Jump to content

thomaro

Medlemmer
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Etter en feilleveranse sendte jeg pakken i retur. Kundeservice var hyggelig og beklaget at de foreløpig ikke hadde ordnet med returordning, og ba meg sende pakken i retur til en adresse i Froland, Norge. Jeg sendte dette fra Stavanger, men dessverre har jeg ikke sporingsnummer. Kitchentime hevder de aldri mottok pakken i retur, Posten Norge kan ikke finne pakken. Jeg har større tiltro til Posten og føler meg lurt av Kitchentime.
 2. Jeg har kjøpt Nikon D40x og fått tilbudet om flashback, dvs. en SB-400 fritt tilsendt. Visstnok en verdi på ca. 1200,-. Har forstått at denne kampanjen på tirsdag avsluttes og etterfølges av en cashback kampanje (verdi ca. 90 euro). Nå er jeg i tvil, jeg har muligheten til å velge mellom hvilken av disse kampanjene jeg skal benytte meg av. Noen synspunkter? Flashback gir best kroneverdi, men jeg er usikker på om jeg trenger denne ekstra blitzen? Kamera er allerede stort nok ift. å ta med seg. Er den innebygde blitzen dårlig? Jeg tar hovedsakelig amatørbilder av ungene og familien..
 3. Jeg prøver å få tilgang til min gamle harddisk, nærmere bestemt filer som lå under de ulike brukerkontoene. Jeg får beskjed om "access denied" til disse, og har funnet en måte å komme rundt dette med Windows XP Professional. Men med XP Home Edition har jeg ikke samme mulighetene. Jeg ønsker å få deaktivert "enkel fildeling" som er standard i Home versjonen, men kan veøges vekk i Pro utgaven av XP. Deretter kan jeg visstnok ta "eierskap" til de ulike mappene og således få tak i de gamle filene mine. Er det noen som vet hvordan dette er mulig i XP Home Edition?
 4. Jeg fikk nettopp dette problemet dersom jeg forsøker å lese filer som ligger under "My Documents" til de tidligere bruker-kontoene... Men jeg har ikke det valget "Use simple filesharing" som det refereres til på Microsoft sine sider. Jeg har XP Home, har det noe å si?
 5. Jeg har hatt problemer med Windows XP på min gamle harddisk, og forsøkte først å reparere installasjonen - uten hell. Har nå fått installert XP på en ny harddisk, og kan heldigvis lese/skrive på min gamle også. Det beste hadde derimot vært å kunne reparere systemfilene på den gamle harddisken, så slipper jeg installere alt på nytt. Feilen jeg gjorde når jeg forsøkte å gjenopprette den gamle harddisken var å erstatte filen \windows\system32\config\system med en fil fra repair-folderen (slik beskrevet her: http://www.kellys-korner-xp.com/xp_sys32.htm). Det førte til at jeg ikke lenger kom inn i Recovery Console (ble spurt om et administrator passord jeg ikke har). Før jeg erstattet system-filen tok jeg en kopi av denne filen, men jeg kopierte den til samme mappe (kalte den system.bak). Når jeg nå går inn i denne mappen er denne system.bak filen borte, men det ligger en fil system.sav der. Jeg antar at dette er en backup av filen jeg kopierte fra repair-folderen, som XP har opprettet når jeg forsøkte å reinstallere XP på den gamle harddisken. Så spørsmålet mitt er: Kan jeg erstatte \windows\system32\config\system filen på min gamle harddisk med den fra min nye harddisk (som fungerer som den skal)? Eller vil ikke dette fungere. Målet hadde vært å få reparert den gamle harddisken/XP slik at jeg slipper installere alt på nytt på den nye...
 6. Takk for hjelpen! Har nå fått installert XP på en ny harddisk, og kan heldigvis lese/skrive på min gamle også. Det beste hadde derimot vært å kunne reparere systemfilene på den gamle harddisken, så slipper jeg installere alt på nytt. Feilen jeg gjorde når jeg forsøkte å gjenopprette den gamle harddisken var å erstatte filen \windows\system32\config\system med en fil fra repair-folderen (slik beskrevet her: http://www.kellys-korner-xp.com/xp_sys32.htm). Det førte til at jeg ikke lenger kom inn i Recovery Console (ble spurt om et administrator passord jeg ikke har). Før jeg erstattet system-filen tok jeg en kopi av denne filen, men jeg kopierte den til samme mappe (kalte den system.bak). Når jeg nå går inn i denne mappen er denne system.bak filen borte, men det ligger en fil system.sav der. Jeg antar at dette er en backup av filen jeg kopierte fra repair-folderen, som XP har opprettet når jeg forsøkte å reinstallere XP på den gamle harddisken. Så spørsmålet mitt er: Kan jeg erstatte \windows\system32\config\system filen på min gamle harddisk med den fra min nye harddisk (som fungerer som den skal)? Eller vil ikke dette fungere. Målet hadde vært å få reparert den gamle harddisken/XP slik at jeg slipper installere alt på nytt på den nye...
