Gå til innhold

PavilionI7

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PavilionI7

  1. Kron skrev (7 timer siden):

    TS signerte lånekontrakt uten å lese over denne. Som sikkert er nokså vanlig, fordi man forventer at en aktør som Tesla driver seriøst. De var altså ikke klar over manglende kaskoforsikring, eller risikoen knyttet til de uvanlige vilkårene til Tesla. 

    Liten skrift i en kontrakt som ikke leses over av kunden, vil dette anses som presentert på en tydelig måte ved avtaleinngåelse? Når avtalevilkårene innebærer en uvanlig stor risiko for kunde, vilkår som Tesla har fått sterk kritikk for, av retten, og av aktører som NAF. Ser du virkelig ingen sak for TS i dette tilfellet? Bare å betale?

    Jeg tolker det som at det skal mye til for at Tesla får medhold i retten for slike avtalevilkår, da de er såpass urimelige.

    Ett tilleggsspørsmål også her. Om man har rett på lånebil etter forbrukerkjøpsloven på grunn av utbedring av egen bil. Nå vet jeg ikke om det er tilfellet her. Men vil man ikke da også ha rett på en lånebil med normale vilkår? Hva om man som kunde sier nei til dette vilkåret satt av Tesla når man har rett på lånebil etter forbrukerkjøpsloven? Jeg vil tro at man får bred støtte også i retten om at man kan kreve å få en lånebil med kasko og normale vilkår i slike tilfeller.

    Som du nevner signerte jeg kontrakten uten å lese over denne. Informasjonen vedrørende egenandel og at bilene ikke er kaskoforsikret var ikke tydelig opplyst. Med en ettåring i hånda og behov for bil i hverdagen ble det rett og slett bare signert raskest mulig. Da med tanke om at en seriøst aktør stiller med vanlige vilkår...

     

  2. Herr Brun skrev (8 timer siden):

    Jo. De kan strengt tatt låne den ut med kun kasko. 

    Men Tesla låner ut bilene uten kasko...

    Iht. forbrukerkjøpsloven har man krav på lånebil om reparasjonen tar mer enn en uke. Om aktørene tar 30.000kr i egenandel og stiller med biler uten kasko mener jeg dette skremmer forbrukere til å benytte seg av den rettigheten. Det kan vel ikke være riktig?

  3. Hei,

    Har en Tesla som gjentatte ganger har vært innom Tesla for utbedring. 

    Nå ved sist utbedring var bilen inne hos de i cirka 1 mnd og vi fikk dermed tilbud om lånebil.
    Greit nok - vi signerer leiekontrakt uten å lese over denne da vi er avhengig av bil.
    Men i denne kontrakten står at Tesla ikke kaskoforsikrer leiebilene sine og egenandel er på 2500euro(!). 
    Og som dere sikkert skjønner per nå ble bilen under denne perioden skadet noe som utløste  nevnte egenandel.


    Forbrukerkjøpsloven sier at man som hovedregel krav på en lånebil hvis reparasjonen vil ta mer enn en uke.
    Bilen skal være tilnærmet lik den som er til reparasjon, men det er ikke noe krav til at den skal være identisk.

    Burde ikke dette også gjelde for vilkårene man har i sin egen forsikring?
    Om skaden hadde oppstått på min egen bil hadde egenandel vært 4000kr....
    Er det greit at Tesla setter egenandel så høyt at folk nesten ikke tørr å ta ut leiebil?
    Andre forhandlere har egenandel i prisklassen fra 6000 til 15000 ifølge artikkel fra NAF...
     

     

     

     

     


     

     

  4. Hei!

    Jeg har nylig kjøpt en brukt enebolig og skal gå i gang med signering. 

    Det jeg stusser litt på er at i prospektet står det under informasjon at selger er: Per XX, XX Eiendom AS, 
    Under egenerklæringen til selger er firmaet listet opp som selger nummer 1, mens privatpersonen er listet opp som selger nummer 2.

    I kjøpekontrakten derimot er det kun firma som er nevnt. 

