Gå til innhold

benz

Medlemmer
  • Innlegg

    278
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av benz

  1. Det er ikke noe som heter Sata 3.0 kabel. En SATA-kabel er en SATA-kabel. Produsent kan skrive 6 Gbps eller 100 Gbps for den saks skyld, men det er hovedsakelig gimmick. Så at jeg anbefalte bare en vanlig SATA-kabel var ikke noen feil.

     

    Dog, skal en SATA-kabel på f.eks 6 Gbps være testet ved denne hastigheten, og det er jo greit nok. Dog er det som regel ingen forandringer som er gjort med en slik kabel kontra vanlig SATA.

     

    Du har helt rett. Her er en test av SATA-kabler:

     

    http://www.pugetsystems.com/labs/articles/SATA-cables-Is-there-a-difference-97/

     

    Jeg skulle egentlig få frem at porten på hovedkortet spiller en rolle, men klarte å tåkelegge det fullstendig. Takker for rettelsen.

     

  2.  

    Det er egentlig helt utrolig at journalister fra hele Europa reiser til Berlin for å få se en livestream. Hva gjør man ikke for Apple.

     

    Vi reiser også for å kunne bringe den første "hands-on"-saken/sniktitten på de nye produktene - noe vi ikke ville fått hadde vi fulgt livestream fra Norge. Det ville vi også gjort med andre produktlanseringer det er veldig stor leserinteresse rundt. De fleste journalistene som ville dekket dette var antagelig også allerede i Berlin, i forbindelse med IFA-messen der nede. Vår journalist i Berlin har vært på plass siden slutten av forrige uke. :-)

    Hvem vet hva journalister driver med når de er ute og reiser..

  3. Jeg var en av de "heldige" som fikk tak i en Ativ S da Telenor dumpet den ut tidligere i sommer. Nå venter jeg spent på GDR2-oppdateringen til WP8, men det skal ikke være lett å få vite noe om den!

     

    For et par uker siden spurte jeg Telenor om dette, men de svarte bare at de ikke hadde noe info.

     

    I dag har jeg prøvd live chat med en av Samsung sine erfarne teknikere (står det her: http://www.samsung.com/no/support/main/supportMain.do) og sånn gikk det:

     

    Velkommen til Samsung Live Chat. Hva kan jeg hjelpe deg med?

    Silje: Hei hei!

     

    Jeg: Hei Silje. Jeg kjøpte en Ativ S av Telenor tidligere i sommer da de dumpet ut denne telefonen. Kan du si noe om når jeg kan forvente å få laste ned GDR2 oppdateringen til WP?

     

    Silje: Jeg skal sjekke.

     

    Jeg: OK - venter..

     

    Silje: Vi har ingen dato på når dette kommer dessverre. Du må ta kontakt med Windows for mer informasjon.

     

    Jeg: Ta kontakt med Windows? Du mente vel ikke det?

     

    Silje: Hva mener du?

     

    Silje: Du kan gå inn på denne siden og logge inn om du ønsker informasjon om din telefon: http://www.windowsphone.com/nb-no/how-to/wp8 og utvikling av programvare. Vi har ingen informasjon om dette.

     

    Jeg: Det er i orden.Takk for hjelpen.

     

    Samsung og WP? Jeg begynner å bli litt småbekymret nå..

  4. Enig i at WP 8 har potensiale! Det som plager meg mest etter noen ukers bruk er at det mangler grunnleggende funksjoner, som individuell volumstyring, notification center, bedre musikkspiller, bedre kalendervisning, file manager osv.

     

    Håper at Microsoft tar oppgaven på alvor og fikser det som mangler, men jeg er skeptisk. Ikke sikker jeg gidder å vente så alt for lenge.

     

    Spurte Telenor via Twitter for en ukes tid siden om GDR2, men de visste da ikke når den var klar (sa de).

     

    Selve telefonen er mer enn bra nok, og for 999,- et kupp! Hvis WP 8 henger med da.

  5. Fremdeles i Telenors nettbutikk med kontantkort for 999,- + frakt. Måtte bare teste WP da.

     

    Og WP er definitivt ikke Android (selvfølgelig). En del ting kan trenge en oppgradering, eller kan være uvant og trenger tilvenning, etter som man ser det. Enig i det som er nevnt i de andre innleggene.

