Gå til innhold

Ann-kristin

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ann-kristin

  1. Neida, Quad hadde ikkje misforstått meg. Men det viste seg at han eg handla hos hadde bomma litt på korleis slikt fungerer. Fekk mail i ettermiddag om at eg ikkje trengte å forhåndsbetale. Dei sender meg nytt batteri straks, og så sender eg det defekte i retur etterpå.

     

    Så då er eg storfornøgd med Quad på alle måtar. Ingenting negativt å seie om dei.

     

    (Ja, forhåndsbetalinga var ment som depositum, eg skulle få tilbake pengane. Men no er jo den saken ute av verden...)

  2. Sitter og surfer på nye ASUS`en min for første gong no, og er så langt veldig fornøgd.

    Når det gjelder korleis eg fekk studentrabatt, så spurte eg berre...

    Maskina kjøpte eg hos Quad computers, og eg er veldig fornøgd med servicen derifrå også.

    Bestillte maskina med operativsystem (dei leverast normalt utan), og fekk maskina levert med operativsystemet ferdig innstallert. Følgte med ein del program/spill-cd`ar som eg enda ikkje har sjekka kva inneholder.

     

    Det einaste minuset så langt var ein feil på batteriet som gjer at eg må presse det fast for at det skal lade og fungere skikkeleg. virkar som om låsen er ødelagt på det. Har ringt og snakka med Quad, og vi må visstnok forhåndsbetale batteriet for å få tilsendt nytt. Dette syns eg er litt rart når eg har kjøpt maskin for over 18000kr hos dei, men,men...

     

    Maskina har ikkje Bluetooth, men dette har eg vore og kjøpt for 400kr no. (USB tilkobla liten dings med rekkevidde opptil 100m) Så det ser eg på som ein bagatell. Ellers syns eg skjermen er bra, lyden flott (spesiellt med hodetelefoner), maskina er rask, stille og blir ikkje ubehagelig varm å ha i fanget (jobba med den i rundt 3 timar på fanget i går).

     

    Når det gjelder skjermkort, så står det påklistra ein lapp med: "Graphics by ATI Mobility Radeon 9700" på pc`n, men maskina skulle ha 9600 kort. Og på systemoversikten står det " 9600 serien" på skjermkortet...?

     

    Ellers...vel, eg har no forelska meg litt i maskina mi, eg. Tastaturet er godt, følger med ei lita mus, veit ikkje kor god den er, men den følger no med....joda, eg kan anbefale denne maskina på det varmaste!

  3. Endeleg!! Etter noko vannvittig med leiting,funderingar og stadig masing på dere her inne på forum, så har eg fått bestillt maskina mi! :w00t:

    Det er vel umogleg å finne drømme maskina si til under 20 000kr, men trur eg er kommen ganske så nær! :thumbup:

     

    Har bestillt:

     

    Asus Notebook M6800N-DVDRW 1,6GHz Centrino

    M6800N-DVDRW/1660, Pentium-M 1,6GHz, 60 GB, 512MB DDR, DVDRW, 15.4 Wide WSXGA+ skjerm, 4xUSB 2.0, firewire, 10/100/1000Mbit LAN, kortleser, 2.6kg

     

    Mer info

    ASUS M6800N Centrino med innebygget WLAN, opptil 5,5 timers batteridrift.

    Spesifikasjon:

     

    Modell: M6800N-DVDRW/P1660

    15.4 tommers Wide WSXGA+ skjerm

    Pentium-M 1,6GHz CENTRINO CPU

    512MB DDR RAM (maks 1024MB)

    60GB HD

    64MB ATI Radeon 9600 skjermkort

    DVDRW+-

    Innebygget Gigabit LAN og 802.11b Wireless LAN

    Batterikapasitet: 5,5 timer

    ANNET: 4 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x TV ut, 1 x Firewire, 1 x RJ45, 1 x IR, 1 x portbarIII 68pin, 1 x kortleser

    Pris er uten operativsystem.

    Dimmensjoner: 354x273x22mm

    Vekt: 2.6kg

    Bæreveske medfølger

     

    Har bestillt den med XP Professional (1776kr kosta det....litt dyrt syns eg...men..men...) og oppgradering til 7200rpm harddisk.(oppgraderinga kosta 600kr ekstra, ok pris syns eg).

