Gå til innhold

Samara

Medlemmer
  • Innlegg

    1 009
  • Ble med

Innlegg skrevet av Samara

  1. Iterion skrev (20 timer siden):

    Dette må være første gang jeg har hørt noen sagt ? Så gpuen funker fint i alle andre spill eller, bare ikke dette ene? Prøv å velg det manuelt isåfall og dobbeltsjekk at alt av drivere på gpuen er lasta ned.  Om det er direkte farlig eller ikke kommer an på hvilket spill det er snakk om, men de aller fleste nyere spill idag krever en bra gpu for å kunne kjøres. 

    Spillet det gjelder er Sims 3, og på denne maskina spilles det foreløpig ingen andre spill. Vi klarer ikke finne gpu (Vega) for spillet manuelt.

  2. Har et dataspill som til stadighet kræsjer (fryser og avslutter/forsvinner). Grafikkortet er muligens for nytt for spillet (det poppet opp en beskjed om at den ikke fant grafikkortet ved installasjon), og da går vel spillet bare på prosessor når det kjøres (?).

    Er dette direkte skadelig for prosessor/maskin på noen måte? Eller går det ‘fint’, slik at problemet i hovedsak er irritasjon for den som spiller? 

  3. En digresjon med tanke på den saken her: https://www.nrk.no/vestfold/morens-julegave-gitt-til-feil-person-1.14830624

     

    Jeg fikk i november hentekode fra Posten, vel vitende om at jeg ikke hadde bestilt noe/ventet pakke. Tenkte at det kanskje kunne være en tidlig sendt julegave eller noe, og tok turen innom Posten på vei hjem en ettermiddag. Oppga hentekode, bekreftet etternavn og signerte (altså viste jeg ikke legitimasjon). Fikk pakken og tittet på fremsiden etter å ha snudd meg for å gå vekk fra skranken. Etternavnet stemte, og området jeg bor i stemte også (les: «sogner» til samme postkontor), men adressen var feil, og fornavnet også feil. Jeg har ingen intensjon om å ta noe som ikke er mitt, og gikk derfor tilbake til skranken for å si at denne pakken nok ikke var til meg. Viste nå legitimasjon for å vise at det ikke skulle være til meg. Personen bak skranken skjønte ikke hva som hadde skjedd, for her stemte altså både hentekode (som var sendt til mitt tlf.nr) og etternavn, men ikke noe annet. Skrankemannen ba om unnskyldning for bryderiet, men hvordan det kunne skjedd skjønte altså ingen av oss.

    Virker nesten som det kan være noe lignende som har skjedd i saken fra lenken. Men et aller annet sted, enten fra kjøpers side, hos avsender eller hos Posten er det altså noe som har gått galt.

    (Kunne forøvrig ikke se at pakken jeg mottok var fra Elkjøp.)

    • Liker 2
  4. 90% av fartsgrensene er feil

    Det er ikke alltid at fartsgrenser gir mening, nei.

     

    Liten digresjon:

    Jeg blir stadig like forundret hver gang jeg kjører i England. På single carriageways (det som for oss tilsvarer landeveier/standardgrense 80km/t ved oppheving) blir fartsgrensa 60mph (96km/t). At veiene ofte kan være dårligere enn mange av de dårlige veiene i Norge gjør det ikke bedre. Noen steder går det helt fint å kjøre fartsgrensa, andre steder tenker jeg at det ville vært 60-70km/t-grense i Norge på tilsvarende veier.

    (At britene, i mitt syn, også er vesentlig mer aggressive i kjørestilen er en annen debatt, selv om det gjør helhetsbildet verre på de dårlige veiene.)

  5. Jeg befinner meg for tiden i et EU-land på ferie, og kunne tenke meg å få tilgang til Netflix-biblioteket som er tilgjengelig her - kun mens jeg er her (vil altså ha norsk tilgang når jeg er tilbake i Norge). Dette funket sist gang jeg reiste til samme sted i slutten av juni, men ikke nå.

    Ser av http://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/economy/20170515STO74834/streaming-without-borders-eu-rules-to-allow-using-online-subscriptions-abroad at dette kan være grunnen til at jeg ikke får tilgang nå. Vet noen av dere her inne om det er mulig å velge hvilken tilgang jeg vil ha, eller om det finnes en enkel måte å omgå reguleringa på?

     

    Ønsker fortrinnsvis tilgang på en iPad, og har som forsøk både restartet appen og restartet iPad’en.

