Gå til innhold

Big Data

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Big Data

  1.  

    – Vi har ingen planer om å flagge hjem. Vi har aldri hatt så bra drift som vi har nå med HCL. DNB kommer til å videreutvikle de gode partnerskapene vi har. HCL og DNB har gode relasjoner og samhandlingsmodeller.  Vi er veldig fornøyd med det de gjør, argumenterer konserndirektøren for IT og drift i DNB til digi.no.

     

    *Knegg, knegg, knegg, knegg, knegg......*

     

    At det var, sa du?

    • Liker 3
  2.  

    Jeg synes det er merkelig at vi i Norge fremdeles har et romantisk forhold til hvor fantastisk outsourcing er. Da jeg gikk på skolen (for snart 10 år siden) hadde vi et foredrag hvor internasjonale funn viste at et meget stort flertall av bedriftsledere angret på outsourcing og ville flagge IT hjem igjen. Det var også en stor andel som mente det ikke hadde blitt noe billigere å outsource pga økte kostnader rundt oppfølging. Tok man bare hensyn til de som mente IT-avdelingen var blitt bedre av outsourcing, så snakket vi om en ensifret prosentandel av lederne ... Siden det er så lenge siden husker jeg verken antall internasjonale selskaper det var snakk om eller nøyaktige tall.

     

    Hvor mange tiår skal vi gå på denne outsourcing-smellen før det går opp for oss at det er lurt med kompetanse inhouse?

    Er vel ca 10-15 år delay på når common knowledge kommer hit. De driver jo fortsatt og romantiserer produktivitetskatastrofen åpent landskap på trass av mer eller mindre all forskning som sier det motsatte.

     

    Økonomer som ikke følger med i tiden har altfor stor makt her til lands.

    Alt dette her er sant, og katastrofen er vel egentlig total når man også har ledere, spesielt i statlige selskaper, som først og fremst er valgt inn i ledelsen på grunn av partibøker og/eller at de er "kjente fjes" ikke på bakgrunn av kompetanse og/eller at man faktisk tilfører bedriften noe viktig og interessant.

     

    Dermed får man alt i alt svært høy Dilbert faktor i ledernivåene på en rekke arbeidsplasser.

  3. Dersom de to bekjentskapene viser seg å være mest til bryderi for dere, så foreslår jeg å distansere dere mest mulig fra de personene.

     

    Når det gjelder den påbegynte diskusjonen om bruk av rusmidler her, så finnes det riktignok mye (dog omdiskutert) materiale som f.eks taler til fordel for argumentet om at alkohol er verre enn cannabis/gress/marijuana, men det betyr ikke at det er *bra* å røyke disse sistnevnte tingene. For å snu litt på det; Det er f.eks beviser som taler for at litt vin av og til kan være bra for kroppen, men det finnes ikke noen konkret forskning som tyder på at røyking sånn generelt, uansett om man snakker om vanlig tobakk/sigaretter eller alternativ tobakk/jointer, har noe spesielt positive ting ved seg helsemessig. Det finnes dog ymse uavhengige rapporter som sier at ved visse sykdommer/diagnoser/symptomer kan f.eks marijuana kan ha en viss positiv effekt.

     

    Undertegnede har dog sterke mistanker om at det store flertallet av røykere av alternativ tobakk ikke har noe medisinsk "behov" å vise til som validerer røykingen. ;)

     

    Så skal det også sies at vi ikke vet hva slags ting som blir (mis)brukt her i saken til trådstarter, det kan også være sterke saker involvert for han ene kameraten der.

     

    Men altså, folk får vel gjøre som de vil, men personlig holder jeg meg generelt unna alle typer rusmidler. Eneste unntak er alkohol, men selv dette er det veldig lite av for min del, drikker svært sjelden og blir lite de få gangene jeg gjør det.

  4.  

    Ødelagt innebærer at det ikke fungerer. Norge er en stabil stat, og du skal lete lenge etter steder der ting fungerer bedre.

    NordKorea er mer stabil enn Norge, innebærer det at NordKorea "fungerer"?

     

     

    Jeg tror dette kommer an på hva man legger i ordet "stabil".

