Gå til innhold

elper

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elper

  1. Bestilte noen bøker fra bookdepository;

     

    The Portable Atheist

    Thomas Paine´s Rights of Man

    The Meaning of Truth

    Philosophy of Right

    The Varieties of Religious Experience

     

    Men hvordan betaler jeg dem? Jeg kan ikke se at det er en regning med bøkene (de kommer en og en, ikke samlet selv om de er bestilt samtidig), og jeg kan ikke huske å ha gitt mer enn kortnr. og cvc koden da jeg bestilte (Er dette nok, kanskje?)

     

    Jeg sjekket nettbanken, og der står det jeg har brukt 500 kroner eller noe, men ikke på hva eller hvor. Men kanskje det er bøkene?

  2. Det blir feil av meg (og andre på forumet) å si bastant ja eller nei til det spørsmålet - det er noe du må bestemme selv. Jeg kan gi deg ett råd; Jeg mener du burde gjøre det. Du har to grunner til det.

     

    Du sier du uansett ikke kommer til å fortsette med utdanningen, og mangler motivasjon av den grunn. Tror du at du kommer til å jobbe som det du kommer til å bli etter endt utdanning? I såfall, kommer du til å trives?

     

    Dessuten har du noe å drive med som du trives med, skrivingen. Men det er ikke sikkert det blir noe stort ut av det som du kan leve av. Derfor mener jeg det er viktig at du tar en utdanning, enten til høsten eller senere. Du kan jo for eksempel hoppe av nå eller etter eksamenene, og jobbe deltid i sommer samtidig som du skriver, og i tillegg søke på ny utdanning til høsten. Slik får du jo sommeren til å jobbe og skrive, også har du dessuten muligens en skole å gå til til høsten. Det er ikke så dumt å vite at du har det, så kan du bare si nei takk til skoleplassen hvis du velger å fortsette et halvt/helt år med å jobbe og skrive.

     

    Selv hadde jeg ét år igjen av en utdanning som ville gitt meg relativt sikker jobb, sluttet og begynte å jobbe. Jeg angrer ikke. Mange faktorer spilte inn til at jeg sluttet. En av dem var at jeg visste at jeg uansett ikke kom til å arbeide som det jeg kom til å bli; jeg visste at jeg ville ta en annen utdanning etterpå, uansett. Så hvorfor ikke slutte, begynne å jobbe med noe annet et år, også søke inn på det jeg ville søke på etter det?

  3. Ja, jeg ser den, det hadde vært ganske kjipt. Men er det ikke folk som er både 30 og 40 som bytter arbeid og får seg en ny karriere? (:

    Hvis man faktisk gjør karriere i en alder av 40 eller 50, så er det fordi man har en god og høy utdanning, en bred og karriererettet jobberfaring samt også et brennende ønske om å faktisk å stå på og gjøre en svært god jobb. Som regel alle tre, men minst to av disse forutsetningene må være på plass for å gjøre en god karriere.

     

    Hvis du vil ta forfatterdrømmen din videre, så krever det innsats fra deg. Såpass mye innsats at du nok ikke kan tenke på å fokusere på en karriere innen noe annet nå (noe du jo selv ikke har interesse av). Derfor vil jeg anbefale deg å ta en utdannelse slik at du har noe å falle tilbake på. Ekstra bonus er det hvis du tar en litteratur/journalistikk-orientert utdannelse som gjør at du både lærer noe nyttig når det kommer til skriving, samt kan bruke utdannelsen til å få en jobb som i hvertfall er skrive/lese-relatert om forfatterdrømmen ikke skulle gå i oppfyllelse.

     

    You speak the truth! Støttes 100%. :)

  4. Jeg skjønner hva du mener. Men sjangsen for at du får konstruktiv kritikk er jo til stede uansett.

     

    Men som nevnt er jo det å legge ut korte fortellinger på nettet på denne måten ikke et godt utgangspunkt for å bli publisert, det er sant. Det er heller et godt utgangspunkt for å forbedre skrivingen og stilen. Uansett, det er ikke en dum ting å forbedre de. :)

     

    Jeg støtter uansett Tabris på at en utdanning innenfor litteraturvitenskap (evt. journalistikk) ikke er en dårlig idé i det hele tatt! :)

  5. Vel, du bestemmer selv hva du øsnker å gjøre. Men å være redd for noe som du sier her, blir litt.. urrasjonelt kanskje? Si at du får slike tilbakemeldinger da. Hva så? De har jo bare meninger som er helt ut av det blå, uten grunnlag. De kan uansett ikke ødelegge drømmen din, sant? Dessuten er det du som vet best når det gjelder arbeidet ditt!

  6. Nebuchadnezzar har et poeng, kanskje det er akkurat det du trenger? Alle trenger å høre ærlige meninger en gang i blandt vet du, vi kommer oss ikke fremover hvis ikke :)

     

    Når det gjelder noenlunde seriøse nettsider hvor du kan dele verkene dine, (og da mener jeg ikke absolutt alt du har skrevet, kanskje bare et kapitel eller noe slikt er nok bare for å få en anelse av hvordan "de andre" responderer, forstår?) finnes det nok flere alternativer.

