Gå til innhold

dms

Medlemmer
  • Innlegg

    232
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dms

  1. Jeg skal ikke hevde at jeg er noen ekspert innen emnet men slik jeg har fortstått det blir en sammenligning mellom ASP og PHP litt fjern. Der PHP er et scriptspråk er ASP en teknologi som inneholder en hel drøss med elementer. En mer korrekt sammenligning vil bli vbScript og PHP. ASP og PHP = Bil og motor, m.a.o.

    Klarer ikke ta denne sammenlikningen, jeg har jobbet med begge språkene, og har funnet PHP overlegen til det meste av funksjoner. Bildebehandlingsstøtte, filopplasting via FTP, filopplasting via forms, vel - såfremt du ikke snakker om .NET som jeg ikke har prøvd, må jeg si meg uenig. PHP er vel mer som bilen, om ASP er som understell, ratt, sete og motor.

    Ok, la meg forklare min oppfatning bedre: Det finnes ingen script som er skrevet i språket ASP, rett og slett fordi ASP ikke er et språk men en webteknologi. Altså et rammeverk for en håndfull forskjellige scriptspråk, databaser osv. PHP derimot er et scriptspråk. Teknologi/script, teknologi/script, bil/motor. Dette er hvertfall det gutta med helskjegg, briller og linux t-shirts her i gården sier, og jeg tør ikke motsi slike folk på dette feltet ;) Om jeg tar feil setter jeg pris på å høre argumenter som jeg kan ta med meg videre.

  2. og når det gjelder PHP så er det en slags asp ? :huh:

    Det kan du gjerne si. ASP og PHP har samme mål og hensikt, men de gjør det på forskjellige måter med hvert sitt språk. Anbefaler artikkelen Server-Side Scripting Shootout.

    Jeg skal ikke hevde at jeg er noen ekspert innen emnet men slik jeg har fortstått det blir en sammenligning mellom ASP og PHP litt fjern. Der PHP er et scriptspråk er ASP en teknologi som inneholder en hel drøss med elementer. En mer korrekt sammenligning vil bli vbScript og PHP. ASP og PHP = Bil og motor, m.a.o.

  3. Om det er du som har lagd den pekeren, så kan jeg ikke si det er noe å fare opp for... Hvem som helst kan da lage en horisontal og en vertikal strek som krysser hverandre...

    Hehe, du misforsto. Den krysspekeren er standard greie, men den suger. Å bruke den ved hover burde vært forbudt ved lov, men desverre er den ikke det. Innlegget mitt var bare ment som et hint til oleeid om å skifte tilbake til standardpekeren asap :)

  4. Pene farger. That's about it. Menyen og hovedinnhold er fullstendig malplassert med hensyn til alle regler som underbevisstheten oppfatter som estetisk riktig. Øynene finner ingen plass å hvile, det ser ut som om elementene er plassert på måfå og plassutnyttelsen er katastrofal. Men ved å flytte om litt på saker og ting kan siden bli ganske fin.

    Og en ting til: Ikke mobb muspekeren min.

  5. Veldig fin side - men:

     

    Flash kan forsvares på en side som er ment som en portefølje. Men ha også et alternativ slik at grinebitere som meg ikke trenger å fyre opp en annen nettleser enn den man vanligvis bruker.

     

    Navigasjonen (de små, hvite kvadratene) på portfolio-siden er for vanskelig. Med det mener jeg at hverken moren eller faren min ville funnet frem til info om hver jobb ;)

  6. Mind if I ask - Hvorfor har du et forum på en side som handler om ingenting (les: null innhold whatsoever)?

    Om designet er det fint lite å si ettersom det er fullstendig fraværende. Spør om tilbakemelding når du har litt mer å fare med enn 2 minutters arbeid.

     

    Jeg ser forresten at du har fått med deg den obligatoriske Copyright-notisen. Søtt.

     

    Edit: Jeg ser at du er 12 år, så ikke ta tilbakemeldingen altfor tungt. Det er gøy at folk starter med webdesign tidlig :)

  7. Mozilla takler margins slik som de er ment å være. Hvis du har problemer vil jeg anbefale å feilsøke på alt som kan forårsake feilen ved å sette border og farge på de forskjellige elementene, samt definere padding og margin til 0 på alle elementer, og deretter prøve seg frem. Det er ikke alltid det man tror er feil som forårsaker problemene.

  8. Takk for noen pointers, jeg vil bare stresse at dette er en kladd :)

    • Link i tekst: Veldig klar over at hover er lys, har bare ikke testa ut masse farger ennå. Linkfargene i menyen beholder jeg temmelig sikkert uansett hvordan utformingen blir.
    • Margin/padding: Notert. Merkelig at jeg har oversett det selv, skyldes nok at det hvite og grå går veldig i ett på maskinen min. Og CSS-knapp? Selvsagt.
    • Standard PS pattern: WTF? Er klar over at bakgrunnen skriker/suger, men jeg er temmelig sikker på at jeg mekka den sammen i hui og hast på egenhånd :ermm:

    Summa summarum - Jeg kommer til å foreta noen drastiske endringer i forhold til det som er der nå. Menyen skal definitivt få et mer personlig preg, bakgrunn byttes ut, og når jeg blir litt mer kjent med tag-settene i Movable Type skal jeg nok greie å lage noen bedre templates etterhvert også. Men dette er altså basisen. Jeg hater forresten at alle nettsider skal være blå - ironisk nok - så jeg er mildt sagt keen på å bruke en annen pallett også.

    Angående csszengarden-syndromet så er jeg helt enig i at det kommer mye likt for tiden, og satser på at siden min ikke er fullt så preget når den er ferdig :)

×
×
  • Opprett ny...