     

    Stemmer. Ja, det er litt det jeg er/var redd for.

     

    Oppmeldingsfrist for eksamen gikk ut 31. januar. Har du meldt deg opp?

     

    In any case er 3 måneder nok til R1, dersom du er villig til å jobbe rutinert og mye. R1 er mengdetrening, mengdetrening og litt mer mengdetrening.

     

    Crap. Så for meg nærmest løpende opptak for eksamener som privatist… Jaja, da er jo saken grei, da blir det R1 på høstsemesteret. Da går jeg nok uansett for et privatgymnas for å holde motivasjonen oppe og litt mer ordna forhold. Evt. HiOA om det er mulig å ta det som enkeltemne der, men det er det vel kanskje ikke siden det er et VGS-nivåemne.

  6. Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt ekstra lange intoneringskruer til fender P-bass? Har en 70's P med jazz hals hvor rett og slett intoneringskruene er for korte på G- og D-strengen som gjør at jeg ikke får intonert den skikkelig.

    Har lest meg opp nok til å finne ut at 1.5" er standarden men at det også brukes 1.75" for tilfeller som mitt, men finner ingen som selger de.

     

    I tilfelle det skulle være andre som får samme problem som meg i fremtiden så er det en super tråd på emnet her.

     

    Er visst svært vanskelig å få tak i slike skruer, men en fyr i England bestilte opp mange fra et sted og sendte meg gratis(!) fire skruer. Takk internett!

  7. Hei!

     

    Jeg planlegger å ta fag innen informatikk på UiO som enkeltemnestudent fra høsten av, men har kun 1P-Y og 2P-Y matte fra VGS og det kreves R1 (eller S1+ S2) for å bli enkeltemnestudent ved informatikk på UiO.

     

    Det oppdaget jeg dessverre litt i siste liten, og jeg lurer derfor på om det er realistisk å bestå eksamen i R1(er vel i slutten av Mai engang) om jeg begynner med det nå?

     

    Jeg jobber deltid, så skal klare å sette av litt tid på dette. Gikk ellers ut med 3-er 1P-Y og 5-er i 2P-Y på VGS(var litt vel slapp første året…), så er ingen mattegeni, men heller ikke helt grønn på området.

     

    Tenker da altså å gå opp som privatist og gjøre det helt på egenhånd ved hjelp av lærebøker og internett(har forstått at det er mye bra snacks og hjelp på området på nett). Tenke også på Sonans, men de er allerede igang, slik at jeg kun kunne søke på høstsemesteret.

     

    Noen som har tatt R1 som privatist eller/og med skippertak som kan dele litt erfaringer? Grunnen er at jeg ikke ønsker å kaste bort masse penger og tid om det ikke er sjangs i havet for at jeg klarer å fullføre og bestå.

     

    På forhånd takk!

  8. Tror egentlig det er ganske standard skruer, så du behøver ikke gå i custombass-butikken for å finne dem. Søk på 6-32 x 1-3/4" og se hva du finner. (Med forbehold om at jeg har rett betegnelse der.)

     

    Geir :)

     

    Har vært hos skruekongen på Torshov i Oslo nå og han hadde aldri sett maken, og mente at det ikke var mulig å oppdrive noe slikt i Norden hvertfall. Frykter at jeg må finne en eller annen vintagesjappe i statene, og høre med de. Er det noen som vet om noe slikt?

  9. Er virkelig wi-fi på iPad 3 så utrolig dårlig, eller kan det være noe feil med min iPad? Har nesten aldri full dekning, og nå på et hotell i tjukkeste London finnes den INGEN trådløse nett, mens MacBooken min finner i skrivende stund 9 nettverk. Ikke engang hotellnettverket finner min iPad. Har prøvd å skru av og på airplane mode, wi-fi, skru den av og på, reset'e network settings, men ingenting hjelper.

     

    Begynner faktisk å bli på grensen til ubrukelig for min del. Må den på service, eller er den bare slik?

  10. Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt ekstra lange intoneringskruer til fender P-bass? Har en 70's P med jazz hals hvor rett og slett intoneringskruene er for korte på G- og D-strengen som gjør at jeg ikke får intonert den skikkelig.

     

    Har lest meg opp nok til å finne ut at 1.5" er standarden men at det også brukes 1.75" for tilfeller som mitt, men finner ingen som selger de.

  11. (Mulig jeg vil få bedre svar om denne ble postet i python-forumet, så flytt gjerne om den passer bedre der, moderator.)

     

     

    Jeg holder på å lage en enkel logg inn/ut funksjon i en web applikasjon jeg lager med python og web.py. Til dette bruker jeg da en brukerdatabase og sessions til å lagre informasjon om man er logget inn eller ikke.

     

    Slik fungerer det idag:

    • Når sessions blir initialisert settes session.user-variabelen til False
    • Når brukeren besøker en side sjekker den om session.user variabelen er False, om den er det så vises logg inn-formen
    • Når brukeren logger inn og passord/brukernavn passer opp mot brukerdatabasen så lagres brukernavnet på sessions.user
    • Hvis bruker er logget inn vises logg ut-formen. Om brukeren klikker på denne så kjøres session.kill()

     

    Hovedsaklig fungerer dette vel og bra, men problemer er på siste punktet når jeg kjører session.kill(). Log inn-formen vises da IKKE etter session.kill() er kjørt og man blir redirectet til "hovedsiden", altså session.user er IKKE false selv om session.kill() er kjørt. Det jeg hadde forventet var at session.kill() skulle initialisere sessions på nytt og dermed sette session.user til False(se første punktet).