     

    Ordet "stabil" er vel ikke det første ordet jeg kommer på når det kommer til Nord Korea, for å si det slik. Man kan alltids si at de har slags søkt form for "stabilitet" ved at man regjerer landet med frykt, ignoranse, pistol og propaganda, hvis man vil. På samme måte som at Saddam vant valgene i Irak, men så var det jo ikke noen andre kandidater heller. ;)

     

    Jeg tror det hekomo mener er at Norge f.eks har en samfunnsstruktur, en type velferd, et bra økonomisk fundament, en type folk, lovverk, et demokratisk politisk system og en stat som sammenlagt skaper trygge rammevilkår for et godt samfunn. Man kan alltids ta en diskusjon om hvordan rammene er, og at de muligens kommer uheldig ut for noen og/eller at de nevnte rammene må forsvares i ulike sammenhenger ( du kaller deg skatteflyktning f.eks, så jeg regner med at du er uenig med skattesystemet i Norge ;) ) og at det er områder i Norge som kan forbedres, men vi har likefullt et samfunn med en del positive trekk som andre ser opp til, også blant andre velstående land.

  5.  

    Stillingstittel: Full-stack developer

    Erfaring: 1.5 år

    Sektor: Privat

    Sertifisering: Ingen

    Arbeidsoppgaver: Utvikling av web apps. Planlegging, database-design, API-design, backend-koding, front-end koding og design, testing og support. Føler jeg har mista 10 IQ siden jeg begynte å jobbe her. 

    Drift/support, prosjekt.

    Utdanning: Bachelor programmering

    Årsinntekt: 400 000. ~25k i bonus i tillegg hver halvår, men det driter banken i. Diverse andre goder.

    Ulemper: Ingen fleksitid, fast 8-16. Ingen overtid eller avspasering. Ingen kurs. 

     

    Det er lønnsoppgjør i januar, men jeg har allerede begynt å se etter nye jobber. Tviler på at de går med på å øke lønna med 100k. 

     

     

    Hehe, det skinner tydelig gjennom at du ikke er så fornøyd om dagen. ;)

     

    450K i lønn i sin første jobb er vel ikke galt da, men kan nok hende at du kan få mer i grunnlønn andre steder. Ingen fleksitid, null avspasering og ikke noen kurs tyder dog på at de er litt gniene. 

  6. Det er en kjent sak at hele medlemsmassen til diskusjon.no består av mennesker som vet om en hel masse ledige, godt betalte jobber i nettopp Østfold og alle her inne venter på nettopp en tilfeldig person som legger inn en post klokken 11 på en onsdag, slik at vi kan overøse denne personen med jobbtilbud.

     

    Hehe. :)

     

    Men for å være hakket mer seriøs; har du prøvd Manpower, Adecco og lignende selskaper, samt NAV? Dersom du "bare" skal ha en eller annen jobb for å tjene litt penger, kan typisk bemanningsbyråer som de 2 førstnevnte være et greit sted å starte. Dersom du skal ha en jobb som ikke krever noen konkretisert kompetanse så må du nok regne med mye konkurranse om jobbene dog, spesielt i disse dager.

  7. Herbalife, Nu Skin, Forever Living, Zinzino or andre er vel alle mer mindre den type selskaper som befinner seg i, eller færlig nær, sfæren av pyramidetendenser og/eller har finurlige konsepter i sin modell som skjuler hva som egentlig foregår, noe B.F her i tråden mesterlig nevner en del om ( Veldig bra poster, B.F! :) )

     

    Et selskap som har fått litt omtale i pressen her til lands og som prøver ganske hardt å virke "seriøst" er et selskap med hovedkontor i Norge. Dette selskapet heter Eqology og drived med, som mange andre lignende selskaper, med helse og velvære. De har utvidet til hele norden samt ymse land i Europa.

     

    Avisen/nettstedet "Natt og Dag" hadde sommeren 2014 faktisk en veldig god artikkel/reportasje hvor de skriver om nettopp dette selskapet og videre om hele MLM-bransjen, med intervjuer av en BI professor, et annet intervju/en samtale med en kar som brant seg skikkelig på "Nu Skin" selskapet samt samtaler med daglig leder av direktesalgsforbundet samt intervju med 2 relativt kjente skikkelser i den amerikanske finansbransjen, som i 2014 faktisk gikk til sak mot en velkjente Herbalife og kalte hele greia for pyramide og regelrett svindel. 

     

    Artikkelen heter; "Det lovlige pyramidespillet" med brødteksten; "Under dekke av å selge helsekost, viderefører multi-level marketing-selskapene svindelen fra sine kriminelle forgjengere. Helt lovlig."