    Etter mitt skjønn, OM det skulle oppstå noe med eiendommen så stiller man vel mye sterkere om man kan rette krav mot to forskjellige parter og ikke kun et AS som kan avvikles?

    Har jeg noen mulighet til å få privatpersonen som en part i kjøpekontrakten også? Det er jo slik jeg har tolket prospektet?
    Eller er det bare jeg som gjør meg selv vanskelig nå?

    Jeg så nettopp episoden vedrørende boligselgerforsikring på Tv2 hjelper deg hvor motpart var et konkurs aksjeselskap.

    Derfor jeg begynte å tenke på dette nå....

     

    image.png.811817e7b094173919bd7076ef33d97d.png

    image.png.1092f2d2a2aa87d47390d4eb6f372d7c.png

     

     

  5. Når man har slått fast at forbrukerkjøpsloven kommer til anvendelse, blir det neste spørsmålet om det faktisk foreligger en mangel. Når man skal vurdere om en gjenstand (valp) har en mangel er hovedregelen at man legger til grunn ”det tidspunktet da risikoen går over på forbrukeren”, “selv om mangelen først viser seg senere”, jfr. forbrukerkjøpsloven § 18 første ledd. Etter forbrukerkjøpsloven går risikoen for tap eller skade på gjenstanden som hovedregel over på kjøper ved levering, jfr. § 14 første ledd første punktum, og feilen må altså ha foreligget ved levering for å kunne utgjøre en mangel. Den trenger imidlertid ikke å ha vært synlig på dette tidspunktet.

    I mange tilfeller oppdager man ikke feilen på hunden før det er gått noe tid, men dette er altså uten betydning dersom man kan bevise at feilen forelå ved levering. Avgjørende er ”om mangelen har sin årsak i en omstendighet som forelå på det tidspunktet som skal legges til grunn for mangelsvurderingen”, også formulert slik at `spiren ́ til det som seneremanifesterer seg som en mangel, må være til stede allerede ved risikoens overgang”.

    Dette vil for eksempel være tilfelle hvis hunden har en arvelig sykdom, siden sykdommen da allerede ligger der latent ved levering, men den bryter kanskje ikke ut før hunden er ett år gammel. Det samme gjelder dersom hunden for eksempel har en medfødt svakhet i hjertet som over tid vil føre til helseproblemer, men som enda ikke er synlig fordi hunden er så ung ved levering.

    I saken som du skisser, gitt at alle opplysninger er korrekte, er det ikke unormalt å få full refusjon av kjøpesummen. Du vil nok derimot ikke få noe refusjon for dine utlegg knyttet til sykdommen. 

  6. Hei igjen!

     

    Har vært i kontakt med vegvesenet angående avregistrering, da måtte jeg levere inn skiltene.

     

    Skal prøve på å levere kontakt og forklaring - håper de viser litt forståelse.

     

    Er det forresten straffbart og skru av skiltene på bilen selv for å levere disse?

    Han bor vel toppen 1 time unna.

  7. Hei, takk for svar!

     

    Kjøper har fremdeles lyst til å heve kjøpet og vi kommer ingen vei.

    Jeg var såpass dum, og fylte ut vognkort del 2 sammen med kjøper - vi avtalte at han skulle få lov til å levere dette.

    Slik det står nå, vil ikke han levere dette før jeg påroper meg å fikse disse feilene, han har gitt meg et prisestimat på 15.000kr.

    Så nå kjører han rundt på en bil registert på meg med min forsikring da jeg ikke kan avmelde forsikringen min. 

     

    Det sto følgende i Finn-annonsen: "Bilen selges billig grunnet småe rustskader"

    Kjøper prøvekjørte bilen 2 ganger, dette står nevnt i kontrakten.

     

    Hva jeg skal foreta meg nå har jeg ingen anelse om.

    Sitter egentlig bare å venter på at parkeringsbøter, bom-regning ol. skal komme i posten. 

  8. Hei!

     

    Litt av et mareritt jeg har havnet oppi og jeg håper på gode råd.

