Gå til innhold

flippk

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av flippk

  1. Har akkurat solgt en slik, og jeg må si at den er imponerende. Helt enig i at den er lekker også, selv om jeg personlig synes soltek qbic er hakket finere. Antar at Nvidia kortene er noe større enn ati sine, og tidligere har det vært problemer med Geforce kort i noen Barebone. Skulle gjerne hørt om du har skaffet deg dette og hvilke erfaringer du har hittil? Selv har jeg "brent" inne med en for mye pga en samboer som nødvendigvis ikke så nytten av en slik nå. Henter cpu idag på posten, nettopp en slik du har linket til. Minnet jeg har er pc 4000, 512 mb.

    mvh K

    ;)

  2. Tror også systemet er mer vant til C:

    Har du en C partisjon hvor systemet ligger, eller har du ingen C: partisjon??? Isåfall ville jeg tro at det er flere enn HalfLife som er forvirret. Det dukker stadig opp nye underlige problemstillinger, å jeg er spent på hva folk sier om dette? Fikk nesten lyst til å prøve selv!!!! :D

  3. FSB: 166

    MP: 12.5

    =2075mhz og 41 grader(som jeg ser at reelt er noen grader høyere)

     

    Ikke gjort noe med spenning, vifte osv.

     

    Det kan vel knappt regnes for overklokking i denne sammenhengen, men det er en ting jeg undrer på. Om summen blir den samme om du øker MP mye og fsb moderat, som en som skrur opp fsb mye og MP moderat.

    Altså er klokkefrekvensen "lik", men allikevel er det forskjellige innstillinger.

    Konkret: To cpu'er er klokket til 2300mhz. Den ene øker MP, den andre FSB.

    Er 2300mhz(eks) egentlig det samme som 2300mhz i et slikt scenario? :shrug:

  4. FSB: 166

    MP: 12.5

    =2075mhz og 41 grader(som jeg ser at reelt er noen grader høyere)

     

    Ikke gjort noe med spenning, vifte osv.

     

    Det kan vel knappt regnes for overklokking i denne sammenhengen, men det er en ting jeg undrer på. Om summen blir den samme om du øker MP mye og fsb moderat, som en som skrur opp fsb mye og MP moderat.

    Altså er klokkefrekvensen "lik", men allikevel er det forskjellige innstillinger.

    Konkret: To cpu'er er klokket til 2300mhz. Den ene øker MP, den andre FSB.

    Er 2300mhz(eks) egentlig det samme som 2300mhz i et slikt scenario? :shrug:

  5. Jumper eller dipsvitsj. Avhengig av hvordan disse er innstilt, vil det bestemme hvilken klokkefrekvens som sendes til prosessoren. Hastigheten på bussen(100mhz i ditt tilfelle) X multiplikator(som vel er 11) = intern cpu frekvens. 1100mhz er hastigheten du leser. Sjekk evt. i instruksjonsboka hva slags innstillinger som må forandres på dipsvitsjer eller sannsynligvis en enkelt jumper på HK. Den bestemmer busshastigheten som da skal opp fra 100 til 133mhz antagelig. Da blir regnestykket 11x133 som er 1463 mhz, som er nærmere den hastigheten du skal ha. Jeg satte det opp slik fordi jeg

    er ganske så grønn på området og det gjør det enklere å forstå. Korriger meg gjerne hvis dette er gal tankegang...

    Konklusjon: Jeg tror du kun må flytte en jumper som dekker fks. pin 1 og 2 slik at den istedet dekker pin 2 og 3. Sjekk boka hvilken jumper som styrer busshastighet og der vil du sannsynligvis finne ut at den skal være motsatt av dagens innstilling.

    KH

  6. Har ikke noe ønske om å "ha rett" i dette spørsmålet, men allikevel gjør denne faq'en ikke meg overbevist. Ser at de bruker ordet konvertere, men lurer på om de heller burde bruke formatere. Men nå skal jeg installere PM 8.0, så blir jeg forhåpentligvis overbevist.

     

    "In order to perform these file system conversions, you must install the operating systems that use those file systems. (For example, to convert to or from NTFS, you must install a Windows NT-based operating system, such as Windows NT, 2000, or XP.) You must also adhere to each files system's rules when performing conversions. (For example, to convert a partition to FAT, the partition must be no larger than 2 GB.)"

  7. Kan noen bekrefte eller avkrefte dette! Hvis PM kan konvertere fra NTFS til Fat er det mange som er utsatt for vranglære om dagen. Vil si at det er en oppsiktsvekkende nyhet, og det er rart at det ikke har fått større oppmerksomhet i bla.datatidskrifter. Det må isåfall være i versjon 8.0 fordi 7.0 har ikke denne funksjonen så vidt jeg vet. :o

  8. Den feilmeldinga der har jeg også slitt med lenge. Virker også som Telenor kjente den godt. Så vidt jeg har fått med meg er det vel en melding som forteller at det ikke er kontakt/signal. Hvis du har dobbeltsjekka tilkoblinger, nettverkskort mm. Er jeg ganske sikker på at feilen ligger hos Telenor. XP er jo også meget greit å følge m/wizards som geleider deg gjennom inst. og oppkobling. (Du kan ikke ha deaktivert nettverkskortet ditt? Det er jo raskt å se i enhetsbehanding eller ved egenskaper på selve kortet.)