     

    Angående mangel på apper, så finnes det flere enn jeg hadde fryktet. Tror ikke det blir noe problem. Kartene fra Nokia (HERE Maps) fungerer.

     

    Selve telefonen er jo som en S3, altså mer enn bra nok.

     

    Jeg gir WP en sjanse, i alle fall i påvente av versjon 8.1. Uansett skal det mye til å slå dette tilbudet! Noen som har et bedre forslag for denne prisen, si fra med en gang!

  6. Siden Samsung Bada ikke er noe folk flest har et forhold til, er vel dette kun for spesielt interesserte. Ikke desto mindre har Bada 2.0 nå endelig dukket opp på norsk, og kan lastes ned via Kies!

     

    Opprinnelig var dette lovet i fjor høst, så ventetiden har vært lang. Jeg hadde vel egentlig gitt opp håpet for lenge siden.

     

    For oss som ikke ha det aller siste, er dette en veldig bra oppgradering til en telefon som HW-messig ennå holder mål. Brukergrensesnitt og funksjonalitet er betydelig forbedret. Tror jeg beholder min Wave S8500 en stund til.

  7. Jeg kan jo legge til at jeg denne uka har forespurt Samsung support om det blir noe Bada 2.0 eller om det bare er å glemme hele greia. Her er svaret jeg fikk i dag 08.02.2012:

    ---

    Takk for din E-mail til Samsung Electronics Nordic.

     

    Desverre, men vi har ingen informasjon om når akuratt denne blr tilgjengelig evt hvilke telefoner som skal ha den.

     

    Kontakt oss gjerne igjen om du har flere spørsmål.

     

    Med vennlig hilsen

    Samsung support

    ---

    For meg ser dette ut som "bare glem hele Bada".

  8. Det har jeg. Ulyden var dessverre ikke helt borte, men kom tilbake nå og da.

     

    Så jeg har byttet ut H60-kjøleren midlertidig med stock-kjøleren til 2500K (den er ganske dårlig). Etter litt research har jeg kommet frem til at det beste alternativet for meg er en rimelig luftkjøler som antakelig vil gjøre samme nytten som H60. Det blir da snakk om en av disse:

     

    -Xigmatek Gaia SD1283

    -Cooler Master Hyper 212 Evo(forbedret 212 Plus)

     

    Konklusjon: H60 er en bra kjøler dersom man slipper problemet med ulyd i pumpa, som forøvrig ikke er helt lydløs selv når den virker som den skal. Siden det kan se ut som om ganske mange har hatt problemer, kjører jeg heller safe med en luftkjøler til halve prisen. Dette er selvfølgelig min subjektive vurdering.

     

    Et lite tilleggstips: Lian Li-kabinettet mitt hadde opprinnelig hel plate under hovedkortet, så jeg tok meg tid til å skjære ut et hull bak CPUen. Dette gjør det enkelt å bytte kjøler neste gang, siden jeg slipper å ta ut hovedkortet.

  9. Litt for tidlig å konkludere, men her er storyen so far.

     

    Etter ca en uke uten noen ulyder begynte pumpa å lage de nevnte "harddisklydene". Litt søking på nettet viste at dette var et problem flere hadde. Som oftest endte disse som RMA (reklamasjon).

     

    Når jeg rørte litt på den øverste slanget mot pumpehuset, fikk jeg lyden til forsvinne midlertidig. For meg hørtes det derfor ut som en mekanisk defekt.

     

    Jeg hadde tenkt å bytte hele greia, og kom så langt at jeg løsnet på de fire festeskruene, men ombetsemte meg på grunn av litt dårlig tid og skrudde de til på nytt. Etter dette har lyden faktisk vært borte. Jeg mistenker derfor at litt ujevnt press mot festet kan ha gjort at pumpehhuset har fått en liten spenning/skjevhet(?).

     

    Jeg har sendt en forespørsel til Corsair Technical Support, og her er svaret fra dem:

     

    ---

    "Please check the followings:

     

    1. Please make sure smart-fan/Q-fan feature is disabled in the BIOS. Smart-fan/Q-fan will throttle the power to the fan headers to control fan RPM; with it enabled, it will cause H60 to run inefficiently and may cause the pump to click or grind.

