Gå til innhold

arnfinlm

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arnfinlm

  1. ..

    D80 er presis og nøytral i fargene også på jpeg.

    ..

     

    Hø? snakker vi om samme D80 nå Anew? By default synes eg D80 ser ut som et grellt kompaktkamera med "KenRockwell JPG farger" Det later også til å overeksponere unødig mye i flere situasjoner med Matrix lysmåling.

     

     

    Jepp, det var det jeg skulle si.

    Det kan det vaere noe i og var ett av de tingene som i begynnelsen skuffa meg litt. Men da laerte jeg jo kjapt eksponeringskompensasjon. :-) Tok noen bilder for aa sammenligne med ett 350d og D80'en var 1/2-3/4 lysere. D80'en fikk rett eksponering paa personene men brente ut himmelen, 350d undereksponerte paa personene men beholdt fargene i skyene. Men det kommer ann paa bildet.

     

    Men det er vanskelig aa si. Smak og behag. Baade med bildekvaliteter og ergonomi.

     

    MEN: Men av en eller annen grunn virker det som om du ikke har den riktige foelelsen for 30D. Det er noe som skurrer og da boer du sjekke ut andre modeller.

  2. Jeg synes det er merkbar forskjell paa stoerrelsen paa soekerene der D80 er stoerst. Jeg vurderte mellom disse to da jeg kjoepte for ett og ett halvt aar siden og med ergonomi, "handling" og soekeren falt valget veldig enkelt paa D80. Jeg liker mye bedre hvordan hjulene for blender og lukkertid er plassert. Og ved aa mappe eksponeringskompensasjonen automatisk til hjulene blir det gull. Men som sagt det er jo smak og behag.

    Ting jeg savner:

    -visning av ISO i soeker til enhver tid

    -at naar man holder func-knappen inne, naar den er mappet til aa vise ISO i soeker, skulle det ha vaert mulig aa bruke ett av hjulene til aa endre iso'en.

    og sikkert mer ogsaa, som jeg ikke husker i farta.

     

    og sist men ikke minst, man tar MYE bedre bilder med Nikon utstyr ;-)

     

     

    not

  3. Ufattelig at reglene er slik, da. Det er jo ikke verkstedet eller rammemakeren som er eieren av enten bil eller bilder..

     

    Edit: Det blir jo akkurat som om at hvis et P-selskap går konkurs, så tauer man bort alle biler som står parkert på parkeringsplassene til dette aktuelle selskapet.

     

    Det er vel regler slik så man ikke bare kan ta å fjerne alt av verdier fra butikken.

     

     

    Forrøvrig står det i artikkelen hos foto.no http://foto.no/cgi-bin/articles/articleVie...articleId=40124 at alle som har utstyr inne til service skal få det tilbake.

     

    Så da regner jeg med at noen er litt lettet :-)

  4. Når jeg så overskriften var hodet umiddelbart i tankevelting for å vurdere hvor kameraet mitt, som er på reklamasjons-besøk, ender opp..

     

    Vet ikke helt hva som er reglene men i en konkurs så skal jo alt av eiendeler gå i konkursboet som "selges" for å dekke gjeld til kreditorene(eller i alle fall så mye som de kan få for det). Har man noe i butikken så kan man sende krav til boet for å få en kompensasjon, men man kommer langt ned på lista i forhold til de med større krav.

     

    Skjedde noe lignende med ett stort nettbasert datafirma her i engeland. Jeg hadde en ekstern hd inne til rep da de gikk konkurs. Det var bare å glemme å få den tilbake.... bra den ikke var veldig dyr. Nå er firmaet oppe igjenn med ett bittelitt endret navn og med samme eiere.

     

    Mulig at nye eiere som tar over "tar ansvar" og som en gest leverer tilbake utstyr som er inne til rep men det har man nok ikke krav på tror jeg. Det er jo noe de bør gjøre for å beholde tillitt spesielt hvis det er de tidligere eierene som starter på nytt i ett så lite marked som norge.

     

    Bestefaren min er kunstner og for en del år siden hadde han en haug med bilder inne til innramming da ramemakeren gikk konkurs. Heldigvis kjente han godt de som eide butikken og "i nattens muml og mørke"(?) smuglet de ut bildene hans. Ellers hadde de gått rett i boet.

    Har til og med hørt om en rørlegger som hadde bil med alt av utstyr inne i lokalene til ett firma som gikk konkurs... Det er kjipe greier.

