Gå til innhold

Peat

Medlemmer
  • Innlegg

    216
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Peat

  1. Min erfaring med vekslende lysende motorlampe på min 2001 Skoda Octavia var at det er en "vanlig" feil på Skodaer; en av to lambdasonder som registrerer feil verdi i forhold til den andre lambdasonden... Forrige eier byttet lambdasonde 3 ganger før problemet ble løst. Da jeg opplevde det samme ca. et år senere, etter bytte av tennplugger og rengjøring av luftmassemåleren, var det bare en luftslange som var løs. Begge gangene ble problemene løst på merkeverksted siden jeg ante ikke hva feilen kunne være.

  2. Ønsker følgende:

    • Tastaturtastene "f5" og "f8" til HP Compaq NX8220, uten knekte fester. Regner med de andre nx/nc-modellene også har likt tastatur så taster fra de tas også godt i mot. Hvis du eventuelt har et helt tastatur til nx82xx kan jeg ta det i stedet for enkelttastene (evt. betale en slant for hele tastaturet)
    • 1 stk. eller 2 stk. (gjerne like) minnebrikker til laptop: 1GB PC2-4200 DDR2 533MHz 200-Pin SO-DIMM. Merke er ikke så farlig, men de(n) må være i fungerende tilstand.
    • 2-knappers touchpad til HP Compaq NX8220, delenummer: 382676-001 eller 417960-001. Touchpad fra følgende HP Compaq Business-modeller passer også: NC8200, NC8230, NC8430, NX8410, NX8420, Evo NW8200, Evo NW8220, Evo NW8240, Evo NW8440.

    Holder til i Oslo. Ta kontakt på PM :)

  3. Bedre sent enn aldri!

     

    Jeg tok bilder underveis av skapelsen :p

     

    IMG_3530%20%28Large%29.JPG

    Brownies med avkutta ender

     

     

     

    IMG_3541%20%28Large%29.JPG

    jorbær som har ligget over natta i litt sukker

     

     

     

    IMG_3548%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3551%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3557%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3566%20%28Large%29.JPG

    Kliner vanlijekrem over browniesbunnen. Jeg la ikke jordbær her for jeg var litt urolig for hvordan kaka skulle henge sammen med bunnen..

     

     

    IMG_3567%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3569%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3570%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3572%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3573%20%28Large%29.JPG

     

     

    Jeg hadde visst glemt å ta bilder like etter å ha tatt på kremfyllet og den andre delen av sukkerbrødet :p

    Fortsettelsen følger:

     

     

    IMG_3579%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3582%20%28Large%29.JPG

     

    Oh - jeg hadde visst også glemt å ta bilder under "konstruksjonen" av marsipanlokket:( Målebånd og enkle matematikkunskaper ble brukt veldig flittig, men som dere ser på resultetet glemte jeg å ta med overhead i beregningene. Kaka var også ikke helt kvadratisk, så det hjalp også til resultatet.

     

    Til info så gikk det cirka 350g marsipan til det lokket. Den kunne vært tynnere, men jeg turte ikke siden det var ille nok å få den løs som det var (uten å revne..).

     

    IMG_3585%20%28Large%29.JPG

     

     

     

    IMG_3586%20%28Large%29.JPG

     

     

    Til tross for det amatøriske utseendet (egentlig var planen om å dekke sidene helt, slik at bunnen ble skjult) ble dette veldig bra! Første gangen jeg lagde marsipanlokk også *stolt*

     

    Dama ble også veldig fornøyd - med tanke på at jeg cirka aldri baker :D

    • Liker 4
  4. Fikk bare plutselig en ide om en slik kombinasjon :!:

     

    Hva tror dere? Blir det for mektig? For mye av det gode? Har kanskje noen allerede laget en sånn blanding og har synspunkter/erfaringer?

     

    Brownieskaken erstatter naturligvis bunnen til en typisk 3-lags marsipankake (bløtkake med marsipanlokk) med krem og jordbær, sånn at ikke kaka blir uvanlig høy.

     

     

    Edit: It's good! Se post 13 for resultetbilder :dribble:

  5. Hvis du drar til Avis og leier bil, lar den stå på parkeringsplassen utfor Avis til dagen etter (eller hvor lenge du nå har betalt for) og så kommer innom og sier "du jeg brukte ikke bilen, så kan jeg slippe å betale?", hva tror du skjer?

    Det at du leier bilen hindrer dem i å leie bilen til noen andre. De taper penger.

     

    Ja, jeg ser den nå. Helt enig.

     

    Synes det var veldig snilt av kjørelæreren å gi deg en gratis kjøretime jeg.

     

    Gratis og gratis. Siden jeg betalte for å leie bilen, men brukte den ikke til leiens foremål, føltes det mer som at jeg "fikk" en overbetalt kjøretime... Derfor kom spørsmålet mitt opp.

     

    Du har absolutt ingenting å klage på.

     

    Jeg kan ikke se å ha klagd noe sted her... Jeg lurte bare på hva andre mente om saken.