     

    Link til artikkel her: http://www.nattogdag.no/2014/06/det-lovlige-pyramidespillet-2/

     

    Det er noget spesielt at noe av det beste jeg har lest i mediene om denne bransjen kommmer fra ei blekke litt på sidelinjen i norsk presse som egentlig er mest kjent for å snakke om f.eks uteliv, musikk og kultur.

     

    Man kan vel alltids diskutere om MLM som levedyktig modell for salg og marketing av et produkt er forsvarlig nok anslått eller ikke, men for at det skal bli ansett noenlunde seriøst så må vel 2-3 punkter være på plass:

     

    1: Fokuset skal/må ligge på faktisk salg av produkter, til faktiske kunder/grupper/bedrifter, som ikke befinner seg i samme økosystem som selgerne/distributørene befinner seg i og ikke rekruttering av nye selgere og/eller salg av finurlig definerte "velkomstpakker" fordekt som verving/rekruttering.

     

    2: Produktet må være av en viss kvalitet og helst ha noen unike (da menes postive!) egenskaper.

     

    3: Produktene som selskapet tilbyr, burde/må helst også fylle et behov i markedet.

     

    Så langt jeg kan se, feiler alle MLM-selskaper på de 3 tingene overfor. De forsøker å selge overpriset, middelmådig jøgleri som det allerede finnes plenty alternativer for i det åpne markedet, og alternativene er jevnt over både bedre og billigere samt lett tilgjengelig for de aller fleste av oss. Så for de fleste selskaper innen denne bransjen må man fort satse på videre verving/rekruttering som kan generere "handel" internt i systemet, i tillegg det lille volumet man klarer å selge til reelle, faktiske kunder.

     

    Det er vel egentlig bare ett selskap som kan sies å ha æren i behold til en viss grad; TupperWare. Men dette selskapet hadde også allerede fra den spede start en serie med gode produkter som folk faktisk ville ha, og selskapet satset på å faktisk selge produktene. I dag har TupperWare blitt et slags globalt kjent fenomen og har over lang tid klart å bygge en merkevare. Selskapet kunne nok faktisk ha gått bort fra MLM konseptet om de ville det, og heller blitt en vanlig leverandør som solgte til butikker, kjeder og varemagasin og over nett og sånt, fordi de i dag har en viss posisjon og godt kjent merkevare.

     

    Så det finnes unntak fra regelen. Men som regel er ikke disse selskapene noe å samle på. Slike selskaper er i hovedsak synonymt med dårlige produkter, tapte penger, brutte løfter og store håp om eventyrlige gevinster som aldri innfris.

    • Liker 4
  8. Det er kun en løsning på problemet med manglende kompetanse, lønningen må opp. Hvis vi skal få flere til å ta it utdanning er det kun ett incentiv som setter det på dagsorden, penger.

     

    Glem lær kidsa koding, jenter og data, data og verden.

     

    Money talks bullshit walks.

     

    Og før alle skyter meg ned, dette er realiteten. Du kan like det eller ikke like det, men hvis avisens begynte å skrive om lønninger på 1 million for å programmere ville folk strømme til it studier og kode skoler.

    Mye enig her.

     

    Hvis man er teknolog og gjør en bra jobb, ofte mer enn hva som forventes, og i tillegg holder deg faglig oppdatert, blir du likefullt nesten sett på som en skunk dersom du ber om høyere lønn, annet enn den generelle lønnsjusteringen.

     

    Ledere, selgere og ymse merkantile skrotnisser, pluss hu på sentralbordet får høyere lønn før teknologene får noe mer, om de hele tatt får noe.

     

    Hehe, jeg setter det selvsagt veldig på spissen her nå, men er dessverre noe sannhet i det. ;)

     

     

    Edit: Noen bedrifter er selvsagt flinkere å ta vare på folk dog.

    • Liker 2
  9.  

    Stillingstittel: Sales Engineer

    Sted: Oslo

    Erfaring: 13 år

    Utdanning: IKT-Fagbrev

    Årslønn: 920k fastlønn, 1.15m med bonus; + fri internet, mobil med mer.

     

     

    Sales Engineer?

     

    Er det en stilling der man bedriver presales av tekniske løsninger?

     

    Synes du har veldig bra fastlønn, det må jeg si. Med bonus på toppen.

  10. Skal vi se. Av 15 personer som skal sitte i teknologirådet, er det *kanskje* 2-3 rene teknologer/forskere?

    I dette landet virker det som det er gått en slags sport i å ikke engasjere teknologene i teknologispørsmål på overordnet plan.