  5. Denne tråden kommer fra den forrige fotovideodiskusjonen om kvalitet på service.

     

     

    Hva skjedde? Fotovideo har jo vært en av de fremtredende i markedet og sørget for at en god del mindre butikker i Oslo har blitt lagt ned. De var jo lenge utrolig gode på pris samtidig som de hadde fysisk butikk med "god" service.

     

    Ble de rett og slett for "cocky"? Nye fancy lokaler etc?

  6. For "amatør"-animasjon så trenger du jo ikke større oppløsning enn 720x576(PAL) og det er jo faktisk ikke mer enn 0.4 megapixel. Noe som er digg er å ha muligheten til onionskinning,dvs at man på mac/pcen ser liveview samtidig som man har det forrige bildet i ett overlay, så det er lurt og sjekke ut hvilke programmer som støtter hvilke overføringsformater. Faktisk så kan det hende at det lønner seg med ett videoamera da de fleste animasjonsprogrammer støtter onionskinning via firewire og du automatisk video-oppløsning. Med ett slikt program tar du også bildene rett til disk fjernstyrt fra mac/pc og du kan sjekke sekvensen hele tiden. Når jeg tenker etter tror jeg kanskje at kompakte fra canon kan styres fra noen animprogrammer.

     

    D50 som blir nevnt og DSLR generelt har lenge hatt mangel på liveview men i det siste har det jo kommet på de fleste modeller. Da skulle det jo ikke være noe i veien for onionskinning med disse så lenge animasjonsprogrammene støtter det.

     

    Ellers som det blir nevnt er det viktig å kunne manuelt stille blender og lukkertid i tillegg til å ta bildene uten å berøre kamera.

     

    Har du ett webcam så kan du prøve det også. Det har funket for meg når jeg har kjedet meg og bare raskt ville lage animasjoner med ting på skrivebordet. Billedkvaliteten er ikke så mye å skryte av. Men noe som hjelper utrolig på billedkvaliteten er å ha så god belysning som mulig.

  7. Designtemaet er ikks så værst. Litt lite kontrast blir det mellom det lysegrønne og den hvite bakgrunnen.

     

    Men LAYOUT er egentlig helt grusomt. Her virker alt plassert i hytt og pine. Har ikke noe imot reklame men her ødelegger det mye for helheten av sida, dårlig integrert og rotete.

     

    Hvorfor er menylinja delt i to? dette synes jeg medfører ett mer rotete inntrykk.

     

    Ikke helt overbevist.

  8. Kan se noe i bildet men det er tydelig at det er tilfeldighetenes spill. Hvis man skal berømme noen for bildet er det ikke fotografen, men tilfeldighetene.

     

    Enig her, men bytt ut tilfeldighetene med han som har designet stedet; Olafur Eliasson, som Aetius utpekte. Dette er en annen manns kunstverk. Han fortjener så absolutt æren.

     

    Dette er ikke et bilde man kan kalle sitt eget i det hele tatt uansett. Som ikke skybilde trenden var nok, så er det en annen stygg trend innen fotografering. Folk som tar bilder av flotte gamle hus og byggninger og selv får æren for å ha tatt et bra tatt bilde.

     

    Yeah right sier jeg bare.

     

    ok.... Ramius nå er du på tynn is.... Ser IKKE at du gir noe som helst kreditt til han som laget vegglampa du har AV-fotografert, hva med han som designet koppen du har tatt foto av samtidig som du slipper ett jordbær oppi? De bildene er ikke mer originale enn dette bildet, du har kanskje bare bedre utstyr. I det minste her er det en komposisjon med elementer som kombinert gir både konotasjoner og assosiasjoner. Han mangler utstyr og teknikk men det kommer og det er vel derfor han har postet det her.

     

    Hva kan man ta bilde av med den holdningen du har? Vis meg ETT fotografi som hverken inneholder noe man kan gi kreditt til noen som helst andre eller som inneholder tilfeldigheter.

     

    Tilfeldigheter???? ALT av fotografi har ett snev av tilfeldigheter. Fotografi er å være på rett tid til rett sted. En god fotograf er oftere på rett sted, til rett tid og har teknikken till å feste bildet "bra" til film/billedbrikka.

     

    Akam er jo heller ikke ett PRO fotograf nettsted.

     

    Til minebilder:

     

    Hvis du ønsker å utvikle deg er det kjempebra og poste bildene her å få kritkk men med disse svarene

     

    Bildet har potensiale og jeg ser det du har sett i øyeblikket og det er en bra start.

    Når det gjelder å ha bilder på "skrå" så må man enten ta skikkelig i eller holde seg unna. Her burde horisontale linjer være helt rette.

