Gå til innhold

Gomle

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Gomle

  1. Alder spiller ingen rolle. Jeg er 38år og går B1(første året) nå. Den gamleste i hele B1 er 48år. så svaret er NEI. spiller ingen rolle. det er du som person som betyr noe. Det er det også en arbeidsgiver vil se på. En fordel med å være litt eldre er at man opparbeider seg livserfaring som kan komme godt med både for deg selv men også medstudenter og fremtidige kolleger.
  2. ja det er jo sant. Totalt sett har det aldri vært et problem så langt. det totale søkertallet gikk ned med ca 1000stk til i år (fra 4284 til 3340), men fra året før så var antallet som kom igjennom opptakskravene (både fysisk og egnethetstest) høyere enn i fjor. Må nok si jeg blir overrasket hvis de ikke står igjen med nok folk til å fylle plassene neste år.
  3. Da er statsbudsjettet offentliggjort og det ser ut som de fortsetter med å ha 500 studieplasser fordelt på våre 3 skoler som i år. Det vil bety at poengsnittet for å komme inn på PHS sannsynligvis ikke vil stige alt for mye sammenlignet med årets opptak.
  4. Det skal sies at jeg er 37 år nå når jeg går første året på PHS. Men jeg har faktisk mistet førerkortet for bil 2 ganger. Dette var når jeg henholdsvis var 19 og 23år, så det er en stund siden. Likevel kom jeg inn på PHS i år på mitt første forsøk. Så klart er det å miste førerkortet mildere enn hvis man har drevet med narkotika eller vold. Hvordan man forholder seg til disse tingene på intervju, og ellers vil bety mer. Spill med åpne kort. Ikke prøv å skjule noe for å fremstå bedre enn det man er. ALLE har svakheter, og ingen er perfekte. Det å kunne innse det og også være helt åpen om dette er en styrke. Hvis det da i ditt tilfelle ikke står noe på den uttømmende politiattesten, så anbefaler jeg deg å ta dette opp i et evt intervju, og fortelle hva som skjedde og hvorfor. Man vil få spørsmål som lar deg selv ta opp sånne ting tidlig i intervjuet. Mot slutten av intervjuet så kan de ta opp sånne ting om de ikke har blitt nevnt. (iallefall var det sånn på intervjuet mitt) Hvert et forsøk på å unnlate å fortelle noe, bidrar til at man fremstår (eller kan fremstå) som en uærlig person og dette står sterkt imot politiets grunnverdier. Men ikke vær nervøs for dette høres ut som en minimal bagatell uansett
  5. Jeg går første året på PHS i Oslo nå. I årets kontigent var det totalt 535 stk i forhold til 400 årene før. Majoriteten av de 135 ekstra kom inn i Oslo og vi er ca 180 studenter her nå. Det er nesten en dobling av tidligere år. Blir det samme antall neste år vil nok snittet ikke stige for mye. Jeg har nok ville gått ut i fra at snittet stiger litt. Du har 0.8p å gå på mtp årets opptak. Det har sikkert ikke vært dumt hvis du klarer å forbedre en karakter. Det skal ikke mye til. Du vil uansett ha nok konkuransepoeng til å kvalifisere til opptakene så det er tidsnok å forbedre karakterer til våren 2023 om du velger det. Når det kommer til de fysiske kravene er det egentlig ganske enkelt. Finn ut HVA du må trene mer på enn andre ting. For eksempel for min del var det løping og litt pull ups. Klarer du å identifisere dette tidlig er det lettere å starte målrettet trening. Løping. Sett tidlig opp den firkanten (7x15meter) og test deg på denne. Gjerne varier hvordan du trener løping for å ikke gå lei(vanlig løping/intervalltrening og til og med "death by burpies"), men gå tilbake å sjekk hvordan du ligger an på opptaksøvelsen. (tar du opptaket i Oslo er det varmt og er klam og varm luft i gymsalen denne øvelsen gjennomføres siden denne ligger vegg-i-vegg med svømmebassenget. Dette gjør øvelsen litt tyngre. Pull-ups. Ganske enkelt sjekk youtube her. tonnevis med videoer som viser hvordan du kan gå frem for å bli sterkere. for min del hadde jeg en pull-up stang hjemme jeg kunne sette opp i dørkarmen. Hver gang jeg passerte denne for å gå på do for eks så skulle jeg ta pull ups. Gjerne kjøp et strekk også som kan hjelpe deg i starten hvis du trenger dette. Så kan du prøve med ekstra vekt etter hvert. Benkpress: en del pushups vil hjelpe. klarer man