    Sidan eg skal studere hos Noroff til hausten fekk eg også ein grei studentrabatt, så heile herligheten med frakt og moms kom på omlag 18500kr.

     

    Forøvrig har det sålangt vore ein fryd å gjere handel med Quad Computers. Dei er hyggelege og hjelpsomme og finner ut det du måtte lure på.

     

    Er godt nøgd førbels, og gledar meg vilt til å teste maskina!!! :thumbup::dribble:

  4. Lurte på om det er nokon som veit om Adobe Creativ Suite Premium fåast med 2 bruker lisens? Eg og søstra mi ønsker å spleise på denne pakken, men vil ha den lovleg. (ikkje piratkopiere). Men har ikkje sett den med meir enn 1 bruker lisens?

     

    Nokon som veit korleis vi får den med to lisenser og kva dette evt. vil koste ekstra?

  5. Hmmm.....ja.....var det eg tenkte det betydde....men på den med DVD/CD-RW-combo står det DVDRW i teksten.....difor eg vart noko fortumla... :blush::hmm:

     

    Link

     

    Om dette vart rett adresse no, så er det denne maskina eg er usikker på om har dvd brenner eller ikkje. (har sendt mail til forhandlaren då, men reknar ikkje med å få svar før mandag sidan det er helg no...)

  6. #emnefeltet skal brukes til å BESKRIVE hva emnet handler om!#

     

    Lurte på om DVD+CDRW Combo betyr både cd brenner OG DVD brenner, eller kun CD brenner? :hmm:

     

    Likeledes med DVD/CD-RW-combo. Er det DVD brenner på denne tru? :hmm:

     

    Mulig det er eit dumt spørsmål, men er litt usikker her, eg. :green::blush::blush:

     

    Er det muligens litt individuelt dette, slik at ein må spørre kvar enkelt forhandlar? :scared:

  7. Hmm....hadde ikkje lagt merke til den skilnaden i skjermen...(takker for opplysninga!)

    Søren, då.. :cry: ..kva ville du ha gjort? Gått for 9700 skjermkortet eller WSXGA+ skjermen? Her må eg nemleg melde pass... :green:

     

    Er det VELDIG stor skilnad i dei to skjermane? Prismessig ligger desse to butikkane nesten likt (på denne maskina)... :hmm:

     

    (la forresten merke til at den maskina du linka til var rimelegare....kvifor det tru? For den har då dvd brennar den også...?)*skal inn igjen og sjekke spec.

     

    *Heisan! Oppdaga ein litt artig ting her...Quad har samme besøksadresse som H. Ødegaard AS, faktisk er Quad si besøksadresse:

    Besøksadresse:

    H. Ødegaard AS

    Grensesvingen 7

    0661 OSLO

    Åpningstid: 08.00 - 16.00

    Då kan eg gjerne spare meg for å sende mail til Quad, sidan eg alt har sendt ein "utspørrarmail" til H. Ødegaard AS...*

  8. Takker for oppklaringa. :p

     

    Men lurte på ein liten ting til.

    Har kikka på Asus M6N, den med DVDRW +/- Combo

    ( Link ) Og likar godt det eg ser. (bortsett frå prisen då....men,men...)

    Men denne maskina har 64MB ATI Mobility Radeon 9700, utifrå det eg no har "lært" her på forum, så burde eg ha hatt 128mb... Eller vil dette kortet vere bra nok likevel?

     

    Dette er då den første maskina eg har funne med lav vekt (2,6kg), 9700 kortet, widescreen, dvd +/- brenner, passeleg rask harddisk (60GB 5400rpm) og god batterilevetid (ca 5,5timar visstnok...), og då er eg villig til å legge i LITT meir enn eg egentleg har råd til (særleg sidan utsjånaden ikkje var så verst også...)....ja om den duger med det grafikk kortet, då...

     

    Ville eit 128mb ATI radeon 9600 kort vore bedre? :hmm:

     

    Forøvrig har eg ikkje visst at Asus laga bærbare før eg plutseleg fant ei annonse i eit blad.....så er jo litt på gyngandes grunn her med tanke på kvaliteten på maskinene...

  9. Oppdaga akkurat ein bærbar pc frå Asus som skal heite ASUS M6N (oppdaga den i eit pc blad). Den skal ha 15,4" 16:10 widescreen, ATI mobility Radeon 9700 grafikk kort, combo/dual dvd-rw, veie 2,6kg, centrino teknologi+++

     

    Nokon som har høyrt om den?

