Gå til innhold

Agaen

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Agaen

  1. xaco skrev (10 minutter siden):

    For ikke å snakke om alle andre sin sikkerhet.

    Heilt sant!
    Er tragisk kor mange som går for de absolutt billigste dekkene og kjører dei til metalltrådene viser gjennom "bare for å spare ei krone eller to". Reine drapsmaskiner i dårlig vær.

    • Liker 1
  2. Dubious skrev (12 timer siden):

    Kommer helt an på hvor ofte disse trenger service og om det faktisk er behov.

    Om det kun er noe du vil ha utført, så må du nok ta kostnaden selv.

    Filter er anbefalt å skiftes _minst_ ein gang årlig, to ganger om det er eit støvete område.
    Bygget vårt ligger rett attmed ein godt trafikkert vei som produserer masse veistøv. Det utføres i tillegg masse arbeid utenfor, som også produserer støv, samt pollen fra skogen bak bygget.

    Pr. produsenten av klimaanlegget skal derfor filterene byttes minst to ganger årlig. Og då dette ikkje er gjort i min tid her er me allerede bak vedlikeholdsskjemaet.

  3. Hei!

    Leiger ein hybel som blei ferdigstilt i 2012.

    Denne hybelen har som dei fleste moderne hus eit ventilasjonsanlegg installert. Eg har bodd her i 9 måneder.

    Ila. dei siste tre månedene har eg opplevd sterk kløe, spesielt på natto, og har til slutt fått påvist støvallergi og middallergi.
    Eg har tatt store grep mot nettopp dette, og gjort større innkjøp av filter til støvsuger, vasket og støvsugd seng ned til mikroskopisk nivå, samt vasket resten av hybelen grundig.

    Men det eg merker er at ein del støv kommer fra ventilasjonsanlegget. Eg har aldri opplevd at eit filter har blitt byttet på dette ila. den tiden eg har bodd her. Ikkje ligger det ekstrafilter i hybelen heller, og då eg flytta inn ein time etter forrige leigetaker var flyttet ut tviler eg på at anlegget fekk service før eg flytta inn. 
    Eg tenker å kontakte huseiger for å få på plass nye filter, men ønsker samtidig å få fullført vedlikehold på anlegget då eg frykter at kanalene er fulle av støv, som då irriterer allergien min. Spørsmålet mitt blir då kven som eventuelt er ansvarlig for denne utgiften ifm. dette.

    Kan huseiger kreve at eg skal ta dette på egen kappe? :)
     

  4. Heisann!

    Fekk i dag ein melding på telefonen min frå huseigar der ho ber oss om å ikkje bruke vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin mellom gitte tidspunkt på dagen då strømprisen er ekstremt høg for tiden. Me har såklart forståelse for dette og skal såklart prøve å respektere dette.

    Men spørsmålet mitt er om huseiger faktisk kan kreve dette? I kontrakten står det at me leiger leiligheten med strøm inkludert. Det står ingenting om begrensninger o.l. Me har eget sikringskap med egen strømmåler.

    Me er to kompiser som bur her, og som jobber forskjellige tidspunkt. Og då ein skal unngå å kjøre desse apparatene mens ein sover eller ikkje er heima grunnet brannfare er det enkelte dager dei må bli brukt innenfor desse tidspunktene.

  5. The Avatar skrev (10 minutter siden):

    Forskjellen er vel at når du får presentert ID kort som dørvakt så er det nesten alltid i forsøk på å utgi seg for å være ein annan. 

    Medan hos postnord så er hensikta å bevise at den andre har gitt deg fullmakt ved å la deg låne ID-kortet som kan leggast fram saman med ditt eige kort. 

    Posten har eit liknande system, men då må du ha skriftleg fullmakt med signatur, og du må ta med ID-kort frå fullmsktsgivaren slik at ein kan få bekrefte at signaturen er lik. 

    Ja eg såg nok for meg at grunnen til at eg reagerte sånn er nettopp fordi eg har eit sånt syn på folk som bærer andre sitt ID-kort :)

  6. Hei!

    Satt å scrolla ned Facebook når eg kom over eit innlegg frå PostNord der dei forklarer at for å kunne hente ut pakker for andre må ein først legge inn ein elektronisk fullmakt eller møte opp med ID-kort til eigaren av pakken. Mulig eg er litt miljøskadet av jobben som ordensvakt eller når eg jobba i butikk, men om nokon presenterer ein annen person sitt ID-kort til meg skal eg ta vare på dette og levere det til politiet.

    Godt mulig dette er ein heilt vanlig praksis, men det er ikkje noko eg har hørt om før og ikkje noko eg hadde vore komfortabel med. Uavhengig av personen det er snakk om syns ikkje eg det å gje frå meg ID-kortet mitt er ok.

     

    Er dette ein OK praksis av PostNord?

    Burde dei ikkje forholde seg til kun å ha elektronisk fullmakt?

    (Og ja, eg veit at når eg som dørvakt og ansatte som leverer ut Post har to ganskje forskjellige kundebaser å forholde oss til, men eg syns uansett at det er eit urimelig krav)

    PostNord.png

    PostNord2.png

  7. Hei!

     

    Leker med tanken om å bytte motor i min BMW E39 520i 1996 til enten 2.5tds eller 3.0tds. Har derfor eit par spørsmål.

     

    Er karosseriet på desse motorene like i forhold til motorfester, girkassefeste, o.l.?

     

    Er dette vanskelig å godkjenne?

     

    Takker for svar og tips rundt prosjekter. Om nokon har ein motor liggandes, ta gjerne kontakt :)

    Ønsker

  8.  

    Gjekk frå BMW E46 320D til Mitsubishi L200. Har verken komfort eller hastighet, men er storfornøyd!

    Er i Røde Kors Hjelpekorps, og er ofte til skogs eller med tunge hengere bakpå kroken, da nytter ikkje ungdomsbil :)

    Skal montere breddere, oppjustere turbotrykket, nedjustere dieseltrykket (soter som bare det) og jobbe litt med rust og slikt. Blir kjekt :)

     

    attachicon.gif2015-04-02 02.07.19.jpg

    Det der kan bli riktig så interessant. Legg ut litt drypp i bilkafeen eller lag en prosjekttråd dersom du skal gjøre en del. Lykke til og grattis :)

     

    Det kan la seg ordne!

    Er litt som er planlagt, men usikker når eg får tid. Litt opptatt med både russetiden og eksamenstiden, så blir nok ikkje før Juni at det virkelig begynner å ta seg opp vil eg tru :)

  9. Vell, kommer jo an på budsjettet ditt.

     

    Men, spør du meg hadde eg absolut gått for DTX serien til Yamaha.

    Enten DTX522K eller DTX542K. Problemet med digitale trommer er at det føles absolutt ikkje behageligt å spela på. Du får ikkje samme spretten i stikkene, og cymbalene føles, vell de føles gummiaktige ut :p

     

    Spelte lenge på Roland TD-11K, og det mangler den ekte følelsen. Såklart, bor du på hybel er det jo ein god investering :)

    Men av erfaring, her er ikkje plassen å kjøpe billigt. Billige digitale trommesett er ekstremt dårlige, både i forhold til triggers i dei forskjellige paddene og kvaliteten på settet.

×
×
  • Opprett ny...