Gå til innhold

2DG

Medlemmer
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 2DG

  1.  

    Om du har tips til hvordan man kan best mulig finne dette, så er jeg også interessert. Anonym poster: 0c364a4f6afe78da11c9e83f9d5aae79

     

    Dette er en vanskelig spørsmål :p

    Tenk over hva som får deg til å bli glad når du ser, hører og leser om det. Det kan være hva som helst, så lenge du vet at det kan være noe for deg. Ikke la fordommer og mistanker stoppe deg i tenkingen.

    Kanskje liker du fotografi, kanskje liker du noe innenfor IKT og datasystemer, kanskje liker du å sykle, kanske liker du å kjøre bil, kanskje liker du å lage mat.

    Ta deg en tur ut og se omkring deg hva andre folk gjør ;)

  2. Det der er bare tull, og det kommer hver gang noen snakker om Linux mot Windows. Historien har vist at du tar feil, Mac OS var mye mer plaget av virus før de byttet til BSD-kernel enn det Windows var, selv om Mac OS hadde en betydelig mindre markedsandel på den tiden. Linux er dessuten i dag ansvarlig for mesteparten av nettjenester som vi alle bruker, hvis noen har lyst til å ramme flest mulig så vil det være ved å angripe Linux. Linux og BSD-varianter har flere viktige tiltak som gjør systemet mer robust mot angrep. F.eks. brukerrettigheter i hele kjernen, inkl. filsystemet, og Linux-distribusjoner har gjerne ekstra sandboxing med SELinux eller AppArmor i tillegg. De sikkerhetsfordelene OS X i dag har over Windows er ikke laget av Apple men arvet fra BSD, dessverre er Apple ignorant og har introdusert flere svakheter som f.eks. lagre passord til brukeren usikkert. Hvis det kommer virus fremover for OS X så er det ikke pga. brukermassen, men fordi (idioter) hos Apple ikke forstår sikkerhet.

    Jeg sier ikke at Linux er stappet av feil. Men det er heller ikke slik at Linux er fritt for feil. At Unix/Linux i utgangspunktet er bygd på andre og sikrere prinsipper enn hva for eksempel windows er, er jo ikke ukjent, men at det med økende popularitet vil dukke opp sikkerhetshull tviler jeg ikke på. (selvfølgelig vil ikke utviklerne av Linux-systemene bare sitte å se på at deres brukere har problemer, så at beredskapen for fiksing av sikkerhetshull er muligens bedre enn hva Microsoft og Apple har da deres systemer er lukkede).

×
×
  • Opprett ny...