 7. Først - takk for oppklaringen av Dos/Recovery Console, Hårek. Jeg lurte veldig på hva Recovery Console var for noe.. Jeg åpnet kabinettet nettopp, den harddisken jeg har er en Barracuda Seagate 250 MB, 7200 RPM. Er dette et greit alternativ; http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=307913&cks=PLC Antar jeg må kjøpe en SATA-kabel i tillegg, men kan jeg benytte samme strømkabel som til den eksisterende harddisken; det ser ut som det er en ledig kontakt? Jeg antar at de ledige kontaktene rundt SATA-kabelen på hovedkortet er til nettopp flere harddisker. Slipper jeg å styre med jumpere dersom jeg bruker en ny SATA-kabel? Hvordan vet maskinen isåfall hvilken som er "primary"?
 8. Jeg begynte å tenke på en ny løsning, vil dette fungere: Jeg kjøper en ny intern harddisk som jeg setter inn i PC'en (har ikke åpnet, men antar det er plass til en til?). Kan jeg da installere Windows XP på den nye harddisken og samtidig få tilgang til den gamle? Vil det skape problemer at jeg ikke har "administrator"-passordet for å komme inn i dos?
 9. Takk for gode tips! Jeg har en gammel Knoppix-CD, men der har jeg ikke klart å finne ut hvordan jeg skal se filene på harddisken engang. Langt mindre funnet ut hvordan jeg kan skrive til CD/DVD. Bør jeg laste ned en nyere versjon, eller har noen en kjapp Linux-intro for meg? Håreks forslag om å putte harddisken i en annen PC hørtes også veldig greit ut. Bortsett fra at jeg kun har en laptop ved siden av den stasjonære (som jeg sliter med). Det er vel ikke mulig å bruke noen slags kabel mellom de? Jeg får evt. høre med en kamerat. Jeg har ikke god peiling på hardware, er det vanskelig å få kontakt med min harddisk etter at jeg evt. har stappet den inn i en kamerat sin PC?
 10. Jeg klarer ikke å få kjørt Windows XP, kommer heller ikke inn i Dos gjennom å trykke "r" på Recovery-CD'en (med Windows XP). Blir spurt om et administrator-passord jeg ikke har... Derimot har jeg gjennom "ultimate boot CD" kommet meg inn i Dos (da med bokstaven "d"), men kun med lesetilgang. Jeg kan da se alle filene mine, men hvordan kan jeg kopiere disse på en CD, minnekort osv? Det er vel neppe mulig med vanlig CD-brenning eller at minnekortet får en egen partisjon/disk-bokstav slik det er i Windows? Noen som har tips? Please?
 11. Jeg kommer heller ikke inn i Dos / recovery console. Har ikke administrator passord. Hadde ikke passord på noen av de 3 brukerne jeg hadde i XP. Hva kan da være administrator-passordet? Har prøvd blankt, windows, admin osv -ingen ting hjelper! Hva gjorde du glx-rider?
 12. Hjelp! Jeg har fått samme problemet som du hadde! Hvordan fikk du kopiert over et nytt registry?
 13. Jeg har tenkt å spille over gamle videofilmer (f.eks. Video8 filmer spilt inn med familiens gamle videokamera) til PC og deretter brenne de til DVD. Hva slags (PCI-) kort bør jeg kjøpe for dette. Får jeg dette kombinert med et TV-kort (som jeg også har lyst på)? Det er veldig mange kort å velge mellom, hvilke merker bør jeg holde meg unna - hvilke er bra? Hvilken prisklasse / spesifikasjoner bør jeg passe på dersom jeg ønsker en grei kvalitet?
 14. Jeg tror jeg har tilsvarende problemstilling? Jeg har brukt en ruter m/ trådløs sender sammen med ADSL-modem fra Bluecom. Nå har jeg bestilt ADSL fra NGT, desverre ikke bestilt trådløst ADSL-modem. Kan jeg ikke benytte denne til ADSL-modemet fra Nextgentel, må jeg kjøpe et nytt trådløst aksesspunkt (altså ikke ruter?) og switch?
 15. Er det noen som har erfaring med Sony sine Vaio-produkter. Jeg ser at det har kommet noen gode (?) desktop løsninger (F.eks. modellen VGCV2S.NL3 som har 20" LCD, DVD-RW, TV osv. innebygd). Er dette et godt alternativ til stuen?
×
×
 • Create New...