    Eg driver akkurat å leitar etter den på Asus sine sider for å prøve å finne pris + fleire spec.

  10. Nei, klarar søren ikkje å bestemme meg eg :blush::blush: ....men heldigvis begynner eg å sirkle inn litt og litt på kva type maskin eg ønsker meg... :thumbup:

     

    Sånn saka er no, så står valget mellom Dell i8600 og HP Compaq 7010.

    Eg likar godt utsjånaden og vekta (samt prisen) til HP Compaq`en, men kva med resten av maskina? Vil den duge til mitt bruk? (reknar med dei fleste her veit kva det er no :blush: , eller sjå andre innlegg frå meg... :yes: )

     

    (har måtta gå ned i pris på maskin, då eg oppdaga at programvaren eg skal kjøpe er SVIN dyr...)

  11. Lurte litt på skilnaden på dei ulike grafikk korta som finnast til bærbare.

     

    Har forstått det slik at ATI mobility FireGL T2 er det beste (og dyraste?) kortet når det gjelder jobbing med t.d. tunge Adobe programmer.

    Men kva er alternativet?

    Eg ser nemleg at dei maskinene som har dette kortet blir for dyre for meg når eg puttar på alt anna eg vil ha, så kva er det nest beste? Og tredje beste? :hmm:

     

    Kva er skilnaden på t.d ATI Radeon 9600 og 9700? Evt. nvida geforce kortene?

     

    Mitt bruksområdet blir nok veldig bredt. Både spel, 3D, animasjon produksjon, Adobe programmer, vanleg tekstbehandling, DVD film, bildebehandling, webside produksjon osv.

     

    Og har forstått såpass at grafikk kortene er svært viktig, men er ein liten smule forvirra over alle dei ulike korta som finnast... :scared:

     

    Håper dere kan hjelpe meg litt med å forstå det bedre... :cry:

  12. Joda, har fått mange svar, men blir usikker på f.eks Dell, sidan enkelte meiner dei har dårleg holdbarhet på maskinene sine.

     

    Eg har kikka på Dell Latitude D800 (06LAT04), og fått den konfigurert slik at den passar til det eg vil ha. Eg likar denne maskina då den ser bra ut både på bilete og spesifikasjoner.

     

    Men stemmer dette med dårleg holdbarhet på maskinene?

    Og er ikkje minnet på dell dyrt? Kanskje det er billegare å kjøpe minne andre stadar?

     

    Og har sett mykje etter skjermkortet ATI MOBILITY FireGL T2, men det skjermkortet denne maskina har (nVidia™ GeForce™ 5650 med 128MB DDR-minne ) er vel også bra? Eg spør fordi eg ikkje har peiling på skjermkort.

     

    Og klarar ikkje å finne ut kor rask harddisken er. Ønsker meg 7200rpm, men kva har denne dell maskina her?? (skal leite litt til då, men om det er nokon som veit, så opplys meg gjerne).

     

    Som sagt likte eg maskina, og den vippa ikkje så mykje over 20 000kr når eg var ferdig med å putte på det eg rekna med at eg trengte. Men kikkar enda etter om eg finner enda bedre maskiner til lik/billegare pris... :dribble:

  13. Prøver igjen, eg.

    Blir liksom ikkje heilt klok på svara eg får.

    For det første er eg ein smule trøtt av å forklare kvifor eg ikkje vil ha mac, eg spør etter pc, ferdig med det.

    For det andre klarar eg enda ikkje å sjå at det har dukka opp ei maskin som er bra i dykkars auge.

    Noko er bra for ein, men elendig for ein annan osv.

     

    Så eg forandrar litt på spesifikasjonane, og prøver igjen.

     

    Det eg er på utkikk etter er ein bærbar pc med widescreen, harddisk med 7200rpm (helst 60 gb eller meir), minst 3 USB, eit godt grafikk kort, 1gb minne (gjerne vere plass til 2gb), og ellers ei maskin som vil funke godt til multimedia. Prisen bør helst ikkje overstige 20 000kr, men har dere ei drømme maskin litt i overkant av 20 000, så berre kom med link/namnet.