    Blir dette egentlig bare et nytt "supperåd" som skriver en lang rapport som til slutt koker bort i kålen og til slutt lagt vekk i en skuff?

     

    Edit: Likte også denne her:

     

    "Rådet er balansert med hensyn til kjønn, geografi og alder..."

     

    Men ikke......f.eks......KOMPETANSE?

     

    Tydelig at det er andre ting som har vært viktigere å fokusere på her ja. :p

    • Liker 1
  11. Egentlig enig med Civilix over her. Nei, det er ikke så mye av skryte rent lønnsmessig, men det er sikkert en grei sommerjobb og god erfaring å ha på CV'en. Hvis de er fornøyd med din innsats kan det jo hende at du f.eks får tilbud om fast deltidsjobb der når sommerjobben er ferdig, som du kan ha mens du går siste året på mastergraden og/eller at du kan få fast jobb der senere når du er ferdig. :)

     

    Du kan jo dog høre med Tekna med hva de mener du "burde" ha, og så kan du jo finne en måte vinkle det litt forsiktig med arbeidsgiver eventuelt, hvis de er interessert i ha akkurat deg så kan det jo tenkes at de prøver å matche anbefalingen fra Tekna.

     

    Vil anbefale å ta jobben, uansett utfall. :)

  12. Det har vært skrevet litt om dette nye partiet ved ulike anledninger i pressen tidligere, så det er vel greit at partiet omsider melder sin ankomst. 

     

    Gjenstår vel å se om dette prosjektet har noe for seg.

     

    Mitt stalltips er at de kommer til å befinne seg på høyresiden etterhvert, selv om de foreløpig har lagt seg på en uavhengig linje og ønsker å være et sentrumsparti. 

    • Liker 1
  13. Rapporten/kommentaren fra Ernst & Young (EY) til forslaget fra Sykehuspartner må vel i beste fall være en dårlig spøk. En lefse på 14 sider med mer eller mindre intetsigende synsing og lite substans, ei heller noen detaljert eller konkret gjennomgang av de tekniske aspektene.

     

    Mistenker også når jeg ser profilen til de 4 forfatterne av rapporten at dette er mer merkantilt rettede mennesker, kanskje bortsett fra hu ene der.

     

    Her har man åpenbart vært "tro" mot ledelsen av Helse Sør-Øst, som jeg regner med har bestilt dette. EY har uansett mest å tjene på å være "inne" hos ledelsen av Helse Sør-Øst, så man må regne med lojalitet mot toppene. Med andre ord; her er det om å gjøre å være nikkedukkende "JA-mennesker" slik at man garanterer fremtidige inntekter fra nye konsulentoppdrag til EY, gjerne i forbindelse med nettopp dette prosjektet.

    • Liker 3
  14. Hva slags tall er det Cisco opererer med her, eller rettere sagt, hvor kommer de fra og hva menes egentlig med "Cloud" i denne sammenhengen?

    For at det i år 2015 bare var 25% av oppgavene som kjører på servere i egne datasentre VS offentlige cloud alternativer ala Amazon/Azure/Google/Andre er vel noget lavt anslått for å si det mildt. Med egne datasentre slik jeg tenker det menes da virtualiserte miljøer med f.eks VMware sin ESX/vSphere og vCenter og Microsoft's Hyper-V/SystemCenter men som kjører på egne servere med tilhørende nettverk og SAN. Vil sterkt påstå at i 2015 og fortsatt i 2016 kjører de fleste større bedrifter/miljøer med slik type infrastruktur, dog noen kjører selvsagt kombinert løsning med offentlige skyer på visse ting. En slik kombinasjon blir da en såkalt hybrid sky.

    Hvis man dog med tradisjonelle datasentre VS cloud datasentre tenker rene fysiske servere ( et stk hardware + et stk OS på toppen ) uten noe lag med virtualisering, i tradisjonelle datarom/datasentre som bedrifter har i typ kjellerne sine VS private og hybride skyer + offentlige skyer, så kan jeg forstå disse tallene bedre.

  15. Jeg har tatt en jobb hvor jeg tjener 320 000 ca. i året etter endt bachelor (Har 9 år arbeidserfaring fra før, men ikke spesielt relevant). Det er mindre enn jeg tjente før :( Det er kjipt det, skulle aldri brukt tid og penger på utdannelse ;)

     

    320K i året etter bachelor, og 9 år erfaring? (dog ikke helt relevant til stillingen skjønner jeg, men likevel). Det var ikke mye i 2016. Hva slags utdanning er dette, og hva slags type jobb?

