Jump to content

Agaen

Medlemmer
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Filter er anbefalt å skiftes _minst_ ein gang årlig, to ganger om det er eit støvete område. Bygget vårt ligger rett attmed ein godt trafikkert vei som produserer masse veistøv. Det utføres i tillegg masse arbeid utenfor, som også produserer støv, samt pollen fra skogen bak bygget. Pr. produsenten av klimaanlegget skal derfor filterene byttes minst to ganger årlig. Og då dette ikkje er gjort i min tid her er me allerede bak vedlikeholdsskjemaet.
 2. Standard kontrakt tilsier da at huseiger er ansvarlig for vedlikehold av fast inventar?
 3. Alt fast er huseigers ansvar, men vedlikehold av klimaanlegg er ikkje eit tema i kontrakten. Og dette har aldri vore eit tema eg har tenkt over før. Huseiger kommer med filter i dag iallefall. Så me får sjå om det løyser seg
 4. Hei! Leiger ein hybel som blei ferdigstilt i 2012. Denne hybelen har som dei fleste moderne hus eit ventilasjonsanlegg installert. Eg har bodd her i 9 måneder. Ila. dei siste tre månedene har eg opplevd sterk kløe, spesielt på natto, og har til slutt fått påvist støvallergi og middallergi. Eg har tatt store grep mot nettopp dette, og gjort større innkjøp av filter til støvsuger, vasket og støvsugd seng ned til mikroskopisk nivå, samt vasket resten av hybelen grundig. Men det eg merker er at ein del støv kommer fra ventilasjonsanlegget. Eg har aldri opplevd at eit filter har blitt byttet på dette ila. den tiden eg har bodd her. Ikkje ligger det ekstrafilter i hybelen heller, og då eg flytta inn ein time etter forrige leigetaker var flyttet ut tviler eg på at anlegget fekk service før eg flytta inn. Eg tenker å kontakte huseiger for å få på plass nye filter, men ønsker samtidig å få fullført vedlikehold på anlegget då eg frykter at kanalene er fulle av støv, som då irriterer allergien min. Spørsmålet mitt blir då kven som eventuelt er ansvarlig for denne utgiften ifm. dette. Kan huseiger kreve at eg skal ta dette på egen kappe?
 5. Ahh yes. Kva er vel ein rolig frontkollisjon med ein SUV mot ein liten tur i grøfto
 6. Heisann! Fekk i dag ein melding på telefonen min frå huseigar der ho ber oss om å ikkje bruke vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin mellom gitte tidspunkt på dagen då strømprisen er ekstremt høg for tiden. Me har såklart forståelse for dette og skal såklart prøve å respektere dette. Men spørsmålet mitt er om huseiger faktisk kan kreve dette? I kontrakten står det at me leiger leiligheten med strøm inkludert. Det står ingenting om begrensninger o.l. Me har eget sikringskap med egen strømmåler. Me er to kompiser som bur her, og som jobber forskjellige tidspunkt. Og då ein skal unngå å kjøre desse apparatene mens ein sover eller ikkje er heima grunnet brannfare er det enkelte dager dei må bli brukt innenfor desse tidspunktene.
 7. Yes, eg henter sjølv eg. Eg bare lurte på om dette var akseptert praksis
 8. Som dørvakt du tenker nå? Eg ville beholdt kortet og informert personen om at innehaveren av kortet kan hente det hos politiet på mandag.
 9. Ja eg såg nok for meg at grunnen til at eg reagerte sånn er nettopp fordi eg har eit sånt syn på folk som bærer andre sitt ID-kort
 10. Hei! Satt å scrolla ned Facebook når eg kom over eit innlegg frå PostNord der dei forklarer at for å kunne hente ut pakker for andre må ein først legge inn ein elektronisk fullmakt eller møte opp med ID-kort til eigaren av pakken. Mulig eg er litt miljøskadet av jobben som ordensvakt eller når eg jobba i butikk, men om nokon presenterer ein annen person sitt ID-kort til meg skal eg ta vare på dette og levere det til politiet. Godt mulig dette er ein heilt vanlig praksis, men det er ikkje noko eg har hørt om før og ikkje noko eg hadde vore komfortabel med. Uavhengig av personen det er snakk om syns ikkje eg det å gje frå meg ID-kortet mitt er ok. Er dette ein OK praksis av PostNord? Burde dei ikkje forholde seg til kun å ha elektronisk fullmakt? (Og ja, eg veit at når eg som dørvakt og ansatte som leverer ut Post har to ganskje forskjellige kundebaser å forholde oss til, men eg syns uansett at det er eit urimelig krav)
×
×
 • Create New...