Gå til innhold

SiggyT

Medlemmer
  • Innlegg

    161
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SiggyT

  1. Pc'en skal primært brukes til tegneprogrammer (autocad, archicad og inventor) og spilling.

     

     

    kabinett: Aopen Case H700B Silver Full Tower 400W Silent W/SATA USB/Audio/1394 

     

    Hovedkort:Asus Mainboard S-939 nForce4 SLI Dual PCI-E

     

    Prosessor:AMD CPU Athlon-64 3500+ S-939 2.2GHz 512kB Boxed 

     

    Skjermkort:Aopen VGA-Card GeForce 6800GT 256MB

     

    Minne:Geil 1.0GB DDR PC3200 400MHz

     

    Harddisk:

    - Systemdisk: WD Harddisk 36.7GB SATA 10000RPM 3.5" 8MB "Raptor" 

     

    - harddisk: WD Harddisk 200.0GB IDE 7200RPM

     

    dvdrom:  Samsung DVD-ROM 16X/48X ATAPI Internal Black Bulk 

     

     

     

    Noen formeninger om ting som burde endres?

    Tips tas imot med takk=)

  2. Har nettopp satt sammen en ny PC til sønnen min med følgende hovedkomponenter:

     

    Asrock K7VT6 socket A HK

    Amd Athlon XP2400+ CPU

    512 MB PC2700 DDR SDRAM

    120GB HD

     

    Alt ser bra ut i BIOS og jeg kan ikke se at noe skulle være feil. For å installere WinXP må jeg gå veien om Win98se fordi XP installasjons CD'en min støttes ikke av DOS.

    Problemet er bare at jeg kommer ikke lenger enn et par minutter ut i installasjonen av Win98se før det henger. Siste meldingen på skjermen er: "copying files needed for windows setup" , så henger den...

    Har testet CD'en i en annen PC og der stopper det ikke opp så det er ikke noe galt med den. Har også prøvd med en annen HD, andre IDE kabler, flyttet RAM'en over i et annet spor, byttet CDROM-leser, men ingen ting hjelper. Har sikkert brukt denne Win98 CD'en til å installere OS med 30-40 ganger og har aldri vært borti dette problemet før. Har også gått gjennom alle settingene i BIOS for å se om det kan være noe der som skulle tilsi at det stopper opp, men kan ikke finne noe som ser galt ut...

    Begynner å spekulere på om det kan være noe galt med det nye HK'et, men hva i all verden skulle nå det være?

    Håper noen kan komme med noen gode forslag fordi jeg har en 12-åring her som begynner å bli vel utålmodig på om ikke jeg snart er ferdig med den nye PC'en hans...

  3. Nytt spørsmål fra trådstarter;

     

    la inn samme spørsmål som stilt i dette forumet på et amerikansk Thinkpad forum og fikk følgende svar (oversatt til norsk)

     

    "Jeg tror det er CMOS (CRT) batteriet ditt som må byttes"

     

    Får ikke byttet det i dag siden alle butikker som selger slike er stengt, og lurer da på følgende; burde ikke laptop'en startet opp og kommet med en feilmelding hvis CMOS batteriet var dødt?

     

    Hva mener dere?

  4. Hei,

     

    dersom det viser seg at batteriet har stått ubrukt i noen år, ser det ut til å være et problem med batterimodulen. Et batteri har som regel en effektiv levetid rundt 5 år, alt etter hvor mange ganger batteriet er oppladet og utladet.

     

    Du kan lokalisere etter egnet batteri her;

    http://www.1800mobiles.com/ibmthinkpad380d.html

     

    IBM 380D er produsert i tidsrommet 1996-97 og da er det i "livssyklusens" tidsaspekt på tide med utskiftning av batteriet.

     

    Jeg vil uansett anbefale at du anskaffer en ny batterikomponent.

     

    Lykke til!

    Takk for svar. Men skulle ikke laptop'en startet opp uten batteriet i da?

  5. Kjøpte en brukt IBM Thinkpad 380D (2635-2A0) som det ikke fulgte med AC Adapter til. Batteriet var helt utladet, og det kom kun en during fra maskinen når jeg prøvde å starte den opp. Dette er nok helt normalt med flatt batteri vil jeg tro. Laptop'en har stått med flatt batteri i flere år uten å ha vært ladet opp.