    Historien er som følger:

     

    Jeg solgte bilen min, en VW Passat 2.0TDI 4motion Highline med 180.000km på telleverket til 64.000kr den 2. mai. Dette er en pris som jeg anser som billig da tilsvarende biler ligger ute på Finn.no til rundt 80.000kr. 

     

    Etter noen dager ringer kjøperen, og har noen spørsmål angående bilen. Jeg svarer på alt jeg vet og forteller at bilen selges såpass rimelig grunnet rust (lakkbobler/sinkslipp som VW kaller det...). Forklarer videre at bilen har fulgt alle service, og etter mitt skjønn driftsikker. Den har til og med mobilitets-garanti til 192.000km. Kjøper kommer å ser på bilen og prøvekjører den.

     

    To dager etter kjøpet er gjennomført tikker følgende melding inn:

     

    "Jeg vil heve kjøpet av denne bilen. Rusten er langt mer alvorlig". Jeg forteller at jeg ikke kan belastes for rusten, da vi begge så på dette sammen. Videre kommer "Vi har gått over den, og det er langt mer alvorlig. Dessuten renner all spylevæske rett gjennom". Jeg kan garantere at spylevæsketanken var tett da jeg eide bilen. Bilen står parkert i garasje til vanlig, og en eventuell lekkasje ville lett ha blitt oppdaget. Ihvertfall hvis det renner rett igjennom. Jeg forteller at dette ikke kan skyldes meg. Så kommer nok en melding "Dessuten har bilen en ulyd i 5.gir som kan føre til totalhavari". 

     

    Jeg blir helt målløs av denne kjøperen, bilen er tross alt 12år og ulyder i en Passat er ikke ukjent.

    Likevel føler jeg ikke at jeg kan belastes for disse "skadene" da jeg ikke har holdt tilbake noen opplysninger og disse "feilene" var ukjente for meg. Jeg er sikker på at disse feilene ikke var tilstede da jeg eide bilen. 

     

    I forhold til hevning av kjøp - hvor stiller jeg?

     

    Det ble krysset av at bilen selges som den er, og at eventuelle feil er kjøpers. 

    Jeg har ikke holdt tilbake noen opplysninger, og blir helt paff av dette. 

  9. Kort sagt 1+ 3 timer kjøring til planlagte steder, hvor første timen går ut på å planlegge kjøringen. Du får gitt forskjellige punkter, også skal du velge "raskeste" rute. Personlig synes jeg hele kartkjøringen er noe tull. Før da folk faktisk kjørte etter kart, var ikke dette pensum. Men NÅ, hvor de fleste har GPS, skal de plutselig lære å kjøre etter kart?! For et system.... 

    • Liker 1
  10. Hei! Har flere i vennekretsen som søkte på BI ifjor og året før. Ikke en enste en har fått avslag, og det skal godt gjøres :)

     

    Med mindre du tenker på siv.øk linjene...

     

    Edit: dette var forsåvidt i Trondheim

  11.  

    MEN! Personlig er jeg ikke sikker om jeg ville ha valgt samme linjen igjen. Dette pågrunn av jobbutsiktene. Det utdannes ALT for mange økonomer. Og jeg er ganske stresset angående dette.

     

    Det ville jeg ikke vært så stresset for. Hvem er det vel som bestemmer hva som er for mange og hva som er passe? Pipa kan få en annen lyd om et år eller fem år, slik petroleumsingeniørene brått opplevde. Med en bachelor i økonomi og administrasjon er man fleksibel, hvilket er en fordel i et uforutsigbart arbeidsmarked. Man får en bred utdannelse som man kan kombinere med mange forskjellige fag og kan ende opp med mange forskjellige jobber. Så lenge du gjør en innsats, får greie resultater, er bevisst på hvilken kompetanse du har og er villig til å starte med noe annet enn drømmejobben, trenger du ikke gå arbeidsløs. Du vil i hvert fall ha bedre forutsetninger med en bachelorgrad enn tilsvarende lang arbeidserfaring som butikkmedarbeider eller liknende.

