Gå til innhold

Noozy

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Noozy

  1. Greit å høre - da er vi enige :)

    Etter å ha konferert med en venn så viser det seg at det er flere ting som er blitt utført dårlig.

    Kan forøvrig nevne at dusjkabinettet tydeligvis ikke var korrekt montert heller, så det kommer vann på gulvet etter bruk. Dette problemet har de tydeligvis bare videresendt til produsenten av dusjkabinettet. Nå kommer det forsåvidt en representant fra produsenten, så det går nok sikkert i orden med selve kabinettet, men det virker som de bare fraskriver seg det meste av ansvar.

  2. Hei, 

    Jeg avtalte med en VVS-butikk demontering av eksisterende dusjhjørne, samt montering av nytt dusjkabinett. Demontering og montering ble på ca. kr 6.000,- (Dusjkabinettet ble også kjøpt hos de, så de hadde også fortjeneste på dette; hvis det skulle ha noe å si).

    Etter at arbeidet ble utført synes jeg flis-hullene etter dusjhjørnet ble dårlig utført mtp. utseende. Hva er vanlig praksis her - burde de ha ordnet slik at hullene på flisene er estetisk fine eller er det normalt at man må ordne slikt selv etter en slik jobb?

    Nå er det kanskje ikke noe stor jobb å fikse 10 slike hull (selv om jeg ikke er så handy), men når man betaler såpass så tenkte jeg kanskje at det skulle gjøres skikkelig...

    1.jpg

    2.jpg

  3. Må si jeg angrer på at jeg oppdaterte nå. Liker ikke denne oppdateringa i det hele tatt.

     

    For det første, så er omtrent batterilevetida halvert.

     

    For det andre, så går det ikke an å sette mobilen på stille lenger ved å holde inne av-knappen.

     

    For det tredje, så har dem klart å legge navnet til operatøren øverst i venstre hjørne på låseskjermen. Sånn at jeg ser ikke notifications uten å måtte slå av skjermlåsen.

     

    Har hatt Android (og Samsung) i mange år og vært fornøyd. Men nå er jeg så misfornøyd at jeg har lyst til å bytte til noe annet. Problemet er at det er ikke så mange alternativer heller. Liker ikke iPhone. Og Windows Phone er jeg litt skeptisk til det og.

     

    PS. Det skal sies at jeg ikke har brukt Lollipop så lenge. Mulig det er løsninger på alle disse problemene. Dette er bare frustrasjonene ut fra førsteinntrykket mitt.

     

    Opplever batterilevetida som omtrent den samme, men ellers så må jeg si meg enig i meningene dine, føler akkurat det samme.

    Hvis det er noen som har løsninger på "nr. 2 og 3-problemene" til Temm, så er jeg også interessert i å høre.

  4.  

     

    Fattet litt interesse for NEE firmware istedenfor TEN. Jeg har forstått at TEN er telenor firmware og den inneholder mye telenor apps som jeg aldri benytter. Er det noe som kan gi en kjapp sammenlikning av NEE og TEN?

    Irriterer meg at Lollipop ikke er tilgjengelig for TEN ennå..

    TEN på S5 inneholder ca.7 Telenor-relaterte apper (inkl. 1881 og Wimp), 5 av disse kan avinstalleres, de resterende 2 kan deaktiveres. NEE inneholder f.eks. APN innstillinger for mange operatører i Norden, mens i TEN skreddersya det innstillinger for Telenor i Norge. Oppdateringer til NEE kommer typisk samtidig som eller før de kommer til TEN, men det er ikke en absolutt regel.

     

    Ikke noe å irritere seg over, du får kanskje en nyere versjon av av programvaren siden den lanseres litt senere enn NEE.

     

     

     

    TEN-versjonen ble tilgjengelig over KIES i dag tidlig.

     

    ...og ser ut som TEN-versjonen også er tilgjengelig OTA nå :) Laster ned her!

  5. Hvis man tenker på denne måten, så er jeg rimelig sikker på at Bose QC25 har en grei annenhåndsverdi også. Jeg har selv QC15. Selv om jeg ikke benytter de så veldig mye, virker de å holde seg meget bra med tanke på holdbarhet, og med det ser det også ut som jeg kan selge de for en god pris hvis jeg ønsker det.

     

    Med en slik tankegang så blir utsagnet om å kjøpe QC25 til kr 2500,- som galskap bare enda mer på jordet.

  6. Det virker ikke med denne produsenten på min Get pvr opptaker. Er det 100 % sikkert at det er denne leverandøren? Kan du sjekke opp dette en gang til? Eller må jeg sjekke hver eneste produsent?