    Fikk tak i en ny IBM lader som skal være kompatibel med denne laptop'en. Laderen har IBM P/N 08K8206 / FRU 08K8207. Kjøpte laderen fra Hong Kong, men fikk med Europeisk standard nettledning. Så kommer vi til problemet. Når jeg setter i ledningen fra laderen, så kommer det bare et kort blink i ladelampa og det er det hele. Har prøvd å ta ut batteriet og kjøre med kun nettstrøm, men da kommer det ikke et blink en gang når jeg setter i ladeledningen. Hvis jeg prøver å starte den opp på nettstrøm, uten batteriet i, gir den heller ikke fra seg denne durelyden som kommer hvis batteriet står i og jeg prøver å starte den.

    Har for sikkerthets skyld målt at ikke laderen er død, men den måler 16V ladespenning som er korrekt.

    Prøvde også å gå med nettstrømmen via docking station i tilfelle det skulle være noe galt med nettsocket'en i selve laptop'en, men med samme resultat. :cry:

     

    Er det noen som har peiling på hva som kan være galt? (takknemlig for alle forslag)

  6. Hei,

     

    har kjøpt en gammel Pentium laptop hvor LCD skjermen trenger en skikkelig rengjøring. Hvordan gjøre jeg dette uten å ødelegge skjermen? Kan jeg bruke våt-serviett og tørr-serviett som på en vanlig skjerm eller er det andre måter å gjøre det på og spesielle produkter som skal brukes?

  7. Problemet er at når jeg kommer til den delen hvor filene blir kopiert inn på HD'en så får jeg stadig beskjed om at den og den filen ikke ble kopiert inn.  Noen ganger kan jeg komme videre ved å trykke på "prøv igjen" , men enkelte filer vil bare ikke kopieres inn.

    Jeg regner med at du har gjort det allerede, men har du prøvd å bare fortsette installasjonen selv om noen filer mangler? Hver gang jeg installerer Windows XP er det sikkert 10-20 filer som ikke blir kopiert inn, men det fungerer helt greit likevel.

    Ja, har prøvd det noen ganger, men uansett hvilke filer jeg må hoppe over så får jeg samme meldingen når installasjonsprogrammet restarter maskinen: du kan ikke starte fordi denne filen mangler eller er skadet windows root>\system32\hal.dll

  8. Asus A7M266 (Socket A)                ca. 200.-

    Asus CUSL2-C (Socket FC-PGA)     ca. 150.-

    256MB PC100 SD-RAM                   ca. 100.-

    256MB PC2100 DDR-RAM              ca. 150.-

    512MB PC2100 DDR-RAM              ca. 250.-

    AMD Athlon XP1600+ (1,4 GHz)      ca. 200.-

    Creative GeForce 3 Ti200               ca. 150.- 

    Hercules Fortissimo 2                      ca ??

    Aopen HQ08 (Aquamarin)               ca. 100.-

    Q-Tec ATX 400W (P3/P4/AMD - Dual Fan)   ca 50.-

    Ikke helt enig med de prisene der. Har solgt mange av de delene der på QXL siste året og fått bedre priser. Delene går på qxl for omtrentlig disse prisene;

     

    Asus A7M266 (Socket A) 200 - 300

    Asus CUSL2-C (Socket FC-PGA) 200-300

    256MB PC100 SD-RAM 250-350

    256MB PC2100 DDR-RAM 300-350

    512MB PC2100 DDR-RAM 450-550

    AMD Athlon XP1600+ (1,4 GHz) 300-400

    Creative GeForce 3 Ti200 200-300

    Hercules Fortissimo 2 ca ??

    Aopen HQ08 (Aquamarin) 200-300

    Q-Tec ATX 400W (P3/P4/AMD - Dual Fan) 200-300

     

    Men hvis DingotOm er interessert i å selge til prisene som Fixer'n antyder kjøper jeg dem på flekken... :)

  9. Det er ikke nødvendig å installere 98 først hvis du vil ha bare XP som OS.

    Men kan jeg få mer info om maskinvare ?

    Neida, pleier ikke å ha 2 OS'er, men måtte som sagt innstallere det for at guttungen skulle få brukt PC'en i mellomtiden til jeg finner ut av problemet med XP installasjonen.

     

    Hardware;

     

    P3 600/256 slot 1

    Asus P2B

    512 MB PC133 SDRAM

    Voodoo 3 dfx 3000

    Maxtor 80/7200/2

    NEC DVD/CDROM leser

     

    All hardware'en er fra 2000 bortsett fra HD'en som er fra i år. PC'en har som sagt funket med dette hardware-oppsettet XP tidligere

  10. Vil du ha multiboot med 98 eller clean XP instal. ?

    Starter opp Win98 og installerer XP derfra på en annen formattert partisjon, hvis det var det du mente...

