Gå til innhold

robgar

Medlemmer
  • Innlegg

    988
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av robgar

  1. Det høres interessant ut. Nå bor jeg i byen uten noe serlig skogtilgang, men kanskje det er vegen å gå. Kontakte en gård og høre om de har et tre jeg kan kjøpe. Krever mye bearbeiding da.

     

    Lurer på om de "ballene" kalles treknuter.

     

     

    Det hadde vært interessant å finne fabrikker som bearbeider litt andre tresorter enn furu og gran.



  2. Heisann.

     

    Har alltid hatt sansen for trearbeid, og synes det er kjekt å skjære ut ting.

    Det har stort sett vært sporadiske innfall der og da, hvor jeg bruker de plankrestbitene jeg av tilfeldigheter har liggende. Derav har det for det meste gått i Furu og Gran.

     

    I Australia en dag kom jeg over en tresort som visste seg å være mye bedre egnet til å kutte ut figurer. Fikk kuttet ut en sjakk-brikke hest på en time. Treet var hardt og kompakt, fliset seg ikke nevneverdig og lot seg skjære lett med en god skarp liten kniv (av typen til skarveskuddsroser?)

     

    Nå er jeg tilbake i Norge og har lyst å utivkle denne hobbyen. Lære teknikker, prøve ut, bli kjent med flere tresorter og hva de duger til (og ikke duger til). Jeg kommer til å lage små figurer som f.eks å fullføre sjakkbrikkesettet mitt (har en hest som sagt). Og på sikt ønsker jeg å holde huset med egenproduserte møbler.

    Så da lurer jeg på om forumet her har noen gode og vonde erfaringer med tresorter i Norge, hvor en får kjøpt inn slikt. Om en skulle forsøkt seg på en fiolin, (ikke sannsynlig med det første ^^), hviilken type tre ville en brukt da?

    Om du sitter på noen gode tips, og eller vil preike litt om trearbeide setter jeg pris på det og :).

     

    - Robin

  3. Litt kjapp googling fant fram til at du gjør det helt riktig med å sette width og height i objectet. Men selve svg filen er kilden til problemet.

     

    Der står det kanskje:

     

    <svg width="32" height="32">...</svg>

    mens det burde stå er :

     

    <svg width="100%" height="100%" viewBox =" 0 0 32 32">...</svg> 

     

    Altså: Du må sjekke selve svgfilen i en teksteditor, og se om den er riktig (viser til siste snutt).

     

     

     

    Se sisteposten her:

    http://groups.google...943b1fabc?pli=1

    • Liker 1
  4. Eller bare ein svitsj (eller ruter) med VLAN-støtte. Linksys SLM2008, for eksempel. Du koblar då ein kabel frå telefonboksen og til svitsjen (i t.d. port 1), set så opp t.d. port 2 i eit VLAN og port 3 i eit anna VLAN. Så koblar du utstyr til dei ulike nettverkar i rett port, så er dei adskilt. :)

     

     

    Enkleste måten er som sagt å bruke 3 NAT-rutere.

    NextGentel --- Telefonboks
    / 	\
    R1 	R2
    | 	|
    Nett A	Nett B
    

     

     

     

    Det lar seg gjøre med en ruter også. Usikker på om det går med ruteren du fikk fra nextgentel.

    Du bruker då vlan, hvor ruteren får to lokale iper (en for nett A og en for nett B)+ at du bruker ACL (brannmur) til å blokkere trafikk mellom nett A og B.

    Krever en litt mer avansert konfigurasjon utover de mulighetene du har i webadminpanelet iallefall. Om du telneter ruteren din får du ofte litt flere alternativer.

     

    Då ser det ut som så her:

    NextGentel --- Telefonboks
    / 	\
    | 	|
    Nett A 	Nett B
    

  5. Etter en del røsking i håret og feilsøking fant jeg endelig ut en liten finurlighet om iptables som kan være grei å ha med seg:

     

     

    iptables -A INPUT -i eth0 -s 192.168.2.2/24 -j ACCEPT
    
    #blir altså oversatt (i tabellen) til :
    iptables -A INPUT -i eth0 -s 192.168.2.0/24 -J ACCEPT

     

    Det er ganske så innlysende for meg nå, at jeg ikke trenger å spesifisere masken,

    ettersom eth0 har ip 192.168.2.1 med maske 255.255.255.0 (/24) og er da på samme

    nett som den ipaddressen jeg ville basere filtreringen på.

     

    Korrekt syntaks for å tillatte en spesifikk ipaddresse på samme nett som interfacet er:

    iptables -A INPUT -i eth0 -s 192.168.2.2 -j ACCEPT

     

    Altså bare uten masken.

     

     

    Håper dette er nyttig informasjon for noen.

     

    Robin

  6. Dette har i utgangspunktet ikke noe med skolen, det er et selvstendig frivillig arrangement. Men, her i Bergen og rundt om i andre steder i landet jobbes det for å integrere legoen, ledet av disse robottene inn i skolens ellers så tørre teoretiske undervisning. Flere skoler rundt om i landet har fått et såkalt Newton rom, hvor det blir satt tilgjengelig naturvitenskaplige og teknologiske duppedingser for bruk i undervisningen for elevene.