     

    Jeg bruker Get pvr opptaker og valgte Kaon. Det funka på den siste "kodesjekken", da byttet den kanal. Ser ut som appen fungerer bra her, men har ikke testet den så mye enda.

     

    Mobilen blir litt varm under bruk. Får meg til å tro at den bruker mye prosessorkraft, og derfor også mye strøm?

     

    Kan også tilføye at det var litt kul app da :) ...selv om den hakker litt på "Guide"-menyen.

  7. Det virker ikke med denne produsenten på min Get pvr opptaker. Er det 100 % sikkert at det er denne leverandøren? Kan du sjekke opp dette en gang til? Eller må jeg sjekke hver eneste produsent?

     

    Hvilken app snakker dere om til å styre tv`n/dekodern? Jeg har også Get pvr opptaker, så kan eventuelt teste litt jeg også.

  8. Hehe. Har sett på Spigen-casene og iloome-skjermbeskyttelse, så blir nok å bestille derfra etterhvert :) Men nå drar jeg bort om en uke, så tviler på at det er tidsnok til å bestille fra utlandet :/ Er det lang leveringstid på Spigen forresten?

     

    Må nok bare kjøpe noe stusselig i første omgang, for det ser ikke ut til at det finnes noen gode alternativer (For skikkelig beskyttelse) her i Norge for øyeblikket.

  9. Er det egentlig noe særlig beskyttelse på det s view coveret? Virker som om den ikke beskytter "sølvsidene" på telefonen, samtidig som man kan være så uheldig å få framflippen til å gå opp på veien ned mot bakken, og på den måten få glasset knust?

     

    Eller er jeg helt på viddene nå?

  10. Hva er det som ikke er voksent med den? Bortsett fra at du er uenig i karakteren...?Geir :)

     

    Sitat:

    "

    ..du kan ikke bytte minnekort, og det er store begrensninger i hva du får lov til å dele med andre.

     

    Den viktigste invendingen vi kan se mot iPhone 4S er at den er låst til et økosystem der Apple sitter med bukten og begge endene.

     

    Det kan bli litt trangt når du surfer på nettet, og om du skal bruke mobilen for å se film eller streame TV, så er skjermstørrelsen på iPhone 4S bra, men ikke best.

     

    Når det gjelder tilpasning av grensesnittet er iPhone fremdeles langt bak konkurrentene.

     

    Selv om Siri er et stort fremskritt innen talegjenkjening og taleanalyse, så tolker hun fremdeles mye feil.

    "

     

    Og ikke minst plussene "Bra byggekvalitet" og "Integrert Twitter og Facebook". Please, kall en spade for en spade. Alle vet at iPhone er skjør som fy, og hvilken smartmobil har ikke Twitter og Facebook integrert i dag. Det er bare for å få noen plusser i boka for at de er der.

     

    Anmeldelsen er forsåvidt grei den. Men alt faller jo helt i grus når man kommer med en oppsummering som ikke ligner grisen. Hvis en anmelder ikke kan være objektiv når det gjelder en mobil, bare pga. det er en iPhone, så ja, da er det ikke voksent. Face the facts!

  11. Er nysgjerring, og må derfor bare spørre, har artikkelforfatteren noen form for handicap?
    Ja, det har han. Han må oppføre seg noenlunde voksent og kan ikke svare med samme mynt som en del av dere...Geir :)

     

    Bruker som regel å være saklig i språkbruken jeg også, men når jeg får servert en slik svada-anmeldelse, så greier jeg ikke å dy meg.

     

    Og dessuten kan han umulig ikke ha et handicap hvor han må oppføre seg noenlunde voksent, for voksent er alt annet enn hva denne anmeldelsen er.

    • Liker 1
  12. En annen ting jeg kom til å tenke på i ettertid i denne saken, er hvordan man stiller seg i forhold til "redelighet og god tro" fra kjøper sin side. I denne sammenheng er det nok mest sannsynlig å tro at man ikke vil kunne påberope seg en plasmaskjem i denne størrelsen til kr 2.000,- Vet ikke hvordan Norges lover tar hensyn til dette.

    Dessuten kan det nok bli vanskelig å vinne fram i en slik sak uten å gå hele veien, dvs. rettssak etc., da jeg vil tro firmaene legger seg på en forholdsvis hard linje i slike saker (og i dette tilfellet er det snakk om et vesentlig avvik mellom ordinær pris og "feilprising") Så lenge bedriften ikke taper "ansikt" utad i vesentlig grad.

     

    Nå ble det litt fram og tilbake i argumentasjonen min, men er mye man må ta stilling til. Har dessverre ikke noe tilfeller av rettspraksis å referere til. Hadde derfor vært interessant å høre utfallet om andre tilsvarende saker.