  14. Apple er ikkje aktuelt fordi eg ikkje ønsker å gå over på MAC enda. Mulig eg gjer det ein gong, men ikkje no. Og eg skal bruke pc`n på skule (multimedia design)der dei brukar vanlege pc`er. Syns det kan bli travelt å drive å pendle mellom mac og vanleg pc.

     

    Og til slutt så likar eg å spele litt innimellom, og det finnast vel begrensa med spel til mac utifrå det eg har høyrt.

     

    Syns det kan bli litt travelt å skifte til mac no. Det blir nok nytt å forholde seg til som det er når eg startar studiet.

  15. Har kikka på ein del widescreen maskiner, og har fått lyst på ei bærbar m/widescreen....men... Av ein eller annan mystefistisk grunn så har mange widescreen bærbare manglar på andre stadar....

     

    Mest vanlege er at dei har kun 2 USB portar, er rådyre og/eller ikkje har så mykje minne som følger med. Evt. elendig batterilevetid.

     

    Syns denne virkar bra: G900 DVD±RW P4-3200 17" 80GB 1024MB

     

    Men kva veit vel eg....

    Syns forøvrig det blir litt voldsomt med innebygd tv og slikt, men det har vel sine fordelar det også kanskje...?

     

    Det eg lurar på er om dere klarar å hoste opp nokre gode maskiner til under 20 000kr. evt. opp mot 25000kr?

    Og Apple er dessverre ikkje aktuellt. Om så hadde vore, så hadde eg kjøpt Apple iBook G4 på flekken!

  16. *sukke* detta vart vanskeleg, gitt...

    Apple såg lekker ut, men trur eg ikkje vil ha mac enda.

     

    Er enda meir usikker på kva slags maskin eg skal velge no.

     

    Om eg no seier at eg vil finne den beste maskina når det gjelder ytelse, lite støy, batterilevetid til mellom 15000 og 20000kr. Kva seier dere då?

     

    Og kva med widescreen? Har høyrt det er ein fordel når ein jobbar med grafikk p.g.a større arbeidsplass på skjermen.

     

    Kva med Fujitsu Siemens? Acer? Er ikkje desse maskinene brukbare?

    Og når det gjelder Whitebox, når ein ser bort frå kundebehandlinga, er maskinene deira verdt pengane?

  17. Hmmm.......mykje interessant å lese her. Men ville legge til at eg helst ikkje vil legge ut så mykje over 20 000kr for maskina. Ser at IBM maskinene ligger over 30 000kr m/moms, og det blir for mykje for meg, dessverre.

     

    Eg hadde helst sett at prisen skulle ligge under 20 000. Eg forventar meg ikkje ei knallmaskin, men håpar å få tak i den maskina som er best til den prisen.

     

    No har eg då også kikka litt på Whitebox CL56, då denne har centrino teknologi, men er den "kraftig nok" til mitt bruk??

     

    Og kva med Dell, Toshiba og liknandes? Ibm ser ut til å vere for dyr for meg førebels iallefall-

  18. Eg skal studere multimedia design til hausten, og har tenkt å gå til innkjøp av ein bærbar pc som passar til slikt arbeid.

     

    Eg har sjølv sett meg ut ein Whitebox CL5 med 60GB harddisk (7200rpm, eller noko slikt...), 1024mb ram ++ til omlag 19500kr.

     

    Det eg lurar på, er om det finnast maskiner som er bedre til omlag samme (eller evt. rimelegare) pris?

    Eg skal køyre ein del Adobe programmer på den (Adobe Photoshopp, Illustratur, GoLive og liknande). Og vil ha ei maskin som ikkje "kollapsar" ved køyring av slike program.

     

    Og er det andre som selger denne maskina til rimelege prisar enn Whitebox, eller MÅ eg om dei? Har jo høyrt dette om at dei er så treige med levering og slikt...

     

    Har dei vanleg butikk ein stad i Norge?

     

    Til slutt, er Centrino prosessorar like bra/bedre enn vanleg Pentium 4?

    Og kva tilsvarar ein Centrino 1,6GHZ?

     

    Er det "trygt" å kjøpe Centrino maskiner, eller bør ein halde seg til Vanlege Pentium prosessorar fram til utviklinga kjem lenger??

     

    Har prøvd å lese og forstå denne Centrino teknologien, men må dessverre seie at det på ein måte ikkje går inn....

×
×
  • Opprett ny...