     

    2. Please make sure the radiator is mounted at the same level as the pump if not higher. Mounting the radiator lower than the pump will cause air to gather in the pump resulting bubbling noise and inefficiency. Rotating the radiator so that the tubes are at the bottom somethings will help as well."

    ---

     

    Etter å ha svart at dette ikke var relevant for meg, men at det muligens dreide seg om en mekanisk årsak, kom følgende tilbake:

     

    ---

    "The pump unit shouldn't be sensitive for uneven tension. Let's get it replaced if the noise comes back. Thank you."

    ---

     

    Jeg får nesten en mistanke om at jeg vet noe de ikke vet. Så jeg tenker at jeg gir kjøleren et par uker til før jeg evt, bytter den med noe annet. Så lenge lyden er borte funker den jo veldig bra!

     

    Håper dette kan være til hjelp, og kommer tilbake til saken senere.

  10. Angående H60 og knatrelyd: etter ca en ukes bruk begynte også min H60 å høres ut som en gammel harddisk. Hvis jeg rørte forsiktig på den øverste pumpeslangen fikk jeg lyden til å komme og gå.

    Hadde egentlig tenkt å bytte kjøleren, men etter å ha løsnet på festeskruene skrudde jeg de til på nytt. Etter dette har knatringen faktisk vært borte. Virker som om det kan ha vært noe "vridning/spenn" i pumpehuset.

    Skal følge opp dette en stund til før jeg konkluderer, men so far so good.

    • Liker 1
  11. Har oppdaget et problem med telefonen min. Etter å ha virket upåklagelig i 4 måneder, var det plutselig ikke mulig å ringe med telefonen her om dagen. Innkommende anrop fikk beskjed om at telefonen var slått av, og når jeg prøvde å ringe ut fikk jeg melding i displayet om at dette ikke var mulig.

     

    Problemet var løst etter at telefonen ble slått av/på.

     

    Samme problem igjen i dag. Denne gangen var det bare å foreta et (mislykket) anrop ut, så virket alt som det skulle igjen.

     

    Ikke mulig å se noe på telefonen. Alt annet ser ut til å virke som det skal. Noen som har opplevt samme problem?

     

    Systeminfo: Bada 1.0.2 / XJH3

  12. Angående ceutil.dll og rapi.dll: disse filene er en del av Windows Mobile Device Center (Windows ActiveSync) og skal ligge i katalogen c:\Windows\system32.

     

    På min PC som kjøres Windows 7 Pro finnes ikke disse filene andre steder. Derimot finnes filene _ceutil.ddl og _rapi.dll (med underscore)i katalogen C:\Program Files\Common Files\Samsung\DeviceService og det blir jo noe helt annet.

  13. Du kan jo få en subjektiv oppfatning om Wave.

     

    Selve telefonen er veldig bra teknisk/hardwaremessig. Fantastisk skjerm, 1GHz-prosessor, topp bygg-kvalitet (alu-chassis) osv. Veldig lommevennlig, da den er smalere enn de andre (Desire, Galaxy, IP4 osv), på bekostning av litt mindre skjerm. Helt OK kamera, både til bilder og film. Tviler på at det er noe særlig merkbar forskjell i forhold til andre 5MP-kameraer, f.eks IP4, ved "vanlig" bruk.

     

    Bada da? Har det meste man trenger til daglig bruk (kontaktliste, musikkspiller, nettleser osv). Apps? Glem det foreløpig.

     

    Hvorfor jeg kjøpte? For det første prisen. Gjennom Netcom kostet en ulåst telefon 2.049,- (499 for telefonen og resten abb i et år). For det andre, teknisk spesifikasjon. Dessuten er jeg ikke spesielt opptatt av apps, men vil ha en bra brukstelefon.

     

    Har forresten en mistanke om at noen sitter og lager en ROM-port for Android, da Wave jo er temmelig lik Galaxy hardwaremessig.

     

    Hvis apps hadde vært viktig og pris ikke, ville jeg kanskje ha vurdert en IP4. Litt nedtur med antenneproblemet da. Synes Galaxy blir litt for stor. Desire trenger bedre skjerm!

     

    Jeg er happy med Wave´en så langt!

     

    Glemte å nevne at Wave har veldig bra batteritid!

×
×
  • Opprett ny...