  6. Så hvordan går jeg fram, hva gjør jeg videre?

    Sender ny klage til utleier, evt tar det videre med styret i blokka/sameiet/borettslaget. Sistnevnte vil muligens kunne legge føringer på røyking som er til ulempe for naboene, selv om det kan bli vanskelig å nekte folk å røyke i egen bolig. Visse steder er det gått igjennom at røyking kun er lov innendørs (gitt utleiers tillatelse) og på henviste plasser utendørs, og altså ikke på fellesareal (inkl svalganger) eller balkonger (ut vinduet vil kanskje i praksis regnes innunder her).
  7. Folk som ikke tar allergier seriøst.

    Enig. For det skal tas seriøst. Noe annet er ubegrunnet hysteri

    Men det føles likevel som at det store flertallet enten tror det ikke er så seriøst, eller at det er hysteri.

     

    Jeg er en av disse som ikke tåler alt (og er utredet), men får til stadighet høre «men litt går vel greit?» eller «så farlig er det vel ikke?» I tillegg er det forbausende mange som jobber på serveringssteder som ikke har greie på verken hva rettene deres inneholder, eller hva ulike matvarer er laget av.. Som et eksempel har jeg hørt noen bli genuint overraska over at det er peanøtter i peanøttsmør(!).

    Det er heldigvis ikke livsfarlig for meg å få i meg det jeg ikke tåler, men det er mange som har blitt lange i maska - av både ansatte på serveringssteder og familie/venner - når de enten har vært uforsiktige/glemsomme med det de har servert, eller har tenkt at det nok ikke er så farlig. Man blir i mange sammenhenger vant til å ta med egen mat, med andre ord - og det er helt greit :) Men jeg irriterer meg en del over folk som stempler meg som hysteriker trendspiser.

    • Liker 2
  8. Men likevel, når jeg da handler inn og lager middag til meg, så kommer han og "jeg vil også ha"... Som medfører mye større utgifter for meg.

     

    Anonymous poster hash: 8c1af...c8d

    Men altså.. dere bor sammen som samboere, men har ikke felles middag?

    Jeg er ikke uenig i at vedkommende også skal bidra, men jeg skjønner godt at h*n også vil ha middag :) Samt at det kanskje ligger en forventning hos h*n om at det spiser man sammen.

     

    Du får prøve å trumfe igjennom en felles matkonto e.l., som nevnt av andre. Den økonomiske situasjonen er noe dere burde ta en ordentlig prat om før heller enn senere.

  9. Var hos legen igår og tok en CRP test, hadde høye CRP verdier, og han tok diverse andre tester også. Viser seg at jeg ikke har halsbetennelse, men lungebetennelse. Grr. Grr. Grr..

    Viktig å ta det med ro nå, ja. Selv om det er kjedelig.

    Jeg var sjuk med lungebetennelse i tre uker og hangla en god måned etterpå nå på forsommeren. Ta tiden til hjelp, og begynn forsiktig når du kjenner at selve infeksjonen har gitt seg. Netflix e.l. er god å ha!

  10. Men å passe på at det blir riktig pris på varer som er på salg/datovarer, det har jeg funnet ut er vanskelig for kassafolket nå i varmen. Ikke mindre enn tre ganger har jeg betalt for mye den siste uka.

    Første gang hadde jeg sagt ja til kvittering og gikk tilbake da jeg syntes prisen på de få varene var litt stiv. Hele 150% av normalpris var betalt på kjøttstykket som i utgangspunktet var på 50%. De to andre gangene kjøpte jeg nok varer til at jeg ikke tenkte over prisen før jeg så over «kvitteringa» på appen til butikken samme kveld. Ene gangen hadde de scannet inn 200% av normalpris, altså samme vare to ganger til normalpris, mens den egentlig skulle vært på 50%. Andre gangen kom kun normalpris.

     

    Jeg skjønner at salgsklisterlappene kan sitte skjevt på og sånn, men av de (heller få) varene det gjelder syns jeg igrunn kassafolket burde passe på at prisen kommer inn riktig. Jeg har i utgangspunktet tillit til at de makter det, men nå er jeg ikke så sikker.. Det er jo ikke snakk om svimlende summer, men det irriterer ganske mye. En tjuekroning eller en femtilapp her og der blir jo litt. Ikke hjelper det å gå tilbake når det ikke er umiddelbart etter heller. Og spesielt ikke om varen allerede er spist.

    • Liker 3
  11. Ble det sjukehusvisitt på deg, ts?

     

    Folk er definitivt forskjellige, og sorg og død vises og håndteres på veldig ulike måter.