    Har dessuten prøvd å boote og installere med Maxtor programmet direkte fra clean disk, men det hjalp ikke noe det heller. Samme resultatet; noen av filene vil ikke inn på HD'en...

  11. svar til Jarmo:

     

    Ja, det kunne jo ha vært det, men jeg har jo hatt XP innstallert på akkrat denne maskinen med nøyaktig samme hardware'en og BIOS tidligere. Skulle bare boote HD'en for å installere XP på nytt etter at guttungen hadde rota det til. Formatterte disken og installerte altså Win98 først. Det gikk greit. Men med XP går det verre med...

  12. Har lastet inn WinXp på en rekke maskiner tidligere, men nå har jeg plutselig fått et problem ved reinnstallering på en maskin.

    Problemet er at når jeg kommer til den delen hvor filene blir kopiert inn på HD'en så får jeg stadig beskjed om at den og den filen ikke ble kopiert inn. Noen ganger kan jeg komme videre ved å trykke på "prøv igjen" , men enkelte filer vil bare ikke kopieres inn.

     

    For å utelukke mulige årsakskilder har jeg gjordt dette;

     

    * prøvd en annen innstallasjons-CD

    * prøvd flere CD-lesere

    * byttet ut IDE kabler

    * installert Win98 først for så å kjøre XP-installasjonen derfra

    * sjekket kabler, jumpere og liknende

     

    Jeg får altså installert Win98 uten problemer så det skulle jo utelukke en del mulige årsaker. Nå har jeg prøvd alt det mine kompetanse har å by på så nå ber jeg om hjelp fra dere andre der ute.

    Alle forslag vil bli mottat med takknemlighet og prøvd (dersom jeg ikke allerede har prøvd)

  13. Har fått tak i en gammel IBM laptop type TP 380D Pentium 150 MHz. Denne laptop'en har jeg bl.a. tenkt å knytte til mitt eksisterende bredbåndsnettverk hjemme som består av modem, router, 8 ports switch + 4-5 PC'er.

    Laptop'en har to PC Card slotter som støtter type I, II og III PMCIA kort. Har lett litt rundt på nettet for å fiinne et brukt nettverkskort slik at jeg kan kople meg til Internet via bredbåndsnettverket mitt. Har sett at det opereres med forskjellige navn på disse nettverkskortene. Det jeg lurer på er bl.a. om jeg kan bruke et PMCIA Lan kort f.eks. D-link DE-660? Eller er det kun for interne nettverk? Jeg kan nemlig få dette kortet for en billig penge, men er i tvil om det også kan brukes mot Internett via en switch, router og bredbandsmodem?

     

    Takknemlig for alle svar!

  14. Fikk nettopp en melding på MSN Messenger fra broderen som skriver at så snart han åpner en web-side så blir han kastet tilbake til desktop'en. Siden åpner seg, men lukkes omgående. Han kan bruke MSN messenger så han er tydeligvis tilkoplet nettet hele tiden, men alle sidene han ellers prøver å åpne lukker seg omgående. Han påstår selv at han ikke har vært inne å stilt på noe på "egenskaper for Internet"

    Noen som har et forslag til hva det kan være?

  15. Har bestilt og skal installere en 120GB Maxtor S-ATA i PC'en til sønnen. Nå har han en 16GB IDE disk. Er det noe spesielt jeg må ta hensyn til vedr. kabler, formattering, setting i BIOS osv. Han har forøvrig.et ASUS A7V333 HK og en XP1800 CPU.

    Har formattert og installert mange IDE HD'er opp i gjennom, men aldri en S-ATA disk så jeg er takknemlig for alle svar :yes:

  16. Jeg har vært i kontakt med økokrim i forbindelse med et prosjekt jeg gjorde på videregående skole. Det jeg fikk beskjed om, var at nedlastning og oppbevaring (lagre og bruke) av musikk og film er lovlig, men det er ikke lov å distribuere (dvs. dele) filer du ikke selv har opphavsretten på. I bunn og grunn er vel dette kun en mangel i loven, ettersom ingen i utgangspunktet skal kunne laste ned, ettersom ingen har lov til å dele ut. Men selvfølgelig følger ikke alle loven, til glede for de som liker gratis musikk og film.

    Det blir jo nesten like dumt som det at man i Norge har lov til å selge sex, men ikke kjøpe..... :wallbash:

×
×
  • Opprett ny...