     

     

    Beklager til deg og trådstarter hvis jeg har virket som veldig negativ angående økonomi og administrasjon. Det er overhode ikke det jeg vil fram til. Utdanning innen økonomi og administrasjon gjør deg som et potet, du kan brukes til det meste - veldig positivt altså. Og det er en grunn til at jeg selv går linjen, og ikke hopper av. 

     

    Uansett, du kan jobbe for gode karakterer så hardt du vil. Er ikke jobbene tilstede, teller ikke karakterene noe som helst.

    Selv om det kommer mange flere arbeidsplasser for oss økonomer hjelper det lite, når det utdannes mer økonomer enn det regner i Bergen. Et enkelt søk på google bekrefter dette, og kilden er SSB og direktøren i Adecco

     

     

     

    Tilbud spiser etterspørsel... ...SSBs beregninger viser at økonomi og administrasjon er blant retningene som vil ha størst vekst i etterspørselen etter arbeidskraft. Når det likevel blir for mange, er det fordi antallet som velger utdanningen overgår det økende behovet for arbeidskraft, sier Stølen.

     

    Direktøren i Adecco Search & Select mener imidlertid at jobbsøkere med økonomibakgrunn har det tøft. Hun ser et overskudd av kandidater med utdanning innen økonomi -og administrasjon. Det gir stor rift om de ledige stillingene.

     

    http://e24.no/jobb/studiene-som-gjoer-det-vanskeligere-aa-faa-jobb/20355688

     

    Ta en titt selv på finn.no, se om du finner jobbene du kunne tenkt deg innad økonomi. 

  12.  

    Takk for svar!

     

    Man blir selvfølgelig anbefalt å ta forkurs i matematikk så jeg tror jeg velger dette om jeg søker den linjen :)

    Som 'H. Specter' skriver "Alt koker ned til hvor mye du har tenkt til å jobbe med det og hvilken karakter du ønsker". 

     

    Det er vel en del som utdanner seg innen dette nå ja, men her i Kristiansund er det fremdeles forespørsel etter feks regnskapsførere.

    Jeg er litt usikker og ser fremdeles på andre linjer, men det er økonomi/administrasjon jeg faller mest for med tanke på at jeg hadde markedsføring og ledelse som valgfag på vgs, og pga jobben jeg hadde tidligere. 

     

    Hvilke valgfag kan du velge videre og hva har du tenkt å velge? 

     

    Kommer du til å ta master?

    Hva ville du valgt om du skulle valgt på nytt? 

    Jeg tenker å prøve noe som ikke er så oljerelatert da dette er en usikker bransje for øyeblikket - derfor jeg ikke har jobb i dag. 

     

     

     

    Hei igjen!

     

    Beklager sent svar. Jeg kommer definitivt til å ta master, da jeg vil stille sterkere under tider med nedbemanning - og ellers faglig. Selv har jeg foreløpig et snitt mellom C og B. Hadde en dårlig start på studiet da jeg kom rett fra videregående, og hadde ikke all verdens motivasjon. Jeg vil nok etter min mening ende opp med et B snitt. Mine valgfag og fag jeg velger fremover vil enten sikte seg inn mot økonomisk styring eller regnskapsfører da disse "valgene" fører lettere til en spesialisering (mener jeg), og lettere mot en jobb (det søkes mange av disse, f.eks regnskapsfører som du nevner). 

     

    Markedsføring og ledelse hadde jeg også på videregående. Vil dog si at dette ikke ligner så mye på økonomi og administrasjon, men du stiller selvfølgelig sterkere når fag som markedsføringsledelse kommer opp. Jeg hadde også økonomistyring på videregående, det var dette faget som lignet mest på linjen. Så vidt meg bekjent har BI en linje som omhandler kun markedsføring - hvis du kunne ha tenkt dette?

     

    Nå vet jeg ikke hvilken utdannelse du har innen oljebransjen, men mange av disse utdannelsene er det vel bruk for innen andre sektorer?

    Selv, hvis jeg skulle gått om, hadde jeg valgt en utdannelse innen biologi/akvakultur. Fiskenæringen er den nye næring Norge tjener penger på. Frøya og Hitra håver inn penger på oppdrett. Du kan til og med kombinere denne utdanning med for eksempel årsenhet innen økonomi og drive rådgivning innad fiske-medisin osv (her tjener du penger) - mulighetene er mange altså.  