en del vanlige, kan man ta push ups med føttene på en stol for ekstra utfordring. Dette kan du gjøre hvis du ikke har god tilgang på benkepress. Hvis du har det, så... løft benkepress også xD Svømming: Om du klarer å svømme crawl så er dette mest effektivt. Om du vil lære dette er det også mange guides på youtube. Det viktigste er å svømme rolig for å ikke slite deg ut tidlig. Det vil man tape mye tid på. Har du et basseng i nærheten så gjerne svøm en del. Trener du ikke på dette/evt tar for lett på det så kan man få en overraskelse. Det var en video på youtube som jeg ofte så på når jeg trengte en ekstra mental dytt i ryggen. NEVER EVER GIVE UP!
  6. Har du fått tilbud om studieplass kan du bare søke nå. Jeg har fått innvilget lån allerede. Det var en rask prosess som tok 5-10min. Utbetaling vil ikke skje før skolen starter og man møter på første skoledag. Uansett ingen grunn til å vente med å søke hvis man har fått plass og takker ja til dette tilbudet.
  7. Noen vil så klart ikke komme inn i år og jeg vet det vil føles kjipt. Ikke mist motet. Prøv igjen neste år. Forbedre noen karakterer. Tren enda mer. Vil man, så er det deg selv det står på! Gjennom det siste året har jeg brukt denne videoen som motivasjon. Enten det var for ekstra motivasjon når jeg leste for å forbedre mine egne karakterer, eller før jeg dro ut på løpetur eller annen trening. Den funker kanskje ikke for alle, men for meg så ble motivasjonsgnisten til en stor flamme hver gang jeg så den. Jeg kom inn i år, og når jeg ser den nå, får jeg klump i halsen. ALDRI GI OPP!!
  8. Er nok stygt redd for at du er for langt bak i køen. Man skal vel aldri si aldri, men med tanke på at det bare er 500 plasser totalt så er det mange som må trekke seg for at du skal få sjansen i år. Men jeg krysser fingrene! 🤞🤞
  9. Er interessert i bøker om noen har til salgs. Kontakt på PM
  10. Årets snitt: (foreløpig) Oslo: 52,8. Stavern: 51,4. Bodø: 50
  11. Oslo! Her kjæm æ! Grattis alle sammen som fikk tilbud!!
  12. har du forbedret karakterer er det jo den karakteren som teller og den de bruker. Hvordan dette gjøres i praksis vet jeg ikke, men det er et system her. Mange forbedrer karakterer for å kunne komme inn på ønsket studie. De finner nok ut hva som er ditt beste snitt og bruker det.
  13. Et perfekt system finnes vel ikke uansett. Bare glad vi er lysår foran USA.
  14. Du er absolutt inne på noe. Dette ville sikret at man blir mer kjent med de som søker i en seleksjonsprosess. Det er absolutt ikke gitt at alle som er gjennom egnethetssamtalen er egnet til å være politi. Og det at flere som faktisk er egnet blir droppet fordi den korte tiden de hadde for å vise seg fram på intervju ikke var nok. En venninne av meg som er utdannet politi snakket om at det var flere på politihøgskolen som etter hennes mening absolutt ikke var egnet. Nå er nok en sånn løsning med et lengere opptak alt for kostbart dessverre. Det er synd siden politiet har den rollen den har i samfunnet. Lite vi kan gjøre med det da. 😛
  15. Der har du nok helt rett. Dette er jo strengt tatt klart 01.07 når man ikke forandre på rekkefølge på sine valg lenger. Kan ikke skjønne annet. Høres ut som ren logikk spør du meg for min del så har jeg 58.8 i snitt så jeg sitter å venter på bekreftelse om det blir Oslo. Skal nok mye til at snittet går opp fra 56.5, men man vet jo aldri.
  16. Regner med det var forbindelse med egnethetssamtalen og avslag på denne tjohei mente. Uansett skummelt å anta om man kommer inn eller ikke... men det er litt synd at det er så kort tid mellom når vi får bekreftelse til skolen starter. Forholdsvis lite tid på å skaffe plass å bo. 😬
  17. Står at fadderuka starter i uke 33. dvs mandag 15 august. hva er første obligatoriske oppmøtedag? hvis noen vet.
  18. Politihøgskolen øker i år antall studenter fra 400 til 500. Dette fortalte de under opptaksprøvene i Oslo. Dette vil jeg tro hjelper på og senker snittet litt iallefall. Krysser fingrene for alle sammen at dere kommer inn. Til dere som ikke gjorde det, så går det et tog neste år. Vil man så kan man!
×
×
  • Opprett ny...