     

    ----

    Ja ja, jeg får bare bite i det sure eplet. Takk for synspunktene deres! :)

  6. Hvorfor skulle du få noen rabatt for at du ikke har gjort jobben din?

     

    Grunnen for "rabatten" er ikke fordi jeg ikke gjorde jobben min, men fordi jeg har betalt for noe jeg ikke har fått... Snakker da ikke om lappen, men hver enkel tjeneste; dvs. leie av bil og sensor. "Leie" av sensor kan la gå, for han brukte jo 10 minutter av tiden sin(...). Mens leie av bilen brukte jeg ikke (jeg "fikk" en dobbel kjøretime like etterpå).

  7. Jeg skulle ha oppkjøring denne uka, men hadde glemt å ordne med optikerattest som resulterte i at jeg ikke fikk lov av sensor å kjøre opp. Jeg fikk derimot ordnet oppkjøring neste uke, så det var heldigvis kjekt å ikke måtte vente så lenge.

    Men like før oppkjøringa hadde jeg allerede betalt for en oppvarmingstime, leie av bil fra kjøreskole, og den praktiske prøven på trafikkstasjonen. Siden førerprøven aldri tok plass, burde jeg ikke egentlig fått igjen noe av pengene (minus oppvarmingstimen), eventuelt betale mindre ved den faktiske oppkjøringa (mellomlegg)?

     

    På vurderingsskjemaet står det bare at prøven ikke var gjennomført fordi jeg ikke hadde med optikerattest, og kvitteringa fra betalingen av praktisk prøve er påskrevet "Benyttet <dato>"...

  8. Jeg har åpnet et par av bildene med en hex editor, og alle jeg testet var helt tomme (inneholdt bare nuller), så det vil si det ikke finnes noe informasjon i bildefilene. Så de er nok tapt:( Men jeg er optimist, så jeg prøvde CD check-en din Hårek. Fikk bare bekreftet det opplagte: Først en CRC-feil, og så flom av meldinger om at "parameteren er feil".

  9. Jeg fant forleden dag en 5-6 år gammel CD-R med bilder på som jeg vil ta backup av til harddisk. Det er 4 mapper brent på CD-en, og hver mappe inneholder 70-150 bilder hver. Jeg får kopiert over alle filene, men under kopieringen fra 3 av mappene (med TeraCopy), sier programmet at filen ikke finnes. Alle filene blir opprettet på harddisken, og de tar plass, men ingen programmer ser ut til å klare å lese filene i de 3 mappene. CD-en er så godt som ripefri, med bare noen få overflateriper som stort sett er ytterst der det ikke er brent.

     

    Noen som kanskje har forslag til hvordan jeg får åpnet de uleselige bildene? Samtlige bilder i den 4. mappa får jeg åpnet normalt, og de vises med thumbnails og sammendragsdetaljer. Filene i de resterende 3 mappene mangler visst også sammendragsdetaljer... :ermm:

     

    Edit: CD-en ser forresten ut til å være av typen "mixed". Det er altså et videoklipp i roten av CD-en også, men den er "adskilt" fra mappene i utforsker... Dvs. mappene har tittelen "Uspesifisert", mens videoklippet har spilletiden som tittel...

  10. Til opplysning så finnes det en en veldig kjekk addon til Firefox som heter Scrapbook. Med den kan man bl.a. lagre hele website-er (hele diskusjon.no f.eks.). Man velger hvor mange lenker "innover" fra en webside du ønsker å lagre, hvilke filer, bilder, osv., og så lagrer den siden(e) med fungerende lenker :)

    Det finnes et filter som begrenser målet til et gitt domene, eller en mappe, slik at man slipper å lagre masse eksterne sider. Det går også an å velge dette manuelt, hvis man ønsker bare noen eksterne sider...

     

    Alle filer lagres i en egen mappestruktur i valgfri målmappe, og man kan se på de lagrede websidene uavhengig av Scrapbook (men hvis man har den installert, får man opp et ekstra felt nederst som gir muligheten til å fremheve tekst (diverse "highlights"), legge til tekst rett i websiden, generelle kommentarer til websiden, osv.. Det finnes også en "DOM Eraser", som gjør at du kan fjerne uønskede elemeneter fra en webside)

  11. Jeg har tenkt å gå forkurs neste år, men lurer på en ting; er det kun karakterene fra forkurset som teller når man søker på skole?

     

    Ja, hvis du tar alle fagene i forkurset. Hvis du får fritak i noen fag er det karakterene fra da du tok fagene du får fritak i som gjelder + karakterene som du får på forkurset...

     

    Noen skoler har egne ordninger for forkursstudenter som søker seg til ingeniørutdanning, slik at de er "sikret" plass når de søker (så sant de har bestått alle fagene i forkurset). Dette er visst ikke utbredt, så man må sjekke hva som gjelder på hver skole. Foreløpig vet jeg at HiO og HiAls kjører noe slikt (20% av plassene er til forkursstudenter, hvis jeg ikke husker feil..). Man kommer da inn på en såkalt "forkurs-kvote".

×
×
  • Opprett ny...