     

    Noozy

  13. Hei!

     

    Kjøpsloven:

    "§ 23. Rett til oppfyllelse.

     

    (1) Kjøperen kan fastholde kjøpet og kreve oppfyllelse. Dette gjelder ikke om det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne, eller for så vidt oppfyllelse vil medføre så stor ulempe eller kostnad for selgeren at det står i vesentlig misforhold til kjøperens interesse i at selgeren oppfyller. "

     

    Denne loven kan kanskje anvendes? Så er vel spørsmålet hva som kalles "vesentlig misforhold" i praksis? Tror nok denne saken er i nærheten av det.

    Har hatt en del jus på BI, deriblant Næringslivsjus, der vi gikk igjennom blant annet kjøpsloven og avtalerett etc.

     

    Kjøpsloven §23, som tar for seg "Rett til oppfylelse", er jeg temmelig sikker ikke berører denne saken. Da det i denne lovparagrafen gjelder "en hindring som selgeren ikke kan overvinne, eller for så vidt oppfyllelse vil medføre så stor ulempe eller kostnad for selgeren..". Etter det jeg kan huske skal det veldig mye til for at denne lovbestemmelsen kan benyttes fra selger, så jeg føler meg ganske sikker på at man kan se bort ifra dette i denne saken.

     

    Ved at Dell reserverer seg imot skrivefeil el. lignende (ref. " Dell er ikke ansvarlig for skrivefeil eller feil på bildene") er en ting, men når de itillegg legger til at "Bestilling er først bindende etter ordrebekreftelse fra Dell", så bør en slik ordrebekreftelse være bindende selv om det foreligger en skrivefeil eller feil på bildene. Dell er her en "profesjonell" part i denne saken og det settes derfor store krav til at en slik "bindende" avtale kan settes til side.

     

    Nå er det en stund siden jeg har hatt næringslivsjus, og det kan nok hende jeg har oversett noen relevante paragrafer. Jeg mener derimot du har en god sak for å få kjøpt denne skjermen til den oppgitte pris i ordrebekreftelsen.

     

    Ønsker deg lykke til :)

     

    Noozy

  14. Har sett på de bildene der ja, og det ser ut som det er sølv ja. Men må jo si det er rart at man ikke kan finne større bilder av denne skjermen i dual tone-fargen. Har lett overalt på nettet :( Lurer forresten på om det blir et plastikkpreg over en slik sølvfarge?! Hadde uansett vært fint om noen har et stort bilde, gjerne et "hjemmesnekra" bilde, av denne skjermen i nettopp dual tone. ;)

     

    Noozy

  15. Hallo!

     

    Jeg skal nå gå til innkjøp av en Dell Ultrasharp 2001FP. Jeg har fra før en 17" lcd i aluminium/sølv. Ettersom jeg nå kommer til å kjøre dual-screen, så er det vel best å kjøpe en skjerm som passer bra inn til den jeg har fra før. Det som er at jeg ikke kan finne et bra bilde av hvordan "Dual Tone"-versjonen av Dell Ultrasharp 2001FP ser ut? Den skal vel være grå/sølv etter det jeg forstår, men hadde vært fint å sett et bilde av den. Har ikke lyst å ha en svart skjerm, som er det andre alternativet.

     

    Er det noen som har denne i "dual tone" og har et bilde av den som det er mulighet for å se?

     

    Noozy

  16. Beklager, det var nok bare jeg som forsnakket meg i det siste inlegget. Det er jo selvfølgelig integrert i hovedkortet og da er det jo ikke på en pci-slot :/ my mistake

    Så da spørs det om den eneste utveien er å få formatert, så jeg får renset opp i alle drivere og begynne på scratch. Kunne vel kanskje trengt en formatering uansett. Men jeg får nok begynne med den operasjonen først etter eksamen på fredag.

     

    Så får jeg eventuelt kjøpe et billig firewire kort på elkjøp hvis ikke formatering hjelper ;)

  17. Prøvde å installere Intel® Chipset Software Installation Utility, men får bare utropstegn på kontrolleren i "device manager" uansett (code 28). Code 28 står vel forresten for at det ikke er rett driver?!

    Nei, begynner å bli kraftig lei av dette gitt..lurer på om jeg bare skal starte med å formatere c: og plassere firewirekontrolleren i en annen pci-slot, for nå har jeg vel installert så mange patcher og annet tull at det blir bare kaos tilslutt. Muligens du har noen andre gode råd?

     

    Takker for all hjelp forresten =)

×
×
  • Opprett ny...