    Personene til venstre burde ha vært beskjært bort. Hele bildet kunne ha vært beskjært tettere for å fremheve personen i siluett spesielt blir det mye forgrunn. Da bildet ble tatt kunne du ha gått nærmere for å oppnå at personen ble mer fremtredende. Synes lyset og personen er godt plassert i forhold til hverandre. Med en telelinse kunne også forholdet mellom lys og siluett blitt strammere. Men kanskje bildet da hadde blitt flatere

    Med ett speilrefleks kunne du også ha prøvd ut forskjellige lukkertider og kansje sammensatt flere eksponeringer for å unngå den utbrendte lyskjeglen(smak og behag mener nå jeg) i tillegg til att støy og dynamikk ville ha blitt bedre tatt vare på.

     

    Dette innlegget er redigert av moderator.

  9. Mellom disse to, D80! (Har ikke noen erfaring med de andre merkene eller modellene)

    Jeg har tilgang til begge to og faller helt klart for D80.

     

    Det snakkes om at D80 har mer støy enn 400D på høy iso. Det merker jeg svært lite av. Dette må nesten beregnes matematisk og ikke visuelt. Synes heller at støyen på D80(mest luminans) er penere enn på 400D(mest chroma).

     

    Ergonomi: kommer jo veldig ann på hendene men for meg så er D

     

    Betjening: hvis du gjør litt mer enn kun "pek og skyt" på full automatikk, får du mye lettere tilgang til innstillinger på D80. Deilig med hjul både forran og bak. Du kan sette opp slik at i Blenderprioritet fungerer bakhjulet som eksp kompensasjon og omvendt ved lukkerprioritet. Manuelt så funker forran som blender og bak som lukkertid.

     

    Søker: Kikk inn i en D80 og så ser du inn i en 400D. 400D blir ett nøkkelhull.

     

    Når det gjelder billedkvaliteten er de ganske like men verdt å merke seg er at d80 ofte eksponerer 0,3-0,7 høyere enn 400d og dette kan merkes i dagslys hvor da skyene overeksponeres. (Tror det er fordi d80 vektlegger senter mer enn 400d)

     

    For å ta noe ved D80 jeg ikke liker

    D80 kan ikke skyte trådløst med sb-800 uten at også den interne blitzen også fyres av

    D80 har ikke innebygd lysmåler slik 200D/300D for bruk av "gammel" optikk (vurdere disse? i dag hadde jeg kanskje gått for 300D)

    ISO verdien vises ikke inne i søkeren

     

    Men dette er vel ting som heller ikke 400d har.

     

    Viktigste er at man lærer sitt kamera og kjenne, og dermed får man mest ut av det.

     

     

     

     

    Arnfinn

  10. Fotografi 8/2007 som kom i postkassen min idag har en fyldig test av D300 :wow:

     

    Har det kommet i butikkene enda eller får dere som abonerer på det litt før?

     

    Nam nam da har jeg deilig lektyre på flyet lille juleaften..

     

    Enda ikke bestemt meg om jeg skal oppgradere fra d80 enda.

    Men heller egentlig mer mot litt ekstra optikk, hvis ingen av dere greier å overbevise meg da....

  11. Jeg er ikke helt trygg på lightroom, og det og ha alle "data" i en stk biblioteksfil. Dette kan ha noe med at jeg har brukt lightroom siden beta 2 for litt over ett år siden. Hadde ett par stygge betakrasj hvor databasen og til og med noen bilder ble skadet/borte.... Men etter release 1.0 har jeg ikke hatt noen problemer.

    Jeg vil absolutt anbefale at du går til catalogue settings og huker av boksen for automatically write changes to xmp. Da blir alle endringer lagret i "egne filer" (litt forskjellig på forskjellige filer, med råfiler får du en xmp fil i tillegg men på dng, tif, jpg lagres det instruksjoner rett i fila) på disken. Så hvis hele bibliotekfila skulle gå til skogen så kan du bare importere alle filene på nytt og du får de fleste av innstillingene og nøkkelord etc du hadde.

    Merk at virtuelle kopier og collections ikke blir med.

     

    Men husk.... Backup, backup, backup og backup.

    Både av biblioteksfila og alle bildene.

     

    Arnfinn

  12. Veldig fint bilde og du treffer blikket til modellen veldig bra. Venstre øyet lyser jo opp, men jeg synes kanskje at det høyre blir litt i mørkeste laget og tildekket.

    Hvor mye og hva av etterarbeid er gjort?

    Enig med det som blir sagt om hendene. De har nok blitt softet litt for mye. I tillegg ser det ut som hun er iskald på henda jfr lyserosa farge mot den gylne hun har ellers.

×
×
  • Opprett ny...