     

    Jeg anbefaler writers digest; www.writersdigest.com - på forumet her kan du dele noe småtteri og se hva de sier. De som er der inne, er for det meste som deg selv, og ønsker ikke hverken å få eller gi useriøs kritikk. Selv har jeg delt en av de to historiene mine der, og vurderer å dele den andre også etterhvert. (Må være på engelsk da, naturligvis)

     

    Den andre siden er også på engelsk. Her har jeg delt begge mine historier: www.goodreads.com - Det er ikke det samme opplegget her som på writers digest; her bare legger du ut historiene dine for folk til å lese dem, også kan de eventuelt kommentere på det i kommentarfeltet, nesten som en blogg. Jeg føler ikke det er like interaktivt som det er på et forum, men det er alikevel en mulighet! :)

  7. All publikasjon er god publikasjon, enig? Med det mener jeg ikke at alt Camlon sier, er sant. Men han (?) har et poeng; det er viktig å vise seg fram, uansett.

     

    Jeg synes ikke du virker useriøs ved å ikke dele historiene på nettet eller lignende. Du sier du skriver hver dag, og det er jo akkurat det én må gjøre om man virkelig vil noe, og som får meg til å forstå at du virkelig vil dette! :)

     

    Derfor spør jeg; hva har du å tape på å vise det frem til så mange som mulig? Fortsett å send inn til forlag! Men husk at du taper ingenting på å vise verket ditt frem andre plasser også..!

     

    Hva skriver du om forresten? Som tidligere nevnt er det ikke uaktuelt med en utdanning innenfor litteratur. Evt. sende inn en søknad på skriverskolen i Bergen (http://www.skrivekunst.no/) - Det skader ikke.

     

    Har selv søkt på bachleor i litteratur til høsten. Skriver litt på siden, men ikke like mye som deg (Ikke hver dag) Har begynt flere verk enn jeg har fullført - har vel bare to historier/noveller som jeg anser som ferdige. Disse to har jeg delt på noen nettsider, og merker jeg setter pris på responsen og kritikken jeg får derfra, nyttig er det uansett hvilken ambisjoner én har.

  8. Hvem skrev "The Help?

     

    Har kommet ca. halveis ut i Min Kamp 1 - jeg liker det jeg leser. Selv om det blir som om å lese en biograf til tider, merker jeg at jeg, kanskje ubevist, blir revet inn i det og gleder meg til å komme videre for å se hva det neste han kommer opp i blir!

     

    På siden har jeg begynt på bind 1 av 12 av verket Verdens Litteraturhistorie. Interessant, men har ingen plan om jeg skal være like grunidg gjennom alle verkene, eller om jeg i det hele tatt kommer til å fullføre alt.

     

    I tillegg prøver jeg meg på Shakespeare.

  9. Hallo alle sammen!

     

    Jeg og en kompis har en on-going diskusjon hvorvidt vi i de siste dagene kunne ha sett Jupiter på stjernehimmelen. Jeg har uttalt at jeg er nærmest 100% sikker på at det var Jupiter vi så nærme månen sist helg (15/16 oktober) og dessuten denne helgen bare lengre vekk fra månen. Har sjekket dette med Stellarium og vist vennen min dette, men han er fremdeles skeptisk til meg.

     

    I og med at Jupiter skal være i opposisjon(?) med Jorden neste helg, føler jeg at påstanden min om at det er Jupiter vi har sett de siste dagene (og ikke en stjerne) blir styrket.

     

    Han sier han har snakket med en annen kompis av oss som sier Jupiter bare er synlig for Jorden en gang hvert 2. år. Selv stiller jeg meg meget skeptisk til denne påstanden. I og med at alt i solsystemet beveger på seg hele tiden er en slik påstand ugyldig; det er ikke mulig å lage en såpass bastant/konstant regel. Jeg har ikke snakket med denne andre kompisen av oss selv så jeg vet ikke hvilket kilder han har på dette.

     

    Så da lurer jeg på hvem av oss som tar feil?

  10. Jeg ble ikke imponert over Carrie, men har du lest Cujo og Pet Sematary? Hvis ikke kan jeg anbefale de

     

    Det er ingen spesiell grunn til at jeg har valgt Carrie - eller jeg ville kanskje se hvordan Kings første roman var rett og slett..!

     

    Har ikke lest de du nevnte nei, men de er definitivt på ønskelisten! :) Regner med at det blir en stund til dog, ettersom jeg lengter etter noe klassisk etterpå, og planen er å også lese Dark Tower-serien en gang

  11. Det første jeg tenker når du sier amerikansk historie, er Faulkner. Han skrev på 1920-30 tallet, så det er litt tidligere enn det du hadde i tankene. Han skriver masse om blandt annet om raseforskjellene mellom svarte og hvite og religion i sørstatene.

     

    Har selv lest noen bøker av ham og nok derfor jeg nevner ham her. I forhold til selve skrivemåten til Faulkner, er den ganske kompleks. Det er ikke alltid jeg selv er helt med på historien - den blir fortalt gjennom ulike karakterere og ulike synsvinkler, og flashbackene hans er til tider lange og relativt ubetydelige i forhold til handlingen. Dette er med på å gjøre det vanskeligere å følge med på selve handlingen, men det er også med på å gjøre historien mer levende.

     

    Ellers er det helt sikkert mange flere forfattere der ute som er mer spesifisert til det du er ute etter. Faulkner er uansett mitt bidrag.

  12. Etter Brave New World har jeg vendt tilbake til Faulkner, denne gangen Light in August (Siden det var august?) Planen var å lese den ut i august, men det ser veldig dårlig ut nå..

     

    Uansett, dette er en av bøkene hvor fortellerfremgangen foregår på mer normal måte enn de forrige bøkene jeg har lest av han. Det er lettere å følge med på handlingen, men alikevel utfordrende i at han hopper litt i tid her og der, og det er ikke spesifisert når handlingen tar plass i feks kapitelnavn.

×
×
  • Opprett ny...