     

    Jeg tenker at det kan være lurt å tenke gjennom hvorvidt du tror du kommer til å angre dersom du valgte å ikke besøke den døende. Sannsynligvis vil man forhåpentligvis huske den døende både i form av minner fra tidligere, og som den du møter i sykehussenga. Å se en død person (syning) er det jo mange som velger å ikke gjøre, også.

    Ellers kan det være fint å tenke på hva den døende muligens ønsker, samt hva de andre pårørende har behov for. Kanskje er det godt for din mor/foreldre (i dette tilfelle) at du kommer? Til sammenligning går jo mange i en begravelse hovedsakelig for å vise støtte til se pårørende, og ikke nødvendigvis fordi de kjente avdøde spesielt godt.

     

    Men, til syvende og sist er det uansett ens eget valg. Jeg syns ikke noe om at noen skal tvinges til noe når det kommer til slike ting.

  12. (...) tap av en nøkkel! Dette er jo noe som bør påberegnes av utleier i et kollektiv med 6 studenter.

    Burde påregnes, virkelig? Kanskje utleier ikke burde bli overrasket, nei, men jeg er helt uenig i at det burde _påregnes_ at noen (uansett om det er studenter eller andre) kommer til å miste en nøkkel! Med en sånn uttalelse gir du «vann på mølla» om at studenter ikke bryr seg; at de fremdeles er uansvarlige «barn».

    At det er fort gjort å miste en nøkkel benekter jeg ikke, men jeg er uenig i tankegangen og holdningen du viser, og at du prøver å bruke det som en unnskyldning.

    -

    Jeg har ikke så mange kommentarer til det juridiske, utover at jeg prinsipielt synes det høres riktig ut at den som mister eller ødelegger annens eiendom burde erstatte det, og til den grad det kreves (i dette tilfellet mtp sikkerhet).

  13. Noe off-topic, men jeg har noen ganger tatt meg selv i å lure på om jeg sniker i køen. Ikke fordi jeg har lyst eller behov for å gjøre det, men rett og slett fordi kø-«systemet» noen steder er så kaotisk at det er vanskelig å vite hvor man skal stå. Og som relativt konfliktsky ønsker jeg ikke å bidra til irritasjon for andre.

     

    Til dine eksempler:

    Ville muligens sagt fra i eksempel 1, spørs bl.a. på mitt humør fra før av. Men sånne ting er noe av det som virkelig irriterer meg grønn. Køsniking tar jeg i grunn ikke så tungt.

    I eksempel 3 ville jeg heller tatt tilbake sykkelen og forsvunnet så fort jeg kunne, uten konfrontasjon.

    (Er kvinne, om det har noe å si.)

    • Liker 1
  14. Ser at tråden ikke er av det veldig aktive slaget, men jeg prøver meg på et spørsmål likevel.

    Pop, vise og (lett) rock er sjangre det er relativt lett å finne sanger på norsk, men jeg er ikke spesielt godt kjent i en del andre sjangre av norsk musikk. Er på leting etter norsktekstet musikk, og hadde satt stor pris på tips i andre enn nevnte sjangre! Gjerne f.eks punk, hard rock.. dersom det finnes.

    Takk på forhånd :)

  15. Hjemmelagde supper er ofte enkle, sunne, billige og veldig gode. Kan fint steke noen biter kjøtt (velg type selv) eller bacon og putte oppi mange av dem for variasjon/mer mat. Evt bønner som legges i mot slutten av koketid.

    Ovnsbakt kyllingfilet og grønnsaker er en enkel favoritt her: dytt kyllingfilet (kan også være frossen) og oppkuttede grønnsaker (frosne fra pakke går også fint) i ildfast form inn i ovnen og vent. Litt krydder og olje på toppen er fint.

     

    Selv er jeg helt avhengig av stavmikser-settet mitt (inkluderer en mini-foodprosessor som er super til å kutte løk etc).

    Ellers enig i at du kommer langt med en god kniv, skjærebrett, ei stekepanne og et par kjeler.

    Et enkelt alternativ, når det kommer til apparat, er en såkalt slowcooker. Den står og lager maten for deg gjennom dagen: ymse supper, gryter og lignende. Men disse er visst ikke så vanlige her i landet.

     

    Tips ang oppvasken: om du syns det ble litt mye, si at kona kan ha ansvar for den og du for matlagingen.

    Eller dere kan ta den sammen. Svigerforeldrene mine eier ikke oppvaskmaskin, så dersom min kjære og jeg er der så tar vi den sammen (vaske og tørke).

    Eventuelt så dytter du i øreproppene og lytter til ei lydbok eller litt musikk mens du holder på. Min tante hadde mange koselige små ‘egenstunder’ ved vasken etter leggetid på denne måten, før de fikk oppvaskmaskin.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...