  13. Ta deg en titt på Samsung S6 EDGE!

    Den er virkelig pen å se på, bra kamera, rask og masse artige funksjoner.

     

    HTC var jeg kjempe fan av før, men føler de har falt av i det siste. Det er nok Sony som er den største konkurenten til Samsung. Men synes personlig at designet ikke faller helt i smak. Men praktisk er den, vanntett - det kan ikke Samsung skryte av å ha!

  14. Hei!

     

    Jeg går bachelor i økonomi og administrasjon på HiST i Trondheim (nå NTNU). Begynner nå på fjerde semester, er altså halvveis i utdanningen.

     

    Angående om du trenger å gå forkurs er dette veldig inviduelt. Matten er ikke særlig vanskelig synes jeg, men dette er det delte erfaringer om.

     

    Ellers er skoledagene topp, og fagene er veldig givende. Selv strever jeg endel med historie omhandlede bedriftenes fremvekst. Men dette skyldes nok at historie generelt er noe jeg hater, og ikke brenner for.

     

    MEN! Personlig er jeg ikke sikker om jeg ville ha valgt samme linjen igjen. Dette pågrunn av jobbutsiktene. Det utdannes ALT for mange økonomer. Og jeg er ganske stresset angående dette. Ser meg derfor nødt til å ta en master for å stille sterkere. Og vips tok 5 år, og ikke 3år før jeg er ferdig utdannet.

     

    Håper jeg ga svar på noe, og ikke nøl med å spørre om mer :)

  15. A6 og 3-serie er to biler i helt forskjellig klasse.

    Uansett, ville jeg av disse to helt klart valgt A6, da den er mye nyere enn 3-serie (E46 kom vel i 1999?)

     

    Likevel, hadde jeg vært trådstarter hadde jeg tenkt meg nøye om før jeg valgte  å kjøpe en Audi A6 med 200++ km.
    Det er ikke direkte billig å ha service på en slik bil, spesielt Audi. Og ved en slik km-stand begynner ting å bli modent for utskifting.
    Men du kan selvfølgelig være heldig. Hadde en Passat 2006 som jeg brakte fra 210km til 290km før jeg ble påkjørt. Skiftet ikke annet enn dieselpumpe, og xenon-pærer (og vanlige slitedeler).

     

    Hadde heller tatt titt på en VW Passat (manuell 1.9TDI - skuddsikker), eller Toyota Avensis (2.0D4D).
    Her får du lavere kilometerstand, og mindre service utgifter....

  16. Hei!

    Kjøpte en bruktbil på torsdag (11.09).
    Idag (12.09) har jeg merket at ved giring opp til andre giret kommer det en skrapelyd (ved hardt kjøring). Ved "normal" giring uteblir lyden. Så vidt jeg har skjønt skyldes dette dårlige synkroninseringsringer.

     

    Hva ville dere ha gjort i min situasjon?

    Noen som vet pris på en reparasjon?

     

    Takk for hjelp

  17. Heisann, trenger litt rådgivning.

     

    Desember 2013 planla jeg og en guttegjeng sydentur denne sommeren. Vi alle overførte 3000kroner til "reiselederen". I denne pakkereisen bestille vi også en avbestillingforsikring der 300kroner vil bli trukket hvis brukt.

     

    I mai/juni finner jeg ut at jeg ikke kan bli med på denne reisen og ringer Ving og avbestiller min reise. 2700kroner ble da overført tilbake til kontoen som ble betalt med (reiselederen).

     

    Dessverre for meg greide reiselederen å blakke seg totalt i syden, og har ingen penger å betale tilbake. En voldsomt krangel utbrøt og nå nekter han i heletatt å betale tilbake.

     

    Den eneste utveien jeg ser er en anmeldelse?

    Hvordan ligger jeg ann iforhold til dette?

    Hvordan går jeg iheletatt fram?

    Har bevis på både overføring og tilbakebetaling.

     

    Takker for all hjelp

×
×
  • Opprett ny...