  16. Høres ut som en seriøs arbeidsgiver dette her. Lønn langt under tariff og kontant beskjed om at man blir oppsagt hvis man klager til tilsynet?

     

    Har du underskrevet kontrakt med Matkroken, og står det i kontrakten av lønnen er på 90 kroner timen? Hvis du har dette så har du noe håndfast du kan ta med til f.eks tilsynet. 

  17. HAHA EPIC FAIL digi.no

    Her er norges største IT bedrifter:

    http://oslobors.no/markedsaktivitet/#/details/OSEBX.OSE/overview

     

    ;)

    1: Den børsoversikten der viser jo alle mulige slags bedrifter fra alle bransjer i Norge, ikke bare IT.

     

    2: Børsverdi er ikke nødvendigvis noe tegn på hvilket selskap som er "størst" ( som ofte feilaktig kan bli oversatt til " viktigst" i hodene til folk ) det kommer an på hva man legger i det. Ser man kun å børsverdi, så er det selvfølgelig interessant å sjekke børsen, men i andre vurderinger kan det være årlig omsetning, antall ansatte eller hvor betydelig selskapet er i bransjen de opererer i ( f.eks merkevare ) som betyr noe.

  18. En kort (?) historie om NSBs ferd mot outsourcing:

     

    For en tid tilbake ble det bestemt høyt oppe i NSB at det må kuttes og spares. En av områdene som skulle gjennomgås var IT.

    Konsulenter ble leid inn/ansatt, av det outsourcingskåte slaget, og kostnadsanslag ved outsourcing ble laget. I kostnadsanslagene, som også ble utgangspunktet for anbudene som kom inn fra de ulike aktørene, ble det påstått at man hadde 300 servere.

     

    Et godt stykke ute i anbudsprosessen, når man satt igjen med to aktører (Tata og en til. Ikke Wipro, de var ute), så oppdaget man at "oj, vi har jo 600 servere til".

    Hvis x antall ansatte driftet 900 servere, og ikke 300 servere, så var det ikke så dyrt med intern drift som de først trodde. Men, avgjørelsen om outsourcing var allerede tatt, så det var uaktuelt å stoppe prosessen.

    For Tata hadde det ikke noe å si at det var 900 istedenfor 300 servere, men den andre aktøren ville gå gjennom ting på nytt. Da ble Tata valgt.

     

    Så, litt senere fikk en av de høyere herrer i NSB høre om at IT-divisjonen hadde valgt Tata. Han hadde faktisk hørt litt om Tata, i disse plagsomme artiklene som NRK skrev om dem for noen mnd siden. Han ga IT streng beskjed om at det var totalt uaktuelt at NSB skulle assosieres med Tata.

    På det tidspunktet hadde den andre leverandøren trukket seg, men Wipro hadde blitt koblet inn igjen, mest for å få Tata til å se best mulig ut når anbudene skulle sammenlignes.

     

    Og da hadde man ikke lenger noe valg. Det var bare ett alternativ: Wipro.

     

     

    Til de som fortsatt jobber i NSB IT: Si opp jobben nå og kom dere ut før opplæringen starter. Det kan garanteres at tradisjonen tro så vil det indiske selskapet si opp alle resterende nordmenn ett år etter overtakelse. Sånn gikk det med de aller fleste i for eksempel Norgesgruppen.

     

     

    Kilder til alt dette: to ansatte i NSB som ikke selv er direkte berørt av endringene.

     

    Utrolig triste saker, alt sammen. :(

     

    Hvordan dette gikk for seg er rett og slett skremmende og sier egentlig alt om "ledelsen" i NSB.

     

    Dilbert faktoren er åpenbart svært høy der.

    • Liker 3
  19. Når man i spørsmål om f.eks overvåking sier ting ala "folk forstår ikke" og "ikke la følelsene ta overhånd" så leser jeg egentlig; Dette skal bankes gjennom og alle andre skal helst bare holde seg i ro og akseptere stillferdig det som er foreslått og det man ønsker skal bli en realitet.

    Den evige utfordringen i slike spørsmål, er at selv med all verdens gode intensjoner og forsikringer om at dette skal kun brukes i særdeles begrensede omstendigheter, og at det IKKE kan/skal brukes til de og de formålene f.eks så vet man vel også at terskelen for å endre på betingelsene senere er langt lavere når systemet først er på plass. Man vil alltids finne nye argumenter og områder for benyttelse av info hentet fra systematisk overvåking, når man først har sagt ja til å etablere et slikt type system og samfunnet eventuelt over tid har gjort seg vant med dette.