     

    Ellers er det utrolig hvor tverrfaglig dette arrangementet er. Det innbefatter som skjent mer enn bare å bygge en robot, programere den, lese seg til kunnskap og kompetanse om et tema, loggføre arbeidsprossessen og planlegge samensuriumet. Alt sammen med mere til hele tiden i et godt samarbeid som engasjerer elevene. Den teoretiske oppgaven vektlegger en samfunnsbevisthet, historiens påvirkelse og ikke minst det naturfaglige innholdet i selve temaet. Dette er da altså trekk fra Norsk, Naturfag, Matematikk, Samfunnskunskap, Historie og i tilegg kanskje gymnastikk. For som vist i artikkelen er underholdnings showene til lagene et viktig kriterie for nominasjon til flere priser, inkludert Champions prisen (dog i mindre grad). De fleste velger dans som noe passende, og sist jeg sjekket stod det dans i pensumet til gymnastikken.

     

    Robin

    Styret FLL Bergen.

  7. Huffda, lite årvåkent av meg. Selvsagt har den ikke L3 til den prisen. Da blir det altså ikke aktuelt med segmentering til den prisklassen jeg i utgangspunktet så for meg. (Litt optimistisk)

    Er det noen som har noen anbefalinger til under 4 tusen på en coreswitch som takler all skitten kastet mot den og holder seg stabil ?

     

    Var litt interesert i å finne en rimelig svitsj med delvis L3 egenskaper. Kom fram til denne til 5000; Netgear Prosafe GS724TR.

    Er denne noe stabilt og noe til å stole på ?

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=36954...led#ProductTabs

     

    Det står listet på utvidet info : Statisk ruting. Blir litt suspekt når dette ikke er en av "draw-featurs", eller hovedegenskapene til svitsjen.

  8. Heisann. Vurderer innkjøp av core switch til et dataparty av størrelsen 150-300 personer. Nettverket vil bli segmentert. Det jeg lurer på er om denne : http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=316904 vil fungere holdbart som core switch. Den har alle egenskaper jeg leter etter, portbasert vlan, trunking, port mirror, Gigabit (duh!) og i tillegg er den en smart switch. Det som gjør meg skeptisk, er prisen. "Too good to be true" er det noe som heter.

  9. Min erfaring er liten, resonerer og grubler litt av innteresse dog.

     

    Jeg går utifra at det er først snakk om meget store database systemer at det blir kritisk for usynkron datalagring. Hvor størrelse er det mest vanlige da ? Det er jo såklart avhengig av applikasjon, bruksområdet og organisasjon osv, men har vi alikevel et generelt bilde ?. Vil da tro at siden synkroniseringen sendes ut paralelt, vil responstiden det tar å få lagret være lik den tregeste nodens responstid + det nanosekundet det tar å skrive bytene lokalt.

  10. Ja du kan flytte den. Men da må du strekke kabel.

     

    Det kommer ann på om den har A) innebygget modem (telefonledning fra veggen inn til ruteren) eller om den har B) ekstern modem.

     

    Dersom A) må du ha et telefonutak nede, eller strekke telefonledning ned. Dersom du har isdn / analog telefon og bruker splitter må denne være der hvor ruteren er, og også hvor telefon "boksen" er.

     

    Dersom B) holder det med å strekke vanlig cat5 nettverksledning til ruteren, fra modem til ruter.

  11. Vist du skulle ha behov for å styre fra kommandolinjen så er allerede Windows skippet med påslatt telnet server.

     

     

    Denne funksjonen er vel ikke påslått by default i Vista? kjører Vista frem til sommeren til Microsoft har fått ut fiks til Homeserver.

     

    Ikke i Vista nei. Og heller ikke i XP lenger. Det var før service pack 1/2 (litt usikker) fant jeg ut. Men den kan raskt slåes på. Kontroll panel -> Administrative ... -> tjenester aktiver telnet.

  12. En løsning på dette :

     

    Ta en jack - jack kabel fra Line out til Line in på lydkortet (pc2). Stream så line in med VLC til pc 1 som motar streamingen.

     

    Da får du all lyd som blir spilt av på pc2. Men ulempen her er at det da blir stereo, og det går fra digitalt->analogt->digitalt over wlan -> analogt. Noe som kan lage forsinkelser og støy, avhengig av maskinvare og kvalitet på kabel. Det å streame lyd over en trådløs forbindelse er i utgangspunktet en dårlig ide dersom kvaliteten er avgjørende.

  13. Det er ikke OS'et som gjør overvåkningen, det skjer i et program. Mulig dette kommer med windows Server. Dersom ikke har du et gratis alternativ multiplatform program : wireshark (link

     

    Det dette gjør er å "sniffe" alle pakker som går inn og ut av maskinen. Skal du overvåke nettverket, må denne maskinen være satt opp som gateway.

     

     

    Det var (bitte) litt om overvåkning med pc. Men går under den tro at managed switcher har en overvåknings funksjonalitet.

×
×
  • Opprett ny...