    Noe du kan prøve er bruk av doscmd. (skriv "cmd" og kjør). Hvis du skriver "ipconfig /?" får du opp hvilke kommandoer som kan gi deg nyttige opplysninger. (ipconfig /all , ipconfig /release, og ipconfig /renew, kan du kjøre iallefall) Har du ikke linje vil du ikke få mye opplysninger her og sannsynligvis er nok alt i telenor sine hender. Har selv gått nesten en mnd. hvor telenor hevder at feilen må ha vært hos meg. I denne mnd har jeg ikke tall på hvor mange konfigurasjoner jeg forsøkte. Ringte igjen og igjen, og Kristin Jonson(eller no') var hun jeg aller minst skulle fått tak i da!!! Tilslutt kommer jeg over en som faktisk har tid til å høre. Han kikker over de parameterne han kan gjøre noe med der, konstanterte raskt en feil hos dem, korrigerte og vips var jeg på nett. :o En følelse av både lettelse over å være på nett selvf og en følelse av sinne mot de i Telenor som ikke ville høre. Det er frustrerende å stange hue i Telenorveggen, og skulle det ikke bli ordnet umiddelbart er det fort gjort å ønske(" hallodama som foreslår div. supportmuligh. på nettet, men det er nettop det jeg ikke har!!")K.J rett ned i varmen. Iallefall; Lykke til og mitt problem tok nok lenger tid å løse en hva som er vanlig. Du er sikkert oppe igjen første hverdag! :yes:

  9. XP har adskillig bedre driverstøtte enn 2000...., blant annet! Har kjørt XP siden "tidlig beta" og sett endel feilmeldinger, men XP idag er bedre på "alle" områder enn 2000. Selvmotsigende nok skulle jeg ønske det var et fullgodt alternativ til XP, fordi "aktiveringspolitikken" i MS er et slit for en som installerer endel. Viktig å ha oversikt over hvilke utskiftninger som kan gjøres i maskina før du må aktivere på nytt. Hvis du har få utskiftninger og er av typen som installerer og ferdig med det, er det meget problemfritt. Men om du "herjer" litt, :-? er det overraskende lite utskiftning av bla HW før MS mener du har ny maskin. :grumpy: Det er helt avgjørende for mitt valg, som er tilbake på 2000 plattformen nå. :shrug: Forandrer ofte mellom OS pga studier ogå.

    Også er det vel XP som er referanse om dagen. "All" ny prgvare og maskinvare er vel optimalisert for XP.

  10. Jeg er ikke i tvivel iallefall. Kjøp en adslruter m/innebyggd switch. Da har du til routeren til forbindelsen wan'et og switchen til lan'et. Konfigurasjonen på adslruter er også meget grei på de fleste av dagens adsl rutere. Webasert med overraskende(iallefall for meg) mange muligheter for sikker konfigurasjon, også i trådløst nett(krever selvf. en trådløs ruter), med nat, maccadresseorientert filtrering, enkelt å sette en enhet ut i DMZ hvis du ønsker å ha data lett tilgj. fra internett. I det hele tatt øker muligh. for kontroll over hva som slipper inn i ditt lokale nett betr. Forøvrig vil jeg legge til at trusslene fra internett faktisk kan være helt reelle, og bør ikke sammenliknes med hvordan det fks. var for bare et år siden. Og du blir ikke sikrere en nettets svakeste ledd. En klisje, men ikke uten sannhet. Med en router tror jeg du lettere vil unngå fks. konf.feil som blottlegger deg ol.

     

    Vil bare legge til at jeg så i etterkant at du hadde tre faste ip adresser. (Hmmm... Lurer på om det er på tide å skifte leverandør.) Men det gjør jo at du ikke behøver routeren til å kjøre hele nettverket ditt fra en ip. Det gjør det også enklere å bruke en ip adresse til enhet i demilitarisert sone(eller DMZ som i praksiss betyr en mindre beskyttet og lettere tilgj. enhet ) om du ønsker det, til fks. spill over inernett) Prismessig ligger en svitch meget lavt, men skal du ha et management(eller konfigureing) innebygget snakker vi om helt andre priser. (Uten å være skråsikker på hva en "brukbar" switch med mm koster...)

     

    Trenger du flere porter en svitchen på routeren tilbyr, koster en enkel svitch m. 8 porter ikke mange hundre kronene. Prisen vil øke noe hvis den har en uplinkport, port til internett eller annet eksternt nettverk. Men jeg må igjen si at jeg ikke er helt sikker på hvor mye dyrere osv...

  11. Jeg tar det fortsatt seriøst og oppfordrer deg til å fri på tross av utroskap. .... Da er du tøff! Så er det sjelden dumt å spørre datanerder og andre uten bakkekontakt om råd. Iallefall om data og samlivsspsm. Hvis en da unngår å spørre om sex, noe vi her inne ikke vet noe om eller bare kjenner via spamming. Har hørt at mye av det jeg får i mailen ikke er helt stuerent nemlig!! Iallefall, lykke til!

  12. Aktivering av XP er et SLIT!!! Saken er egentlig bruken..!! Selv bruker jeg Xp pro som er kjøpt på lovlig vis. Sitter med endel forskjellige hardwarekomponenter som jeg ikke så sjelden bytter. Grunnen til det er konfigurering av forskjellige typer nettverk(som regel med 2000ServerOS i studie), overklokking og spill med ikke sjeldne kræsj++. Etter en reinstallering av XP vil Microsoft anse maskinen som en annen en opprinnelig. Dette har skjedd meg flere ganger med en hardwareprofil som er forandret til nettverk fra fks. spill. Har sett lista over hva som skal til av forandr. på maskinen og det er for min bruk ikke sjelden MS mener jeg har ny maskin. Det kan man jo mene hva man vil om, men litt trist at jeg nærmest er "tvunget" til å bruke 2000, fordi Xp er blitt et knallbra OS.

×
×
  • Opprett ny...