    Og selvsagt vil all info, ved behov, deles med våre partnerland innenfor etterrettningsverdenen. Det er rimelig naivt å tro noe annet.

    • Liker 5
  20. Man har vel f.eks Tekna, NITO, El og IT forbundet, Finansforbundet og Negotia.

     

    Er de 5 fagforeningene jeg vet om som har medlemmer fra IT-bransjen. Den første har vel kun folk med mastergrad som medlemmer, typisk Siv.Ing'er fra NTNU og lignende.

     

    Men det skal vel sies; Det er egentlig ikke noen fagforening i Norge som tydelig, direkte og ekplisitt retter seg mot IT-mennesker og IT-bransjen.

  21.  

     

    Nei, alle sa ikke at PCer bare var et leketøy på 80-tallet. Dette var såvidt jeg vet langt ute på 80-tallet også, den gjengse meningen blant folk med en viss innsikt var at det var et av de kraftigste verktøyene på langt tid, og at det ville revolusjonere alle aspekter av samfunnet.

     

    AtW

    Tja, på 90-tallet var det jo en oppfatning blant ymse om at Internett bare var et blaff, og at det blant annet var tekst-TV som var det neste store.

     

    Det var vel også sikkert noen som mente at PC'er bare var et leketøy på 80-tallet, men som du sier, de med innsikt hadde vel for lengst forstått at det var PC'en som kom til å bli det store. Den gangen var det vel fortsatt terminaler, stormaskiner og minicomputers som regjerte. Norsk Data tok feil ev PC-revolusjonen, og det samt litt uheldige utspill fra daværende CEO, sørget for at ND ble borte på begynnelsen av 90-tallet.

     

     

    Det er alltid noen få med rare meninger, svært få mente "internett var en blaff" på 90-tallet.

     

    Og påstanden var ikke "noen mente PCer var et leketøy", det var det noen som mente. Påstanden var "alle", og greit nok, jeg skjønner at man ikke skal ta alt bokstavelig, men "alle", betyr ihvertfall en stor majoritet, og den store majoriteten mente ikke at PCer bare var leketøy. Dette er forøvrig langt ut på 80-tallet, å ha en normal PC hjemme var helt vanlig, terminal og stormaskiner regjerte ikke.

     

    AtW

    Var derfor jeg sa "noen", og kan at det samtidig var en del som mente at Internett ikke nødvendigvis var eller kom til å bli et massemedium. Nok om det.

     

    Det var da ikke SÅ utrolig vanlig å ha PC/Mac hjemme på 80-tallet, men det kom vel litt an på hvilke miljøer man vanket i muligens. Stormaskin og terminaler samt minicromputers var relativt fremtrende, dog ikke hjemme privat hos folk riktignok, men ellers i samfunnet. Dog ble det som du sier mer "vanlig" etterhvert med PC/Mac, Commodore 64 og Amiga etterhvert på 80-tallet og spesielt utover 90-tallet. ( På 90-tallet var det vel mest PC som etterhvert regjerte )

     

    Det var vel egentlig før godt ut på 90-tallet at det ha en maskin hjemme ble "vanlig" og fortsatt bare til en viss grad egentlig. Fra midten til slutten av 90-tallet er vel mer riktig.

  22. Nei, alle sa ikke at PCer bare var et leketøy på 80-tallet. Dette var såvidt jeg vet langt ute på 80-tallet også, den gjengse meningen blant folk med en viss innsikt var at det var et av de kraftigste verktøyene på langt tid, og at det ville revolusjonere alle aspekter av samfunnet.

     

    AtW

     

    Tja, på 90-tallet var det jo en oppfatning blant ymse om at Internett bare var et blaff, og at det blant annet var tekst-TV som var det neste store.

     

    Det var vel også sikkert noen som mente at PC'er bare var et leketøy på 80-tallet, men som du sier, de med innsikt hadde vel for lengst forstått at det var PC'en som kom til å bli det store. Den gangen var det vel fortsatt terminaler, stormaskiner og minicomputers som regjerte. Norsk Data tok feil ev PC-revolusjonen, og det samt litt uheldige utspill fra daværende CEO, sørget for at ND ble borte på begynnelsen av 90-tallet.

×
×
  • Opprett ny...