     

    Det som gjør det enda mer snodig er at om jeg refresher nettleservinduet etter jeg har blitt redirectet så vises log inn-formen. session.user har da altså blitt False etter jeg refreshet vinduet ETTER jeg klikket logg ut. Det virker altså som om sessions ikke blir initialisert før nettleservinduet er refreshet etter session.kill() er kjørt.

     

    Jeg har funnet ut at jeg evt. kan sette session.user til False manuelt etter session.kill() og før redirecten, men dette virker litt stygt og unødvendig i hodet mitt, målet er jo at session.kill() skal gjøre dette, men er det rett og slett slik at session.kill() ikke initialiserer sessions på nytt? Sessions blir vel uansett initialisert på nytt når nettleservinduet endres(redirect etter session.kill())?

     

    Her er litt relevant kildekode:

    # setter session.user til False når session blir initialisert
    session = web.session.Session(app, web.session.DiskStore('sessions'), initializer={'user': False})
    ...
    class logout(object):
    def POST(self):
    	session.kill()
    	# session.user skulle da her helst vært False
    	return render.index(user=session.user)
    
    

  12. Spørs hva du er ute etter. Har du tenkt til å bli klassisk konsertpianist så hadde jeg skaffa meg en ordentlig pianolærer. Skal du lære deg ordentlig noter så er nok det også lurt. Men om du bare vil spille på gøy og spille modern pop/rock og slikt så finner du mye på youtube. Da kan du følge med på hvordan de spiller og herme. Krever kanskje litt gehør og koordinasjon, så kommer litt ann på hvordan du ligger rent musikalsk. Søk på "how to play <din låt>" så finner du garantert noe.

  13. Hei :) Jeg holder på å prøver ut virtualbox. Prøver å boote iso fil men uansett hva jeg prøver så vil det ikke fungere. Har lett rundt på nette å prøvd en del. Noen som har noen tips til å få det til å fungere ?

     

    Jeg bruker Ubuntu 11.10 på en Asus Z53E.

     

    Jeg tror du er nødt til å gi oss litt mer enn det om vi skal klare å hjelpe deg. Får du opp noen feilmelding? Om du bruker en guide/tutorial, hvor skjærer det seg? Hvordan prøver du å boote iso-en helt konkret? Hvilken type iso er det(linux, win, os x, bsd)?

  14. Et midi-keyboard lager ingen lyder i seg selv, men sender ut midisignaler som en mottaker kan tolke og gjøre noe ut i fra. Denne mottakeren kan f.eks. være en sampler eller et program du har på maskinen(Reason, FL studio++). Og siden et midi-keyboard ikke lager noen lyd i seg selv så har den veldig sjeldent høyttalere.

     

    Etter å lese det du skriver så vil jeg tippe du blir mest fornøyd med et vanlig keyboard med et par innebygde samples(og evt. høytallere) som også har MIDI-ut. Med et slikt keyboard vil du kunne bruke det alene, kunne koble til høyttalere/headset eller koble til datamaskinen din og kjøre gjennom en VST eller lignende.

     

    Vet ikke hva du ser på som dyrt, men om du dropper høyttalermulighetene så kan du f.eks. gå for et slikt med innebygde samples, midi/usb og som har nok oktaver til å spille piano på.

     

    EDIT: Ser ut som linken jeg ga deg er en ganske streit synth, så ikke forvent å få noen heidundranes pianolyder ut av den(med mindre du bruker en bra VST eller lignende), da er nok noen av de andre keyboardene ProLyd har bedre.

  15. Har en WD 5000MT ekstern harddisk(FW800 brukes til overføring) som jeg bruker som backupdisk for filer jeg har lokalt på laptopen.

     

    Har testet med mange forskjellige backupløsninger, men det virker som harddisken fryser seg helt når backupen blir kjørt.

     

    Eksempel på hva som skjer når jeg kjører rsync på min Mac(som kjører Snow Leopard) mot disken:

    • Kobler til disken, alt ser bra ut.
    • Kjører rsync, filene begynner å bli kopiert over
    • Etter ca. 3min så fryser hele rsync midt i en kopiering av en fil. Virker som om den står å venter. Forskjellig fil hver gang.
    • Når den er i denne fryste modusen så får jeg ikke umountet disk eller lest fra den i det hele tatt. Så da må jeg fysisk dra ut kabelen og koble inn på nytt for å få kontakt med den.

     

    Har kjørt Disk Repair på disken, som sier at den er frisk og fin. Filsystemet er Mac OS Ext med Journaling aktivert.

     

    Har ikke hatt mulighet til å reformatere den, da jeg har filer på disken som evt. må flyttes til en større disk, så håper på å heller finne feilen før jeg styrer med det.

     

    Så har noen tips til hva jeg kan teste ut for å finne ut hva som er feil?

     

    Tidligere har forresten disken fungert fint, og kunne kopiere over hundrevis av gigabyte uten at den frøs.

  16. Hei! Holder på å sette opp et wordpress-tema og opplever noe snodig når det kommer til templates på sider som har en parent-side.

     

    Når SIDE1 er satt til template side1.php uten noe parent-side så fungerer det helt smertefritt. Men når jeg setter SIDE1 til å ha PARENT1 som parent så benytter SIDE1 seg av index.php. Siden/page-en PARENT1 har også en template, parent1.php, men det er altså index.php som blir brukt på SIDE1(som er satt til side1.php som template) når PARENT1 er forelder til SIDE1.

     

    Litt komplisert å forklare, kan evt. fyre opp noen skjermbilder om det hjelper.

     

    Spørsmålet blir da som følger: Hvordan kan jeg benytte meg av en egen template på en side når denne siden har en parent-side?

×
×
  • Opprett ny...